Историја Бугара

Бугари су својим поступцима у другом балканском и оба светска рата свако право на Македонију заувек изгубили.Нека буду задовољни и овим што имају ни то заслужили нису.
Босилеград и Димитровград су мала казна за те њихове поступке.

.Мало је нелогично да је генерал Климент Бојаджијев рођен у Охриду окупатор Македоније а да је војвода Бојовић који је рођен у Шумадији ослободилац Македоније.Мало је нелогично да има у Бугарској толико становништва пореклом од избеглица из Македоније а да се они нису национално осећали Бугарима,мало је нелогично да тридесет хиљада добровољаца из Македоније буде у првом светском рату у бугарској војсци ако се нису сматрали Бугарима итд.Још једном ћу поставити високе официре бугарске војске који су рођени на просторима данашње Македоније а који су били у бугарској војсци за време српско бугарског рата,балканским ратовима и у првом светском рату.

Бояджиев, Климент Евтимов – 15.ІV.1861, Охрид – 15.VІІ.1933, София. Военен и политик. През 1883г. завършва Военната академия в София, през 1895г. Академията на Генералния щаб в Италия. През Сръбско-българската война (1885г.) е адютант в щаба на Западния корпус, през Балканските войни (1912/13) командва 4 преславска дивизия, министър на войната (1913/14), началник щаб на армията през 1915г., командващ І армия през Първата световна война, превзела Зайчар, Ниш, Пирот, Битоля и Охрид.

Габровски, Никола – 1871, Крушово – неизв. Полковник, участник в Балканските и Първата световна война.

Дрангов, Борис Стоянов – 3. ІІІV. 1872, Скопие – 26.V.1917, Завоя на Черна. Полковник и военен педагог. Участва в Илинденското въстание като войвода на чета. Като висш офицер от българската армия участва в Балканските и Първата световна война. Загива като командир на 9-ти пехотен полк.

Дървингов, Петър Георгиев – 25.V.1875, Кукуш – 8.ІІІ.1958, София. Полковник и военен историк, член на БАН. Участва в Илинденското въстание. П. Дървингов е един от създателите на Македоно-одринското опълчение и на 11-та пехотна македонска дивизия.

Златарев, Кръстьо – 23.ІІ.1864, Охрид – 16.ІV.1925, София. Генерал – лейтенант. Участвал в Балканските и Първата световна война. Командир на Македонската дивизия. Загива при атентата в църквата “Св. Неделя”.

Коцкаров, Владимир Андонов – 10.Х.1893, Битоля – 17.VІІ.1960, София. Генерал-майор, участва в Балканските и Първата световна война.

Кюркчиев, Григор – 1864, Прилеп – 16.ІV.1925, София. Генерал, участва в Балканските и Първата световна война. Загива при атентата в църквата “Св. Неделя”.

Михайлов, Спиридон – 1878, Щип – 16.ІV.1925, София. Полковник, участник в Балканските и Първата световна война. Загива при атентата в църквата “Св. Неделя”.

Николов, Стефан – 1859, Прилеп – 1917. Доброволец в българската войска през Сръбско-българската война, член на ВМОК, ръководител на щаба на Горноджумайското въстание (1902), участник в Илинденското въстание. През Балканските войни е началник на първа бригада на Македоноодринското опълчение.

Протогеров, Александър Николов – 23.ІІ.1867, Охрид – 7.VІІ.1928, София – генерал и политически деец. Доброволец в Сръбско-българската война, член на ВМОК, води чета по време на Горноджумайското (1902) и Илинденското (1903) въстание. През 1911г. е избран за запасен член на ЦК на ВМОРО, един от организаторите на Македоно-одринско опълчение. През Първата световна война е командир на българските войски в Моравско (дн. Сърбия), през 1918 е комендант на София.

Танев, Александър – 1864, Велес – 16.ІХ.1932, София. Генерал – лейтинант. Участник Балканските и Първата световна война. Инспектор в конницата (1913/15), през Първата световна война е командващ кавалерийска дивизия, сражава се при Велес, Прилеп и Битоля.

Poslednja izmena:
.Мало је нелогично да је генерал Климент Бојаджијев рођен у Охриду окупатор Македоније а да је војвода Бојовић који је рођен у Шумадији ослободилац Македоније.Мало је нелогично да има у Бугарској толико становништва пореклом од избеглица из Македоније а да се они нису национално осећали Бугарима,мало је нелогично да тридесет хиљада добровољаца из Македоније буде у првом светском рату у бугарској војсци ако се нису сматрали Бугарима итд.Још једном ћу поставити високе официре бугарске војске који су рођени на просторима данашње Македоније а који су били у бугарској војсци за време српско бугарског рата,балканским ратовима и у првом светском рату.

A sta ce onda gosn. Bojadzijev u Nisu, Leskovcu, Zajecaru, zasto nije produzio samo za Ohrid? Kada su vec toliko bugarski oficiri iz Makedonije poreklom, pa zasto cini ste tolike zlocine nad njima?
Vidis na osnovu prilozenih genetskih istrazivanja, da je mit, da je bugarska naseljena iz Makedonije. Odakel ti crpis podatke da je 30000 Makedonaca ratovao u bugarskoj vojsci bas kao dobrovoljci, a ne da su mobilisani?

Prisustvo solidnog broja Makedonaca u komandnom kadru, cak i onih iz prosrpskih mesta, upravo govori kako je bugarska nacionalna svest sirena preko Egzerhata i bugarskog skola koje su otvarane na ovom podruciju i do dosta pre srpskih. Srbi nisu shvatali propagantni aspekat postavljana Makedonaca na visokim mestima u vojsci, cak smo jednog naseg generala Makedonca i ubili, "Lepog Lazu", zasto sto je bio obrenovicevac. Inace, ne treba izgubiti ni iz vida to da su srpski cetnici bili ti koji su odneli pobedu na bugarski komitama na podruciju Makedonije, jos pre Prvog balkanskog rata.

Malo je nelogično i da srbin muslimanske vere iz Novog Pazara u Srbiji ode za Bosnu i postane Bošnjak, i ne oseća se srbinom. Kao i 90% muslimana danas u Bosni i Hercegovini pa ipak to rade. To se valjda zvaše helsinški sindrom ili tako nešto, kad žrtva bude toliko mučena da se poistoveti s mučiteljem.
Kako nazvati bugare i srbe koji su primili islam i sa padom otomanske imperije sebe nazivaju turci...?
To ti je isto sve moj brale caribrodski, nije bolest sve što boli. Inače mene ako pitate Vladimir Zaharijev za predsednika. Jedini koji je pobedio ovog o kome ne smemo da pišemo na izborima. I ne zbog toga nego što je narodski čovek.

Edit: samo da vidiš koliko vas vole makedonci koje svojatate i koje ste oslobađali....

Ovako je u bilo kojoj grupi da pogledaš
Našao sam nasumice jedmu grupu koja nema veze s politikom već sa nekim znamenitim ljudima.

doJIbt0.png

zT14cih.png

nZcpLym.png

QLLdcIZ.png

HlDOWG8.png

LXcQWc3.png

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Питање у вези теми "Историје Бугарске"-троје Бугара су постали патријарси на три туђе земље.Да ли неко зна који су били,и на који земљи су били патријарси?

Питање у вези теми "Историје Бугарске"-троје Бугара су постали патријарси на три туђе земље.Да ли неко зна који су били,и на који земљи су били патријарси?

Koga boli patka, bitno je ovo. Sudeci po komentarima muslimani su za vas umiljate mace.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/11/22/3083144_ratko_mladich_poluchi_dojivotna_prisuda_za_genocid_i/

Koga boli patka, bitno je ovo. Sudeci po komentarima muslimani su za vas umiljate mace.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/11/22/3083144_ratko_mladich_poluchi_dojivotna_prisuda_za_genocid_i/
Битно је зато што ниједан други словенски народ није био толико битан и утицајан у средњем веку,као што су били Бугари.Историја Бугара је најзначајнија у поређењу са свих осталих Словена.

Ево,Бугарин је био патријарх Васељенске патријаршије, највиши ранг у православној црквеној јерархији!

"Јосиф II (1360 — 10. јун 1439) је био васељенски патријарх од 1416. до 1439. Био је син бугарског цара Јована Шишмана."

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Јосиф_II_Цариградски

Poslednja izmena:
Бугари су Словени бар колико и Срби.Своје словенство су наследили од Словена са простора Бугарске који никада за себе нису сматрали да су Срби и који су ушли у савез са прабугарима са којима су се измешали и створили модерну нацију под именом Бугари.У ту нацију су се асимиловали и остаци Трачана,Влаха и вероватно још неких народа.Не знам да ли је ово толико компликовано за неке да стално лупају глупости?Ништа ситуација није другачија ни код других народа на Балкану па ни код Срба.Срби имају сличан проценат слковенског гена као и Бугари а рецимо мањи проценат словенског гена од Мађара.Одакле онда неком право да све што је словеснко присваја за себе?Шта ћемо са оним Србима који нису словенског порекла?По тој логици они нису Срби?А има их подоста.Што се тиче Трна.Моји су пореклом из предела које је некада када је овај простор био у Бугарској гравитирало опшитни Трн.Сви моји преци су се вековима национално осећали Бугарима.И сви преци тог краја колико их ја познајем а познајем их добро су се национално осећали Бугарима.Неко ће рећи насилно су бугаризовани,тучени воловским жилама да се побугаре.То су глупости.Ваљда бих ја то знао да је то било тако.Зашто су се онда као што сам већ постављао овде неки пироћанци док је била граница између Пирота и Цариброда селили за Цариброд а селидбе у супротном смеру није било.И дан данас се зна у Цариброду које су то фамилије досељене из Пирота у то време.Нема их мало.Вероватно су били мазохисти па су волели да их неко мучи да би постали Бугари или да их неко шиба са воловским жилама.Не кажем да су данас Пироћанци већином Бугари али су неки очигледно били.А за форумаша nusproizvodkarakondzule 500 динара.Није ни толико заслужио својим лупетањем али ето сажалио сам се.

- - - - - - - - - -

Становништво Србије и Бугарске има насличније проценте појединих ДНК-а профила.

Y DNK Србије

I2a - 34%

R1a - 18%

E1b - 15%

J2 - 9%

I1 - 8%

R1b - 6%

G2 - 2,5%

N - 2,5%

Y DNK Бугарске

E1b - 23,5%

I2a - 20%

R1a - 17%

J2 - 11%

R1b - 11%

G - 5%

I1 - 4%

J1 - 3%

I2b - 2%

Постоје још неке хаплогрупе али у врло ситним процентима па их зато нисам ставио, извор https://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Дакле шта закључујеш на основу ове статистике хаплогрупа за Србију и Бугарску?

Чисто да знаш словенске хаплогрупе су I2a и R1a, а не само R1a као што ти вероватно мислиш. :kafa:

Poslednja izmena:
Izgleda da onda bolje ja razumem tvoj maternji jezik nego ti.

И шта си разумео односно овије коментара,да Бугари подржавају муслимана на рачун Срба?

- - - - - - - - - -

Y DNK Србије

I2a - 34%

R1a - 18%

E1b - 15%

J2 - 9%

I1 - 8%

R1b - 6%

G2 - 2,5%

N - 2,5%

Y DNK Бугарске

E1b - 23,5%

I2a - 20%

R1a - 17%

J2 - 11%

R1b - 11%

G - 5%

I1 - 4%

J1 - 3%

I2b - 2%

Постоје још неке хаплогрупе али у врло ситним процентима па их зато нисам ставио, извор https://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Дакле шта закључујеш на основу ове статистике хаплогрупа за Србију и Бугарску?

Да генетски разлики између Бугари и Срби су минимални.

I2a je posle testiranja Hercegovaca kod Srba sigurno oko 37% sigurno.

У Србији (мултиетничка држава) I2a је 34%, а кад су питању етнички Срби тренутно је 35% (може да се провери на Пореклу).

Сложем се са тобом да ће I2a кад се урачунају Херцеговци порасти на неких 37%.

И шта си разумео односно овије коментара,да Бугари подржавају муслимана на рачун Срба?

- - - - - - - - - -

Словенска генетика - I2a и R1a

Старобалканска (влашка) генетика - E1b, J2, R1b и G

Србија

Словенска генетика - 52%

Старобалканска генетика - 32,5%

Бугарска

Словенска генетика - 37%

Старобалканска генетика - 50,5%

Poslednja izmena:
Podrzavali bi i crnog djavola samo da je protiv nas. Ta mrznja mi je frapantna plus sto je ovde kod nas prema vama nema, uopste se o Bugarima ne razmislja.

Хиљада пута овде форумаша Срба су навредили мени и мој народ-Татари,Цигани,Турко-монголи ,Тута,"Kad god se zarati, ti udri po Bugarima, ne'š pogrešiti!" и тако даље!Код нас нема таквих предрасуда према Срба,ми немамо навредливи крилатице о Срба,ми сматрамо Срби и Бугари за скоро један народ.И ти мени причаш о нека бугарска мржња према Србима?!

Хиљада пута овде форумаша Срба су навредили мени и мој народ-Татари,Цигани,Турко-монголи ,Тута,"Kad god se zarati, ti udri po Bugarima, ne'š pogrešiti!" и тако даље!Код нас нема таквих предрасуда према Срба,ми немамо навредливи крилатице о Срба,ми сматрамо Срби и Бугари за скоро један народ.И ти мени причаш о нека бугарска мржња према Србима?!

Ма немој, а шта је ово? Да нису можда изливи љубави према Србима?

Словенска генетика - I2a и R1a

Старобалканска (влашка) генетика - E1b, J2, R1b и G

Србија

Словенска генетика - 52%

Старобалканска генетика - 32,5%

Бугарска

Словенска генетика - 37%

Старобалканска генетика - 50,5%

Тумачим ово тако-Бугари 50% староседеоци (Трачани),37% Словени и 13 % Прабугари.Срби-52% Словени,32% Илири(Трачани) и 16% неки неизвесни. То си хтео да кажеш?Онда испада да смо ми претежно староседеоци,а ви сте претежно дошљаци.

Тумачим ово тако-Бугари 50% староседеоци (Трачани),37% Словени и 13 % Прабугари.Срби-52% Словени,32% Илири(Трачани) и 16% неки неизвесни. То си хтео да кажеш?Онда испада да смо ми претежно староседеоци,а ви сте претежно дошљаци.

Тумачи како хоћеш, Срби су генетски најближи Хрватима и босанским муслиманима (исламизовани Срби), а Бугари су генетски најближи Румунима и Македонцима.

To zato kad provociras, ne znam ja dal nas neki Bugari smatraju istim narodom, ali ovo sto citam je gore nego sa hrvatskih i muslimanskih foruma.

Ispravka, male su razlike izmedju Sope i Srbe,a ogromne izmedju Srba i Sopa sa jedne strane i Bugara iz centralne Bugarske sa druge.

- - - - - - - - - -

Код нас нема таквих предрасуда према Срба,ми немамо навредливи крилатице о Срба,ми сматрамо Срби и Бугари за скоро један народ.

E sad jedan narod, a pricas da nikada necete odustati od velike Bugarske i da su Bugari do Jagodine, mislim stvarno.

Ispravka, male su razlike izmedju Sope i Srbe,a ogromne izmedju Srba i Sopa sa jedne strane i Bugara iz centralne Bugarske sa druge.

- - - - - - - - - -

E sad jedan narod, a pricas da nikada necete odustati od velike Bugarske i da su Bugari do Jagodine, mislim stvarno.

Рекао сам "скоро један народ". Иначе је тако,никад неће одступимо од Санстефанска Бугарске.

Back