Isus u judaizmu

Jevreji ne veruju da je Isus bio bog ili sin Bozji ili da je Mesija koji je prorecen u starom zavetu . Smatra se laznim mesijom sto znaci da nije ispunio zahteve postavljene u jevrejskom veerovanju .

Po njihovom.verovanju mesijansko doba bice obelezeno mirnim.suxivotom svih ljudi gde nece biti mrznje rata.Mesija po njima mora biti.jevrejin koji potice od kralja davida i mora biti obican covek.nikakav bogocovek.

Sve u svemu cekaju tita haha
Isus nije Mesija kakvog su oni zamisljali. Osnovni zadatak mesije je bio da ih oslobodi rimskog ropstva u to vreme.
Nikako Bog ili nesto slicno, jer se to kosi sa Judaizmom. Drugo uopste nije bilo obavezno da bude duhovni
vodja, bilo koji vojni vodja koji bi ispunio taj zadatak, bi bio proglasen za mesiju...

Isus nije Mesija kakvog su oni zamisljali. Osnovni zadatak mesije je bio da ih oslobodi rimskog ropstva u to vreme.
Nikako Bog ili nesto slicno, jer se to kosi sa Judaizmom. Drugo uopste nije bilo obavezno da bude duhovni
vodja, bilo koji vojni vodja koji bi ispunio taj zadatak, bi bio proglasen za mesiju...
Bio jedan laznjak mesija pocetkom drugog veka .Digo bunu protiv rimljana a rimljani uvate i sve jevreje pobiju.I gde zavrsi mesija.U grobu.

A otkud znas ne bi zavladao i mir da ga nisu ucmekali.Ne mislis valjda da neko.moxe preko noci sve to postici.
Obzirom da je Isus kao Mesija pretvarao vodu u vino, pa i ukrsao itd. nije neobicno ni da Jevreji od svog ocekuju neko (preko noci) cudo. Pogotovo ako se uzme u obzir da je i ranije bilo zapisa o raznim bozijim cudima.
Tako je razmisljao tadasnji covek.

Prvi hriscani su bili jevreji koji su prihvatili Isusa i prvi koji su njegovu veru širili dalje.

Obzirom da je Isus kao Mesija pretvarao vodu u vino, pa i ukrsao itd. nije neobicno ni da Jevreji od svog ocekuju neko (preko noci) cudo. Pogotovo ako se uzme u obzir da je i ranije bilo zapisa o raznim bozijim cudima.
Tako je razmisljao tadasnji covek.

Prvi hriscani su bili jevreji koji su prihvatili Isusa i prvi koji su njegovu veru širili dalje.
Ako se desi da preko noci dodje ukine smrt i bolest zavlada .odjedared ljubav medju ljyde i da ne padne ni jedna glava eto i mene da mu se poklonim.

Ako se desi da preko noci dodje ukine smrt i bolest zavlada .odjedared ljubav medju ljyde i da ne padne ni jedna glava eto i mene da mu se poklonim.
Realno gledano mislim da to nije izvodljivo.
Mislim, bez obzira na tog mesiju, pricam sad mimo bilo koje religije.
Apsolutno odsustvo rata, gladi, pa i bolesti…tesko. Pesimisticna sam.
Ali daj Boze da nisam u pravu i da cemo to kao ljudska bica jednom doziveti. Mozda neke buduce generacije.

Realno gledano mislim da to nije izvodljivo.
Mislim, bez obzira na tog mesiju, pricam sad mimo bilo koje religije.
Apsolutno odsustvo rata, gladi, pa i bolesti…tesko. Pesimisticna sam.
Ali daj Boze da nisam u pravu i da cemo to kao ljudska bica jednom doziveti. Mozda neke buduce generacije.
Nisi pesimisticna nego realna.Dok traje sveta bice svega ovoga.

Back