:
onda ja imam pogresan izvor informacijaAl mislim da neka paralela ipak postoji
Postoji paralela.
Isus je imitirao Ozirisa.
(smrt u Petak, vaskrsenje, ....)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
:
onda ja imam pogresan izvor informacijaAl mislim da neka paralela ipak postoji
"To sto brodi ne mogu da prevale, čovijek umije"
U principu se na kraju sve svodi na jedno, da je izuzetno bitno znati odakle smo, i da je povratak kući, t.j. "znati kuda putujem", suštinsko pitanje.
A ako sva učenja, metafizički premeti, balansiranja, vrtenje u krug, kretanja spiralnim stepeništem a ako treba i stoj na jednom prstu doprinose tome povratku, onda su vredna svih ovih vratolomija.
Ništa nikad nije lišeno postojanja, i nikad se duša nemože rastati od nas. ( opet apropo Džonija "meni se dušo od tebe ne rastaje").
A što se tiče stalnog sukoba mišljenja i verovanja oko Isusa i ostalih sličnih svetskih mitova koje se u zadnje vreme preko raznih "Zeitgeist" fazona forsira, Istina je, da postoji samo jedna istina- apsolutna istina. Ne, relativna istina, približna istina, ili moguća istina.
Samo apsolutna istina.
Mnogi kažu da ono što je istina nekome, možda nije drugome. Ako nešto nije istina stalno, i pod svakom okolnošću, onda to nije istina... i tačka. A onda mali zarez, a sa druge strane ne postoji samo jedna Laž- apsolutna laž, već gomila laži, koje nebrojeno puta ponovljene postaju Istina.
Mada je pažljiv čitalac već mogao zaključiti da to nije ona prava apsolutna istina, već relativna istina, što se jel' ne računa u prave istine, tako da lične istine su uvek istinite za tu osobu. Ako je nešto "bivalo istina", ali više nije, onda nikada nije ni bilo istina.
"Ako želiš da saznaš pristani na sve"
Johny
Postoje cinjenice, koje su takve kakve su.
A prica koja se konstruise na osnovu cinjenica moze biti istinita ili lazna.
Prava istina je prica koja uklapa SVE poznate cinjenice.
Najveći paradoks ovoj tvrdnji je upravo činjnica da se sama reč "činjenica" koristi u pokušaju konstruisanja, stvaranja "PRAVE ISTINE".
Čije činjenice, čiji objektivan pristup, po kojim merilima objektivnosti, potkrepljeno kojim i čijim egzaktnim dokazima, od koga prezentovanim dokazima, pogotovo u današnjem dobu gde je i sama činjenica prekrivena gomilom nepreglednih slojeva a o samoj istini da i ne govorimo.
U utvrdjivanju činjenica, ne sme se mešati lični stav ili bilo koja predrasuda, bez uplitanja verovanja u istinitost prethodno donesenih zaključaka.
Tako da je istina koja uklapa SVE poznate "činjenice", samo jedno vidjenje istine koja može biti istinita ili lažna sve opet naravno zavisi od "poznatih činjenica".
A to je moramo priznati prilično daleko od prave, univerzalne i APSOLUTNE ISTINE.
Gomilu svetlosnih godina udaljene istine, mada brzina svetlosti više i poluzvanično nije najveća brzina jel, a bila je poprilično neoboriva činjenica.
U stvari htedoh samo reći ukratko, da nam je nažalost debelo uskraćeno pravo da znamo ISTINU. Rekoh nažalost, mada kad sve saberem i oduzmem i pomnožim možda je to ustvari velika sreća...ustvari sve je to relativno...naravno govorim o sreći khmmm.
Giordano Bruno
"Ako nije istinito, dobro je smišljeno."
Drugari, sta smo dosad diskutovali na ovom pdf-, diskutovali smo. Ali kako bi mogli da razumemo ono o cemu raspravljamo i da bi diskusije podigli na visi nivo, neophodno je procitati knjigu od Ivana Antica Istorija Galaksije, Zemlje i Coveka:
http://ivantic.net/Moje_knjige/IstorijaGalaksijeZemljeICoveka.pdf
Procitao sam je i mogu vam reci da predstavlja prekretnicu za mene, jednostavno ne razmisljam vise isto odkad sam je procitao. U knjizi su stvari jako povezane, logika se da naci, tera na razmisljanje.
Ja sam je pročitao za jedno veče! I moraću da upoznam tog pisca, jer imam mnogo pitanja.
Ja sam je pročitao za jedno veče! I moraću da upoznam tog pisca, jer imam mnogo pitanja.
Dzaba si potrosio vreme.
Knjiga samo koristi neke poznate lajt-motive na potpuno netacan nacin.
Ta prica o gomilama vanzemaljaca je krajnje neozbiljna i namerno plasirana da zamagli stvarnost.
Tipa:
Postoji zavera i nju su zamislili vanzemaljci.
Nema vanzemaljaca - nema ni zavere.
E pa, nece biti.
Postoji zavera i nju su smislili obicni (u fizickom smislu) ljudi i posvecena je stvaranju NSP (iliti NWO) putem unistavanja postojecih drustvenih odnosa ratovima, revolucijama, prevratima, drogom, ateizmom,.....
Trenutno nema nikakvih vanzemaljaca na Zemlji, sem nas samih.
Dzaba si potrosio vreme.
Knjiga samo koristi neke poznate lajt-motive na potpuno netacan nacin.
Ta prica o gomilama vanzemaljaca je krajnje neozbiljna i namerno plasirana da zamagli stvarnost.
Tipa:
Postoji zavera i nju su zamislili vanzemaljci.
Nema vanzemaljaca - nema ni zavere.
E pa, nece biti.
Postoji zavera i nju su smislili obicni (u fizickom smislu) ljudi i posvecena je stvaranju NSP (iliti NWO) putem unistavanja postojecih drustvenih odnosa ratovima, revolucijama, prevratima, drogom, ateizmom,.....
Trenutno nema nikakvih vanzemaljaca na Zemlji, sem nas samih.
Човјек још није открио све животињске и биљне врсте на Земљи.
Није истражио више од 5 посто свјетскх океана.
Такође, слијепо се држи најзвучније теорије до обарања исте.
Само што су некада теорије стајале нетакнуте по 5 или 6 вијекова.
Напримјер, да је Земља равна плоча.
Данас нико није сигуран ни шта је брже, свјетлост, кваркови, или друго?
Не знамо ни шта је "тамна материја" и постоји ли.
Појавила се и теорија бијелих рупа, иако ни црне нису доказане.
Итд,итд,итд...
Али зато проницљиви ликови који су прочитали неке митове зарађују.
И то на причама о ванземаљцима.
Покојни Џин Роденбери је за њих био краљ маште.
Ови сада су као ликови са Дивљег запада са "чудотворним" тоником.
Оваца за шишање увијек има.

Dakle ipak se istina još uvek piše malim slovima, nažalost.
Tako da je istina koja uklapa SVE poznate "činjenice", samo jedno vidjenje istine koja može biti istinita ili lažna, sve opet naravno zavisi od "poznatih činjenica".
"Trenutno nema nikoga na Zemlji, sem nas samih."
Možda ovako rečenica izgleda prihvatljivije, bez one reči koja nebi smela glasno da se izgovara (pssssstttt...vanzemaljci...""cenzurisano"")
Htedoh samo konačno da rezimiramo pojam "SVE poznate činjenice"...isključivo sa gledišta pojedinca.
Dakle SVE poznate "činjenice" sa gledišta pojedinca, činjenice koje su mu poznate i koje je u svojoj selekciji prihvatljivih, manje prihvatljivih i potpuno neprihvatljivih saznanja klasifikovao kao podobne da budu deo celine koju on naziva "istina". Opet čitav sav taj trud oko sastavljanja svoje istine je uzaludan ako tvoja istina ne dobija prelaznu ocenu na testu verodostojnosti već uvaženih istina.
Tako da jedino preostaje da istraješ u svojoj "istini", i budeš nagrađivan sa gomilom neprimerenih epiteta od kojih je, recimo "tvrdoglavi, umišjeni, samozvani istinonoša (parodija na lučonošu khm...)" samo blagi oblik nagrađivanja, ili da se pritajiš i postaneš "spavač" među pobornicima istina koje su na snazi i koje se godinama provlače kroz iglene uši zdravorazumskog rasuđivanja i kojim se velika većina sveta klanja.
Ko je tu spomenuo evoluciju i kreacionizam (u izvornom biblijskom obliku) neka pojede svoj šešir.
Jedan od epiteta "nagrađivanja" može biti i ludi šeširdžija.
Alisa neka se malo sagne ili da stavi hoklicu pod noge u zavisnosti kojoj glavi šešir pripada.
Poz.

Deco pretvarate se u glupe Amerikance (kod njih su deca u osnovnoj školi u anketi napisali da 80% njih Boga zamišlja kao tadašnjeg predsednika USA Džordž Buša.)Istorijska istina je ona koju su zapisali ljudi koji su ziveli u odredjenom vremenu.
Istinu o dogadjajima od pre 4.000 godina mozes saznati samo od coveka koji je tada ziveo i opisao neke dogadjaje.
Ako postoji paralelni izvor iz tog doba - tim bolje.
Ako ne, onda se upotrebi logika i znanje o ljudskoj svesti, motivima , idejama, postupcima...
Tako se gradi neka istorijska slika.
Tacno je da se u starim spisima pominju vanzemaljci koji su dosli na Zemlju.
Ali, samo jednom.
Zvali su se Rasi, dosli su sa Sirijusa i to je bela rasa.
Drugari, sta smo dosad diskutovali na ovom pdf-, diskutovali smo. Ali kako bi mogli da razumemo ono o cemu raspravljamo i da bi diskusije podigli na visi nivo, neophodno je procitati knjigu od Ivana Antica Istorija Galaksije, Zemlje i Coveka:
http://ivantic.net/Moje_knjige/IstorijaGalaksijeZemljeICoveka.pdf
Procitao sam je i mogu vam reci da predstavlja prekretnicu za mene, jednostavno ne razmisljam vise isto odkad sam je procitao. U knjizi su stvari jako povezane, logika se da naci, tera na razmisljanje.

Odakle ti podaci za ovo?
O cemu ti govoris kakva "bela" rasa, sve rase imaju jednog prapretka,pre toga nije postojala ni "Crna ni bela, zuta, crvena i koja god rasa vec kako su se sirili po kontinentima evolutivnom divergencijom koze su nastale i ostale rase.
Ja ne znam odakle izvor da su sve rase koliko vidim odavde nastale posebno. Da nisu mozda od razlicitih majmuna, ili mozda ovi pocrneli od Sunca? A da ne spominjem vanzemaljce.
Po ovoj "TEORIJI" mozemo onda da polemisemo odakle nam beli i crni medvedi, da nisu i oni vanzemaljska tvorevina ?
Podaci za "ovo" su istorijski izvori iz doba u kojem se sve to desavalo.
Samo je pitanje koje istorijske izvore ti citas?
One koje pisu moderni istoricari, jer oni najbolje znaju sta se desavalo pre 3 - 4.000 godina?
ILI
One koje su pisali ljudi koji su ziveli pre 3 - 4.000 godina?
U TIM spisima pise o dolasku Bogova.
U TIM spisima pise o mestu odakle su dosli Bogovi (RA, danasnji Sirijus).
U TIM spisima pise da je Enki napravio crnce tako sto je na osnovnu DNK jednog Rasa dodao neke gene majmuna (gorile).
U TIM spisima pise o ratovima Bogova.
i mnogo sto sta drugo......
One koje pisu moderni istoricari, jer oni najbolje znaju sta se desavalo pre 3 - 4.000 godina?
ILI
U TIM spisima pise da je Enki napravio crnce tako sto je na osnovnu DNK jednog Rasa dodao neke gene majmuna (gorile).
Па да, били су то псоглави мали ванземаљци, те је Сиријус отуда крштен као звезда у сазвежђу Мали Пас!!!Podaci za "ovo" su istorijski izvori iz doba u kojem se sve to desavalo.
ILI

ILI
Sad još samo da nam napišeš
gde mogu TI spisi da se dobiju na čitanje, pošto bih veoma rado da zavirim u njih
i OVOM glavom uverim se u njihove navode.
HAhahahahahaahaahahahhahahaha
Postoje spisi i da je coveka stvorio Bog... Koja golmila gluposti...