Isus kvario subotu Jevrejima

Trunke rezona nema za tako nešto a ni za takav zaključak. Brutalno nelogično.
Hajdemo jos jednom - ti i tvoji pajtasi ste tvrdili da je subota razlog zbog cega je Isus razapet stoga da "nije lepo"sa moje strane da svetkujem ono sto je bilo razlog za Njegovog raspeca.
E sad ako je tako,tom istom logikom - posto je Isusova tvrdnja da je Sin Bozji i da se gradjao jednak Bogu bio razlog vise jevrejima da ga ubiju - onda ne trebamo prihvatiti,verovati i propovedati tu cinjenicu koju je On naglasavao.
Jel ti sad jasnije koliko je brutalno nelogicna tvoja ( vasa) tvrdnja o suboti ??? :kafa:

Mi pricamo o tebi ili sto ?
Biblija je cjelina nije jedan citat.
Nema problema,razgovaracemo i o ostalim citatima,daj prvo da rascistimo sa ovim kojeg sam naveo !!!
Dakle sto ce biti,jesam li ja to dao citat sa pogresnim kontekstom ili nisam ?
Ako je pogresan daj argumente zasto tako smatras i navedi koji je onda,naravno po tebi, zaista PRAVI kontekst predmetnog teksta.

Poslednja izmena:
.... Dakle uopste nije vaskrsnuo u materijalnom telu, ne bi mogao da se teleportuje i odleprsa medj
oblake sigurno u materijalnom telu...
Bibliski demant koji "torpedira"tvoju tvrdnju:

Jov.20,26-28:
"...I poslije osam dana opet bijahu učenici njegovi unutra, i Toma s njima. Dođe Isus kad bijahu vrata zatvorena, i stade među njima i reče: mir vam.
Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.
I odgovori Toma i reče mu: Gospod moj i Bog moj..."

Dakle kao sto se jasno vidi,Toma je bio poput tebe - neveran i sklon predrasudama ali ga je Isus jasno i direktno ubedio da je razmisljao pogresno i da je to zapravo bilo rezultat njegove nevere.
Toma je ocito poslusao Isusov poziv i mogao j osetiti rupe na Njegovim rukama i kod Njegova bedra da bi se nakon toga uverio.
Moj predlog za tebe jeste da poverujes ne samo Hristu vec i apostolu Jovanu koji je zapisao to sto je video.

Jov.20,26-28:
"...I poslije osam dana opet bijahu učenici njegovi unutra, i Toma s njima. Dođe Isus kad bijahu vrata zatvorena, i stade među njima i reče: mir vam.
Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.

Dakle kao sto se jasno vidi,Toma je bio poput tebe - neveran i sklon predrasudama ali ga je Isus jasno i direktno ubedio da je razmisljao pogresno i da je to zapravo bilo rezultat njegove nevere.
Toma je ocito poslusao Isusov poziv i mogao j osetiti rupe na Njegovim rukama i kod Njegova bedra da bi se nakon toga uverio.
Moj predlog za tebe jeste da poverujes ne samo Hristu vec i apostolu Jovanu koji je zapisao to sto je video.
Upravo to govori da se radi o cistoj izmisljotini, ne bi mogao da vaskrsne u takvom telu, jos manje da se teleportuje pojavljuje nestaje i uznosi se na nebo...

Jov.20,26-28:

Da je to tako onda bi ga prepoznali.

To su legende prepricane od neukih ljudi. Mi sad sa ovim znanjem kad bi se nasli tamo prepricali bi to drugacije :P
Ovim me potsecas na one licemerne fariseje iz onog vremena koji su sve znali osim da prepoznaju Onog kojeg su cekali svo vreme.
Oni znaju ovo,ono,oni maltene sve znaju,isto kao i ti danas samo nisu znali odkud je Isus i Ko je On zapravo ... :D
Pazmi molim te sta su znali "pametni i strucni"farisedji u ono vreme:

Jov.9,24-29:
"...Tada po drugi put dozvaše čovjeka koji je bio slijep, i rekoše mu: podaj Bogu slavu; mi znamo da je čovjek ovaj grješan.
A on odgovori i reče: je li grješan ne znam; samo znam da ja bijah slijep, a sad vidim.
Tada mu opet rekoše: šta ti učini? kako otvori oči tvoje?
Odgovori im: ja vam već kazah, i ne slušaste; šta ćete opet slušati? Već ako i vi hoćete učenici njegovi da budete?
A oni ga ukoriše, i rekoše mu: ti si učenik njegov, a mi smo učenici Mojsijevi.
Mi znamo da s Mojsijem govori Bog; a ovoga ne znamo otkuda je..."

Sa danasnje perspektive,mi mozemo slobodno zakljucili da su fariseji znali da nisu znali ono sto su trebali znati ili jos preciznije - NISTA NISU ZNALI od onog sto im je bila obaveza da znaju !!!

To su legende prepricane od neukih ljudi. Mi sad sa ovim znanjem kad bi se nasli tamo prepricali bi to drugacije :P
sve onda možeš svesti pod legendu.
ja se slažem da u suštini sve religijske knjige su mit, ali mitovi sa nekom porukom i poukom.
kao primer jedna priča zašto se dešavaju loše stvari (ako je nađem, postaviću je)
suština te priče da se jedan monah pitao zašto, bog je čuo i sišao kao monah i predložio da pođu zajedno do nekog grada s tim što šta god bog uradi monah ništa ne sme da pita dok ne stignu. usput bog blagosilja kafanu, pljuje napuštenu crkvu, ubija psa, dete... kasnije mu sve objasnio i da su u kafani sedeli ljudi koji su se dogovarali da obnove crkvu dok se u toj crkvi đavoli igrali itd.
poenta priče da ti ništa ne znaš a spreman si da sudiš i optužuješ.
i sad zamisli uvrsti se takva priča u svetu knjigu, a bukve te ubeđuju da se to stvarno i desilo.
kao priča o jovu ili joni ili hodanje po vodi...

sve onda možeš svesti pod legendu.
ja se slažem da u suštini sve religijske knjige su mit, ali mitovi sa nekom porukom i poukom.
kao primer jedna priča zašto se dešavaju loše stvari (ako je nađem, postaviću je)
suština te priče da se jedan monah pitao zašto, bog je čuo i sišao kao monah i predložio da pođu zajedno do nekog grada s tim što šta god bog uradi monah ništa ne sme da pita dok ne stignu. usput bog blagosilja kafanu, pljuje napuštenu crkvu, ubija psa, dete... kasnije mu sve objasnio i da su u kafani sedeli ljudi koji su se dogovarali da obnove crkvu dok se u toj crkvi đavoli igrali itd.
poenta priče da ti ništa ne znaš a spreman si da sudiš i optužuješ.
i sad zamisli uvrsti se takva priča u svetu knjigu, a bukve te ubeđuju da se to stvarno i desilo.
kao priča o jovu ili joni ili hodanje po vodi...
Stvar je u tome da verujem da ima necega, ali da ljudi to prilagode dnevnoj politici. Kad politika umesa prste i od najboljeg nastane nesto razvodnjeno...

Ovim me potsecas na one licemerne fariseje iz onog vremena koji su sve znali osim da prepoznaju Onog kojeg su cekali svo vreme.
Oni znaju ovo,ono,oni maltene sve znaju,isto kao i ti danas samo nisu znali odkud je Isus i Ko je On zapravo ... :D
Pazmi molim te sta su znali "pametni i strucni"farisedji u ono vreme:

Jov.9,24-29:
"...Tada po drugi put dozvaše čovjeka koji je bio slijep, i rekoše mu: podaj Bogu slavu; mi znamo da je čovjek ovaj grješan.
A on odgovori i reče: je li grješan ne znam; samo znam da ja bijah slijep, a sad vidim.
Tada mu opet rekoše: šta ti učini? kako otvori oči tvoje?
Odgovori im: ja vam već kazah, i ne slušaste; šta ćete opet slušati? Već ako i vi hoćete učenici njegovi da budete?
A oni ga ukoriše, i rekoše mu: ti si učenik njegov, a mi smo učenici Mojsijevi.
Mi znamo da s Mojsijem govori Bog; a ovoga ne znamo otkuda je..."

Sa danasnje perspektive,mi mozemo slobodno zakljucili da su fariseji znali da nisu znali ono sto su trebali znati ili jos preciznije - NISTA NISU ZNALI od onog sto im je bila obaveza da znaju !!!
Pusti sad fariseje kad sad ti glumis fariseja :P
Govorimo o tome kako je Isus vaskrsao... jednostavno mogao bih da progutam pricu da je vaskrsao u savrsenom telu kao sto je obecano,
tako bih mogao da progutam sve ostalo :P
Dakle stvar je nepotpunosti podataka :P

Nema nikakvog realnog okvira koji bi nas stavio medju bogove dokle god smo smrtni. Inkarnacije bogova, verovatno...
svi ili neki...
ne bogovi u bukvalnom smislu već u znanju.
imaš čitače biblije i to im je svo znanje sveta i ne treba mu ništa više.
onaj kuran, onaj talmud... onaj treće oko, onaj se kune u nauku, pa ako nauka kaže gomno je zdravo, gaće na glavu to će i zastupati.
znači mi smo obični navijači ubeđeni da je sve to istina što nam neko prezentovao a mi prihvatili.
jedino zaista pametno po meni što je čovek smislio je zlatno pravilo "ne čini drugima što ne želiš sebi" i za mene je to put.

Back