Istorijska licnost Slobodana Milosevica

Slobodan Milosevic je bio ...

• Ukupno glasova
    47
  • Anketa je zatvorena .
то нико не спори
а зашто је слоба као "квалитетан политичар" дозволио0 да се све то догоди?
Самомали подсетник, магазин ТИМЕ (веома утицајан) је негде 1990. Милошевића прогласио за најперспективнијег политичара после Тита...значи подршка је била ту негде а зашто није искоришћена?
То говори о његовим реалним квалитетима и приоритетима попут југославије, комунизма, химне којој сви звижде.....

Дакле, будимо реални, један лош политичар који није успео ништа да уради.

а тек његова неодлучност....

Британска политика је лицемјерна и мијења се према потребама. Био је Милошевић и 95 фактор мира и стабилности па су га опет окренули.

вјеровати Британцима је исто као да јагње вјерује вуковима у њихове добре намјере.

То говори о његовим реалним квалитетима и приоритетима попут југославије, комунизма, химне којој сви звижде.....

Sto se tice te himne, ja sam uvek pevao uz "Hej, Sloveni", kao i masa ljudi koje znam. Zvizdali su joj oni koji su bili zatrovani pricama o tome kako je ta himna "prevazidjena", kako "to nije srpska pesma", sto, dakle, nema veze sa samim Slobom, vec sa psihom onih koji su himni svoje zemlje zvizdali. Sramno!!!

само озваничена, не створена..........али колика је РС била пре Дејтона?

Прије Дејтона Српска је имала 44% територије БиХ, послије Дејтона је имала 49%. При том је била у тешкој преговарачкој позицији јер је била у фази рапидног опадања.

Zanima me jedna stvar...
Sta mislite o liku i delu Slobodana Milosevica?
Sto se mene tice... doneo je neke odluke koje su bile za moj ukus, blago receno, cudne, pogotovo u prvom delu vladavine.
Medjutim... u drugom delu vladavine popravilo mi se misljenje o njemu, a narocito tokom procesa u Hagu...
On sam je bio dosta kompleksan... i kao licnost i kao vladar... ali sve u svemu... dobar.
Samo da mu supruga nije tako visoko uzletela u politici... i da mu se sin nije ponasao na nacin nedostojan sina predsednika republike... verujem da bi vladao duze.
Ali dobro... cekam vase misljenje.:think:

Zlikovac kom je srpski narod trebao suditi!!!

Koren svih njegovih gresaka lezi u tome sto nije shvatio sta se desilo kada je pao Berlinski zid i komunizam. Hteo je da bude novi Tito za sta se spremao jos od rane mladosti .

Upravo...
Problem Slobe je što ništa nije uradio, trebalo se gamadi najebati majke još 92', Milošević je šiptarima dao i stvorio državu majke mu se mrtve naj.ebem.
Dok su klani Srbi po Bosni, Hrvatskoj, Kosovu komunistički degenerik je trabunjao o miru baš kao i Tadić, umjesto da mobiliše sve živo i razjebe govna....

Ja Milosevicu ne zameram ni redove za hleb, ni nestasice ni restrikcije nego:

- to sto je dozvolio DB mastiljariama i sopstvenim guzoliscima da opljackaju ono malo privrede sto je ostalo;
- sto je u njegovo vreme prosperirao samo najgori olos (sistem negativne selekcije);
- sto su se kriminalci sa po 20 godina zatvorskog staza setali okolo sa policijskim i DB legitimacijama;

Uopšte ne sporim da je bilo tako.

No pre izricanja konačnog suda treba imati u vidu i sledeće: činjenica je da je najgori šljam u Srbiji iskoristio svoja mesta u raznim državnim strukturama zauzeta još pre Miloševićevog dolaska na vlast da u vreme najgorih nastraja na Srbe u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu iskoristi za lično bogaćenje i sticanje ekonomske moći.

Milošević je sa druge strane imao jako skučen manevarski prostor jer je praktično bio u rascepu između sankcija, ratova protiv srpskog naroda u okolnim republikama i mahnitanja nove ekonomske elite koja je brutalno otimala šta god je mogla.

Ali ono u čemu je Milošević uspeo jeste da im za svog mandata nije dozvolio da kupe sve što im je demokratska vlast kasnije omogućila i što ukazuje da činjenicu da je u Miloševićevo vreme postojala jaka sprega između tadašnje opozicije i novopečenih tajkuna.

- sto je turbE folk izgmizao na glavnu scenu

O turbo folku ne bih. On je začet i etabliran mnogo pre Miloševića (Lepa Brena, Lepa Lana, Super Sneki itd.) a pravi procvat je doživeo nakon demokratskih promena.

Poslednja izmena:
Upravo...
Problem Slobe je što ništa nije uradio, trebalo se gamadi najebati majke još 92', Milošević je šiptarima dao i stvorio državu majke mu se mrtve naj.ebem.
Dok su klani Srbi po Bosni, Hrvatskoj, Kosovu komunistički degenerik je trabunjao o miru baš kao i Tadić, umjesto da mobiliše sve živo i razjebe govna....

Dokaz njegovog veleizdajnickog djelovanja je taj fakat sto nije aktualizirao Kosovo
za vreme Krajine, jer bi primjena duplih arsina bila nemoguca,
tako su Srbi unisteni i u Krajini i na Kosovu!!!!

Treba mu posthumno suditi!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Прије Дејтона Српска је имала 44% територије БиХ, послије Дејтона је имала 49%. При том је била у тешкој преговарачкој позицији јер је била у фази рапидног опадања.

два месеца пре дејтона РС је имала близу 70% босне

Sto se tice te himne, ja sam uvek pevao uz "Hej, Sloveni", kao i masa ljudi koje znam. Zvizdali su joj oni koji su bili zatrovani pricama o tome kako je ta himna "prevazidjena", kako "to nije srpska pesma", sto, dakle, nema veze sa samim Slobom, vec sa psihom onih koji su himni svoje zemlje zvizdali. Sramno!!!

Не кажем, било је пар фрикова који су певали...........већина је звиждала тој лажној јер је то био само још један покушај одржавања комуистичке идеје...Слоба је зарад комуизма терао инат целом народу.

олуја - тешко наоружање и авијација повучени два дана пре акције, сва војска из србије склоњена, а сви су значи да се после бљеска нешто спрема јер је нато већ бомбардовао РСк....немој молим те о његовој улози.
Ovo je verovatno jedna od njegovih najgorih epizoda. Hrvati treba da mu podignu spomenik u sred Zagreba i da mu zahvale za glupost.

RTS se nije ni udostojio da javi da je Knin pao jer je morao da cuva lik i delo Velikog Vodje. Ili Dragog Vodje - ne znam kako ga lokalni Severnokorejci zovu :mrgreen:

РС - представљао Слоба - РС сведена на 49%

O njegovoj ulozi u Bosni ne znam sta da mislim. I nije toliko za'srano kao u RvaCkoj, ali mislim da je to zasluga nesto povoljnije opste situacije: Srbi su predstavljali oko 40% populacije u BiH i bili su cvrsto reseni da im se ne ponovi RSK makar izginuli do zadnjeg.

српска држава на косову, после куманова, које органе власти је слоба имао на косову?

U vezi Kosova mu skoro nista i ne zameram. Sumnjam da je i mogao da uradi nesto vise od onoga sto je uradio, pogotovo kad je vec upropastio sve cega se dohvatio pre toga i kada je imao katastrofalan imidz u svetu (a i u zemlji).

Британска политика је лицемјерна и мијења се према потребама. Био је Милошевић и 95 фактор мира и стабилности па су га опет окренули.

вјеровати Британцима је исто као да јагње вјерује вуковима у њихове добре намјере.

Тачно али цела та прича говори да је у почетку имао подршку...коју није искористио

Zanima me jedna stvar...
Sta mislite o liku i delu Slobodana Milosevica?
Sto se mene tice... doneo je neke odluke koje su bile za moj ukus, blago receno, cudne, pogotovo u prvom delu vladavine.
Medjutim... u drugom delu vladavine popravilo mi se misljenje o njemu, a narocito tokom procesa u Hagu...
On sam je bio dosta kompleksan... i kao licnost i kao vladar... ali sve u svemu... dobar.
Samo da mu supruga nije tako visoko uzletela u politici... i da mu se sin nije ponasao na nacin nedostojan sina predsednika republike... verujem da bi vladao duze.
Ali dobro... cekam vase misljenje.:think:

Tebi je i Staljin bio dobar, gdje ti neće biti Milošević. :lol:

то нико не спори
а зашто је слоба као "квалитетан политичар" дозволио0 да се све то догоди?
Самомали подсетник, магазин ТИМЕ (веома утицајан) је негде 1990. Милошевића прогласио за најперспективнијег политичара после Тита...значи подршка је била ту негде а зашто није искоришћена?

Дакле, будимо реални, један лош политичар који није успео ништа да уради.

а тек његова неодлучност....

Zapad je vazda manipulisao ovdašnjom političkom scenom pa je i taj napis u Tajmus više deo licemerja prema ovom prostoru nego nekakve ozbiljne namere.

Moguće je da su Ameri iz nekog razloga u početku verovali da će sa Miloševićem da nemušto sprovedu svoj pan u delo ali se to nije dogodilo.

Njegova se vladavina prilično neslavno završila jer su mu protivnici bili premoćni a izostala je očekivana podrška.

Kada je i sam shvatio suštinu epiloga dostojanstveno je dočekao egzekuciju.

On je makar iz pogrešnih pobuda i pogrešnim metodama verovao da čini nešto dobro za Srbe.

Ali ovi koji su danas na vlasti pokazali su da može i gore te da je moguće vladati Srbijom i mrzeti je istovremeno.

Dokaz njegovog veleizdajnickog djelovanja je taj fakat sto nije aktualizirao Kosovo
za vreme Krajine, jer bi primjena duplih arsina bila nemoguca,
tako su Srbi unisteni i u Krajini i na Kosovu!!!!

Treba mu posthumno suditi!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ima li nešto u političkom animozitetu između Babića, Hadžića i Martića ? Kakakv uticaj je njihov odnos imao na spremnost Krajine da brani ognjišta ?

Ovo je verovatno jedna od njegovih najgorih epizoda. Hrvati treba da mu podignu spomenik u sred Zagreba i da mu zahvale za glupost.

RTS se nije ni udostojio da javi da je Knin pao jer je morao da cuva lik i delo Velikog Vodje. Ili Dragog Vodje - ne znam kako ga lokalni Severnokorejci zovu :mrgreen:

O njegovoj ulozi u Bosni ne znam sta da mislim. I nije toliko za'srano kao u RvaCkoj, ali mislim da je to zasluga nesto povoljnije opste situacije: Srbi su predstavljali oko 40% populacije u BiH i bili su cvrsto reseni da im se ne ponovi RSK makar izginuli do zadnjeg.

U vezi Kosova mu skoro nista i ne zameram. Sumnjam da je i mogao da uradi nesto vise od onoga sto je uradio, pogotovo kad je vec upropastio sve cega se dohvatio pre toga i kada je imao katastrofalan imidz u svetu (a i u zemlji).

могао је да НЕ уради оно што је урадио...или бар да то уради одлучно и да за 48 сати заврши причу па да после полако преговара а не да мало ратује мало пуца, пушта разне НВО да миле по косову, посредницима дозвољава да вршљају, да гледа како се шиптари наоружавају.....

Тачно али цела та прича говори да је у почетку имао подршку...коју није искористио

ИМао је подршку да се залети, па да Британци кажу, "не, не, то није добро" Онда Милошевић каже "Али ви сте рекли" Британци: "Ми рекли? БЕстидниче! Бомбардујте их"

Back