Кме, кме, кме...
Добро де, доста бре више кукања и нарицања за судбином Влаха у Србији и на Балкану!
Знаш ли ти да су Бугари, Шиптари, Грци и Македонци асимилирали више Влаха него Срби?
Пола Шиптара има влашко порекло (Тоске). У Грчкој има званично пар десетина Влаха а сматра се да људи влашког порекла има око 1 000 000, ти људи се изјашњавају као Грци. Бугари су асимилирали пуно Влаха (већину у средњем веку). Да међу Бугарима има више људи влашког порекла него међшу Србима потврђује генетика, Бугари имају више E-V13, J2b и источне R1b од Срба. Те 3 хаплогрупе су влашке, кад се саберу код Цинцара достижу око 65%. Код Румуна има мање изворне влашке генетике зато што су Влахо-Румуни који су дошли у Румунију после 12-ог века из Бугарске асмилирали пуно Словена у данашњој Румунији, тако да Румуни имају око 45% словенских хаплогрупа (I2a-Din и R1a).
Ми вас нисмо довели ни звали да нам дођете у 18-ом веку из Олтеније, Трансилваније и околине Темишвара у источну Србију? Довели су вас Аустријанци у периоду владавине Србијом јужно од Саве и Дунава (1718-1739). Прво сте из Бугарске дошли у влашку низију у 12-ом, 13-ом и 14-ом веку, а онда су вас Аустријанци довели у Србији у првој половини 18-ог века, не мислим на твоје претке пошто си ти Румун из јужног Баната, мислим на Влахе из источне Србије. Много сте се бре селили и још увек се селите, па вам је после ђаво крив кад вас неко случајно асимилира
Данас вас има ко зна колико пута више у Бечу него у Вршцу, Алибурнару, Белој Цркви, Неготину, Бору, Зајечару, Мајданпеку, Кладову и Кучеву заједно, зашто не кукаш што вас Аустријанци асимилирају у Аустрији?
У Бечу и Аустрији већ живи трећа-четрврта генерација Влаха и Румуна који не знају ни румунски ни српски, које баш брига и за Србију и за Румунију, и који се никад неће вратити на ове просторе, размисли мало о томе...