Историја Бугара

Bugarska je dugo imala jedno od najvecih carstava na Balkanu, osnovali su Beograd, Nis je bio zabiljezen kao bugarski grad, osnovali su cirilicno pismo, i vjekovima su vladali vecim dijelom Balkana. Danas Bugarska ne obuhvata ni 1/3 teritorije njihovog carstva.

Dje su nestali svi ovi Bugari? Da li su bili protjerani ili zrtve asimilacije? Koliko ima bivsih Bugara u susjednim drzava danas?

Southeastern_Europe_Late_Ninth_Century.png

Bugarska je dugo imala jedno od najvecih carstava na Balkanu, osnovali su Beograd, Nis je bio zabiljezen kao bugarski grad, osnovali su cirilicno pismo, i vjekovima su vladali vecim dijelom Balkana. Danas Bugarska ne obuhvata ni 1/3 teritorije njihovog carstva.

Dje su nestali svi ovi Bugari? Da li su bili protjerani ili zrtve asimilacije? Koliko ima bivsih Bugara u susjednim drzava danas?

Pogledajte prilog 1444969

Gde i svako carstvo pre njih.Ako nemas ko da vlada teritorijom koju si osvojio,polako se odvaja.

Hajde sad da malo budete i Bugari ! Ili ipak bolje ne jer Bugari i nemaju mnogo para.

Ali narod ostaje
Nisu svi stanovnici jedne države jedena narod, ti izgleda to ne možeš da shvatiš. Uzmi na primer Austrijsko carstvo, po toj nekoj tvojoj logici svi stanovnici Austrijskog carstva su bili Austrijanci? Po tvojoj logoci da ali ti je logika jako pogrešna. U Austrijskom carstvu su živeli Nemci, Madjari, Rumini, Hrvati, Srbi, Poljaci, Česi, Ukrajinci, Slovaci i drugi.

Razumeš li sada o čemu ti pričam ili i dalje ne?

Nisu svi stanovnici jedne države jedena narod, ti izgleda to ne možeš da shvatiš. Uzmi na primer Austrijsko carstvo, po toj nekoj tvojoj logici svi stanovnici Austrijskog carstva su bili Austrijanci? Po tvojoj logoci da ali ti je logika jako pogrešna. U Austrijskom carstvu su živeli Nemci, Madjari, Rumini, Hrvati, Srbi, Poljaci, Česi, Ukrajinci, Slovaci i drugi.

Razumeš li sada ili ne o čemu ti pričam?

Istina, ali bas nijedan Bugar da prezivi van granica danasnje Bugarske. Mislim osnovali su Beograd covjece. Kako je to moguce

Nestali su isto kao i Turci, sa gubitkom teritorija su se verovatno povlačili na područje koje se sada zove Bugarska, odnosno većina te ratno-vojničke elite koja je vladala ovim velikim područjem. Eto ti jednog objašnjenja gde su možda nestali Bugari koje toliko tražiš.

To si naleteo na nekog bugarskog komitu što širi bugarsku propagandu, nije ni čudo, svaka ptica svome jatu leti.

Po tebi je moguće da nastane crnogorski jezik ni iz čega, tako da su kod tebe izgleda čuda zaista moguća.

Tema je o Bugarima, ne o crnogorskom jeziku. Zasto mislis da Bugari ne mogu da razumiju Zonu Zamfirovu?

Ajde da ih pitamo

Brate, @хан Ацо razumijes li ovo jezik dolje

Tema je o Bugarima, ne o crnogorskom jeziku. Zasto mislis da Bugari ne mogu da razumiju Zonu Zamfirovu?

Ajde da ih pitamo

Brate, @хан Ацо razumijes li ovo jezik dolje

I ja ovo razumem skoro u potpunosti, ne sve, par reči me je ranije zbunjivalo, a bugarski uspem jako, jako malo da razumem. I kako je to moguće? A Han Aco zna srpski pa će verovatno razumeti.

I ja ovo razumem skoro u potpunosti, ne sve, par reči me je ranije zbunjivalo, a bugarski uspem jako, jako malo da razumem. I kako je to moguće? A Han Aco zna srpski pa će verovatno razumeti.

Mislim da pomaze to sto pjevac je Srbin, i pjeva sa standardnim srpskim akcentom. Dok pravi Bugari bi pricali isto sa bugarskim akcentom, pa teze bi se razumijelo.

Back