Isus je rekao da se treba biti musliman, dokaz iz Biblije na hebrejskom

Да ли ти у опште знаш шта је Хришћанство или овде лупаш само тако?
Брукаш се количином окачених небулоза.
znam

a ja cu tebe da naucim sta je hrscanstvo

To ti je vjera kreirana od Pavla a ne Isusa Hrista, kreiao ga je tako sto je ukinuo stare zakone i uveo svoja vjerovanja i samim tim nastalo je hrscanstvo.

nama u islamu je zabranjeno kopiranje krscana i zidova, nasa vjerovanja dolaze preko objave Muhammedu i ono sto je ispravno kod krscana i zidova Bog nam to objavi da i mi to vjerujemo---pa je zato iste stvari a ne zato sto smo mi kopirali to.
onda sam pogresio, niste vi plagijatori, nego taj [bog] koji vam je to objavio, uzeo i procitao sta hriscanstvo propoveda, i dao svoju analizu - to je onda obican covek hriscanin, a ne bog - ne znam da li si cuo da postoji teorija da je ex-hriscanin napisao kuran kao osvetu sto je proglasen jeretikom i izbacen iz hriscanske zajednice?
nema logike da Bog salje razlicite vjere sa vremena na vrijeme i drugacije ih naziva.
nema, i zato ja i nudim drugacije vidjenje od tvog, samo da vidimo sta je isto, plagirano, a sta je iskrivljeno, i koji su motivi pisca kurana

onda sam pogresio, niste vi plagijatori, nego taj [bog] koji vam je to objavio, uzeo i procitao sta hriscanstvo propoveda, i dao svoju analizu - to je onda obican covek hriscanin, a ne bog - ne znam da li si cuo da postoji teorija da je ex-hriscanin napisao kuran kao osvetu sto je proglasen jeretikom i izbacen iz hriscanske zajednice?

nema, i zato ja i nudim drugacije vidjenje od tvog, samo da vidimo sta je isto, plagirano, a sta je iskrivljeno, i koji su motivi pisca kurana

onda sam pogresio, niste vi plagijatori, nego taj [bog] koji vam je to objavio, uzeo i procitao sta hriscanstvo propoveda, i dao svoju analizu - to je onda obican covek hriscanin, a ne bog

aaaa sto se i ti natrabunja svasta ovdje....

postoji teorija da je ex-hriscanin napisao kuran kao osvetu sto je proglasen jeretikom i izbacen iz hriscanske zajednice?

svasta se bunca kad se malo vise popije....

Bolje bi ti bilo da procitas kako je zapoceo islam u vrijeme Muhammeda umjesto da slusas price rekla-kazala.

nema, i zato ja i nudim drugacije vidjenje od tvog, samo da vidimo sta je isto, plagirano, a sta je iskrivljeno,

ono ja ti opet kazem mi muslimani ne smije plagirati , jedino sta nam Bog naredi da vjerujemo islijedimo mi to slijedimo i vjerujemo iako to mozda je isto kao kod hrscana i zidova.

mi to onda vjerujemo zato sto nam je to bog naredio preko objave a ne zato sto mi kopiramo.

i koji su motivi pisca kurana

a da procitas Kuran mozda bi i znao.

islam vjera kreirana od muhameda..nema vise price..da i mi cackalicu naucimo sta je islam..

ne mozes me nauciti, kad ja znam islam u detalje, u dusu sto se kaze...i ne samo da znam islam, nego znam i vasu vjeru hrscanstvo ili tacnije receno znam podobro bibliju, bolje nego vecina hrscana.

pa sam u prilici da sporedi i mogu da kazem stosta, dok ti ne mozes, jer ne poznajes islam a sigurno ti ni znanje o Bibliji nije jako...tako da ti se mozes samo osloniti na nagadjanja.

taj nas i je vas....to je isti Bog koji je objave davao biblijskim prorocima.
to mi kazemo judaistima, pa nas onda vi kopirate

ali mi ne korigujemo stari zavet, kao vi sto korigujete nas novi - u tome se mi razlikujemo od vas

u stvari, korigujemo, ali ne stari zavet, nego objasnjavamo promenu:
smiju li hrscani jesti svinjetinu, da ili ne?

Dela apostolska - ДЕЛА АПОСТОЛСКА 11 : Biblija - Novi zavet

9 A glas mi odgovori drugom s neba govoreći: Šta je Bog očistio ti ne pogani.

to mi kazemo judaistima, pa nas onda vi kopirate

ali mi ne korigujemo stari zavet, kao vi sto korigujete nas novi - u tome se mi razlikujemo od vas

u stvari, korigujemo, ali ne stari zavet, nego objasnjavamo promenu:

Dela apostolska - ДЕЛА АПОСТОЛСКА 11 : Biblija - Novi zavet

ovo ti ne opravdava da jedes svinjetinu

ovo ti ne opravdava da jedes svinjetinu
zasto ne?
ah, da vi cete da nam odredite sta cemo da prihvatamo iz novog zaveta, a sta ne?
6 Pogledavši u nj opazih i videh četvoronožna zemaljska, i zverinje i bubine i ptice nebeske.
7 A čuh glas koji mi govori: Ustani, Petre! Pokolji i pojedi
8 A ja rekoh: Nipošto Gospode! Jer ništa pogano i nečisto nikad ne udje u usta moja.

zasto ne?
ah, da vi cete da nam odredite sta cemo da prihvatamo iz novog zaveta, a sta ne?
6 Pogledavši u nj opazih i videh četvoronožna zemaljska, i zverinje i bubine i ptice nebeske.
7 A čuh glas koji mi govori: Ustani, Petre! Pokolji i pojedi
8 A ja rekoh: Nipošto Gospode! Jer ništa pogano i nečisto nikad ne udje u usta moja.

vi hrscani imate jednu veliku mahanu

ostavljate jasne Bozije upute, a slijedite maglovite i nejasne dijelove iz Biblije

Ovo je je jasno ko dan, ali sta ocekivati od naroda kojeg Bog naziva zalutalim u zadnjoj objavi.

Levitski Zakon 11:7-8 kaže:

„I svinja, jer ima papke razdvojene ali ne preživa; nečista da vam je; mesa od njih ne jedite niti se strva njihovog dodevajte, jer vam je nečisto.“

gdje to Bog kaze u Bibliji da je svinja cista?

vi hrscani imate jednu veliku mahanu
pa budi ti onda hriscanin bez mane
ej, diskutovali smo vec, sad sam proverio, ti odbacujes apostola Pavla, nesto kao nasi subotari/adventisti, i zasto onda ja da ti ga citiram opet? a odbacujes i jos sto-sta...
Levitski Zakon 11:7-8 kaže:
mi hriscani nismo pod zakonom, ni ne obrezujemo se, niti drzimo subote itd

Nisam siguran da muslimani duze zive zato sto ne jedu svinjetinu :cool:

nije poenta u dugom zivotu, poenta je kvalitetan zivot....

Ako svinjetina steti zdravlju sta ti koristi i ako zivis do 100 godina, znaci svinjetina je necista zivotinja , Bog je dao ljudima da bude pokretni kontenjer ili pokretna reciklaza smeca, on jede sve od govana, plastike, zemlju, otpad od hrane i sve ostalo necisto.

Bolje zdrav zivjeti do 60 godina nego bolestan cijelo vrijeme do 100 godina.

ej, diskutovali smo vec, sad sam proverio, ti odbacujes apostola Pavla, nesto kao nasi subotari/adventisti, i zasto onda ja da ti ga citiram opet? a odbacujes i jos sto-sta...

svako ima mahane, na ovaj ili onaj nacin.

ti odbacujes apostola Pavla,

njega cak i Isus odbacuje indirektno ....on je nikakav apostol, apostoli su Isusovi direktni drugovi koji su ga slusali i direktno upijali znanje od njega, Pavle nikad nije vidio Isusa uzivo...samim tim nemoze biti apostol.

Niste pod zakonom jer vam je to Pavle tako naredio, ali Isus nije, Isus vam je naredio da budete pod zakonom...i to je dokaz protiv vas da je hrscanstvo stvorio Pavle, Isus vam je naredio pridrzavanje starih zakona, dosao Pavle poslije i ukinuo ih, i vi poceli pavla da slijedite

Back