[/B]
могао је да НЕ уради оно што је урадио...или бар да то уради одлучно и да за 48 сати заврши причу па да после полако преговара а не да мало ратује мало пуца, пушта разне НВО да миле по косову, посредницима дозвољава да вршљају, да гледа како се шиптари наоружавају.....
Ma naravno, trebao je bolje. Da je mogao (umeo) bolje, on bi bolje i uradio, dobro je da su nam ostale glave na ramenima posle njegove uspesne vladavine.
Jedna od najogavnijih epizoda vezana za ovu personu koju pamtim desila se nesto pre Kosova, ustvari za vreme njegovih pregovora sa Holbrukom - takozvanog
"Holbrukovanja" u jesen '98.
Raspravljaju hoce li da nas bombarduju ili nece, napeto u Srbiji, gledamo TV u iscekivanju da l' je nesto potpisao ili nije, hoce li bombe da nam padaju na glavu il' nece. Holbruk bio i otisao, izneo zahteve pa vi potpisite ili lete bombe.
Pocinje "Dnevnik", voditeljka neka babuskera sa kracom crnom kosom, ushicena i uzbudjena kao da je na kombinaciji koke i efedrina, sva ustreptala i usprckala se:
"Draaagi gledaoci,
da vas obavestiiiiim: nas Draaaaagi Vodja je danas..."
Ja pomislih ovaj nesto isposlovao sa Holbrukom - potpisao nesto, Amerikanci 1 ustupak, mi 4 ustupka, malo dzidzi-midzi ali dogovorise se nekako - nece da nam istresu bombe na glavu.
Kad cujes onu Gebelsovku: "Naaas Draaaagi Vodja je danas otvorio manifestaciju
Radost Evrope! Deca iz cele Evrope ushiceno su pozdravile Predshjednika... DOOOONG!!!!
I onda tako guslaju prvih 15 minuta dnevnika, u odsudnom trenutku za zemlju, o Radosti Evrope na koju su dosla deca iz cele Evrope - iz Belorusije, Moldavije i Pridnjestrovlja (otprilike).
Rek'o ja sebi - ovaj stvarno nije normalan - treba obesiti budalu na sred Terazija...