Историјска сваштара (1941-1945)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bijeli jelen; Vladimir Nazor

AxcHfbz.jpg

- - - - - - - - - -

Npr.?

Antun Avgustinčić i Vladimir Nazor, od Pavelica do Tita

nazor.png

Croatia: Ludwig von Gaj and the Croats are Herrenvolk Goths Syndrome: Ludwig ...
By Ivo Vukcevich
https://books.google.rs/books?id=a9...Q6AEITjAF#v=onepage&q=nazor poglavnik&f=false

:kpozdrav:

- - - - - - - - - -

Da, ali paginacija im nije takva. Pogledaj malo bolje.
Cekaj, ti hoces da kazes da si iscitao sve zbornike ili samo ono sto je "Milisav" probrao, a, bogami, dobar deo i preradio i falsifikovao za svoju odabranu publiku?

- - - - - - - - - -

Znaci, ja sada trebam da kopam neke novine i da ti nadjem tu rec?
A kako ces ti da dokazes moje mesto prebivalista i moje mesto rodjenja?

druze ja ne znam da li si retardiran, ili sta je u pitanju? ne bih rekao da jesi pa se malo saberi...

Zbornik, tom IV, knjiga 29

http://www.znaci.net/zb/4_4_29.pdf

Zbornik, tom 12, knjiga 4, 187.

http://www.znaci.net/zb/4.php?vol=12&bk=4

Prelistaj malo forum, stvarno...dosta toga ces nauciti...ovako bzv trujes forum, i zamaras stvarima koje su prezvakane...;) pa ako imas nesto konkretno, izvoli, ako ne, batali...a i lazno se predstavljas, pa smatraj da smo zavrsili...:bye:

Da zakljucimo ovo o Nazoru. Pre rata, covek je bio radikal. Na pocetku rata bio je uz Pavelica. Posle je bio uz komuniste.
Drugi primer. Monsinjor Ritig. Inace, vencao je Pavelica. Bio je jedan od udarnih pristalica HSP-a u vrhu hrvatske katolicke crkve, a zatim zavrsio kao saradnik beogradskog dvora i kasnije, razume se, komunista.
Mozemo ovako do ujutru.
Andric. Diplomata Kraljevine Jugoslavije. Posle clan Saveta federacije SFRJ. I sada ga "vade" i brisu neke delove njegove proslosti da bi maloj deci izgledao prihvatljivije.

- - - - - - - - - -

:kpozdrav:

- - - - - - - - - -

druze ja ne znam da li si retardiran, ili sta je u pitanju? ne bih rekao da jesi pa se malo saberi...

Zbornik, tom IV, knjiga 29

http://www.znaci.net/zb/4_4_29.pdf

Zbornik, tom 12, knjiga 4, 187.

http://www.znaci.net/zb/4.php?vol=12&bk=4

Prelistaj malo forum, stvarno...dosta toga ces nauciti...ovako bzv trujes forum, i zamaras stvarima koje su prezvakane...;) pa ako imas nesto konkretno, izvoli, ako ne, batali...a i lazno se predstavljas, pa smatraj da smo zavrsili...:bye:
Covece, jel tebi svo obrazovanje na forumu/forumima?

Da zakljucimo ovo o Nazoru. Pre rata, covek je bio radikal. Na pocetku rata bio je uz Pavelica. Posle je bio uz komuniste.
Drugi primer. Monsinjor Ritig. Inace, vencao je Pavelica. Bio je jedan od udarnih pristalica HSP-a u vrhu hrvatske katolicke crkve, a zatim zavrsio kao saradnik beogradskog dvora i kasnije, razume se, komunista.
Mozemo ovako do ujutru.
Andric. Diplomata Kraljevine Jugoslavije. Posle clan Saveta federacije SFRJ. I sada ga "vade" i brisu neke delove njegove proslosti da bi maloj deci izgledao prihvatljivije.

- - - - - - - - - -

Covece, jel tebi svo obrazovanje na forumu/forumima?

samo kazem da si malo prelistao forum, ne bi iznosio davno prevazidjene komunjarske bajke...u prevodu, ovde si, ko da si pao s kruske...deluje smesno i prezvakano ono sto iznosis, samo toliko...

A mozes i da odgovoris, kako si se ranije zvao na forumu??? ili si sada prvi put registrovan :D

http://www.matica.hr/vijenac/365/Fantomska pjesma/ :kafa:

Ono o Augustu ne treba niti komentirati. Kao niti ovo o Nazoru. Očito je da se radi o lisenkoizmu u slučaju Nazora. No da je i istina, kao u slučaju Augustinčića ti niti ne možeš shvatiti što je pisac želio reći jer si oženjen za istoću svog razmišljanja unazad nekih svojih 20 godina. S tim da si vjerojatno bio izložen ljudima bez profesionalnih standarda i znanja.

Bulgaria.gif

http://www.matica.hr/vijenac/365/Fantomska pjesma/ :kafa:

Ono o Augustu ne treba niti komentirati. Kao niti ovo o Nazoru. Očito je da se radi o lisenkoizmu u slučaju Nazora. No da je i istina, kao u slučaju Augustinčića ti niti ne možeš shvatiti što je pisac želio reći jer si oženjen za istoću svog razmišljanja unazad nekih svojih 20 godina. S tim da si vjerojatno bio izložen ljudima bez profesionalnih standarda i znanja.

:hahaha::hahaha::hahaha:

da li znas koliko umrem od smeha svaki put kada za izvor postavis maticu hrvatsku? :D dakle nije, ali i da jeste to je ok :hahaha: e cudo si Lamasu, keve mi...majstor!

- - - - - - - - - -

Koje bajke konkretno?

da ustase nisu prelazile u partizane...;)

:hahaha::hahaha::hahaha:

da li znas koliko umrem od smeha svaki put kada za izvor postavis maticu hrvatsku? :D dakle nije, ali i da jeste to je ok :hahaha: e cudo si Lamasu, keve mi...majstor!

- - - - - - - - - -

da ustase nisu prelazile u partizane...;)

Kao i obično svaki tvoj upis više govori o tebi nego o nekom drugom a da ne govorimo o argumentima koji svakako nedostaju. Da si pročitao link vidio bi da sam namjerno postavio zbilja zanimljiv članak, autora koji je pomno istražio slučaj i k tomu nije sklon lijevima.

Bulgaria.gif

Poslednja izmena:
Kao i obično svaki tvoj upis više govori o tebi nego o nekom drugom a da ne govorimo o argumentima koji svakako nedostaju. Da si pročitao link vidio bi da sam namjerno postavio zbilja zanimljiv članak, autora koji je pomno istražio slučaj i k tomu nije sklon lijevima.

Bulgaria.gif

uozbilji se Lamasu, ne ocekujes valjda da citam nesto sa matice hrvatske...a eto mozda je i stvarno zanimljivo...al da l si blesav da se upustim u citanje necega sa matice hrvatske?? :lol:

ali si zato "argumentovano" konstatovao da ovo ne treba "komentirati" :mrgreen:

Croatia: Ludwig von Gaj and the Croats are Herrenvolk Goths Syndrome: Ludwig ...
By Ivo Vukcevich

nazor.png

jes, bas govoris o sebi, svakim svojim postom...

- - - - - - - - - -

Ja bih ti preporucio da povecas dioptriju.
Jesu prelazile, naveo sam primer Cajaveca i Kluza. Ali, ja sam napisao da ih partizani nisu pozivali na prebege. Za razliku od domobrana i cetnika gde su non-stop propagirali da predju kod njih. Razlika je drasticna. Jedno je kada mi devojka sama dodje u krevet, a drugo je kada je ja zovem.

:dash:

pa naravno da ih nisu javno pozivali, kolike bi budale bili da to urade i kakvu bi to reakciju izazvalo kod Srba...ali su cinjenice da su ih oberucke primali u svoje redove...

tako je Lamasu...dok je lecilista Krstarice, za dusevno stanje hrvata nema brige :D vazda si dobrodosao, kad god imas potrebu :ok:
E, @Koco, da ti kazem nesto, ali nemo' se ljutis.
Mislim, sve je to lepo, ti cetnoljubi snovi, ziv je Draza, umro nije, dok je Slobe i Srbije, ali kako da ti kazem, ali da ne zaplaces, kao prvo Draza je bio vojnik drzave u kojoj smo Hrvati i mi tretirani kao jedan narod za tri imena. Osim toga, Draza je sluzio druga kralja koji je zvanicni jezik proglasio da se zove "srpskohrvatskoslovenacki", a ne srpski jezik. Tako pise, "zimi ti". Onda, kako da ti kazem, ona nji'ova sahovska tabla stojala je uz ona slovenacka brda i nasu duplotupoglavu belu kokosku na cetnickom grbu. A vojska mu se zvala JVuO. Tako da pazi sta pricas, mislim za Hrvate. Druga je stvar sto si ti slusao ove "crvene cetnike" tipa Vuk, Seselj i slicno. Jedan ima vise staza u SKJ od bilo kojih komunista danas, a drugi je diplomirao i doktorirao na Titovim "opstenarodnim odbranama i drustvenim samozastitama".

E, @Koco, da ti kazem nesto, ali nemo' se ljutis.
Mislim, sve je to lepo, ti cetnoljubi snovi, ziv je Draza, umro nije, dok je Slobe i Srbije, ali kako da ti kazem, ali da ne zaplaces, kao prvo Draza je bio vojnik drzave u kojoj smo Hrvati i mi tretirani kao jedan narod za tri imena. Osim toga, Draza je sluzio druga kralja koji je zvanicni jezik proglasio da se zove "srpskohrvatskoslovenacki", a ne srpski jezik. Tako pise, "zimi ti". Onda, kako da ti kazem, ona nji'ova sahovska tabla stojala je uz ona slovenacka brda i nasu duplotupoglavu belu kokosku na cetnickom grbu. A vojska mu se zvala JVuO. Tako da pazi sta pricas, mislim za Hrvate. Druga je stvar sto si ti slusao ove "crvene cetnike" tipa Vuk, Seselj i slicno. Jedan ima vise staza u SKJ od bilo kojih komunista danas, a drugi je diplomirao i doktorirao na Titovim "opstenarodnim odbranama i drustvenim samozastitama".

pa eto, ja ne znam onda sta vi Hrvati imate toliko protiv Draze...tj razumem vasu potrebu da ga blatite sto je vise moguce, ali on zaista vama nije naneo nikakvo zlo...otvoricu bas u skorije vreme temu, Draza i Hrvati...;)

- - - - - - - - - -

Znam. Zato sam ti i dao savjet da ideš polako, dan za danom. s vremenom ćeš se, nadajmo se, potpuno oporaviti. Držim fige.

kad god imas potrebu, tu smo ;)

jel si se odlucio za avatar? :D

pa eto, ja ne znam onda sta vi Hrvati imate toliko protiv Draze...tj razumem vasu potrebu da ga blatite sto je vise moguce, ali on zaista vama nije naneo nikakvo zlo...otvoricu bas u skorije vreme temu, Draza i Hrvati...;)

- - - - - - - - - -
Kakvo crno zlo, lik ic nije prelazio preko Drine, a i kada je prelazio ili se mlatio sa partizanima na Neretvi (pa je dobio po labrnji) ili je bezao u stilu "bez'te noge, usra' ve" i tu skoncao na Zelengori (mislim kao regularna formacija, kasnije se krio malo kao bandit po sumama i gorama nase zemlje ponosne). Dakle, sve u svemu, mnogo je veca bila partizanska nego cetnicka aktivnost. Da ne govorimo koje je cetnicko rasulo vladalo sa one strane Drine, gde ni Drenovic (bivsi partizan) ni pop Djujic ("crveni pop") nisu fermali drazu. Njima je Poglavnik bio blizi od Vozda (Treceg srpskog ustanka). Tako da nema tu zla. Nema cak ni komandne odgovornosti jer su cetnici u NDH bili razularena banda.

- - - - - - - - - -
Kakvo crno zlo, lik ic nije prelazio preko Drine, a i kada je prelazio ili se mlatio sa partizanima na Neretvi (pa je dobio po labrnji) ili je bezao u stilu "bez'te noge, usra' ve" i tu skoncao na Zelengori (mislim kao regularna formacija, kasnije se krio malo kao bandit po sumama i gorama nase zemlje ponosne). Dakle, sve u svemu, mnogo je veca bila partizanska nego cetnicka aktivnost. Da ne govorimo koje je cetnicko rasulo vladalo sa one strane Drine, gde ni Drenovic (bivsi partizan) ni pop Djujic ("crveni pop") nisu fermali drazu. Njima je Poglavnik bio blizi od Vozda (Treceg srpskog ustanka). Tako da nema tu zla. Nema cak ni komandne odgovornosti jer su cetnici u NDH bili razularena banda.

:lol:

ne rece nam odakle si ti ucio povijest???

pa ok...tvoja povijest ako kaze tako, sta onda vi hrvati imate protiv Draze? :mrgreen:

Cekaj, da te pita,m, kada se obracas nekome onda kazes "lazes sam sebe" ili "laze te neko treci". Kako su ustasama mogli da pisu "lazu vas ustase"? Ja razumem da ces sada da places jer puce teorija o tome kako se pozivaju ustase na predaju, ali...jbg. Sto ces sada da se svadjas sa logikom?

gde si SUMADINAC??? :hahaha::hahaha::hahaha:

e, kiseljko, toliko si profila otvorio ovde, toliko se trudio, pisao i cirilicom mucenik al na kraju uvek prsnes i pokazes pravo lice...bas ne mozes da se suzdrzis...Sumadinac :hahaha:

koja si ti prsotina

Mi dapače ne ubijamo ni ustaše

sta kazes, tamanili ih? :mrgreen:

Увек се открије или тако што се фрљне неким кроатизмом, или каже нешто против Срба, или под обавезно-не може да потрефи Самарџићево име да га кољу. Човека којем не зна име назива лажовом, партизанске изворе назива четничким фалсификатима, и прво одговара Кочи као свом најстаријем ривалу...

sou brate...on je odavno prolupao...ima tu i vecih bisera...

i naših, hrvatskih Srba

reci dokle ide ta bolest...

@Mrkalj

Sta kazes na ovo...ja vise ne znam, koja je dijagnoza?

i naših, hrvatskih Srba

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

koje ludilo 'ebote...da ne komentarisem dalje...al ovaj detalj...kako ne citirati Ducica??? stvarno ih je majstor opisao za sva vremena...

Poslednja izmena:
та манте се хрвата, него реци те ми боље, зашто нико од вас овде присутних није никада посетио музеј бањички логор у београду?

- - - - - - - - - -

тада би сами могли најбоље да видите да ли је недић био издајник српства или није

а да би могли да реално сагледате све битне чињенице, прошетајте овом калдрмом на слици, која је и дана данас у београду, а којом су спроводили срби недицевци - србе логораше на стрељање у јајинце, конц логор на територији усташке ндх

- - - - - - - - - -

Logorska%20Staza.jpg

- - - - - - - - - -

http://www.mgb.org.rs/stalne-postavke/muzej-banjickog-logora

- - - - - - - - - -

КОНТАКТ

Музеј бањичког логора
Павла Јуришића Штурма 33
011 263 08 25
011 328 35 04
Радно време:
Четвртак 10-18 ч

- - - - - - - - - -

чему сувишне приче, лепо одете, видите, сликате се и поставите овде неку вашу слику и коментар

било би занимљиво чути вас тада :ok:

та манте се хрвата, него реци те ми боље, зашто нико од вас овде присутних није никада посетио музеј бањички логор у београду?

- - - - - - - - - -

тада би сами могли најбоље да видите да ли је недић био издајник српства или није

а да би могли да реално сагледате све битне чињенице, прошетајте овом калдрмом на слици, која је и дана данас у београду, а којом су спроводили срби недицевци - србе логораше на стрељање у јајинце, конц логор на територији усташке ндх

- - - - - - - - - -

Logorska%20Staza.jpg

- - - - - - - - - -

http://www.mgb.org.rs/stalne-postavke/muzej-banjickog-logora

- - - - - - - - - -

КОНТАКТ

Музеј бањичког логора
Павла Јуришића Штурма 33
011 263 08 25
011 328 35 04
Радно време:
Четвртак 10-18 ч

- - - - - - - - - -

чему сувишне приче, лепо одете, видите, сликате се и поставите овде неку вашу слику и коментар

било би занимљиво чути вас тада :ok:

Српства????? Издајник српства???? Па знаш ли ти шта је српство у опште. Е свакаквих небулоза овде има. само се једна ствар понавља константно. Увек су овдашњи комунисти у највећој хармонији са усташама. Увек. Није се десило никад да не буду. Једноставно, о Србима, и једни и други мисле исто.

Српства????? Издајник српства???? Па знаш ли ти шта је српство у опште. Е свакаквих небулоза овде има. само се једна ствар понавља константно. Увек су овдашњи комунисти у највећој хармонији са усташама. Увек. Није се десило никад да не буду. Једноставно, о Србима, и једни и други мисле исто.

Не дај Боже да неки комуниста привири на неку тему о усташким злочинима, а ако привири, одма ће почети да напада четнике...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back