Počinjem ovu temu jer sam lično na svojoj koži osetio prevaru, a u pitanju je Fiat Punto.
Dakle - i pored svih pogodnosti koje je Fiat dobio u Srbiji, proizvod koji su nam servirali je običan škart.
Vlasnik sam jednog takvog proizvoda u vidu Punto-a classic-a dynamic-a i kažem sledeće:
u poređenju sa Fiatom Punto za tržište Italije, a kamoli Nemačke ili Švedske, ovaj naš je najblaže rečeno - šmrljav.
Većina materijala koji se ugrađuje u domaći Punto je B klase i korisnici polako počinju da shvataju šta su kupili. Za ne tako mali novac dobili smo klimavi Punto koji podseća na priču sa Yugom.
Stariji korisnici dobro znaju da se redovno dešavalo da sa istog auto placa jedan Yugo bude dugovečan i solidan a drugi, taj pored njega, šmrljav i kvarljiv.
Isto se sada dešava i sa Puntom - neki kupci su ekstra zadovoljni a drugi su kupili problem i glavobolju.
I sada, namesto da se država brine o svojim ljudima, da se preispita kontrola kvalitea i procesa u Fiatu, svi se prave ludi i kažu - koliko para, toliko muzike.
Nabrojaću samo neke probleme na koje se korisnici Punta, sa kojima sam lično se sreo i uverio u problem, žale (napomena je i da su to sve automobili koji nisu prešli ni 10000 km, dakle - novi)
- ventili se stalno čuju (lupaju i kloparaju kao kod Yuga) već od pređenih 500 km
- upravljač je neprecizan, ne vraća sam auto na pravac
- kočioni mehanizam često škripi u toku vožnje, pločice su lošeg kvaliteta, javlja se podrhtavanje pri kočenju
- hidraulika kvačila otkazuje već na 300 km pređenih, curi ulje
- hladnjak procureo na pređenih 8500 km
- ŠTEDELI SU ČAK I NA GUMAMA, pa umesto da stave univerzalne, oni tutnuli letnje pa sad svi moramo da kupujemo zimske ili M/S pneumatike
- klima uređaj kad se uključi - što to neće da vuče, suncetipoljubim, ne daj Bože da moraš da naglo kreneš iz mesta...
da ne širim priču dalje, dajte tsvoja iskustva (ko ih ima) o žabarskim prevarantima...