Italijanska ulaganja u Srbiju - Punto zvani prevara

• Začetnik teme Začetnik teme T-Zex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupio sma novog punta po sistemu staro za novo.Model 1.2 8 V
Imao sam silne nevolje sa tim automobilom i sam bog zna sta su u fabrici to sklopili.
Na 170 km mi je otkazao volan pa sam morao da platim slep sluzbu da ga odvezu u servis.
Popravku je pokrila garancija.
578 km opet je otkazao volan opet ista prica garancija pokriva popravku ali ne i slep sluzbu
Na 1280 km pusta ulje na menjacu opet garancija pokriva ali su ulje samo dolili i obrisali menjac
Na 1979 km menjac se raspao pa sam cekao 3 nedelje da ga ugrade posto to ne drze na stanju
Miran sam bio do 4865 km kad je pukao set kvacila jer ga nisu pravilno stegli kad su menjac menjali.
Opet auto stoji 4 nedelje u servisu jer je puklo i zvono menjaca
7265 km procurio hladnjak vode u kabini
12742 km stradao anlaser
13257 km puklo crevo hladnjaka
14754 km pukao neki mehanizam podizaca prozora na strani vozaca pa je staklo ostalo zaglavljeno na polovini.
17970 km amortizeri petih vrata procureli i ne drze vrata
21060 km curi voda pored sofer sajbne
23467 km pukla sajla rucne kocnice
24975 km ne radi centralno zakljucavanje
27523 km stradao akumulator
27996 km potrosnja goriva enormna 25 litara na 100 km
28642 km ustanovili da na automobilu curi rezervoar
29211 km stradala pumpa goriva
29737 km desna kociona klesta glave i ne vracaju se kocnice skripe kao blesave
32976 km ventili lupaju zamenjena bregasta i podizaci
42865 km pukao zupcasti kais
Tad mi je pukao film i auto sam prodao nikad vise fiat.

Poslednja izmena:
Počinjem ovu temu jer sam lično na svojoj koži osetio prevaru, a u pitanju je Fiat Punto.

Dakle - i pored svih pogodnosti koje je Fiat dobio u Srbiji, proizvod koji su nam servirali je običan škart.
Vlasnik sam jednog takvog proizvoda u vidu Punto-a classic-a dynamic-a i kažem sledeće:
u poređenju sa Fiatom Punto za tržište Italije, a kamoli Nemačke ili Švedske, ovaj naš je najblaže rečeno - šmrljav.
Većina materijala koji se ugrađuje u domaći Punto je B klase i korisnici polako počinju da shvataju šta su kupili. Za ne tako mali novac dobili smo klimavi Punto koji podseća na priču sa Yugom.
Stariji korisnici dobro znaju da se redovno dešavalo da sa istog auto placa jedan Yugo bude dugovečan i solidan a drugi, taj pored njega, šmrljav i kvarljiv.
Isto se sada dešava i sa Puntom - neki kupci su ekstra zadovoljni a drugi su kupili problem i glavobolju.

I sada, namesto da se država brine o svojim ljudima, da se preispita kontrola kvalitea i procesa u Fiatu, svi se prave ludi i kažu - koliko para, toliko muzike.
Nabrojaću samo neke probleme na koje se korisnici Punta, sa kojima sam lično se sreo i uverio u problem, žale (napomena je i da su to sve automobili koji nisu prešli ni 10000 km, dakle - novi)
- ventili se stalno čuju (lupaju i kloparaju kao kod Yuga) već od pređenih 500 km
- upravljač je neprecizan, ne vraća sam auto na pravac
- kočioni mehanizam često škripi u toku vožnje, pločice su lošeg kvaliteta, javlja se podrhtavanje pri kočenju
- hidraulika kvačila otkazuje već na 300 km pređenih, curi ulje
- hladnjak procureo na pređenih 8500 km
- ŠTEDELI SU ČAK I NA GUMAMA, pa umesto da stave univerzalne, oni tutnuli letnje pa sad svi moramo da kupujemo zimske ili M/S pneumatike
- klima uređaj kad se uključi - što to neće da vuče, suncetipoljubim, ne daj Bože da moraš da naglo kreneš iz mesta...

da ne širim priču dalje, dajte tsvoja iskustva (ko ih ima) o žabarskim prevarantima...
Za razmenu iskustva o Puntu, kao i o drugim automobilima postoji odgovarajuci pdf Automobilizam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back