Isus je rekao da se treba biti musliman, dokaz iz Biblije na hebrejskom

Veliki narod po brojnosti, kvantitetu, ne po savezu sa Bogom.
"Tvoja žena, Saraja, imaće sina – on će biti sin obećanja. Nazovi ga Isak. S njim ću sklopiti svoj savez, a od njega će postati veliki narod. I od Jišmaela ću učiniti veliki narod, ali savez ću sklopiti s Isakom.

a sto volis palamudit svaka ti cast :worth: :worth: :worth: :klap::klap: kakve providne izvlakuse, prvo kazes jedno pa ti pokazem da te biblija kontrira, pa sad dolazis sa nekim izvlakusa odgovorima. ocito da volite izmisljati stvari sto ne pise u Bibliji.

jasno si rekao da od Ishmaela nece poteci veliki narod ali sam ti dokazao BIblijom koliko grijesis u svojim tumacenjima.
ali tako to bude kad se voli izmisljati stvari.

i ti na osnovu ovoga kazes da se radi o Isusu :ne: jedino to pod brojem 5 moze da se odnosi na Isusa , ostalo ne.
Srljaš iz jedne u drugu ovo sad i logičku grešku. Jer ako je pod 5., to bi značilo da mu je Muhammed bio učitelj a on njegov sledbenik 6 vekova kasnije. Kažem da se radi o Isusu jer jedino bi On mogao biti taj "najmiliji". Jer je Gospod Sin Božji. To što reči AHMD nema u Bibliji je posebna priča.

a sto volis palamudit svaka ti cast :worth: :worth: :worth: :klap::klap: kakve providne izvlakuse, prvo kazes jedno pa ti pokazem da te biblija kontrira, pa sad dolazis sa nekim izvlakusa odgovorima. ocito da volite izmisljati stvari sto ne pise u Bibliji.

jasno si rekao da od Ishmaela nece poteci veliki narod ali sam ti dokazao BIblijom koliko grijesis u svojim tumacenjima.
ali tako to bude kad se voli izmisljati stvari.
Bog stvara savez sa Isakom ne sa Ismailom :zaljubljena: jasno pise.

Srljaš iz jedne u drugu ovo sad i logičku grešku. Jer ako je pod 5., to bi značilo da mu je Muhammed bio učitelj a on njegov sledbenik 6 vekova kasnije. Kažem da se radi o Isusu jer jedino bi On mogao biti taj "najmiliji". Jer je Gospod Sin Božji. To što reči AHMD nema u Bibliji je posebna priča.

Jer ako je pod 5., to bi značilo da mu je Muhammed bio učitelj a on njegov sledbenik 6 vekova kasnije.

ne, nego su muslimani postojali i prije Muhammeda, a ne da su poceli se nazivati sa Muhammedom

To što reči AHMD nema u Bibliji je posebna priča.

gledaj ovo kako su zidovi napisali to ime uz malu modifikaciju u BIbliji
16601919_382770025434108_290853502493671879_o.png

Bog stvara savez sa Isakom ne sa Ismailom :zaljubljena: jasno pise.

da vidimo sta Bog kaze za to sve sa savezima/ugovorima

Bog kaze u Kuranu:

2:40 O sinovi Izraelovi, sjetite se blagodati Moje koju sam vam podario, i ispunite zavjet koji ste Mi dali – ispuniću i Ja svoj koji sam vama dao, i samo se Mene bojte!

83. I kada smo od sinova Israilovih zavjet uzeli da ćete se jedino Allahu klanjati, i roditeljima, i bližnjima, i siročadi, i siromasima dobročinstvo činiti, a ljudima lijepe riječi govoriti i molitvu obavljati i zekat davati, vi ste se poslije, izuzev vas malo, izopačili i zavjet iznevjerili

84. i kada smo od vas zavjet uzeli da krv jedni drugima nećete proljevati i da jedni druge iz zemlje vaše nećete izgoniti - vi priznajete da je tako i svjedoci ste

85. vi ipak jedni druge ubijate, a pojedine od vas iz zavičaja njihova izgonite - pomažući jedan drugom protiv njih, čineći i grijeh i nasilje; a ako vam kao sužnji dođu, vi ih otkupljujete* - a zabranjeno vam je da ih izgonite. Kako to da u jedan dio Knjige vjerujete, a drugi odbacujete?! Onoga od vas koji čini tako stići će na ovome svijetu poniženje, a na Sudnjem danu biće stavljen na muke najteže. - A Allah motri na ono što radite.

5:12. Allah je prihvatio zavjet sinova Izraelovih - a između njih bili smo postavili dvanaest starješina - i Allah je rekao: "Ja sam s vama! Ako budete molitvu obavljali i milostinju davali, i ako budete u poslanike Moje vjerovali, pomagali im i drage volje zajam Allahu davali, sigurno ću preći preko hrđavih postupaka vaših i uvešću vas u Rajske bašče kroz koje će rijeke teći. A onaj među vama koji ni poslije ovoga ne bude vjerovao - s Pravog puta je skrenuo."

13. Ali, zato što su zavjet svoj prekršili, Mi smo ih prokleli i srca njihova okrutnim učinili. Oni su riječi s mijesta na kojima su bile uklanjali, a dobar dio onoga čime su bili opominjani izostavili. I ti ćeš kod njih, osim malo njih, neprestano na vjerolomstvo nailaziti, ali im oprosti i ne karaj ih! - Allah, uistinu, voli one koji čine dobro.

14. Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: "Mi smo kršćani"- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili.

15. O sljedbenici Knjige, došao vam je poslanik Naš da vam ukaže na mnogo šta što vi iz Knjige krijete, i preko čega će i preći. A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna

16. kojom Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje steći zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih, po volji Svojoj, iz tmina na svjetlo i na Pravi put im ukazuje.

ne, nego su muslimani postojali i prije Muhammeda, a ne da su poceli se nazivati sa Muhammedom
Nisi ti jedini koji iznosi ovako presmešan "argument" jer su i neki hrišćanski sektaši skloni da odvale da oni postoje 8000 godina iako im se godina osnivanja precizno zna.
Hronološki bi vi mogli biti samo neka hrišćanska sekta a ne obratno. Jer vreme i dalje ne teče iz budućnosti u prošlost, pa onda ni Biblija ne najavljuje proroke bez reda i preko reda.
A kad smo već kod Biblije sigurno ne koristiš zvaničnu verziju. Nije se igrati sa tim. Kao kad bi ja sad koristio neki prepravljeni Kur'an, da bih nekome nešto dokazivao. Znaš šta je u Kur'anu rečeno za to falsifikovanje i falsifikatore? E pa, isto ti to važi i za Bibliju.

Nisi ti jedini koji iznosi ovako presmešan "argument" jer su i neki hrišćanski sektaši skloni da odvale da oni postoje 8000 godina iako im se godina osnivanja precizno zna.
Hronološki bi vi mogli biti samo neka hrišćanska sekta a ne obratno. Jer vreme i dalje ne teče iz budućnosti u prošlost, pa onda ni Biblija ne najavljuje proroke bez reda i preko reda.
A kad smo već kod Biblije sigurno ne koristiš zvaničnu verziju. Nije se igrati sa tim. Kao kad bi ja sad koristio neki prepravljeni Kur'an, da bih nekome nešto dokazivao. Znaš šta je u Kur'anu rečeno za to falsifikovanje i falsifikatore? E pa, isto ti to važi i za Bibliju.
Oni moraju sebi da podignu znacaj pa makar i lazni.

Nisi ti jedini koji iznosi ovako presmešan "argument"

da te razocaram, prvi put ja o ovome sa slusao od zidovskog historicara

evo cuj sta taj historicar zidovski iz Izraela kaze

jasno i glasno covjek kaze da su muslimani spomenuti u zidovskim spisima, i da moze da se smatra da je Islam najstarija religija na svijetu koja datira Od Noaha ili cak od Adama...tako vam covjek kaze....ako nevjerujete meni cujte njega.

A kad smo već kod Biblije sigurno ne koristiš zvaničnu verziju.

koristim orginale prevedene sa Biblehub, najveca biblijska stranica na internetu.

Krucijalno mi je vaznosti da gledam sta pise u orginalnim tekstovima, jer mi u islamu na dnevnoj bazi mozemo da kontrolisemo sta pise u prevodima kad imamo orginalne tekstove i analiziramo jeli ili nije sta prevedeno kako treba...pa taj isti koncept primjenjujem na Bibliji...

Dok vi hrscani u dosta slucajeva ste odsjeceni od orginalnog teksta BIblije, pa ste pusteni na milost i nemilost prevodica.
Dok nas muslimani prevodioc nemoze zafrkati sa losim prevodom jer imamo orginalni tekst pri ruci i mozemo kontrolisati svaku rijec kako se prevodi.
ne samo da imamo orginalni tekst imamo i lexikon da jos detaljnije kontrolisemo sta koja rijec znaci i sta se hoce reci....i ne samo to, nego imamo komentare Muhammed sta koji ajet znaci , gdje ti i Muhammed pojasnjava neke ajete

znaci sve imamo uslove u svojim rukama da razumijemo nas sveti tekst.

Vi hrscani uopste ne shvatate cime mi muslimani sve raspolazemo kad je u pitanju vjerski tekst, cak i kategorizaciju hadisa imamo sa svojim lancima prenosilaca ...pa po toj kategoriaziji BIblija zbog nedostatka lanca prenosilaca nebi mogla proci te kriterije pod kojima se valoriziraju hadisi od poslanika Muhammeda.

Kao kad bi ja sad koristio neki prepravljeni Kur'an, da bih nekome nešto dokazivao. Znaš šta je u Kur'anu rečeno za to falsifikovanje i falsifikatore? E pa, isto ti to važi i za Bibliju.

ode ti sad daleko junace....

nekoristim se ja nekakvim prepravljenim Biblijama nego koristim zvanicni orginalne tekstove sa Biblijskih stranica.

jasno i glasno covjek kaze da su muslimani spomenuti u zidovskim spisima, i da moze da se smatra da je Islam najstarija religija na svijetu koja datira Od Noaha ili cak od Adama...tako vam covjek kaze....ako nevjerujete meni cujte njega.
Jel to oni Jevreji sto nisu priznali Hrista za Mesiju?

Нашо си неку будалу која прича глупости на основу неких превода и нестручних тумачења и одма скочио да баш његове речи узимаш за апсолутну истину и убеђујеш неког у њихову истинитост иако ни сам ниси у стању да се у њу увериш, стварно занимљиво. :mrgreen:

ne priznaju oni ni Muhammeda...ali to je sad nebitno, bitno je da priznaju da pisu rijeci Muslim u njihovim svetim spisima.

a njima na dusu sto ne prihvataju Isusa ni Muhammeda
Ne priznaju ni Isusa ni Muhameda ali su navodno pronasli rec musliman, pa oni su stvarno prolupali.
Kako onda to da do sada nisu postali muslimani vec ostali u Judejskoj veri?

nekoristim se ja nekakvim prepravljenim Biblijama nego koristim zvanicni orginalne tekstove sa Biblijskih stranica.

Слика радне површи_2023-04-07_23-43-52.png

Oд када је енглески оригинални језик када си ти оставио линк где пише да је грчки ? Па јеси ли одлучио, грчки или енглески ?

Pogledajte prilog 1323082

Oд када је енглески оригинални језик када си ти оставио линк где пише да је грчки ? Па јеси ли одлучио, грчки или енглески ?

a ti se zapitaj sto neki prevodioci to prevode Divine(Bozanska) na engleskom a ne Bog.

a ti se zapitaj sto neki prevodioci to prevode Divine(Bozanska) na engleskom a ne Bog.
Питам те на ком језику је оригинал ? Јеси одлучио, енглески или грчки ?
Рекао си да стављаш оригиналне језике. Па ти си био на неком курсу из Библије не знаш где удараш, запетљао си се сам у сопствене изјаве.
Не читаш линкове које сам постављаш, сабери се и пробај да читаш оно што си сам поставио.

Питам те на ком језику је оригинал ? Јеси одлучио, енглески или грчки ?
Рекао си да стављаш оригиналне језике. Па ти си био на неком курсу из Библије не знаш где удараш, запетљао си се сам у сопствене изјаве.
Не читаш линкове које сам постављаш, сабери се и пробај да читаш оно што си сам поставио.

upravo na osnovu grckog orginala prevedeno je Divine

upravo na osnovu grckog orginala prevedeno je Divine
Заустави се, овде нам причаш месецима да је нелогично да је грчки оригинал, а од пре пар недеља нам причаш да је нормално да је јеврејски превод оригинал. Покушај да се сабереш, сам си себи ускочио у уста. Да утврдимо прво откуд превод може бити оригинал и откуд нелогичност грчког језика одједном постаје оригинални језик ?
Па онда да видимо шта се и како преводи.

Заустави се, овде нам причаш месецима да је нелогично да је грчки оригинал, а од пре пар недеља нам причаш да је нормално да је јеврејски превод оригинал. Покушај да се сабереш, сам си себи ускочио у уста. Да утврдимо прво откуд превод може бити оригинал и откуд нелогичност грчког језика одједном постаје оригинални језик ?
Па онда да видимо шта се и како преводи.
iako vam je grcki orginal sveti tekst, to je u startu meni nelogicno da nemate orginale na maternje jeziku Isusa...ogromna je to falinka za hrscanstvo, koliko samo se izgubi info u prevodima.

dok mi muslimani imamo orginal i to na jeziku svog poslanika, vi to nemate...imamo cak lance prenosilaca, vi to nemate.

iako vam je grcki orginal sveti tekst,
Пише на линку који си оставио јасно пише да је то несумњиво оригинал. "Неки манускрипти" које ти помињеш је преко 5900 манускрипта.
Онда је нелогично како поред толико грчких манускрипта теби није јасно оно што је свима јасно.
Провери на твом курсу који си прошао, како сте заобишли 5900 манускрипта и то сте претворили у "неки манускрипти".
Зашто не читаш линкове које си сам поставио ?

iako vam je grcki orginal sveti tekst, to je u startu meni nelogicno da nemate orginale na maternje jeziku Isusa...ogromna je to falinka za hrscanstvo, koliko samo se izgubi info u prevodima.

dok mi muslimani imamo orginal i to na jeziku svog poslanika, vi to nemate...imamo cak lance prenosilaca, vi to nemate.
Значи, зато ти отвараш ове небулозе од тема - да би имао изговор да упиреш прстом и као клинац вичеш ,,мој тата је јачи од твог тате, њањањања".

Back