хан Ацо
Veoma poznat
- Poruka
- 11.308
https://www.youtube.com/@BulgarianHistory1Odlicna emisija, Bugarska istorija je veoma bogata i interesantna, kao crnogorska.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
https://www.youtube.com/@BulgarianHistory1Odlicna emisija, Bugarska istorija je veoma bogata i interesantna, kao crnogorska.![]()
Gde i svako carstvo pre njih.Ako nemas ko da vlada teritorijom koju si osvojio,polako se odvaja.Bugarska je dugo imala jedno od najvecih carstava na Balkanu, osnovali su Beograd, Nis je bio zabiljezen kao bugarski grad, osnovali su cirilicno pismo, i vjekovima su vladali vecim dijelom Balkana. Danas Bugarska ne obuhvata ni 1/3 teritorije njihovog carstva.
Dje su nestali svi ovi Bugari? Da li su bili protjerani ili zrtve asimilacije? Koliko ima bivsih Bugara u susjednim drzava danas?
Pogledajte prilog 1444969
Hajde sad da malo budete i Bugari ! Ili ipak bolje ne jer Bugari i nemaju mnogo para.Bugarska je dugo imala jedno od najvecih carstava na Balkanu, osnovali su Beograd, Nis je bio zabiljezen kao bugarski grad, osnovali su cirilicno pismo, i vjekovima su vladali vecim dijelom Balkana. Danas Bugarska ne obuhvata ni 1/3 teritorije njihovog carstva.
Dje su nestali svi ovi Bugari? Da li su bili protjerani ili zrtve asimilacije? Koliko ima bivsih Bugara u susjednim drzava danas?
Gde i svako carstvo pre njih.Ako nemas ko da vlada teritorijom koju si osvojio,polako se odvaja.
Nisu svi stanovnici jedne države jedena narod, ti izgleda to ne možeš da shvatiš. Uzmi na primer Austrijsko carstvo, po toj nekoj tvojoj logici svi stanovnici Austrijskog carstva su bili Austrijanci? Po tvojoj logoci da ali ti je logika jako pogrešna. U Austrijskom carstvu su živeli Nemci, Madjari, Rumini, Hrvati, Srbi, Poljaci, Česi, Ukrajinci, Slovaci i drugi.Ali narod ostaje
Nisu svi stanovnici jedne države jedena narod, ti izgleda to ne možeš da shvatiš. Uzmi na primer Austrijsko carstvo, po toj nekoj tvojoj logici svi stanovnici Austrijskog carstva su bili Austrijanci? Po tvojoj logoci da ali ti je logika jako pogrešna. U Austrijskom carstvu su živeli Nemci, Madjari, Rumini, Hrvati, Srbi, Poljaci, Česi, Ukrajinci, Slovaci i drugi.
Razumeš li sada ili ne o čemu ti pričam?
Beograd su osnovali Kelti. A imaš ti malo Bugara po Ukrajini i Moldaviii kako mi se čini. Ima ih i u jugoistočnoj Srbiji.Istina, ali bas nijedan Bugar da prezivi van granica danasnje Bugarske. Mislim osnovali su Beograd covjece. Kako je to moguce
Nacrtaš zemlju pa govoriš o narodu. Nejak si u svojim pokušajima.Ali narod ostaje
Beograd su osnovali Kelti. A imaš ti malo Bugara po Ukrajini i Moldaviii kako mi se čini. Ima ih i u jugoistočnoj Srbiji.
To je prvi pomen slovenskog imena Beograd kada su Bugari vladali ovim prostorima, ali to ne znači da su ga oni osnovali.Mislim moderni Beograd oni su
Nestali su isto kao i Turci, sa gubitkom teritorija su se verovatno povlačili na područje koje se sada zove Bugarska, odnosno većina te ratno-vojničke elite koja je vladala ovim velikim područjem. Eto ti jednog objašnjenja gde su možda nestali Bugari koje toliko tražiš.Bugarska je dugo imala jedno od najvecih carstava na Balkanu, osnovali su Beograd, Nis je bio zabiljezen kao bugarski grad, osnovali su cirilicno pismo, i vjekovima su vladali vecim dijelom Balkana. Danas Bugarska ne obuhvata ni 1/3 teritorije njihovog carstva.
Nestali su isto kao i Turci, sa gubitkom teritorija su se verovatno povlačili na područje koje se sada zove Bugarska, odnosno većina te ratno-vojničke elite koja je vladala ovim velikim područjem. Eto ti jednog objašnjenja gde su možda nestali Bugari koje toliko tražiš.
Pa malo, ali to su oni Bugari što se prezivaju na ov pa su zato Bugari. Mislim da ima jako malo ljudi u Nišu koji se osećaju kao Bugari. Baš jako malo.Pa ima li Bugara u Nisu?
Pa malo, ali to su oni Bugari što se prezivaju na ov pa su zato Bugari. Mislim da ima jako malo ljudi u Nišu koji se osećaju kao Bugari. Baš jako malo.
Ima li u Crnoj Gori puno ljudi koji govore crnogorski jezik?
Prizrensko-južnomoravski nema veze sa bugarskim jezikom. Govornik sa tog područja ne može se uopšte sporazumeti sa govornikom iz Sofije na primer.Pa zasto kada pricaju isto kao Bugari. Zar nije to bar malo sumnjivo![]()
Prizrensko-južnomoravski nema veze sa bugarskim jezikom. Govornik sa tog područja ne može se uopšte sporazumeti sa govornikom iz Sofije na primer.
Pa narodna nošnja se svuda prepliće. Pa ja sam ,,razgovarao” sa sijaset Bugara iz Sofije, bukvalno prevodioc treba. Ali bulvalno prevodioc. A prizrenko-južnomoravski znam u prste na primer.Bugari su meni licno rekli da oni mogu da razumiju Zonu Zamfirovu bez titlova. I da cak se oblace u filmu identicno kao Bugari.
Pa narodna nošnja se svuda prepliće. Pa ja sam ,,razgovarao” sa sijaset Bugara iz Sofije, bukvalno prevodioc treba. Ali bulvalno prevodioc. A prizrenko-južnomoravski znam u prste na primer.
To si naleteo na nekog bugarskog komitu što širi bugarsku propagandu, nije ni čudo, svaka ptica svome jatu leti.Pa jes njima treba prevodilac za nas jezik, ali za taj niski juznjacki ne.
To si naleteo na nekog bugarskog komitu što širi bugarsku propagandu, nije ni čudo, svaka ptica svome jatu leti.
Po tebi je moguće da nastane crnogorski jezik ni iz čega, tako da su kod tebe izgleda čuda zaista moguća.
Ne bas,proteruje ih onaj narod koji zauzima teritorije.Oduvek bilo.Ostane mali procenat,da zaborave ko su nekada bili.Ali narod ostaje
I ja ovo razumem skoro u potpunosti, ne sve, par reči me je ranije zbunjivalo, a bugarski uspem jako, jako malo da razumem. I kako je to moguće? A Han Aco zna srpski pa će verovatno razumeti.Tema je o Bugarima, ne o crnogorskom jeziku. Zasto mislis da Bugari ne mogu da razumiju Zonu Zamfirovu?
Ajde da ih pitamo
Brate, @хан Ацо razumijes li ovo jezik dolje
Ne bas,proteruje ih onaj narod koji zauzima teritorije.Oduvek bilo.Ostane mali procenat,da zaborave ko su nekada bili.
I ja ovo razumem skoro u potpunosti, ne sve, par reči me je ranije zbunjivalo, a bugarski uspem jako, jako malo da razumem. I kako je to moguće? A Han Aco zna srpski pa će verovatno razumeti.