Историја Бугара

Значи и код Срба бућкуриш.
Не бих рекао да се ова двојица пуно разилкују ликом од Горана Игића иако су пореклом из централне Србије тј.Шумадије.
302735-toma-nikolic-sa-sinom-radomirom-foto-biljana-nenkovic.jpg

Тома је даљим пореклом из Црне Горе, а то што ти радиш се на енглеском зове cherrypicking.

Тома и нема толику необичну физиономију са Србина скоро да може проћи као просечан, али овај његов син одудара од српског уобичајеног изгледа.

Ако бих морао да нађем (а морам пошто ме ти примораваш) типичне српске физиономије изабрао бих следеће

VukKostic_0467451.jpg

hqdefault.jpg

maxresdefault.jpg

A-32.jpg

Није никаква тајна да је већина становништва источне Србије влашког порекла. Њихови преци су у 19-ом веку узели српска имена и презимена тако да се данас углавном изјашњавају као Срби, али они на неки начин имају дупли идентитет.

Влаха има чак и у Поморављу, а кад се од Поморављу крене источно према Румунији удео становништва влашког порекла се повећава.

Питај Правог Влаха он ће ти то детаљно објаснити ако те занима, иако он није Влах из источне Србије него Румун из јужног Баната који стално кука над судбином Влаха широм Балкана зато што су наводно масовно асимилирани од стране свих балканских народа.
Власи Србије нису узели српска имена него су дали прећутну сагласност именима које су им српска држава и црква дали другом половином деветнаестог века. Постоји документација о смишљеној, организованој и систематичкој делатности српске православне цркве у ову сврху. Поред српских презимена Власи Србије су очували своја старија изворна презимена, које мада нису званична, се међусобно користе више од српских.

Узгред, нема правијег Влаха од Румуна. Влах је егзоним а Румун (Роман) је ендоним. А ти то већ добро знаш.

Опште је познато -- сем овдашњим наивним романтичарима и националистима -- да је генетика свих балканских народа слична једна другој, мада ни један балкански народ није хомоген. Данашњи Балканци су резултат вековних мешања вишеструких генетских извора.

Опште је познато -- сем овдашњим наивним романтичарима и националистима -- да је генетика свих балканских народа слична једна другој, мада ни један балкански народ није хомоген. Данашњи Балканци су резултат вековних мешања вишеструких генетских извора.
:klap::klap::klap:

Власи Србије нису узели српска имена него су дали прећутну сагласност именима које су им српска држава и црква дали другом половином деветнаестог века. Постоји документација о смишљеној, организованој и систематичкој делатности српске православне цркве у ову сврху. Поред српских презимена Власи Србије су очували своја старија изворна презимена, које мада нису званична, се међусобно користе више од српских.

Узгред, нема правијег Влаха од Румуна. Влах је егзоним а Румун (Роман) је ендоним. А ти то већ добро знаш.

Кме, кме, кме... :hahaha:

Добро де, доста бре више кукања и нарицања за судбином Влаха у Србији и на Балкану! :kafa:

Знаш ли ти да су Бугари, Шиптари, Грци и Македонци асимилирали више Влаха него Срби?
Пола Шиптара има влашко порекло (Тоске). У Грчкој има званично пар десетина Влаха а сматра се да људи влашког порекла има око 1 000 000, ти људи се изјашњавају као Грци. Бугари су асимилирали пуно Влаха (већину у средњем веку). Да међу Бугарима има више људи влашког порекла него међшу Србима потврђује генетика, Бугари имају више E-V13, J2b и источне R1b од Срба. Те 3 хаплогрупе су влашке, кад се саберу код Цинцара достижу око 65%. Код Румуна има мање изворне влашке генетике зато што су Влахо-Румуни који су дошли у Румунију после 12-ог века из Бугарске асмилирали пуно Словена у данашњој Румунији, тако да Румуни имају око 45% словенских хаплогрупа (I2a-Din и R1a).

Ми вас нисмо довели ни звали да нам дођете у 18-ом веку из Олтеније, Трансилваније и околине Темишвара у источну Србију? Довели су вас Аустријанци у периоду владавине Србијом јужно од Саве и Дунава (1718-1739). Прво сте из Бугарске дошли у влашку низију у 12-ом, 13-ом и 14-ом веку, а онда су вас Аустријанци довели у Србији у првој половини 18-ог века, не мислим на твоје претке пошто си ти Румун из јужног Баната, мислим на Влахе из источне Србије. Много сте се бре селили и још увек се селите, па вам је после ђаво крив кад вас неко случајно асимилира :hahaha:

Данас вас има ко зна колико пута више у Бечу него у Вршцу, Алибурнару, Белој Цркви, Неготину, Бору, Зајечару, Мајданпеку, Кладову и Кучеву заједно, зашто не кукаш што вас Аустријанци асимилирају у Аустрији? :think:
У Бечу и Аустрији већ живи трећа-четрврта генерација Влаха и Румуна који не знају ни румунски ни српски, које баш брига и за Србију и за Румунију, и који се никад неће вратити на ове просторе, размисли мало о томе...

Poslednja izmena:
Основне грешке код појединих у схватању бугарског народа је та да сматрају Бугаре само оне који су пореклом од аспарукових Бугара тј.парабугара а да сви који нису тог порекла сматрају за Србе.Само ми није јасно зашто онда оне Србе који нису пореклом Словени сматрају за Србе?Зашто оне Србе рецимо који су некада причали влашким тј.романским језиком см,атрају за Србе?Зашто оне Србе који су некада причали албанским језиком нарочито у Црној Гори сматрају за Србе?Изједначавати Словене и Србе је основна грешка коју праве.Ако то тако раде ,онда вероватно педесет посто данашњих Срба нису по тој логици Срби.Словени са простора данашње Бугарске који нису никада у својој историји били Срби су се ујединили и практично измешали са прабугарима и створили данашњу бугарску нацију.Назив нације је остао по прабугарима а језик нације је остао по тим Словенима.Бугарски народ је своје словенство наследио од тих Словена који су између осталих њихови преци.У стварању бугарске нације су учествовали још и неки други народи осим ова два нпр.Трачани,Власи итд..Ништа ситуација што се стварања нације није другачија ни код било којег другог народа на Балкану.Ни код Срба,ни код Грка,ни код Хрвата,ни код Македонаца,ни код Црногораца, ни код Бошњака а рекао бих ни код било које друге нације на свету.Бугари по том питању нису ни по чему специфични.

Елегантно си прескочио суштину свега што сам написао и онда даље возиш по принципу као "сви смо ми измешани, неки мање, неки више".

Тако да питање по којој логици си "Бугарин" и због чега своју народност идентификујеш са неким тамо туранским племеном остаје трајно нерешена.
Нормално, јер логике и нема.

И онда иде нека апстрактна прича као "мешали се туранци и словени и из тог бућкуриша испали као данашњи Бугари". Ма да, 'оће, кад би се гађали трамвајима...
Одговор и овде на питање, где, ко, када и с ким исто остаје нерешено.

Дакле дубиозни идентитет се брани полоквалификованим апстракцијама и уџбеничким паролама.

Како се зову ти неидентификовани "Словени" у Бугарској, којем племену су припадали ?

Важно је само да нема Срба, јел' тако, ваљда Бугари праве народне песме о српским јунацима зато што немају своје, то је логично.

Да су заиста Бугари а не псеудо Бугари ваљда би имали и неку народну песму ако не о Аспаруху и Омуртагу а оно бар о Симеону, шта ја знам... а не о Марку Краљевићу.
Мора да је и Марко био тај некакав неидентификовани "словен" и у исто време "бугарин".

Пренебрегнућемо и чињеницу да су се минимум 50% бугарских "Вазрожденаца" у 19-ом веку презивали на чувено -ИЋ.

Ма да, све је то смишљена пропаганда српске цркве против Румуна, макар и што Румуни уопште нису имали аутокефалну цркву до друге половине 19-ог века.

Овим румунским владарима и племићима са именима типа Богдан, Радомир, Влад, Бранко су ваљда исто српска црква и држава дали имена а они сироти прећутно пристали.
Тодор Владимиреску на пример је ето типична жртва српске завере против Румуна.

А са друге стране је ваљда Миодраг БелодедићИ добио то И иза Ћ исто тако прећутном сагласношћу.

Брате Романе, велики Римљане, настави да пливаш, далеко је Рим.

Кме, кме, кме... :hahaha:

Добро де, доста бре више кукања и нарицања за судбином Влаха у Србији и на Балкану! :kafa:

Знаш ли ти да су Бугари, Шиптари, Грци и Македонци асимилирали више Влаха него Срби?
Пола Шиптара има влашко порекло (Тоске). У Грчкој има званично пар десетина Влаха а сматра се да људи влашког порекла има око 1 000 000, ти људи се изјашњавају као Грци. Бугари су асимилирали пуно Влаха (већину у средњем веку). Да међу Бугарима има више људи влашког порекла него међшу Србима потврђује генетика, Бугари имају више E-V13, J2b и источне R1b од Срба. Те 3 хаплогрупе су влашке, кад се саберу код Цинцара достижу око 65%. Код Румуна има мање изворне влашке генетике зато што су Влахо-Румуни који су дошли у Румунију после 12-ог века из Бугарске асмилирали пуно Словена у данашњој Румунији, тако да Румуни имају око 45% словенских хаплогрупа (I2a-Din и R1a).

Ми вас нисмо довели ни звали да нам дођете у 18-ом веку из Олтеније, Трансилваније и околине Темишвара у источну Србију? Довели су вас Аустријанци у периоду владавине Србијом јужно од Саве и Дунава (1718-1739). Прво сте из Бугарске дошли у влашку низију у 12-ом, 13-ом и 14-ом веку, а онда су вас Аустријанци довели у Србији у првој половини 18-ог века, не мислим на твоје претке пошто си ти Румун из јужног Баната, мислим на Влахе из источне Србије. Много сте се бре селили и још увек се селите, па вам је после ђаво крив кад вас неко случајно асимилира :hahaha:

Данас вас има ко зна колико пута више у Бечу него у Вршцу, Алибурнару, Белој Цркви, Неготину, Бору, Зајечару, Мајданпеку, Кладову и Кучеву заједно, зашто не кукаш што вас Аустријанци асимилирају у Аустрији? :think:
У Бечу и Аустрији већ живи трећа-четрврта генерација Влаха и Румуна који не знају ни румунски ни српски, које баш брига и за Србију и за Румунију, и који се никад неће вратити на ове просторе, размисли мало о томе...

Е мој Стојадине, ти не знаш ни да бекнеш на влашком, а овде изиграваш неког експерта.

Ма да, све је то смишљена пропаганда српске цркве против Румуна, макар и што Румуни уопште нису имали аутокефалну цркву до друге половине 19-ог века.

Овим румунским владарима и племићима са именима типа Богдан, Радомир, Влад, Бранко су ваљда исто српска црква и држава дали имена а они сироти прећутно пристали.
Тодор Владимиреску на пример је ето типична жртва српске завере против Румуна.

А са друге стране је ваљда Миодраг БелодедићИ добио то И иза Ћ исто тако прећутном сагласношћу.

Брате Романе, велики Римљане, настави да пливаш, далеко је Рим.

Царе, Српска Патријаршија је оснивана прекршајем канонског права. На првог српског патријарха је била баћена анатема.

А ко је Влахе -- претке данашњих хрватских Срба -- довео у Војну Крајину? Прво Турци, касније Аустријанци.

Што се тиче Романа на територији Србије -- да ли си ти свестан да је Балкан седам векова био у саставу Римског Царства? То је дуже од периода од Немање до данас.

А ко је Влахе -- претке данашњих хрватских Срба -- довео у Војну Крајину? Прво Турци, касније Аустријанци.

Што се тиче Романа на територији Србије -- да ли си ти свестан да је Балкан седам векова био у саставу Римског Царства? То је дуже од периода од Немање до данас.

Ти се или само добро зезаш или немаш 3 чуке. :think:

Никакви Власи нису преци хрватских и босанских Срба, не лупај глупости!
Срби нису дошли у Војну Крајину из Румунији или из Епира/Тесалије па да би могли бити Власи као што ти кажеш. Срби су Војну Крајину дошли из Босне, Херцеговине, Црне Горе и Рашке, дакле из српских етничких крајева. Ако су крајишки Срби били Власи, откуд то да не остаде до данас није једна влашка (романска) реч код њих? Ко их је то у могао посрбити и забранити има да говоре својим језиком на територији Аустрије/Ауистро-Угарске где су живели вековима? Заборављаш да је Војна Крајина вековима била у саставу Аустрије и касније Аустро-Угарске, а већи део тог периода Србија није била независна држава. Србија је постала независна 1878, а Војна Крајина је укинута (развојачена) 1881. Све и да је Србија постојала од 16-ог века (кад је основана Војна Крајина), Војна Крајина није била у саставу Србије него Аустрије и Аустријанци не би дозволила да Србија ровари на њиховој територији, тј. јест да од неких Влаха прави Србе односно да им укида влашки језике а намеће српски итд.
Друго, Срби нису дошли на хрватску земљу јер хрватска тад није постојала (настала је 1991, а не рачунамо НДХ). Срби су дошли у Војну Крајину да бране хришћанску Европу од Турака.
Више Влаха има међу Србима из Србије него међу Србима из Босне и Крајине, због асимилације Влаха у источној Србији и Поморављу.

Смањи мало великорумунску митоманију, то ти није добро за здравље! :hahaha:

Poslednja izmena:
@ Прави Влах

Лупаш глупости као и увек, Немања је рођен пре 904 године а умро је пре 818 година (1113-1199) https://sr.wikipedia.org/wiki/Стефан_Немања , а Балкан није био 700 под Римљанима него од 400 до 500 година.

Територија данашње Румуније односно Дакија је била само 170 година у саставу Римског царства. Власи су дошли у данашњу Румунију из Бугарске у периоду од 12-ог до 14-ог века, дакле скоро 1000 година после распада Римског царства и кад су дошли тамо су затекли Словене које су асимилирали. Зато данас у румунском језику има 20% словенских речи а до средине 19-ог века је било 50% (до нео-латинизације влашко-румунског језика коју су спровели влашко-румунски интелектуални унијати из Ердеља), не заборави да у Руминији има на стотине словенских топонима.

Poslednja izmena:
Nalupeta se ovaj bugarin iz Dimitrovgrada, 3000 dinara za gospodina.
Slušaj bratko, te priče da su šopi bugari pričaj svojoj babi. Možeš da serendaš ovima koji su Bugarsku videli na mapi.
Kao drugo i stanovnici Srbije u južnom delu Srbije su sa nožem pod gušu morali da menjaju prezime da bude na -ov -ev itd.
U Bugarskoj neću ni da pominjem kako ste bugarizovali srbe. Ti serendaš iz "Caribroda" slobodno dok naša braća iz Trna i Ćustendilskog kraja danas i ne znaju od koje su krvi.
Ja srećom imam familiju u sred Bugarske koja pamti svoje korene samo njihovo prezime nije na ić nego na ov.
Sećam se priče koju su nam pričali da je tako moralo da se radi da se sačuva glava. Njihovi potomci pamte od koga potiču ali se danas osećaju i izjašnjavaju kao bugari.
To je od mog pradede rođeni brat pa njegovi potomci.
Druga stvar, ja živim u Srbiji na jugu gde je bila bugarska okupaciona zona za vreme 2.sv rata, ovde kad je došla bugarska vojska, prvo su ubili sve učitelje, zatim spalili sve crkvene knjige koje su mogli (jer tako se prati poreklo kolenima unazad) i doveli su bugarske učitelje da nam predaju na bugarskom. Ja posedujem svedočanstvo iz 2.sv rata gde je zamenjeno prezime i dodavano -ov. Danas svako ko ima takav papir olakšano dobija bugarsko državljanstvo a oni serendaju kako ima mnogo bugara u Srbiji.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Бугари су Словени бар колико и Срби.Своје словенство су наследили од Словена са простора Бугарске који никада за себе нису сматрали да су Срби и који су ушли у савез са прабугарима са којима су се измешали и створили модерну нацију под именом Бугари.У ту нацију су се асимиловали и остаци Трачана,Влаха и вероватно још неких народа.Не знам да ли је ово толико компликовано за неке да стално лупају глупости?Ништа ситуација није другачија ни код других народа на Балкану па ни код Срба.Срби имају сличан проценат слковенског гена као и Бугари а рецимо мањи проценат словенског гена од Мађара.Одакле онда неком право да све што је словеснко присваја за себе?Шта ћемо са оним Србима који нису словенског порекла?По тој логици они нису Срби?А има их подоста.Што се тиче Трна.Моји су пореклом из предела које је некада када је овај простор био у Бугарској гравитирало опшитни Трн.Сви моји преци су се вековима национално осећали Бугарима.И сви преци тог краја колико их ја познајем а познајем их добро су се национално осећали Бугарима.Неко ће рећи насилно су бугаризовани,тучени воловским жилама да се побугаре.То су глупости.Ваљда бих ја то знао да је то било тако.Зашто су се онда као што сам већ постављао овде неки пироћанци док је била граница између Пирота и Цариброда селили за Цариброд а селидбе у супротном смеру није било.И дан данас се зна у Цариброду које су то фамилије досељене из Пирота у то време.Нема их мало.Вероватно су били мазохисти па су волели да их неко мучи да би постали Бугари или да их неко шиба са воловским жилама.Не кажем да су данас Пироћанци већином Бугари али су неки очигледно били.А за форумаша nusproizvodkarakondzule 500 динара.Није ни толико заслужио својим лупетањем али ето сажалио сам се.

- - - - - - - - - -

Prvih jeste malo, drugih poprilicno, a trecih malo sutra.
Становништво Србије и Бугарске има насличније проценте појединих ДНК-а профила.

Poslednja izmena:
Mog pradedu su ubili bugari. Pola moga sela je ZVERSKI ubijeno i masakrirano. Kao i nekoliko susednih sela. Moju prababu je spasio jedan bugarski vojnik kome je proradila savest pa je otrčao ranije da je upozori da pobegne s decom u šumu. Jel to lupetanje bugarine?
Jel paljenje crkvenih knjiga u mom selu lupetanje?
Deo te porodice je ostao u Bugarskoj i dan danas je tamo. Da ne misliš da mrzim bugare baš naprotiv idem često u bg jer nam je zaista sličan mentalitet i osećam se kao kod kuće. Ali to ne briše ono što vi sistemski radite.
Idem svakog leta u goranske predele na KiM i tamo puštate pipke pod davanjem bg pasoša svojatate čak i gorance koji s vama veze nemaju. Bolesno. Da mi to radimo bombardovali bi nas opet.
Hoćeš da se vratim na ono što su bugari radili u mom selu za početak?

Edit: niko ne spori da današnji bugari imaju iste gene kao mi. Pre nastanka nacionalne svesti kod ljudi narod nije znao za granice i cirkulisao zbog posla, bolesti, krvne osvete, ratova.....

Zaboravih da napišem mog pradedu su ubili jer je bio kmet u selu, ubijani su planski kmetovi, učitelji, i svi uticajni ljudi, plus što su tom prilikom mučeni da odaju da li imaju zlato.
Moja prababa je imala sreće da se spasi. Drugi nisu jer su ima ubijani i članovi porodice. Bugarski genocid je bio toliko veliki ali je prikrivan namerno jer su komunisti hteli da prave zajedničku državu sa Bugarskom posle 2.sv rata pa je to stavljano pid tepih.... kao što je KiM albancima bio ustupak jer je i sa Albanijom hteo onaj ćopavi da pravi savez.

Poslednja izmena:
Становништво Србије и Бугарске има насличније проценте појединих ДНК-а профила.

Pa msm da imamo najslicnije procente za nasim zapadnim susjedima, koliko mi ostalo u seanju :).

Evo recimo jedna zanimljivosti, Sofija grad ima 27 I2a, koji je kicma kod Srba sa 37 posto, a recimo Razgrad ima 10, Haskovo bednih 7 procenata, dok Varna ima cak 33 posto, slicno kao Srbi. Tako da mozemo videti da se Bugari jako razlikuju izmedju regijama i da centralne oblasti bugarske mozda genetski i najudaljeniji od Srba, u odnosu na bilo koje druge Slovene. Ove bi se mozda moglo objasniti starom tezom naucnika, da su Bugari Slovene potiskivali, pa i planski naseljavali kao krajisnike, na obodima svoje drzave, kao i povecanim migracijama iz Srbije u Sopluk i sa podrucija danasnje Ukrajine na bugarsko primorije.

Mog pradedu su ubili bugari. Pola moga sela je ZVERSKI ubijeno i masakrirano. Kao i nekoliko susednih sela. Moju prababu je spasio jedan bugarski vojnik kome je proradila savest pa je otrčao ranije da je upozori da pobegne s decom u šumu. Jel to lupetanje bugarine?
Jel paljenje crkvenih knjiga u mom selu lupetanje?
Deo te porodice je ostao u Bugarskoj i dan danas je tamo. Da ne misliš da mrzim bugare baš naprotiv idem često u bg jer nam je zaista sličan mentalitet i osećam se kao kod kuće. Ali to ne briše ono što vi sistemski radite.
Idem svakog leta u goranske predele na KiM i tamo puštate pipke pod davanjem bg pasoša svojatate čak i gorance koji s vama veze nemaju. Bolesno. Da mi to radimo bombardovali bi nas opet.
Hoćeš da se vratim na ono što su bugari radili u mom selu za početak?

Edit: niko ne spori da današnji bugari imaju iste gene kao mi. Pre nastanka nacionalne svesti kod ljudi narod nije znao za granice i cirkulisao zbog posla, bolesti, krvne osvete, ratova.....

Zaboravih da napišem mog pradedu su ubili jer je bio kmet u selu, ubijani su planski kmetovi, učitelji, i svi uticajni ljudi, plus što su tom prilikom mučeni da odaju da li imaju zlato.
Moja prababa je imala sreće da se spasi. Drugi nisu jer su ima ubijani i članovi porodice. Bugarski genocid je bio toliko veliki ali je prikrivan namerno jer su komunisti hteli da prave zajedničku državu sa Bugarskom posle 2.sv rata pa je to stavljano pid tepih.... kao što je KiM albancima bio ustupak jer je i sa Albanijom hteo onaj ćopavi da pravi savez.

Више пута сам овде написао да осуђујем све злочине над било ким и било од кога су учињени и надам се да су они који су одговрни за злочине адекватно кажњени.Друга ствар ако већ помињеш злочине над Србима ред би био да поменеш рецимо злочине над Бугарима у Македонији.Или рецимо злочин у Босилеграду.Или се то подразумева да је то уреду а да је само злочин према неком ко је близак теби злочин а да ништа друго није злочин.Зашто су Бугари у Македонији дизали устанке против српске власти?Зато што се према њима односило са пуно љубави или због нечег другог?Од Македоније на чијим просторима је становништво пре балканских ратова било већински пробугарско данас тамо скоро да и нема Бугарина.Неки су протерани,неки убијени а неки насилно посрбљени,па затим помакедончени,гробља и цркве скрнављени,црквене књиге уништене итд..Да не мислиш да мрзим србе,живим у Србији,имам безброј искрених пријатеља српске националности,имам и међу родбином оних који су срби,и мислим да треба да смо између себе у најбољим могућим односима,али мислим да није у реду помињати само злочине које су починили неки бугари(доста од њих као што сам негде постављао су преци данашњих Македонаца) а злочине које су почињени неким бугарима прећуткивати и прећуткивати неке друге ствари.Мислим да то не води ка реалном сагледавању ствари и не може довести до искреног разумевања између два народа што бих ја желео.

Poslednja izmena:
Више пута сам овде написао да осуђујем све злочине над било ким и било од кога су учињени и надам се да су они који су одговрни за злочине адекватно кажњени.Друга ствар ако већ помињеш злочине над Србима ред би био да поменеш рецимо злочине над Бугарима у Македонији.Или рецимо злочин у Босилеграду.Или се то подразумева да је то уреду а да је само злочин према неком ко је близак теби злочин а да ништа друго није злочин.Зашто су Бугари у Македонији дизали устанке против српске власти?Зато што се према њима односило са пуно љубави или због нечег другог?Од Македоније на чијим просторима је становништво пре балканских ратова било већински пробугарско данас тамо скоро да и нема Бугарина.Неки су протерани,неки убијени а неки насилно посрбљени,па затим помакедончени,гробља и цркве скрнављени,црквене књиге уништене итд..Да не мислиш да мрзим србе,живим у Србији,имам безброј искрених пријатеља српске националности,имам и међу родбином оних који су срби,и мислим да треба да смо између себе у најбољим могућим односима,али мислим да није у реду помињати само злочине које су починили неки бугари(доста од њих као што сам негде постављао су преци данашњих Македонаца) а злочине које су почињени неким бугарима прећуткивати и прећуткивати неке друге ствари.Мислим да то не води ка реалном сагледавању ствари и не може довести до искреног разумевања између два народа што бих ја желео.

Hah pod ustancima koji izrazavaju narodnu volju vidim smatras i upad Siptara i bugarskih komita sa podrucija Albanije na tadasnju Srbiju, u organizaciji Bugarske i pod komandom oficira bugarske armije? Ma mani se tih gluposti. A zlocine Bugara nad Makedoncima/Srbima u Makedoniji? Ja sam siguran da ih je mnogo vise bilo nego Srba nad Bugarima u Makedoniji. I opet kazem zlocine na Srbima nisu cinili "neki" Bugari, rec je organizovanom slamanju narodne volje i nasilnoj asimilaciji, samo u toplickom ustanku streljano je 20 000 od toga preko 18 000 civila, pa covece o cemu ti pricas...

Back