- Poruka
- 5.190
sto promeni avatar?
tako je, apsolutno nista...sasvim klasican "hrvatski antifasista" (koji pise pesmu Poglavniku)
Nisi pročitao prvu rečenicu. Jel ti se sviđa podloga sa kvadratima...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sto promeni avatar?
tako je, apsolutno nista...sasvim klasican "hrvatski antifasista" (koji pise pesmu Poglavniku)

Nisi pročitao prvu rečenicu. Jel ti se sviđa podloga sa kvadratima...

mislis stolnjak? uvek me seti na limene piksle i masan burek...
aha, nisam obratio paznju, u stvari saljes neku poruku...prvo polje belo?
Ajmo uzeti kao radnu hipotezu da je Nazor autor te pjesme. Umrijeti za ideale zaslušuje respekt. Ali ako netko proguta ježa da bi se borio protiv zla i u tome pobjedi zaslužuje još veći respekt.
Мислиш када је већина партизана из Србије већ била у Босни!Skidam Nazoru kapu!
Otišo je u Partizane 1942-ge kad Partizana u Srbiji još nije ni bilo!

Дакле вероваћемо Дубравку на реч:"...U skladu s tim, od triju priloga što ih je Nazorovoj hipotetičkoj pjesmi posvetio časopis »Vijenac« u broju od 28. veljače s najviše sam zanimanja čitao članak Dubravka Jelčića Fantomska pjesma, u kojem autor izvješćuje kako je, potaknut usmenim svjedočenjima poimenice spomenutih informanata, prelistao sve relevantne endehazijske novine i časopise, uključujući i brojeve kojih nema u javnim knjižnicama. Ali, ni ta minuciozna potraga nije dala rezultata, pa Jelčić zaključuje svoj članak citirajući jedan tekst Vinka Nikolića iz 1996, gdje on (Nikolić) tvrdi kako pouzdano zna da je Nazorova pjesma o Paveliću puka fama, a spominje i jednu pjesnikovu protutalijansku davoriju za koju pretpostavlja da se u kolektivnom pamćenju i u usmenoj predaji ratnoga i poratnoga vremena mogla prometnuti u pohvalnicu Paveliću...."
http://www.matica.hr/vijenac/367/JE LI I POGLAVNIK JAHAO NA ČELU KOLONE?/
Motiv Nazora da ode u partizane jeste nacioanalistički i isključivo nacionalistički.
Koliko Vas Nazor žulja pa to je strašno. Mislim da je Nazor sam rekao zašto je išao u partizane. Inače njegov prijatelj, pjesnik Ivan Goran Kovačić, ne zadovoljan režimom odlazi u partizane. Kada su partizani nakon bitke na Sutjesci stjerani u ist. Bosnu, Ivan tamo odlazi na vječna lovišta. Ubijaju ga četnici.
Pogledajte prilog 378700
Bijeli jelen, Vladimir Nazor
Nazor nije potpisnik te pjesme. Cijela priča se temelji na iskazu 3,4 svjedoka koji opet ne tvrde da ju je potpisao nego eto da je on u biti autor bez nekog dokaza. Kažu ljudi. Mislim ljudi kažu da su ih oteli vanzemaljci. Kao što sam znaš povijest se temelji na znanstvenim činjenicama. Hard-core dokazi. Međutim i da ju je i napisao što to mijenja u Nazorovim političkim i ljudskim pogledima na svijet? Aposulutno ništa. Pa ljudi poput Augustinčića vole život. Hanžeković je bio principijelan do kraja pa su ga Ustaše ubile u Jasenovcu. Mislim osim što će malograđani imati nešto za vuć nos Hrvatima ili da će se Nazorov opus proširiti ta pjesma nema nekog značaja za povijest. Analize pjesme može sugerirati da ju je napisao Nazor no i ne mora. Meni je ovo preduhovito što je Nenad postavio. Ako je napisao pjesmu neka Segrak dokaže isto. Ja mogu reći da je Newton bio Hrvat. Extraordinary claims require extraordinary evidence. Još je više duhovito kada se zna da je Nazor 1943 izabran za prvog predsjednika SRH te da mu je prijatelj bio Ivan Goran Kovačić. Preduhovito. Ovo mi je nešto u rangu da je Dubrovnik srpski ili da je Mažuranić beznačajana figura iz prošlosti ili ono što smo nedavno razgovarali o Planinama. Valjda su naši sugovornici sugerirali da je to srpsko djelo kad već nije hrvatsko.
Ključno je : Pavelićev kult ličnosti. Pametnom dosta.
Мислиш када је већина партизана из Србије већ била у Босни!
Дакле вероваћемо Дубравку на реч:
http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/20281-akademik-dubravko-jelcic-josip-broz-nije-bio-antifasist-ni-tijekom-rata.html
док Винко поуздано зна да непотписана песма није Назорова а такође зна да је број страдалих у Блајбургу 200 000!
http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/dvidmarovic/15656-d-vidmarovic-tuzno-je-da-se-2013-mora-braniti-vinka-nikolica-od-komunistickih-objeda.html
Zacudices se ko je sve slao priloge za "Hrvatsku (ustasku) enciklopediju" iz Beograda.
Тако је, с тим што је и без тога Назоров допринос антифашизму сличан као и допринос хрватског народа, мизеран.To i kazem na prethodnoj stranici. Bolje je onda prestati tvrditi na Forumu da je Nazor sklepao "Poglavnika", sve dok se ne pronadju dokazi. Smijesno i neozbiljno. Koliko je bilo tih profesionalnih i amaterskih pjesnika u NDH (a i prije, tj. poslije rata, citao sam dosta puta "Novu Evropu", "Zadarsku reviju", "Knjizevnika", "Knjizevnost", "Mogucnosti"), vidi se jasno da stilski uticu jedni na druge, isto kao muzicari. Zacudices se ko je sve slao priloge za "Hrvatsku (ustasku) enciklopediju" iz Beograda.

Не знам шта ме питаш.Па она и јесте објављена само је питање ко је аутор.Dobro, i? Poanta?
Pa ne misliš li onda da postoji taskva pjesma da bi je netko od već slavodobitno objavio?
Je li ti shvataš da ti sa Šumadijom nemaš nikakve veze? Glumi bolje to!
Na stranu teme koje te okupiraju, tvoj jezik ima stileme koje su istočno od Drine - nikad čuti.
A jel ti shvatas da ti nisi Srbin nego kompleskas koji bi da bude Srbin i da drugima odredjuje ko je Srbin, a ko ne? Cim ne mrzim do pola dana sve sem sebe, a od pola dana i sebe, onda nisam kao ti, sto je dokaz da nisam Srbin. Ti bi da uzurpiras celu naciju i da sudis u njeno ime. Ko te je za to izabrao i ovlastio?
- - - - - - - - - -
Na primer?
"Pogreska" se kaze itekako u Sumadiji.Na primer, pogreška. Ali ima toga na pretek. Ili nisi iz Šumadije, kao što si se deklarisao, ili iz nekog razloga uspešno glumiš da nisi dok tvrdiš da jesi. Teme su ti Vladimir Nazor, Hebrang malđi i stariji, domobrani, odjek ninovog članka u Hrvatskoj. Da nisi rekao da si Šumadinac, ja ne bih imao šta da ti kažem. Ovako ti kažem - loše, brate, glumiš.
"Pogreska" se kaze itekako u Sumadiji.
Pazi, cinjenica je da par hrvata ovde otvara nove profile svakodnevno i da se lazno predstavlja...bilo je raznih bisera ali cim budu raskrinkani, nestanu...pa se opet pojave...sa sve cirilicom i zvezdinim grbom...bolest covece...
Cim vidim ove zbornike i nepismeno navodjenje mesta iz njih, odmah znam da je to "Milisav". Iskreno, ne verujem da si ti isao u Vojni arhiv i da si istrazivao danima te zbornike. "Milisav" jedino citira zbornike jer dalje od vojne tematike u Drugom svetskom ratu nije otisao. A uvek ga izdaju fusnote. Niko tako nepismeno i neakademski aljkavo, bez ikakvog principa u metodologiji ne navodi fusnote. Pritom, dokazano je da covek laze i da napise da se u toj knjizi nalazi to i to, a posle kada vidis nema od toga ni traga. Dakle, batali "Milisava", imas li ti stogod naucno?navescu ja tebi jedan primer, koliko nisi upucen...ne samo da su ustase prelazile u partizane, nego su i partizani prelazili u ustase...ovde ti nema ni Samardzica, ni Simica, pa smisli bolji odgovor

Zbornik, tom IV, knjiga 29
Izveštaj komande 15. brdskog armijskog korpusa komandi 2. oklopne armije od 9. aprila 1944. o formiranju novih ustaških jedinica u Dalmaciji od bivših partizana:
Zbornik, tom 12, knjiga 4, 187.
Molim citat.
Cim vidim ove zbornike i nepismeno navodjenje mesta iz njih, odmah znam da je to "Milisav". Iskreno, ne verujem da si ti isao u Vojni arhiv i da si istrazivao danima te zbornike. "Milisav" jedino citira zbornike jer dalje od vojne tematike u Drugom svetskom ratu nije otisao. A uvek ga izdaju fusnote. Niko tako nepismeno i neakademski aljkavo, bez ikakvog principa u metodologiji ne navodi fusnote. Pritom, dokazano je da covek laze i da napise da se u toj knjizi nalazi to i to, a posle kada vidis nema od toga ni traga. Dakle, batali "Milisava", imas li ti stogod naucno?
- - - - - - - - - -
Pa, sta ocekujes, da te vodim kod stare babe u selu i da ti ona potvrdi da se kaze "pogreska"?

Pa, sta ocekujes, da te vodim kod stare babe u selu i da ti ona potvrdi da se kaze "pogreska"?
Uzdravlje!

Zacudices se ko je sve slao priloge za "Hrvatsku (ustasku) enciklopediju" iz Beograda.
au, druze, pa ti komunisticki Zbornici su objavljeni na komunistickom sajtu Znaci...jos si ti pocetnik druze...prelistaj malo forum pa da diskutujemo...
Zbornik, tom IV, knjiga 29
http://www.znaci.net/zb/4_4_29.pdf
Zbornik, tom 12, knjiga 4, 187.
http://www.znaci.net/zb/4.php?vol=12&bk=4

samo citaj forum, naucices dosta
Prvo, pogreška je najobičnija srpska reč. Ali nije sastavni deo govornog jezika u Šumadiji. Toliko, da nije ni u sastavu pisanog jezika. Nađi mi neki pomen pogreške u nekim šumadijskim novinama na internetu, pa da batalim.