Историја Бугара

Pa naravno da je drugačije. Vi ste turko - mongolskog porekla u originalu, mi smo u originalu Sloveni. Vi ste imali vrhovno božanstvo Tengri, naš je bio Perun. Čak i sad smo znatno drugačiji, iako formalno delimo iste običaje. U prevodu, vi ste priučeni Sloveni, mi smo original originala...

Srbi - Bogojavljenje

kZXgQKz.jpg

Bugari - Bogojavljenje

Za prabugare ima raznih teorija kakvog su porekla. Ali bez obzira kakvog su porekla oni su verovatno uticali i na srpsku genetiku. Pogledaj samo poreklo cara Dušana. Ti grešiš u sledećem. To što su Srbi bili samo Sloveni i Bugari samo prabugari pre 1500.godina ne znači ništa za moderne Srbe i Bugare. Pošto su današnji Srbi u dobroj meri falsifikati nekadašnjih Srba. Pošto današnji Srbi nisu danas isključivo slovenskog porekla. I to dobar deo njih. Ja kada poredim Srbe i Bugare poredim moderne nacije a ne prasrbe i prabugare. To su sasvim dva različita poređenja. Jer kako rekoh nacije se kroz istoriju menjanju pod raznoraznim uticajima i Srbi nisu danas isto kao što su bili pre 1500 godina, a ni Bugari nisu isto kao što su bili pre 1500 godina.

Za prabugare ima raznih teorija kakvog su porekla. Ali bez obzira kakvog su porekla oni su verovatno uticali i na srpsku genetiku. Pogledaj samo poreklo cara Dušana. Ti grešiš u sledećem. To što su Srbi bili samo Sloveni i Bugari samo prabugari pre 1500.godina ne znači ništa za moderne Srbe i Bugare. Pošto su današnji Srbi u dobroj meri falsifikati nekadašnjih Srba. Pošto današnji Srbi nisu danas isključivo slovenskog porekla. I to dobar deo njih. Ja kada poredim Srbe i Bugare poredim moderne nacije a ne prasrbe i prabugare. To su sasvim dva različita poređenja. Jer kako rekoh nacije se kroz istoriju menjanju pod raznoraznim uticajima i Srbi nisu danas isto kao što su bili pre 1500 godina, a ni Bugari nisu isto kao što su bili pre 1500 godina.

Kojeg god da su porekla, nisu slovenskog. Što se tiče cara Dušana, toliko debilan argument koji se ponavlja mnogo puta. Ali, da ga raščlanimo. Prvo, kraljevska loza traži kraljevsku lozu za ženidbu. Pošto se ne može naći takva u okviru iste loze, jer bi to bio incest, mora se ići na neku drugu stranu i to je običaj koji su praktikovale sve kraljevske loze na svetu. Što opet ne znači da je običan narod praktikovao iste stvari, odnosno da se mešao sa vama. Postojala je između nas jasna međa i ta međa i danas postoji, a takođe je ostala veoma jasna. I mi nismo nikakvi falsifikati, već naslednici starih Srba čiju pre svega istoriju delimo, a koliko mogu da primetim, niko više ne pretenduje na tu istoriju osim nas, niti iko osim nas nosi to ime. Naravno da se kroz vekove stvari menjaju, ali činjenice i tradicija ostaju iste.

Vidi Bugare, takve relativizacije ovde neće proći. Nikad ne možeš da izjednačiš vaše stvarne i divljačke zločine sa našim navodnim. Nema kriterijuma po kojem možeš da ih izjednačiš, nije čak ni blizu. Vaši zločini su znatno brojniji. Vaši zločini su takođe znatno divljačkiji. Vaši zločini su vršeni na teritoriji današnje Srbije, dok mi nikada nismo činili to na teritoriji današnje Bugarske. Vaši zločini su takođe kroz istoriju znatno učestaliji. Treba samo prebrojati koliko puta je Bugarska bila agresor prema Srbiji, a koliko Srbija prema Bugarskoj. Ovo drugo se meri cifrom koja glasi jedan, dok ovo prvo ne možemo ni da prebrojimo. Čak i na ovom forumu, kao što sam pomenuo, ti naletiš na ljude čije su porodice doživele vaše zločine i pričaju ti o tome upravo sada, dok bi za suprotno morao dobro da se potrudiš kako bi našao nekoga ko će da priča o srpskim zločinima. Možda sve ovo može da se sumira u jednu tvrdnju. Mi ako ubijamo, ubijamo ciljano i metkom u glavu. Vi kada ubijate, ne birate i to činite kuvanjem ljudi u kazanima.
Kuvanjem ljudi u kazanima? To ti rekla komšinica koja je to čula od njene prababe koja je to čula od njene tetke kojoj je to ispričao čiča od njenog ujaka. Ne odobravam nikakve zločine ali neka vrsta zločina je preuveličavanje zločina. To pre svega omalovažava stvarne žrtve zločina i stvara lanac mržnje koja opet može da izazove zločine sa bilo koje strane.

Kuvanjem ljudi u kazanima? To ti rekla komšinica koja je to čula od njene prababe koja je to čula od njene tetke kojoj je to ispričao čiča od njenog ujaka. Ne odobravam nikakve zločine ali neka vrsta zločina je preuveličavanje zločina. To pre svega omalovažava stvarne žrtve zločina i stvara lanac mržnje koja opet može da izazove zločine sa bilo koje strane.

Evo, upravo ti je čovek rekao da ste u njegovoj familiji žigosali bebu. To je samo jedan primer. A to što ti ne želiš da prihvatiš takve stvari, nije naš problem, već prvo tvoje prijemčivosti za takve užase, a potom i pristrasnosti. Razumem, niko normalan ne bi voleo da čuje kako su to radili njegovi sunarodnici, ali u tvom slučaju jesu i to opet nije naš problem, već vašeg divljaštva. Nikoga to ne omalovažava osim bugarskih divljaka. Šta bi ti, da kolješ a da te ne nazivaju koljačem?

Kojeg god da su porekla, nisu slovenskog. Što se tiče cara Dušana, toliko debilan argument koji se ponavlja mnogo puta. Ali, da ga raščlanimo. Prvo, kraljevska loza traži kraljevsku lozu za ženidbu. Pošto se ne može naći takva u okviru iste loze, jer bi to bio incest, mora se ići na neku drugu stranu i to je običaj koji su praktikovale sve kraljevske loze na svetu. Što opet ne znači da je običan narod praktikovao iste stvari, odnosno da se mešao sa vama. Postojala je između nas jasna međa i ta međa i danas postoji, a takođe je ostala veoma jasna. I mi nismo nikakvi falsifikati, već naslednici starih Srba čiju pre svega istoriju delimo, a koliko mogu da primetim, niko više ne pretenduje na tu istoriju osim nas, niti iko osim nas nosi to ime. Naravno da se kroz vekove stvari menjaju, ali činjenice i tradicija ostaju iste.
Niko osim vas koji ste poreklom prasrbi, Vlasi, Arbanasi, prabugari, Iliri, Tračani, , Cincari itd. ne pretenduje na istoriju prasrba niti ko nosi to ime. Lepo što ste svi vi u procesu nastajanja moderne srpske nacije prihvatili to, samo mislim da nije korektno prema svim vašim precima. Kako tradicija ostaje ista kada ste promenili slovensku veru u hrišćansku veru? Kada ste od vlaške magije prihvatili slavljenja Uskrsa? Itd.

Evo, upravo ti je čovek rekao da ste u njegovoj familiji žigosali bebu. To je samo jedan primer. A to što ti ne želiš da prihvatiš takve stvari, nije naš problem, već prvo tvoje prijemčivosti za takve užase, a potom i pristrasnosti. Razumem, niko normalan ne bi voleo da čuje kako su to radili njegovi sunarodnici, ali u tvom slučaju jesu i to opet nije naš problem, već vašeg divljaštva. Nikoga to ne omalovažava osim bugarskih divljaka. Šta bi ti, da kolješ a da te ne nazivaju koljačem?
Naravno da osuđujem zločine ali i ovakve laži tipa pričala mi jedna baba da su Bugari najveći i najmonstruozniji zločinci na svetu.

Niko osim vas koji ste poreklom prasrbi, Vlasi, Arbanasi, prabugari, Iliri, Tračani, , Cincari itd. ne pretenduje na istoriju prasrba niti ko nosi to ime. Lepo što ste svi vi u procesu nastajanja moderne srpske nacije prihvatili to, samo mislim da nije korektno prema svim vašim precima. Kako tradicija ostaje ista kada ste promenili slovensku veru u hrišćansku veru? Kada ste od vlaške magije prihvatili slavljenja Uskrsa? Itd.

Mi smo u samom početku bili Sloveni, vi niste. Kasnija raslojavanja, mešanja, šta god, neće promeniti tu činjenicu. Mi ovde ne pričamo o onome što je danas na snazi, iako i tu postoje znatne razlike, već o tome ko kakvu istoriju ima. Vaša istorija iz pomenutog doba je neslovenska, naša nije. Tradicija ostaje ista jer je prihvatamo kao takvu i, bez obzira da li je praktikujemo u istom obliku danas, to ne menja činjenicu da smo je praktikovali nekada. Isto kao što to da ste vi danas priučeni Sloveni ne menja činjenicu da u samom začetku niste bili. Povući ćemo paralelu upravo sa vama. Kažeš da vi danas niste isto što i protoBugari. Onda, ako već negiraš nama da smo povezani sa starim Srbima, ne možeš ni da svojataš istoriju bugarske države pod Krumom i Omurtagom, kao ni ono što je bilo pre njih a ticalo se protoBugara.

Naravno da osuđujem zločine ali i ovakve laži tipa pričala mi jedna baba da su Bugari najveći i najmonstruozniji zločinci na svetu.

To je za tebe laž, a za nas istina. Za tebe je laž jer bi da se predstaviš u boljem svetlu nego što je to slučaj, a za nas istina jer i dalje ima živih ljudi koji se toga sećaju. Žigosali ste bebu, ništa nije nemoguće.

I da nisu, tih sedam plemena su se verovatno zvali Srbi, Srbi, Srbi, Srbi, Srbi, Srbi i Srbi.
Човече, ти говориш о Србима када су Београд у 8. и 9. веку латински извори називали: Алба Бугарика и био град под влашћу Бориса I - па по вашем мишљењу Татар! Није ли време да умукнеш !
Желел си бугарски топоним у Србији - ево ти највећи!

Поновни помен града, и то под словенским именом БЕОГРАД (Бели град - вероватно по зидинама од белог кречњака), срећемо тек у IX веку, тачније 16. априла 878. године, у једном писму папе Јована VIII бугарском кнезу Борису-Михаилу, о смењивању београдског хришћанског епископа Сергија. Касније се тај назив среће у различитим варијантама: ALBA GRAECA, GRIECHISCH WEISSENBURG, NANDOR ALBA, NANDOR FEJERVAR, CASTELBIANCO, ALBA BULGARICA.

https://www.beograd.rs/cir/upoznajte-beograd/1241-vizantija/

Човече, ти говориш о Србима када су Београд у 8. и 9. веку латински извори називали: Алба Бугарика и био град под влашћу Бориса I - па по вашем мишљењу Татар! Није ли време да умукнеш !

Поновни помен града, и то под словенским именом БЕОГРАД (Бели град - вероватно по зидинама од белог кречњака), срећемо тек у IX веку, тачније 16. априла 878. године, у једном писму папе Јована VIII бугарском кнезу Борису-Михаилу, о смењивању београдског хришћанског епископа Сергија. Касније се тај назив среће у различитим варијантама: ALBA GRAECA, GRIECHISCH WEISSENBURG, NANDOR ALBA, NANDOR FEJERVAR, CASTELBIANCO, ALBA BULGARICA.

https://www.beograd.rs/cir/upoznajte-beograd/1241-vizantija/

Beograd nije u originalu srpski grad i to niko živi ne negira, ali Beograd i nije bio centar srpske države u njenim ranim fazama razvitka, centar je postao tek u 19. veku, tako da to nije nikakav argument. A kao što možeš da primetiš, Beograd se nazivao i raznim drugim imenima, od kojih je bugarsko samo jedno i opet ne znači da je u njemu bilo naseljeno bugarsko stanovništvo, već samo da je bio u sastavu bugarske države u jednom momentu. O ostatku današnje Srbije i da ne pričamo. Bugari apsolutno nikada nisu imali demografski potencijal da naseljavaju osvojene prostore, jedino su kao horda u originalu imali rušilački potencijal. Slično kao i Mongoli, a sličnog ste i porekla.

To je za tebe laž, a za nas istina. Za tebe je laž jer bi da se predstaviš u boljem svetlu nego što je to slučaj, a za nas istina jer i dalje ima živih ljudi koji se toga sećaju. Žigosali ste bebu, ništa nije nemoguće.

Званична веб страница града Београда потврђује да је град, према латинским изворима, имао бугарско име! Честитам!

Za mene je čista laž i izmišljotina. Mnogi Srbi su aktivno učestvovali u lokalnoj vlasti koja je bila pod bugarskom upravom i u prvom i u drugom svetskom ratu. Da su Bugari bili toliki zločinci kako su pretekli onda ti koji to pričaju. Jer pazi onaj koji žigoše bebu i kuva ljude zbog mržnje prema nekom ne ostavlja iza sebe živu dušu. A kao što vidimo pretekla je većina Srba na tom području.

Zato što si Bugarin, a pretekli su ljudi koji su uspeli da pobegnu, jer vas prosto nije bilo dovoljno da pobijete sve redom. Da vas je bilo dovoljno, ne sumnjam da biste to i uradili. Žigosali ste bebu, ništa nije nemoguće. Plus, mi nismo narod koji se ne brani kada ga napadaju, a vi niste narod koji može da pobije sve do jednog stanovnika okupiranih teritorija, ne zato što nećete, već zato što vam je otporom to onemogućeno. U prevodu, možete da ubijete devet od deset civila, onaj deseti će ubiti par bugarskih divljaka, pobeći od ostalih i širiti dalje priču o bugarskim zverstvima.

Beograd nije u originalu srpski grad i to niko živi ne negira, ali Beograd i nije bio centar srpske države u njenim ranim fazama razvitka, centar je postao tek u 19. veku, tako da to nije nikakav argument. A kao što možeš da primetiš, Beograd se nazivao i raznim drugim imenima, od kojih je bugarsko samo jedno i opet ne znači da je u njemu bilo naseljeno bugarsko stanovništvo, već samo da je bio u sastavu bugarske države u jednom momentu. O ostatku današnje Srbije i da ne pričamo. Bugari apsolutno nikada nisu imali demografski potencijal da naseljavaju osvojene prostore, jedino su kao horda u originalu imali rušilački potencijal. Slično kao i Mongoli, a sličnog ste i porekla.
Говорим о бугарским топонимима - не о Бугарима и Словенима! Не померај тему поново!

Званична веб страница града Београда потврђује да је град, према латинским изворима, имао бугарско име! Честитам!

Da, kao i latinsko, mađarsko, nemačko, tursko i mnoga druga jer, kao što sam pomenuo, Beograd u originalu nije srpski grad i to niko od nas ne negira. Da se vratimo na prepucavanje, Beograd je samo jedan grad na teritoriji Srbije, koji je centar naše države postao tek u 19. veku, a do ovolikog broja stanovnika (apsolutno većinski srpskog) stigao tek nakon DSR. Bugarska vlast nad Beogradom je samo jedna epizoda od mnogih kroz istoriju, potpuno beznačajna da bi predstavljala ikakav argument u tvoju korist. Kada bi to bio argument, mi bismo mogli da tvrdimo kako je dvadeset i kusur rimskih imperatora rođenih na teritoriji današnje Srbije bilo srpskog porekla. Razlika između vas i nas je što nama tako nešto ne pada na pamet jer nismo debili, dok biste vi ozbiljno razmislili o toj mogućnosti na našem mestu i pretvorili je kasnije u zvaničnu istoriju.

A kad glupi Bugari već pominju Beograd, da skrenemo na njihovu današnju prestonicu Sofiju koja se nekada zvala Serdika i bila prestoni grad srpskog kralja Milutina Nemanjića, čije se mošti i danas čuvaju u tamošnjoj Crkvi Svetog Kralja. Koristeći tatarsku logiku, možemo da tvrdimo kako je kompletan zapadni deo Bugarske (ma šta zapadni, cela Bugarska) nekada bio srpski i da je kompletno tamošnje stanovništvo bilo srpsko, a tek kasnije bugarizovano. Što je najjače, verovatno je baš tako i bilo :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

врло кратко, скоро 200 година?

Aha, baš toliko. Rimski period Singidunuma je trajao tri puta duže, pa niko ne tvrdi da smo mi latinskog porekla. Ali, idemo dalje tvojom logikom, da je primenimo na Sofiju. Dakle, koristeći ultra glupe argumente Bugara, staro ime Serdika ćemo raščlaniti i tvrditi da je to ime zapravo Serbska Dika (ponos), od čega je Serdika skraćenica. Koristeći dalje tu glupu logiku, možemo da tvrdimo kako su svi današnji Bugari srpskog porekla, samo što je u istočnim delovima ostalo dosta tatarske genetike :kafa: Uzgred, što se pomenutih mošti kralja Milutina tiče, treba istaći da su komunističke bugarske vlasti htele da ih izmeste u neku malu grobnicu van grada, ako ne i da ih spale kao što su Turci spalili mošti Svetog Save na Vračaru, ali su ih u toj nameri sprečili lokalci koji su se pobunili, verovatno zato što su se duboko u sebi sećali svog srpskog porekla :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Za mene je čista laž i izmišljotina. A laž je zbog toga da bi od sebe napravili veću žrtvu nego što jeste i da bi napravili veće zločince od Bugara nego što jesu. Mnogi Srbi su aktivno učestvovali u lokalnoj vlasti koja je bila pod kontrolom bugarske vojske i u prvom i u drugom svetskom ratu. Da su Bugari bili toliki zločinci kako su pretekli onda ti koji to pričaju. Jer pazi onaj koji žigoše bebu i kuva ljude zbog mržnje prema nekom ne ostavlja iza sebe živu dušu. A kao što vidimo pretekla je većina Srba na tom području.

Бугари су нишком округу побили око 100 свештеника. У Врању су побили око 3500 људи, а у Сурдулици око 3000.
То је само мањи део жртава које су страдале од Бугара за време Топличког устанка https://sr.wikipedia.org/wiki/Топлички_устанак#Позадина

Један Србин каже да су се његови преци иселили из Метохије у Топлицу 1903 године, јер су тамо били изложени арнаутском терору. 1917 године страдао му је део породице од бугарских окупатора. Каже њима ни на крај памети није било да ће им православна словенска "браћа" Бугари бити већи душмани од муслиманских Арнаута од којих су побегли из Метохије.

Aha, baš toliko. Rimski period Singidunuma je trajao tri puta duže, pa niko ne tvrdi da smo mi latinskog porekla. Ali, idemo dalje tvojom logikom, da je primenimo na Sofiju. Dakle, koristeći ultra glupe argumente Bugara, staro ime Serdika ćemo raščlaniti i tvrditi da je to ime zapravo Serbska Dika (ponos), od čega je Serdika skraćenica. Koristeći dalje tu glupu logiku, možemo da tvrdimo kako su svi današnji Bugari srpskog porekla, samo što je u istočnim delovima ostalo dosta tatarske genetike :kafa: Uzgred, što se pomenutih mošti kralja Milutina tiče, treba istaći da su komunističke bugarske vlasti htele da ih izmeste u neku malu grobnicu van grada, ako ne i da ih spale kao što su Turci spalili mošti Svetog Save na Vračaru, ali su ih u toj nameri sprečili lokalci koji su se pobunili, verovatno zato što su se duboko u sebi sećali svog srpskog porekla :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:
А који докази постоје у историји да су Словени из 7. века, који су живели на подручју Београда, били Срби?

Bugarski šljam očigledno misli da smo mu mi Čokalistan, pa da nam servira svoju propagandu. Ne može čak ni njima da je nametne, ali koristi njihovu malodušnost da ih uslovljava evrointegracijama, što je opet potpuno nenormalan primer da je neko toliki kompleksaš da tako nešto uslovljava zbog različite interpretacije istorije. U originalu tatarska horda očigledno misli da, u skladu sa svojim divljačkim običajima, sve može da reši silom, samo zaboravlja da i mi možemo da primenimo silu i polomimo im lobanje bezobrazne.

Будало, какве везе има Келтско племе Серди, које је живело у 4. веку пре н. е, са балканским Србима, који се први пут помињу тек у 8-9 веку.

Back