neka slaven objasni ako hoce ponovo o vlasima i srbima ...ja sam ranije citao njegove postove o tome
izgleda da si zaludu čitao,ili uzimaš samo što ti odgovara.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
neka slaven objasni ako hoce ponovo o vlasima i srbima ...ja sam ranije citao njegove postove o tome
izgleda da si zaludu čitao,ili uzimaš samo što ti odgovara.
nisam citao zalud ...nema ni veze ...uglavnom hercegovina je deo srpskog srednjevekovnog ...u tome nema zablude![]()
Mnoge porodice iz okoline Capljine.
Pa moj deda sa očeve strane je iz Banatskog Arandjelova, i krsna slava nam je Djurdjevdan. Starije prezime od toga ne znam, jer kolko ja znam i pradeda i čukundeda su se prezivali Perić.
Почетком децембра било је саграђено неколико колиба ван села и у њих су премештене четири породице. Ту је умрло 10 особа и то у великој породици Перић њих 6 брзо један за другим.
Ako te zanima raspitaj se koje hrvatske porodice iz Hercegovine slave slavu.
Ako te zanima raspitaj se koje hrvatske porodice iz Hercegovine slave slavu.
nijedna,zato te i pitam
Ovo se najvise poklapa sa onim sto su meni pricali... Hvala vam puno na pomoci![]()
Ја знам чак из Сплита, Загреба, Широког и Мостара "хрвате" који славе Крсну Славу, само ТОП СИКРИТ (гледао и њихове ИКОНЕ које чувају!
А знају да су Срби били пре неких 100-њак година...
sve,a to onda ne govori ništa.
Каква "опште позната забрана презимена на -ић", први пут чујем за тако нешто?
Da, i sta to znaci? Da su nekad bili Srbi-Pravoslavci. Dosli vasi stari ugnjetaci Mlecani i preveli narod na katolicanstvo!
Zasto to ne kazete?
Ја знам чак из Сплита, Загреба, Широког и Мостара "хрвате" који славе Крсну Славу, само ТОП СИКРИТ (гледао и њихове ИКОНЕ које чувају!
А знају да су Срби били пре неких 100-њак година...
tzv.krsna slava,oli krsno ime,ili imendan, nije samo i izkljucivo "srpski" brend.dapace,Hrvati su taj paganski obicaj preuzeli od rimljana(romeja) kad su dosli na ove prostore u 6.stoljecu...
tzv.krsna slava,oli krsno ime,ili imendan, nije samo i izkljucivo "srpski" brend.dapace,Hrvati su taj paganski obicaj preuzeli od rimljana(romeja) kad su dosli na ove prostore u 6.stoljecu...
Greska, Hrvati su taj obicaj uzeli i naslijedili od Srba. Kad su presli sa Pravoslavlja na Katolicanstvo sacuvali su taj obicaj.
Nebih rekao da je tako.
Imaju i drugi krsne slave ali ih slave na drugačiji način.
Ima toga kod Hrvata, Slovenaca, Italijana......
Svaka porodica ima nekoga svoga sveca zaštitnika koga slavi i to se prenosi generacijama.
Istina, da je kod Srba to malo drugačije i specifičnije.
Ne znam da li ova tema već negde postoji, ali volela bih da saznam malo više o istoriji svog prezimena![]()
Prezimena iz Crne GoreOvo se najvise poklapa sa onim sto su meni pricali... Hvala vam puno na pomoci![]()