Историја Бугара

Свакави освајачи су прошли Балканоми оставили трагове. Али та двојица су потомци оних Татара који су остали овде. Односно Протобугара. Што се мене тиче можеш слободно да будеш Бугарин Татарин ако ти то драже. То је ствар твог избора. Одрастао си човек. Изнети су ти довољни аргументи али ти се правиш блесав. Има свакаквих теорија о пореклу Бугара. Јао мајко шта нећу чујем.

Poslednja izmena od moderatora:
Свакави освајачи су прошли Балканоми оставили трагове. Али та двојица су потомци оних Татара који су остали овде. Односно Протобугара. Што се мене тиче можеш слободно да будеш Бугарин Татарин ако ти то драже. То је ствар твог избора. Одрастао си човек.
Bugarin i Tatarin nije isto. Bugari su poreklom Sloveni, Tračani i prabugari. To bi bilo isto kao kada bih ja tebi rekao "Što se mene tiče možeš slobodno da budeš Srbin Vlah ako ti je to draže. To je stvar tvog izbora. Odrastao si čovek."

Bugarin i Tatarin nije isto. Bugari su poreklom Sloveni, Tračani i prabugari. To bi bilo isto kao kada bih ja tebi rekao "Što se mene tiče možeš slobodno da budeš Srbin Vlah ako ti je to draže. To je stvar tvog izbora. Odrastao si čovek."

Znaš u čemu je problem? Mi sebi ne pripisujemo vlaško poreklo, iako nemamo razloga da ga ne svojatamo jer je Valahija bila ponosno vojvodstvo i svako bi voleo da ima takvu istoriju. To nam pripisuješ ti, a sa druge strane kada mi kažemo da su Bugari počeli kao Tatari nije naša fantazija, već vaša zvanična istorija. Ovde tvoj sunarodnik postavlja film u bugarskoj produkciji gde se kaže da je njihovo vrhovno božanstvo bilo Tengri. Vaša istorija uključuje u sebe period Kruma i Omurtaga koji nisu bili Sloveni sasvim sigurno, a slovenskoj tradiciji ne pripada ni titula hana o koje nema spora da je deo turkijske kulture.

Što se gluposti tiče, ovo prepucavanje je počelo negiranjem tursko - mongolskih korena protoBugara sa vaše strane, dok vaša zvanična istorija te iste korene ne samo da priznaje, već se njima i ponosi.
Niko nije negirao poreklo moderne bugarske nacije delom od prabugara. To da li su oni svi bili turkofini i turkijski narod je diskutabilno. Ali opet ponavljam da niko na ovoj temi nije negirao da moderni Bugari jesu delom poreklom od prabugara. To si izmislio da bi mogao da pljuješ po Bugarima. Druga stvar koja je ovde od Bugara konstatovana je da su moderni Bugari osim što imaju poreklo prabugara imaju poreklo i od Tračana, i od Slovena i od jos nekih naroda. Na temi je spomenuta i dnk- a analiza iz koje se vidi da Bugari najviše imaju poreklo od Tračana i od Slovena i zanemarljiv je postotak turkijskih gena. Na temi je dalje konstatovano da Srbi po dnk- a analizama nisu samo Sloveni već mešavina naroda. Osim Slovena tu je najprisutniji gen Vlaha. To se tebi izgleda ne sviđa pa Bugarima prebacuješ da negiraju svoje poreklo a upravo to ti radiš Vlaščino jedna.

Znaš u čemu je problem? Mi sebi ne pripisujemo vlaško poreklo, iako nemamo razloga da ga ne svojatamo jer je Valahija bila ponosno vojvodstvo i svako bi voleo da ima takvu istoriju. To nam pripisuješ ti, a sa druge strane kada mi kažemo da su Bugari počeli kao Tatari nije naša fantazija, već vaša zvanična istorija. Ovde tvoj sunarodnik postavlja film u bugarskoj produkciji gde se kaže da je njihovo vrhovno božanstvo bilo Tengri. Vaša istorija uključuje u sebe period Kruma i Omurtaga koji nisu bili Sloveni sasvim sigurno, a slovenskoj tradiciji ne pripada ni titula hana o koje nema spora da je deo turkijske kulture.
Znači odričete se dela svojih predaka. Što je malo ljigavo moraš priznati? Da ne ppminjemo Arbanase koji su itekako doprineli svojim genima u stvaranje moderne srpske nacije. Naročito u Crnoj Gori i Sremu. Da ne spominjemo Avare, Kumane, Pečenjeze pa i prabugare.

Znači odričete se dela svojih predaka. Što je malo ljigavo moraš priznati? Da ne ppminjemo Arbanase koji su itekako doprineli svojim genima u stvaranje moderne srpske nacije. Naročito u Crnoj Gori i Sremu. Da ne spominjemo Avare, Kumane, Pečenjeze pa i prabugare.

Ne, već nećemo ono što nije naše. Rumuni imaju mnogo više prava na to, mi smo sa njima dobri i to je jedini razlog. Pored toga što i bez toga imamo istoriju za ponos. Takođe, priča o Šiptarima je glupost pošto njih uopšte nije ni bilo u značajnom broju do turskih osvajanja, što beleže i sami Turci. Mitovi koje prosipaš neće promeniti činjenicu da su protoBugari narod turko - mongolskog porekla...

Niko nije negirao poreklo moderne bugarske nacije delom od prabugara. To da li su oni svi bili turkofini i turkijski narod je diskutabilno. Ali opet ponavljam da niko na ovoj temi nije negirao da moderni Bugari jesu delom poreklom od prabugara. To si izmislio da bi mogao da pljuješ po Bugarima. Druga stvar koja je ovde od Bugara konstatovana je da su moderni Bugari osim što imaju poreklo prabugara imaju poreklo i od Tračana, i od Slovena i od jos nekih naroda. Na temi je spomenuta i dnk- a analiza iz koje se vidi da Bugari najviše imaju poreklo od Tračana i od Slovena i zanemarljiv je postotak turkijskih gena. Na temi je dalje konstatovano da Srbi po dnk- a analizama nisu samo Sloveni već mešavina naroda. Osim Slovena tu je najprisutniji gen Vlaha. To se tebi izgleda ne sviđa pa Bugarima prebacuješ da negiraju svoje poreklo a upravo to ti radiš Vlaščino jedna.

Oni su preovlađujuće bili turkijski narod, i to je sam početak bugarske moderne nacije, koji nije išao istovremeno sa njihovom slovenizacijom, već je ta slovenizacija došla kasnije. Isto kao i uključivanje Tračana i Slovena u vaš korpus. Na temi je kod pitanja genetike konstatovano da među Srbima nema turkijske genetike, dok kod Bugara ima. Tu činjenicu neće promeniti sve i da smo mi kompletno Vlasi, a naravno da nismo. Razlika između vas i nas je što kod nas vlaško nasleđe ili bilo koje od tih mešavina nije primetno, ni u kulturološkom ni u državotvornom ni u genetskom smislu, dok je kod vas turkijsko primetno u sva tri pomenuta smisla, i to u ozbiljnoj meri, posebno državotvornoj...

Ne, već nećemo ono što nije naše. Rumuni imaju mnogo više prava na to, mi smo sa njima dobri i to je jedini razlog. Pored toga što i bez toga imamo istoriju za ponos. Takođe, priča o Šiptarima je glupost pošto njih uopšte nije ni bilo u značajnom broju do turskih osvajanja, što beleže i sami Turci. Mitovi koje prosipaš neće promeniti činjenicu da su protoBugari narod turko - mongolskog porekla...
Nisu to mitovi. Mrzi me sada da tražim na netu preseljenje Albanaca u Austrougarsku u Srem gde su čitava naselja osnovana od njih. Ali pronaći gu kasnije pa postaviti. Pod uticajem katoličke i pravoslavne crkve postajali su ili Srbi ili Hrvati. Hrtkovci, Jarak i još jedno mesto je nastanjeno njima. Sam Marko Miljanov je pisao o tome da je pleme Kuči ustvari maltene slovenizirano albansko pleme i da su se oni i Albanci iz drugog plemena smatrali za rod najrođeniji. Ako ćemo po titulama tirula ban je avarskog porekla a koristila se kod Srba. Otkud to kod Slovena? Da ne govorimo o Cincarima.

Nisu to mitovi. Mrzi me sada da tražim na netu preseljenje Albanaca u Austrougarsku u Srem gde su čitava naselja osnovana od njih. Ali pronaći gu kasnije pa postaviti. Pod uticajem katoličke i pravoslavne crkve postajali su ili Srbi ili Hrvati. Hrtkovci, Jarak i još jedno mesto je nastanjeno njima. Sam Marko Miljanov je pisao o tome da je pleme Kuči ustvari maltene slovenizirano albansko pleme i da su se oni i Albanci iz drugog plemena smatrali za rod najrođeniji. Ako ćemo po titulama tirula ban je avarskog porekla a koristila se kod Srba. Otkud to kod Slovena?

Naravno da su mitovi, a i ne priča se o istom vremenu. U vreme kada su, na primer, Srbi imali razvijenu državu, čak i carstvo, Šiptari se pominju u promilima ili se ne pominju uopšte, a i kada se pominju, kaže se da nikakvih dodira nemaju sa Srbima, već su raštrkani po nekim planinama. Nisu imali državu, nisu imali čak ni jasno omeđenu oblast koju su naseljavali, nema nikakvih materijalnih ostataka koji potvrđuju njihovo postojanje, nema ih ni na jednoj mapi. U prevodu, ne može od manjeg da nastane veće, može samo od većeg manje, pa ako i postoji ikakva genetska veza Šiptara sa Srbima, onda to može samo da znači kako su oni naš otpad, poput mnogih drugih. Ako im pogledamo prezimena, brdo njih su modifikovana srpska. Na Kosmetu su toponimi koji u njihovom jeziku ne znače ništa, čak ni samo ime Kosova. Vuk Branković je bio, na primer, gospodar Prištine u vreme kada ćorav Šiptar tamo nije postojao niti ih je iko zabeležio ni u današnjoj Albaniji. A ako ćemo o titulama, ban se koristio najviše kod Hrvata koji jesu avarskog porekla, kod Srba samo sporadično, dok je titula hana temelj bugarske državotvornosti.

Nisu to mitovi. Mrzi me sada da tražim na netu preseljenje Albanaca u Austrougarsku u Srem gde su čitava naselja osnovana od njih. Ali pronaći gu kasnije pa postaviti. Pod uticajem katoličke i pravoslavne crkve postajali su ili Srbi ili Hrvati. Hrtkovci, Jarak i još jedno mesto je nastanjeno njima. Sam Marko Miljanov je pisao o tome da je pleme Kuči ustvari maltene slovenizirano albansko pleme i da su se oni i Albanci iz drugog plemena smatrali za rod najrođeniji. Ako ćemo po titulama tirula ban je avarskog porekla a koristila se kod Srba. Otkud to kod Slovena? Da ne govorimo o Cincarima.
Daj bre ne lupaj gluposti počinješ stvarno da zvučiš ko neki KGB provokator. A pozivaš se na pravoslavlje. Ovo ti je stanje na kraju 19. veka
Screenshot_20210326-220653_Drive.jpg

Албанци католици (Клименти) досељени у Никинце и Хртковце у Срему 1737 године су похрваћени у 19-ом веку. Албански језик у Никинцима и Хрткотцима се могао ту и тамо чути до WW2 кад је потпуно нестао.

И шта ако нисмо 100 процената Словени?Јел су Словени супериорни у односу на сви остали?Када Словени са живели у пећине негде иза Карпата наши предака Трачана са имали сјајна култура и уметност,држави и владари итд.....

Sofia_-_Panagyurishte_Thracian_Gold_Treasure.jpg

И шта ако нисмо 100 процената Словени?Јел су Словени супериорни у односу на сви остали?Када Словени са живели у пећине негде иза Карпата наши предака Трачана са имали сјајна култура и уметност,држави и владари итд.....

Sofia_-_Panagyurishte_Thracian_Gold_Treasure.jpg
Niko nije 100% Sloven pa ni Bugari. Bugari nisu tu ništa posebni. Onaj ko laže da je njegova nacija 100% slovenska verovatno smatra da je to nešto što veliča njegovu naciju i verovatno ima neke žestoke komplekse koje leči sa tom laži.

Poslednja izmena:
Niko nije 100% Sloven pa ni Bugari. Bugari nisu tu ništa posebni. Onaj ko laže da je njegova nacija 100% slovenska verovatno smatra da je to nešto što veliča njegovu naciju i verovatno ima neke žestoke komplekse koje leči sa tom laži.
Нико и не говори о расној чистоти и аријевском пореклу. Све је данас то измешано услед ратова и миграција. Али да убеђујеш део Срба да су Бугари није у реду јeр је немогуће. СРБИ СУ АУТОХТОНИ НАРОД НА БАЛКАНУ. Може само обрнут процес, да ви који се сматрате Словенима, да поново будете Срби ко што сте и били раније, док нисте потпали под процес бугаризације.

Нико и не говори о расној чистоти и аријевском пореклу. Све је данас то измешано услед ратова и миграција. Али да убеђујеш део Срба да су Бугари није у реду јeр је немогуће. СРБИ СУ АУТОХТОНИ НАРОД НА БАЛКАНУ. Може само обрнут процес, да ви који се сматрате Словенима, да поново будете Срби ко што сте и били раније, док нисте потпали под процес бугаризације.
Srbi su autohton narod skoro ko svi narodi na Balkanu. Ali ako misliš da su Srbi oduvek na Balkanu tu se ne bih složio a ne slaže se po tom pitanju ni ozbiljna istorijska nauka. Deretić i slični kvaziistoričari su samo pisači bajki i ništa više. I ne ubeđujem ja nikoga da je Bugarin. Neka bude svako ono što hoće da bude.

Нико не тврди да су Срби 100% Словени. Ниједан данашњи словенски народ нема 100% исту генетику као стари Словени, немају ни Украјинци и Пољаци који су генетски најближи старим Словенима од данашњих народа.
Прото-словенска генетика код Срба у општем просеку аутосомално је око 55% (у неким крајевима иде до око 60% или мало преко, а у неким је око 50% или мало испод).

Код Бугара је прото-словенска аутосомална генетика 34-35% у националном просеку (по регијама од 17% у Тракији, до 48% у Плевену).

IMG-83783f97fd3efda47ccd1711b45ec542-V-6 (1).jpg

Poslednja izmena:
Прабугарско златно благо из IX века,пронађено код Над Сент Миклош у Трансилванији.У том времену Словени са знали једино да праве земунице.Словени са познати у историји да им неки други туђи елити стварали државе,као Викинзи који са створили Русију и Пољску,и Прабугари.Иако сам ја Словен мора да признам да су Словени били заостали народ у односу на Келте,Прабугаре,Викинге итд.Да не причам о Трачане,Грке и Римљане.....
izlagat-v-pliska-sykrovishteto-ot-nad-sent-miklosh-398687.png

phpa2exfo.jpg

Back