ako te tjesi i ako si iz vojvodine.
perici hrvati iz hercegovine,prezime nastalo crkveno katolicko po sv. Petru.
selili za vojvodinu kao i za slavoniju,tako da postoji mogucnost da si hrvatica![]()
daj se uozbilji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako te tjesi i ako si iz vojvodine.
perici hrvati iz hercegovine,prezime nastalo crkveno katolicko po sv. Petru.
selili za vojvodinu kao i za slavoniju,tako da postoji mogucnost da si hrvatica![]()
hercegovina je pola svijeta naselila a slavoniju i vojvodinu posebno.
.. mene ne treba tesiti, ja nemam nikakvih problema da budem iz bilo kojeg dela balkana, samo me zanima da saznam nekako odakle vodim poreklo. Deda mi je skoro preminuo pa mi je palo na pamet da ga nikada nisam pitala odakle vodimo poreklo, i sada nemam koga da pitam jer tata ne zna.
Pokusacu da nadjem kuda su se sve kretali iz Dubljana.
ako je iz dubljana (popovo polje) onda se radi o hrvatskom selu ciji su stanovnici pobjegli u 2 sv. pred naletima hercegovackih cetnika
pretpostavljam da se pisete ko srbi,jer je se i pokojni deda upisao kao srbin?
.. mene ne treba tesiti, ja nemam nikakvih problema da budem iz bilo kojeg dela balkana, samo me zanima da saznam nekako odakle vodim poreklo. Deda mi je skoro preminuo pa mi je palo na pamet da ga nikada nisam pitala odakle vodimo poreklo, i sada nemam koga da pitam jer tata ne zna.
Pokusacu da nadjem kuda su se sve kretali iz Dubljana.
tek sam sad zainteresovana, kako su moji zavrsili u Banatskom Arandjelovu![]()
Jer, nesto mi nije poznato da su spominjali hercegovinu... a na zalost, nemam nikog starijeg od rodbine sa te strane:/
okani se povijesti koju je crkva pisala,stanovnistvo popova polja je 6 puta mijenjalo vjeru kroz povijest i tu nije lako biti pametan,ni puno pametniji od nas to nemogu da razmrse,a o pokoljima u popovu drugom prilikom.
Imate to prezime i u zapadnoj Hercegovini!One koje ja osobno znam su katolici!više od tog ne znam![]()
a jesi dosadan covjece,kani me se.... idi igraj se sa djecom na ulici
bar pola zapadne hercegovine vodi poreklo sa kosova . . .zakljucak izvucite sami![]()
aj ne k****j koliko ne možeš pojesti![]()
nevrjedjaj zemljače,nije on daleko od istine,uhvati se knjiga pa ćeš se uvjeriti.
Rodijače koje knjige?autor?
sve na tu temu osim crkvenih.
Nadao sam se pomoći,autor,ime knjige!pa da i ja tu lekciju naučim!![]()
npr. koji?
koju god da uzumes neces pogresiti ,u svakoj pise da je hyercegovina u 15-16veku bila pravoslavna -srpska , i da je sa zetom i raskom bila u vlasti srpskog plemstva koje je bilo 90%pravoslavno isto slucaj je i sa narodom . . .licno znam da su neka prezimena u zapadnoj hercegovini srpska ,jer je dosta migracija preko zapadne hercegovie islo u krajinu ,pa tako kao pocetnu stanicu uzimamo kosovo ili crnu goru ili i jedno i drugo ,kosovo zbog turaka crnu goru zbog siromastva i krvih osveta ,tako da je jedan deo naroda ostao u hercegovini a drugi presao u krajinu ,ovi u krajini srbi pravoslavci ,ovi u hercegovini katolici i samim tim hrvati ,a zna se da vode poreklo sa kosova i da su srpskog porekla ....ima dosta takvih primera ...verovao ili nezar onaj luburic nije spoznao da je srbin poreklom iz cg...ili si neobavesten
pa istrazi malo prezimena i
po zapadnoj hercegovini ,pa ces videti da je pola sa kosova ,a pola iz cg . . .![]()
to je srpska istina poostoji i hrvatska istina,oko te dvije se vi svdjate pa nemozete ili nećete da vidite sta je od toga prava istina a to vam najpribližnije zna objasniti slaven777,ali sumnjam da više ima volje da to radi.
ima u hercegovini još polovica osim te dvije.
Nadao sam se pomoći,autor,ime knjige!pa da i ja tu lekciju naučim!![]()