Isus kvario subotu Jevrejima

Samo što Bog nije tražio kalendarski dan tj sasvim određeno baš subotu. To jasno ne piše u zapovesti tako da je jasno da je sutra pravi dan odmora i sećanje na Njegovo vaskrsenje koje se, da podsetim, desilo tada jer su ga fariseji-subotari raspeli zbog nje.
Ovo sam ti vec detaljno odgovorio ( citgaj - demantirao te) , ne bih da se ponavljam...procitaj moje komentare jos jednom.

Po tebi sad ispada da se subotom mogao raditi svaki posao ako je za nečije dobro. Po čemu se onda subota razlikovala od drugih dana?
Nije po meni vec po tebi.

Evo u pricama.

Eto recimo ti trebas da ti neko bere jabuke.
I sada posto ce to biti za tvoje dobro, dodjem u subotu da ti berem jabuke?

To du tvoje ideje.

Ali recimo nisam te vidio 3 meseca i dodjem da te posetim.
Kad ti koza i kost, oslabio ne izlazis nigde.
Sluga ti pobegao jer si mnoho dobar?

Imas vocnjak ali izgladneo si ne mozes ni da odes da uberes jabuku da pojedes.

Ali si gladan.
I za prvo dok nabavim nesto za hranu odem i naberem ti jabuke da jedes.
To sada nije posao i krsenje subote.
Vec pomoc.

Nije po meni vec po tebi.

Evo u pricama.

Eto recimo ti trebas da ti neko bere jabuke.
I sada posto ce to biti za tvoje dobro, dodjem u subotu da ti berem jabuke?

To du tvoje ideje.

Ali recimo nisam te vidio 3 meseca i dodjem da te posetim.
Kad ti koza i kost, oslabio ne izlazis nigde.
Sluga ti pobegao jer si mnoho dobar?

Imas vocnjak ali izgladneo si ne mozes ni da odes da uberes jabuku da pojedes.

Ali si gladan.
I za prvo dok nabavim nesto za hranu odem i naberem ti jabuke da jedes.
To sada nije posao i krsenje subote.
Vec pomoc.
Pa eno onaj mrčenik je skupljao drva subotom, vjerovatno da ugrije sebe i porodicu, pa ga Mojsije utuče kamenjem.

A sto bi ja ?
Nit je on pripadnik Bozjeg naroda,nit mi zivimo u teokratskim uredjenjem da bi praktikovali zakone koje su bile uspostavljene zbog te namene...danas vise nigde na svetu ne postoji takvo drustveno uredjenje stoga su te zapovesti van snage.
To dali neko krzi Bozji zakon ,ukljucujuci i subotu,odgovara iskljucivo pred Bogom - On ce to adekvatno sankcionisati u sklopu sa Njegovim globalnim planom.
...e sad ako li je pripadnik crkve koji je "krenuo u otpad"crkva ima obavezu da takvog clana adekvatno sankcionise a na kraju,ukoliko se ta njegova praksa tvrdoglavo produzi - da ga iskljuci iz skupstine !!!
Lijep ti je izgovor ali to nigdje ne piše u Bibliji. Štaviše, piše da je ovo za subotu zakon vječan. Takodje Gospod poručuje u Tori: "sve uredbe moje držite".

Код Фаризеја не постоји тако стриктна забрана радити на сабату, то је више прича или Фаризејци нису сватили.

А Фаризејци су тада били највећа група, а једини су и спаливање Јерусалима као група преживели.

Lijep ti je izgovor ali to nigdje ne piše u Bibliji. Štaviše, piše da je ovo za subotu zakon vječan. Takodje Gospod poručuje u Tori: "sve uredbe moje držite".
Kao sto sam vec rekao,danas nigde u svetu nemamo organizovano drustvo hriscana koji se drze Bozjeg zakona u celosti,onako kako zaista treba.
A posto toga nema,nema ni razloga praktikovati kaznene odredbe tog zakolna jer danas zivimo u drustvu gde se svaki pokusaj ( a kamo li izvrsenje) ubistva kaznjava i to veoma strogo a hriscani imaju obavezu postovati drustvene zakone.

Back