Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 91.412
Ne lupetaj, sad već i svesno lažeš.У савременом руском језику не постоји новгородски дијалект – постоји северноруско наречие, а ту нема граматичких чланова. Hемој више cер*.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne lupetaj, sad već i svesno lažeš.У савременом руском језику не постоји новгородски дијалект – постоји северноруско наречие, а ту нема граматичких чланова. Hемој више cер*.
Тролчино, новгородски дијалекат је древноруски дијалект којим се говорило до 14.-15. века.Ne lupetaj, sad već i svesno lažeš.
Opet spinuješ, ima savremenih severnoruskih govora sa postpozitivnim članom.Тролчино, новгородски дијалекат је древноруски дијалект којим се говорило до 14.-15. века.
Штавише, нема директних сведочанстава која би доказала употребу члана.
Да ли си већ научио да је тројни члан одређени члан и да од свих словенских језика само бугарски и македонски имају одређени члан. Мора да си научили и да у бугарском језику не постоји неодређени члан.
У савременом руском језику не постоји новгородски дијалект – постоји северноруско наречие, а ту нема граматичких чланова. Hемој више cер*.
Sada se u potpunom odsustvu racionalnih argumenata hvataš velikobugarske nacional-romantike o “jedinom slovenskom jeziku sa članom”, bugarskom, dakako.Тролчино, новгородски дијалекат је древноруски дијалект којим се говорило до 14.-15. века.
Штавише, нема директних сведочанстава која би доказала употребу члана.
Ne izmišljaj i ne izvrći, sada si ovde opovrgao i samog sebe konstatacijom (i uz nju i dokumentom koji to potvrđuje) da i u nekim ruskim govorima postoji postpozitivna morfema: da te podsetim na tvoju tvrdnju (i omiljenu floskulu bugarske nacionalističke filologije) da “samo bugarski i makedonski imaju član”.Немој коментарисати ствари на језику који не можеш ни да прочиташ. Не ради се о конкретном члану, већ о посебној честици – то, која се често јавља у руском језику и има улога појачавања значења претходне речи. Стога се ова честица понекад категорише као псеудочланак на руском.
Pogledajte prilog 1531230
Немој коментарисати ствари на језику који не можеш ни да прочиташ. Не ради се о конкретном члану, већ о посебној честици – то, која се често јавља у руском језику и има улога појачавања значења претходне речи. Стога се ова честица понекад категорише као псеудочланак на руском.
Осим што не разумеш како језик функционише, имаш озбиљне рупе у основним појмовима - сада када преписујеш неке текстове, а не знаш руски, ни да говориш, ни да пишеш, испадаш као још један кловн
Pogledajte prilog 1531230
Немој коментарисати ствари на језику који не можеш ни да прочиташ. Не ради се о конкретном члану, већ о посебној честици – то, која се често јавља у руском језику и има улога појачавања значења претходне речи. Стога се ова честица понекад категорише као псеудочланак на руском.
Дакле, по теби, све постпозитивне морфеме су чланови. Опет сам ти рекао - немој да се свађаш око нечега о чему немаш појма. Тврдио си да у северноруским дијалектима постоји одређени члан.Ne izmišljaj i ne izvrći, sada si ovde opovrgao i samog sebe konstatacijom (i uz nju i dokumentom koji to potvrđuje) da i u nekim ruskim govorima postoji postpozitivna morfema: da te podsetim na tvoju tvrdnju (i omiljenu floskulu bugarske nacionalističke filologije) da “samo bugarski i makedonski imaju član”.
Ovim sam sebe demantuješ: odavde je jasno da član uopšte nije neka “definišuća osobina bugarskog jezika” - u pitanju je samo pojava koja nastaje usled lingvističkog kontakta: to što nešto ima član uopšte ne implicira daje u pitanju “bugarski jezik”.
Q. E. D.
Због недостатка основних знања из лингвистике морфем поистовећујеш са одређеним чланом. Постоје граматичке категорије које морфем мора да испуни пре него што постане члан.Opet spinuješ, ima savremenih severnoruskih govora sa postpozitivnim članom.
Па није битно, пишем са телефона и укључен ми је auto-correct.
Bez teksta.
Prebaciš na jezik na kom pišeš poruku…Па није битно, пишем са телефона и укључен ми је auto-correct.
Већ ти је сто пута речено колико је Срба било у Македонији средином 19. века. Око 3-4 одсто. Апсолутно све статистике, европске, руске, турске то доказују. Већ 1829. године људи у Скопљу су желели бугарског епископа и градили бугарске школе. Ко их је натерао?Netačno - Bugarski komiteti su formirani isključivo radi prisilne asimilacije Srba i Makedonaca, ideja je bila oslobođenje “pomoću evropske javnosti”, kao i 1876/78. pomoću ruske javnosti i kvazislavjanofila.
Престани да спамаш тему својим комплексима....зашто овај текст не направиш аватаром да не мораш да га постављаш овде сваког месеца?Možda neki bugarski Romi, ali čovek ozbiljno žali zato što se sanstefanska bugarska nacionalna ideja nije “primila” na što širem području.
Agresivni Avelikobugarin koji još sanja sanstefanske snove:
Pogledajte prilog 1527501
Pogledajte prilog 1527500
Na kojim je to popisima uopšte bilo moguće izjasniti se kao Srbin?Већ ти је сто пута речено колико је Срба било у Македонији средином 19. века. Око 3-4 одсто. Апсолутно све статистике, европске, руске, турске то доказују. Већ 1829. године људи у Скопљу су желели бугарског епископа и градили бугарске школе. Ко их је натерао?
Lingvistika je ustanovila da Asparuhovi Bulgari nisu bili Mongoli nego Turci Onoguri. Čak se i rodonačelnik bugarskog nacionalizma Stojan Čomakov dodvoravajući se Turcima pozivao na tursko poreklo Bugara.Nisam se nikada interesovao za istoriju Bugarskih mongola ali deluje baš dosadno. Najznačajniji događaj je bugarska krađa recepta za jogurt.
Kad smo već kod tih “kompleksa” proveri kako se u Bugarskoj percipiraju govori pograničnih sela sa Srbijom - sam znaš da vam ostali Bugari kažu da govorite srpski:Престани да спамаш тему својим комплексима....зашто овај текст не направиш аватаром да не мораш да га постављаш овде сваког месеца?
Откуд ова глупост? – шта је компир, зна скоро сваки Бугарин.Kad smo već kod tih “kompleksa” proveri kako se u Bugarskoj percipiraju govori pograničnih sela sa Srbijom - sam znaš da vam ostali Bugari kažu da govorite srpski:
Pogledajte prilog 1531697
Znaju? Google kaže da i nije baš najverovatnije da baš svi Bugari znaju šta znači reč krompir:Откуд ова глупост? – шта је компир, зна скоро сваки Бугарин.
Мало Бугара зна шта су Торлаци.
Самоковски "компир" је познат широм Бугарске. Реч компир се може чути од Перника до Пазарџика.Znaju? Google kaže da i nije baš najverovatnije da baš svi Bugari znaju šta znači reč krompir:
Pogledajte prilog 1531715
Srpsko/hrvatska reč koje ima u slovenačkom, pozajmljenica iz nemačkog.Самоковски "компир" је познат широм Бугарске. Реч компир се може чути од Перника до Пазарџика.
И сам почињеш да се збуњујеш у својим бројним анонимним текстовима. У тексту који си изнео, радило се о македонској речи „компир“, која се колоквијално користи у Бугарској. У праву си да у Бугарској нико не користи "кромпир".U bugarskom se reč krompir ne koristi, to je provincijalizam, isključivo u štokavskim “u-govorima”.
Brojni anonimni tekstovi!!!И сам почињеш да се збуњујеш у својим бројним анонимним текстовима. У тексту који си изнео, радило се о македонској речи „компир“, која се колоквијално користи у Бугарској. У праву си да у Бугарској нико не користи "кромпир".
Јесте, Бугари су колико ја знам врло сродни Хунима и Аварима. Бугар свакако није словенски етнонимLingvistika je ustanovila da Asparuhovi Bulgari nisu bili Mongoli nego Turci Onoguri. Čak se i rodonačelnik bugarskog nacionalizma Stojan Čomakov dodvoravajući se Turcima pozivao na tursko poreklo Bugara.
A Srb sta znaci na bilo koj slovenski jezik?Јесте, Бугари су колико ја знам врло сродни Хунима и Аварима. Бугар свакако није словенски етноним
Има ли име Блгар везе са реком Волгом?
Da li si čuo za Lužičke Srbe?A Srb sta znaci na bilo koj slovenski jezik?