ITF Taekwon-do

Jedan od razloga za treniranje Taekwondo-a :D

Prilozi

• 59126_439564774431_287258184431_5023034_2145460_n.jpg
    59126_439564774431_287258184431_5023034_2145460_n.jpg
    20,4 KB · Pregleda: 41
Pozz, upisao sam se na TKD, treniram oko mjesec dana, trenutno sam bijeli pojas, od TKD-a vec imam dosta povreda, ali polako se lijecim xD, skoro, ja ulazim u salu i sav srecan sto me prosla povreda, i rako, ae da se zagrijem kojim fazonom i ono razmijem se ko pi**** i povrijedim nogu. Naucio sam odlicno raditi prvu katu IL Jang, uvijek me trener izvede ispred svijuh da radim katu kao primjer njima da uce od mene :) *** to dok sam imao povredu kukova samo sam katu vjezbao xD :)

Imam dva treninga sedmicno, i mislim da mi je to sasvim dovoljno, jer bolje mi je da ucim od kuce, ucim sa interneta, dovoljno mi je da mi trener kaze sta da radim i ja to naucim kod kuce. Ima nas par iz komsiluka idemo zajedno na trening, pa vjezbamo kod druga stalno :) TKD mi se veoma svidja kao borilacka vjestina, i volio bi da se mogu baviti full kontaktom, ali danas je najvise popularan ovaj WTF TKD sto je vise za manekene i rode. Dodjes da udaris sakom, razbijes saku od stitnik :) Ali sve u svemu dobro je :)

Pozz, upisao sam se na TKD, treniram oko mjesec dana, trenutno sam bijeli pojas, od TKD-a vec imam dosta povreda, ali polako se lijecim xD, skoro, ja ulazim u salu i sav srecan sto me prosla povreda, i rako, ae da se zagrijem kojim fazonom i ono razmijem se ko pi**** i povrijedim nogu. Naucio sam odlicno raditi prvu katu IL Jang, uvijek me trener izvede ispred svijuh da radim katu kao primjer njima da uce od mene :) *** to dok sam imao povredu kukova samo sam katu vjezbao xD :)

Imam dva treninga sedmicno, i mislim da mi je to sasvim dovoljno, jer bolje mi je da ucim od kuce, ucim sa interneta, dovoljno mi je da mi trener kaze sta da radim i ja to naucim kod kuce. Ima nas par iz komsiluka idemo zajedno na trening, pa vjezbamo kod druga stalno :) TKD mi se veoma svidja kao borilacka vjestina, i volio bi da se mogu baviti full kontaktom, ali danas je najvise popularan ovaj WTF TKD sto je vise za manekene i rode. Dodjes da udaris sakom, razbijes saku od stitnik :) Ali sve u svemu dobro je :)
Samo napred! ;)

Pozdrav svima...
Zanima me da li ima gde u beogradu da se trenira ITF???
I da li moze npr. (ako nema nigde u Bgd-u ITF da se trenira)da krenem da treniram WTF pa da posle izvesnog vremena predjem na ITF???
:mrgreen:

Pozdrav svima...
Zanima me da li ima gde u beogradu da se trenira ITF???
I da li moze npr. (ako nema nigde u Bgd-u ITF da se trenira)da krenem da treniram WTF pa da posle izvesnog vremena predjem na ITF???
:mrgreen:
Nažalost trenutno nema. Bilo je na Policijskoj Akademiji u Zemunu, ali ta sekcija ne radi više. Od sledeće jeseni će biti novi klub. A do tada, možda neka dobra škola kik boksa, koja radi i semi i light kontakt.
Pozdrav

Dana 05.12.2010. održan je četvrti vezani turnir, Prvenstva Jugoistočne Evrope. Ova četiri takmičenja koja su se održala redom u: Novom Sadu, Zreči (Slovenija), Doboju (BiH) i Slatini (Hrv) imala su za cilj da povežu region u jedan deo i naprave delotvoran sistem takmičenja. Svakom takmičaru bodovale su se forme i borbe i rangirani su po ukupnom broju osvojenih medalja.
Članica kluba "Novi Sad" Noemi Hulala, i ako je zbog finansijsih problema, posetila samo 3 turnira, osvojila je najveći broj zlatnih medalja i na taj način postala najbolja juniorka Jugoistočne Evrope!
Posle podne kompletan izveštaj...
Još osvojeni rezultati sa jučerašnjeg takmičenja
1. Vladimir Badrljica, 3 mesto forme, 1 mesto borbe, +78kg
2. Noemi Hulala, 1 mesto forme, 1 mesto borbe, 1 mesto ekipno borbe
3. Mladenov Velimir, 2 mesto forme

Klupski sudija Darjan Sivč i Goran Pavlović su predvodili takmičare

U periodu od 23-27.02.2011. u Estoniji(Talin), održaće se XXVI Evropsko Prvenstvo za veterane, seniore, juniore i kadete.
Srbiju će predstavljati:
1. Nenad Vrekić - veteran - takmičiće se u formama za VI dan, borbama +90kg i testu snage
2. Noemi Hulala - junior - forme I dan i borbe -58kg
3. Marinko Stojaković, kao zvanični sudija R. Srbije IV dan

Prve vesti, prvi rezultati i prvo ZLATO!
Nenad Vrekić je u kategoriji Veterani +90kg u disciplini SPARING osvojio prvo mesto i ZLATNU MEDALJU!

Prvu borbu radio je protiv reprezentativca iz Finske. Drugu protiv Engleza i finale protiv Finca.
Više informacija uskoro.

Sve čestitke Nenadu!

Hulala Noemi i Marinko Stojaković-naš sudija

Hulala Noemi i Nenad Vrekić

Noemi sa zastavom

Predstavnici Srbije sa Predsednikom ITF-a Prof.Chang Ung-om

Proglašenje pobednika-NOEMI

Noemi na postolju

Hulala Noemi - BRONZANA MEDALJA

Proglašenje pobednika-NENAD

Nenad na postolju

Nenad Vrekić - ŠAMPION EVROPE

Sudije

Cestitam na uspesima!!!!!!!!!!

A sta ovo znaci spar takmicenje? Sparingovanje takmicenje? Ono kao nema udaraca ili sta?

Koja je ova prelepa plavusa koja je osvetlala obraz nasoj Srbiji lepotom a i osvojivsi trece mesto?

Cestitam na uspesima!!!!!!!!!!

A sta ovo znaci spar takmicenje? Sparingovanje takmicenje? Ono kao nema udaraca ili sta?

Koja je ova prelepa plavusa koja je osvetlala obraz nasoj Srbiji lepotom a i osvojivsi trece mesto?
Ne znam gde si to "spar" procitao,ali obe medalje su osvojene u disciplini sparing(borbe).
Da, Noemi je pored plavuse.

Ne znam gde si to "spar" procitao,ali obe medalje su osvojene u disciplini sparing(borbe).
Da, Noemi je pored plavuse.

MA bas me briga za Noemi - KO JE PLAVUSA?????????

.....pa ETO I SAM KAZES - DISCIPLINA SPARING - BORBE.....JA sam mislio da su sparingovanja simulacije borbi u kojima se trudis da ne povredis protivnika i da ga ne udaris jako a onda kada udjes u pravu borbu onda se trudis da ga posaljes i invalidska kolica....

I to napiši slobodno u temi predviđenoj za wc, a ne ovde

AM pusti ga neka pise, ako taj koji se razmislja izmedju kik boxa, i tekvandoa na kraju upise wing chun, haha onda bolje i sto ga je upisao a nije ostao na TKD-u i KIKBOXU....Takav vam vezbac ne treba....Takav profil ne moze nista korisno da uradi za TKD vestinu moze samo da uradi da ona zbog njega i slicnih takvih moze biti na jos gorem glasu......

Nekad u staroj Kini majstori nisu ni hteli da poducavaju svakog bas iz tog razloga o kome govorim! Samo jedan u desethiljada je mogao da trenira neku vestinu sto je znacilo da je presao sve testove kako fizicke tako i mentalne, i za njega su bili sigurni da ce on prosiriti vestinu , da ce je odrzati i izgurati na dobar glas a ne ka joj odradi kontra marketing....

U danasnje vreme sve se vrti oko novca i maltene je postalo nemoguce da neki trener kaze nekom - "necu da te treniram, ne zasluzujes" .....Ljudi jedva cekaju da imaju nove ucenike vezbace zbog kinte i finansijske situacije......Vise je i postalo nebitno da li oni mogu da postignu da sve njih nauce nesto i da im lepo obrate paznju, vazano je samo da ih ima vise i da se sto vise okrece kita.....

To mozda ovi sada iz MMA ili kikboxa, tajlandskog kada se pobiju na ulici itd, ali opet treneri ne rade to zato sto ce oni da povrede nekog polaznika i da ga nabiju u invalidska kolica pa sad kao visokomoralni brinu za ljudski zivot nego se brinu jer drzava moze da im zatvori klub pod optuzbom da vaspitava mlade ljude da budu delikventi, i da je to brutalno opasan sport kao vid rekreacije.....A jadan trener bez imalo pedagoskog i psiholoskog znanja sta ce da radi?
Kulturan i vaspitan ce uvek biti takav, to se nosi iz kuce, a delikvent ce biti uvek delikvent bez obzira na trud trenera....Nije trener diplomirani pedagog pa ce za 2-3 treninga nedeljno tokom godinu dana njemu da promeni svest...Pogotovo jos ako ima 17+ godina..... Tako da treneru jedino sto ostaje jeste da mu kaze - Ako se pobijes na ulici i iskoristis ovo da nekog povredis LETIS IZ KLUBA!!!!!!!!!!! I to je to - zastrasivanje i primenjivanje kazne........

Back