Istine i zablude o bombardovanju 1999.

"
Slučaj MiG-29
Let u smrt
Jedna krivična prijava aktuelizovala je na dramatičan način događaje iz prošlogodišnjeg rata sa NATO-om. Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije gen. Spasoje Smiljanić prijavljen je zbog toga što je pilote slao u borbene akcije na avionima koji su bili neispravni; šest aviona je izgubljeno, a dva pilota su poginula":

https://www.vreme.com/arhiva_html/514/09.html


http://www.civitas.rs/09/article/pdf/Civitas09_article02.pdf

"
[INTEGRALNI SNIMAK] Tribina povodom NATO bombardovanja 1999. godine; Šainović: Mi smo u Rambujeu sami ponudili da Srbija uđe u NATO":

https://tangosix.rs/2019/25/03/inte...rambujeu-sami-ponudili-da-srbija-udje-u-nato/

"
Pređena tanka crvena linija
Agresija i odbrana
Od srede 24. marta 1999. u 20 časova naša zemlja je u ratu. Tog časa avioni NATO-a izveli su prvi napad na SR Jugoslaviju, hroničari kažu prvi napad na jednu suverenu zemlju od osnivanja ove organizacije. Vest o napadu na Jugoslaviju objavio je generalni sekretar NATO Havijer Solana, kako izgleda, u trenutku kada su bombe već počele da padaju. Naime, petnaestak minuta pre 20 časova u blizini Prištine čuo se niz jakih detonacija u razmaku od oko 30 sekundi koje su dolazile iz pravca istočno od ovog grada. Nakon eksplozija nestalo je struje. Grad je bio potpuno pust, a na ulicama se čula sporadična pucnjava iz automatskog naoružanja. Dopisnik "Bete" javio je da se iz pojedinih delova Prištine vidi delovanje protivavionske artiljerije u okolini aerodroma Slatina. Nakon eksplozija gradom su odjeknule sirene, a kroz centar grada prošla su kola hitne pomoći, koja su otišla u pravcu prištinske bolnice. Policija patrolira Prištinom. Napad na Prištinu je očigledno bio očekivan. Već oko 18.50 časova sirene u Prištini oglasile su se tri puta u kratkim vremenskim razmacima. Srpski izvori u Prištini bliski vlasti kazali su da je reč o još jednoj vežbi."

https://www.vreme.com/arhiva_html/vb1/1.html

"Vojni gubici u NATO bombardovanju SRJ":
https://sr.wikipedia.org/sr-el/Војни_губици_у_НАТО_бомбардовању_СРЈ
 
"
БЛЕР БЕЗ СТИДА О АГРЕСИЈИ НА СРБИЈУ: Ја сам одлучио да се Британија прикључи НАТО снагама 1999.
11-06-2019 17:16
Поводом обележавања 20. годишњице од потписивања Кумановског споразума и уласка НАТО на територију тзв. Косова, огласио се бивши британски премијер Тони Блер.


Блер је поруком поручио да је одлука о бомбардовању Србије донета да би се, како је навео, "спречила масовна убиства, заштитила људска права и осигурала стабилност у тада ратом захваћеном региону".
"Године 1999. донео сам одлуку да се Британија прикључи НАТО снагама", написао је Блер на свом фејсбук профилу и додао да је то обезбедило присуство мировних снага УН на Косову, безбедан повратак избеглица и расељених лица широм региона и створило "политички оквирни споразум“.
Блер се поруком обратио и грађанима Косова и Метохије, рекавши да сада, како је навео, 20 година после рата, треба изградити бољу будућност грађана.
Кина се не плаши економског рата са САД! Више о томе ОВДЕ!
Извор
https://www.pravda.rs/2019/6/11/ble...-da-se-britanija-prikljuci-nato-snagama-1999/
 
НЕ ЖАЛИМО СРПСКУ ДЕЦУ, НИ МАЈКЕ, ОНИ СУ ГОРИ ОД ЖИВОТИЊА! Американци објавили језив говор мржње Шиптара са Косова (ВИДЕО)
11-06-2019 11:31
На интернету је поново заживео снимак, односно исечак једног Си Ен Ен-овог документарца рађеног крајем прошлог века.

Jезив говор мржње Шиптара са Косова (Фото: принтскрин)
Свега неколико секунди овог видеа изазива бес и гађење сваког нормалног човека на свету.
Наиме, у документарцу премијерног приказаном у САД-у, који је касније добио и српски титл, може се видети један непознати Албанац који говори о Србима на најгрознији могући начин који се коси са свим пристојним и цивилизацијским нормама.
"Борили смо се против Срба 84 година, не осећамо сажаљење ни према деци, ни према мајкама, ни према лешевима ни према животињама. Срби су гори и од животиња" , наводи овај албански старац у видеу.
Документарац поред свега приказује ужаснуте слике рата са Косова, урушене зграде и куће, пуцњаву и пожаре.
Овај нецивилизацијски чин и говор мржње само приказује стравична осећања које представници овог народа у документрацу осећају према свакоме ко је српске националности.
Последице једног таквог чина и некажњеног ширења мржње на националној основи и даље потресају регион и остају највећи проблем са којим се Србија и даље суочава.
Погледајте видео испод.

Embedded video


Балтернатива@Balternativa1

https://twitter.com/Balternativa1/status/1137363137336942599

#Balternativa не шири мржњу, указује на њу и одакле и од кад долази.

Превод:

"Боримо се против Срба 84 године. Нема милости за мајке, сестре, децу или животиње. Срби су гори од животиња".
Здушно преноси ЦНН.

124

4:17 PM - Jun 8, 2019

92 people are talking about this

Twitter Ads info and privacy



Шта заправо пише у Резолуцији 1244 и зашто је Кина никад није подржала прочитајте ОВДЕ.
Извор:
https://www.pravda.rs/2019/6/11/ne-...i-jeziv-govor-mrznje-siptara-sa-kosova-video/
 
ОД СРБА СЕ КРИЛА СТРАШНА ИСТИНА!
Шта заправо пише у Резолуцији 1244 и зашто је Кина никад није подржала?!

11-06-2019 09:28
Резолуцију 1244 усвојио је Савет безбедности УН на свом 4011. састанку 10. јуна 1999. године након опозива резолуција 1160 (1998), 1199 (1998), 1203 (1998) и 1239 (1999), са циљем политичког решења кризе на Косову, након бомбардовања, очувања међународног мира, безбедности и осигуравања слободног повратка избеглица и расељених лица у двој дом.

Илустрација (Фото: РИА/ Правда)
Овом резолуцијом одобрено је међународно, војно и цивилно присуство у СРЈ и успостављање Привремене административне мисија ОУН на Косову (УНМИК), а Косово и Метохија су стављени под мандат УН! Резолуција 1244 уследила је након сагласности тадашњег председника Слободана Милошевића на услове које су предложили фински председник Марти Ахтисари и бивши руски премијер Виктор Черномирдин 8. јуна, који су укључивали повлачење Војске Југославије са Косова и Метохије (анекс 2 резолуције).
Резолуцији највишег тела УН претходили су бројни преговори председника СРЈ Слободана Милошевића и Виктора Черномирдина, који је био представник тадашњег руског председника Бориса Јељцина, а у преговоре је ушао по договору са Америком и ЕУ. Ти преговори завршени су почетком јуна, уз посредство Мартија Ахтисарија, који је представљао ЕУ и УН. Документ о договору Милошевић-Ахтисари-Черномирдин, који је прихватила Народна скупштина а затим и Савезна влада, био је основа за Резолуцију 1244. Резолуција је донета дан након потписивања Војно-техничког споразума у Куманову, којим је окончано бомбардовање СРЈ које је трајало 79 дана.
Усвојена је са 14 гласова за и ниједним против. Кина је остала уздржана због критиковања НАТО агресије, нарочито због бомбардовања њене амбасаде. Њени представници су изјавили да је сукоб требало да реши Влада СР Југославије и њени грађани и да се супростављају страној интервенцији. Међутим, како је СРЈ прихватила мировни предлог, Кина није ставила вето на резолуцију.
Доношење Резолуције 1244 је важан датум, јер је тиме окончана агресија на СРЈ, а она је оквир на који се и данас наша земља позива по питањима Косова. Овом резолуцијом је загарантован суверенитет и територијални интегритет Србије (СРЈ), а за покрајину КиМ је предвиђена "широка аутономија“ у оквиру Србије.
Тумачења Резолуције једне и друге стране су противуречна. Из Београда се може чути да ни у једном делу Резолуције нема помена о референдуму о будућем статусу, а с друге стране, у Приштини кажу да ни једна одредба резолуције не забрањује независност Косова. Неки приштински правници тврде да она чак и заговара коначни статус.
Међутим, оно што је сигурно је да је резолуција подразумевала да се војска и полиција, у потпуности и у тачно одређеном периоду, убрзано повуку са КиМ, што се и догодило. Само једном броју припадника накнадно је дозвољено да се врати, и обавља одређене дужности, у складу са одредбама Резолуције, у којој стоји да је у питању "мали број, стотине, не хиљаде.“
Један од главних задатака који је СБ овом резолуцијом поставио пред себе и међународну заједницу је безбедан и слободан повратак расељених лица, којих је око 200.000. Међутим, и после много година од доношења Резолуције, ниво повратника је веома низак.
Косово је 2008. године једнострано прогласило независност. Србија и многе друге државе чланице ОУН нагласиле су да Резолуција 1244 остаје правно обавезујућа за све стране.
Међутим, испоставило се да до данас постоје делови резолуције који су се намерно држали "по страни".
Председник Србије Александар Вучић је једном приликом рекао да се Резолуција 1244 садржи и неповољне ствари по нас, које никада нису прочитане народу.
Као проблематични делови Резолуције 1244, према његовим речима, издвајају се два члана, Члан 3 и Члан 11.
- Чланом 3 се потврђује одговорност СРЈ за кризу, позива се да прекине насиље на КиМ и да поверљиво започне повлачење снага. А највећи проблем по нас, а Албанци срећом нису знали да на прави начин то искористе, је Члан 11, у којем се оставља могућност да се грађани Косова изјасне о статусу на референдуму. Девет година од Рамбујеа Албанци без правно валидног референдума донели су одлуку позивајући се на одлуку из 1999, која је била противправна у сваком погледу - објаснио је тада Вучић.
Вучић је тада подсетио да се у Резолуцији не помиње Србија, већ СРЈ, коју смо изгубили 2006. године „мудром“ политиком државног руководства Србије.
- Како смо успели, не разумем ни данас - додао је он, називајући то забадањем себи и сопственом народу нож у срце захтевом МСП, обраћајући се неодговорним питањем судијама које постављају земље које су у већини признале независност Косова.
- Да неко буде тако неодговоран, као да је намерно хтео да забије нож у срце, не могу да схватим. Мислите да се не плаћа цена за погрешне потезе из прошлости? Да ли мислите да могу да кажем да је то била нека друга Србија, мислите да сам могао да кажем пустите све дугове ранијих власти, ми морамо да их враћамо, а плаћаћемо их много година, као и ово око Косова - рекао је он тада, и додао да о резолуцији 1244 говорио и Пенсу, Меркеловој и Макрону. Све то има у службеним белешкама. Они ни да помену нису смели - рекао је Вучић.
Хаос код Лазанског у емисији, сви су занемели када је откривено да ли је Југославија капитулирала 1999. године. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор:
https://www.pravda.rs/2019/6/11/od-...iji-1244-i-zasto-je-kina-nikad-nije-podrzala/
 
DRAMATIČNO SAOPŠTENJE Lazanski brutalno raskrinkao NATO i Veslija Klarka! Otkrio sve što su godinama tajili! Ovo su postigli ratom protiv Srbije!
AUTOR: Politika/D.S. DATUM I VREME: 12.06.2019. 10:57 - 12.06.2019. 11:48


0 Komentara
Kada je general Klark čuo te „neprijatne” vesti, naredio je novu istragu na terenu

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen
NATO-a na Kosovu raznele su na stotine civilnih automobila, civilnih kamiona i maketa, i jedva da su načele jugoslovensku artiljeriju i oklopne snage.
Od 744 „potvrđena” pogotka pilota NATO-a tokom rata, istraživači iz američkog ratnog vazduhoplovstva, koji su kasnije proveli nedelje i nedelje pretražujući Kosovo i pešice i helikopterima, našli su dokaze za samo 58 pogodaka. Naravno, po završetku rata američki oficiri su se na terenu vrlo brzo upoznali sa razmerama svojih promašaja, ali je izveštaj o uništenim ciljevima dugo bio sakriven. Tokom borbenih dejstava načelnik Združenog generalštaba oružanih snaga SAD general Henri Šelton nekoliko puta je izjavio da su „vazduhoplovne snage NATO-a uništile oko 120 tenkova, 220 oklopnih transportera i do 450 artiljerijskih oruđa u ratu protiv Jugoslavije”.
Slobodan Milošević

"OVO VAM JE POSLEDNJA ŠANSA" Slobin čovek koji je pregovarao sa NATO otkrio je državne tajne, nakon njegovih reči su svi zanemeli! U studiju RTS nastala jeziva tišina! (VIDEO)
Vrhovni komandant NATO-a general Vesli Klark bio je u tome mnogo oprezniji, pa je odgovarajući na pitanje koliko je jugoslovenskih tenkova i drugih vozila uništeno na Kosovu uvek govorio samo: „Dovoljno”. Istini za volju, Klark je sumnjao u tvrdnje vazduhoplovstva i pokušavao je, bar u prvo vreme, da prikaže tačnu sliku bombardovanja na Kosovu. Kad je na kraju rata komandant jugoslovenske Treće armije general Nebojša Pavković izjavio da je na Kosovu izgubio samo 13 tenkova, vrhovni komandant NATO-a je to nazvao „srpskom dezinformacijom”. Ali, kako su njegovi pomoćnici sugerisali da je Pavković možda u pravu, to je Klark uputio na Kosovo specijalni tim za ocenu efikasnosti gađanja – MEAT. Tridesetak stručnjaka iz američkih i NATO vazdušnih snaga potvrdili su da je bombardovanje bilo precizno kada je reč o fiksnim metama, kao što su bunkeri i mostovi. MEAT je konstatovao „kako su Srbi zaštitili jedan most tako što su 300 metara uzvodno izgradili lažni most od polietilenske folije koju su rastegli preko reke. NATO je „uništio” lažni most sedam puta. Makete artiljerijskih oruđa bile su napravljene od dugih crnih stabala postavljenih na kamionske šasije. Lanser PVO sistema SA-9 bio je izrađen od metalizovanog kartona od kojeg se pravi ambalaža za mleko.
SUDI SRBIJI NA AMERIČKOJ N1, A OSLOBAĐA ZLIKOVCE IZ GNJILANA Šapčani izviždali sudiju Majića, a njegovu knjigu "U ime naroda" nazvali "U ime Amerike"?!
Kada je general Klark čuo te „neprijatne” vesti, naredio je novu istragu na terenu. Početkom avgusta 1999. godine ekipa MEAT vratila se u sedište vazduhoplovnih snaga u bazu „Ramštajn” u Nemačkoj sa oko 2.600 fotografija. Podneli su izveštaj generalu Valgeru Begertu, zameniku komandanta vazdušnih snaga NATO-a u Evropi.
Aleksandar Čepurin

BEZ OBZIRA NA SVE, SRBI NIKAD NISU IZGUBILI JEDNU STVAR Čepurin odlazi iz Srbije, a ono što je rekao o našem narodu ispuniće vam srce ponosom, a oči suzama! (FOTO/ VIDEO)
„Kako to mislite, nismo pogodili tenkove?!”, upitao je Begert. Klark je reagovao na isti način: „To nije moguće, Srbi su sakrili oštećena vozila, odvukli su pogođene tenkove”. Članovi MEAT-a odgovorili su mu da je nemoguće odvući tenk od 40 tona, a da ne bude tragova na terenu. Ipak, timu MEAT je naređeno da napravi novi izveštaj o pogocima. U roku od 30 dana brigadni general Džon Korli predao je generalu Klarku novi izveštaj, u kojem se govori o „uspešno pogođena 93 tenka i 153 oklopnih transportera”, što nije bilo daleko od podataka koje je na kraju rata izneo načelnik Združenog generalštaba general Henri Šelton. Korlijeva ekipa nije vršila nikakva naknadna istraživanja, već se oslonila isključivo na izjave pilota. No, za više od polovinu pogodaka za koje je general Korli tvrdio da su bili „sigurni pogoci” postojao je samo po jedan dokaz, obično mutni video-snimak iz kokpita aviona, ili bljesak eksplozije snimljene uz pomoć satelita. Satelit registruje eksploziju, ali ne i da li je bilo šta u toj eksploziji i pogođeno.
Ana Brnabić, Emanuel Makron

PRED SVETSKIM LIDERIMA IZGOVORIO BEZ PARDONA! Zbog reči predsednika Francuske Ana Brnabić je CRVENELA i CRVENELA!
Moć iz vazduha u ratu protiv Jugoslavije bila je efikasna samo protiv civilnih meta, protiv vojnih ciljeva neAgresija NATO-a na SR Jugoslaviju 1999. bila je prvi rat, koji su piloti NATO-a vodili na visinama od preko 6.000 metara, ali je rat iz vazduha protiv jugoslovenske vojske na Kosovu bio uglavnom neefikasan. I to treba ponavljati svake godine da nove generacije ne zaborave šta se i kako događalo.
NA DNEVNOM REDU PRAVOSUĐE Skupštinski Odbor u petak razmatra predlog promene Ustava
Izvan vazduhoplovnih snaga Korlijev izveštaj je dočekan sa tihim nepoverenjem. Klarkov zamenik, britanski general Rupert Smit i njegov načelnik štaba nemački general Diter Štokman savetovali su vrhovnog komandanta NATO-a da ne prihvati Korlijev izveštaj. I CIA je imala dosta primedbi na brojke u tom izveštaju. No, Pentagon je opet pokušao da oko toga nešto prepravi i dopuni. U januaru 2000. godine sekretar za odbranu Koen i general Šelton stavili su svoja imena na zvaničan izveštaj Kongresu o ratu na Kosovu. Ovaj izveštaj na 194 stranice bio je tako lišen podataka da su i funkcioneri Pentagona zbijali šale u vezi s tim. U izveštaj nije bila uključena Korlijeva mapa na kojoj se vidi da je „NATO uništio na Kosovu 93 tenka”. Međutim, u tekstu se nalazi napomena: „Ova procena ne sadrži podatke o količini pogođenih mobilnih meta, ili nivou nanete štete”. U prevodu, po rečima jednog visokog funkcionera Pentagona, to znači: „Ovo je mapa vazduhoplovnih snaga o pogocima na Kosovu. Smatramo da ona ne znači baš ništa.”
Ivica Dačić

DAČIĆ IZNEO DRAMATIČNO SAOPŠTENJE Albanci kreću u rat, postavljaju bombe na Kosovu!

Kako je vreme prolazilo, američka avijacija i NATO sve manje su koristili podatke iz Korlijevog izveštaja. U brojnim intervjuima general Klark je odbijao da govori o brojkama, a Pentagon je optužio medije da su oni opsednuti brojkama i prebrojavanjem, a ne vojska. Vreme je pokazalo da američki način ratovanja nije nikakav mit i da je bombardovanje civila efikasno, iako to pokreće brojne moralne sumnje i dileme, a da je, kad je reč o gađanju vojnih ciljeva sa velikih visina, ono u slučaju rata protiv Jugoslavije 1999. godine bilo precenjeno. Svaki glavnokomandujući koji se ne suoči sa tim neprijatnim činjenicama samo obmanjuje sebe. Moć iz vazduha u ratu protiv Jugoslavije bila je efikasna samo protiv civilnih meta, protiv vojnih ciljeva ne. Civili su bili terorisani uz upotrebu eufemizma „strategijsko gađanje” i to je i dovelo do toga da Beograd pristane na Kumanovski sporazum.

https://www.alo.rs/vesti/politika/l...o-su-postigli-ratom-protiv-srbije/234575/vest
 
Da se nikad ne zaboravi !!!

"

ОДБИО ДА УБИЈА СРБЕ ПУКОВНИК ГРЧКЕ ВОЈСКЕ ЗАГРМЕО: "Ја да бомбардујем Србе, мој народ, нећу па макар прао улице Атине!"
13-06-2019 15:38 Фокус 3 Србија Политика
Сви смо чули за Мариноса Рицудиса који је придобио срца српског народа због одбијања да као Грк изврши агресију на братски српски народ. Ево приче о још једном великом Грку и пријатељу српског народа.

Грчки пилот (Фото: јутјуб)
Пуковник Костас Димитриолис је тога лета 1999. године загрмео и јасно свима ставио до знања:
“Ја да бомбардујем мој народ Србе, нећу па макар прао улице Атине!”



“Због овог става, НАТО пакт је ражаловао овог хероја јуна месеца 1999. године и оставио га на улици, али није њега васкрсли Христос оставио.”
Костас има 4 сина.
Ових дана му се родио унук коме је дао име Србољуб Димитриолис.



Како је монахиња бранила манастир од Шиптара, погледајте видео ОВДЕ.
Извор:
http://www.pravda.rs/2019/6/13/odbi...rbe-moj-narod-necu-pa-makar-prao-ulice-atine/
 
Момир Булатовић: Тешко је остварити сарадњу и измакнути се од долара, када је сваки компјутер сваке банке калибриран на долар

Чега се морамо сјетити кад нам са Запада кажу да раде нешто „ради нашег добра“
© Sputnik / Дејан Симић
КОЛУМНИСТИ
19:30 13.06.2019(освежено 20:56 13.06.2019)
Момир Булатовић

Обиљежили смо и ову, двадесету годишњицу злочиначке НАТО агресије на СР Југославију. Протекло је 78 дана болних, али и поносних сјећања. Није било лако поновно проживљавање тако тешких успомена, као што је било неподношљиво живјети у ужасу њихових непосредних дешавања.
Двадесет година је лијепо парче времена. У животу појединца је довољно да се остваре (или сруше) неки планови, а у постојању државне заједнице оно означава могућу смјену генерација и ново трасирање будућности.
Под насловом „Србија памти“ редакција Спутњика на српском језику уложила је напоре да од заборава отргне бројне епизоде из времена НАТО агресије, времена када је једна мала и мирољубива земља била бездушно убијана, разарана и трована. И то под чудовишно болним називом — „Милосрдни анђео“.
Било је дивно посматрати те младе људе који у времену ових злочиначких дешавања нису били у прилици да схвате сав њихов ужас и посљедице, како успијевају да сликом и ријечима дочарају те зле ратне прилике Заслужили су, стога, сваку похвалу и могу да буду задовољни јер нису одрадили само обичан новинарски задатак.
СРБИЈА ПАМТИ - Србин који је открио паклени план НАТО-а
© SPUTNIK .
Епизода 14: Србин који је открио паклени план НАТО-а (видео)

Истине ради, нису они били једини.
У данима ових поносних и тешких сјећања били смо у прилици да погледамо игране и играно-документарне филмове и чујемо живу ријеч непосредних учесника у борбеним дејствима.
Бројни су медији дали допринос незабораву на ток и посљедице злочина који је над нама извршио НАТО.
Имали смо тако прилике да поново чујемо ријечи бораца који су бранили нашу државу, њихових ратних команданата, али и успомене обичних људи који су били свака врста „колатералне штете“ милосрдних убица.
Ако би се занемариле слике које и дан-данас изазивају сузе, основна црта свих ових казивања је унутрашњи мир који саговорници испољавају.
Чак и када причају о смрти својих сабораца, преживљавању сопствених рањавања или рушењима свега око њих, они то говоре са задивљујућим миром. Јер, као да је у питању била нека врста судбине. Десило се нешто што сами нису жељели, али су били наредни да се злу супротставе свим својим снагама.
Чак и када је непријатељ био вишеструко бројнији и моћнији, а сâм отпор изгледао бесмислен.
Чак и када су њихови поступци касније бивали омаловажавани, а они сами трпјели незаслужене увреде и понижења.
Чак и када им држава, за чију су слободу ризиковали своје животе и здравље, није пружила тражену помоћ у лијечењу или свакодневном животу, каквих је случајева (на нашу општу срамоту) било и превише свих ових година.
Што се тиче наших „пријатеља“ са Запада, оних који су нас „пријатељски“ и милосрдно убијали, ни након двије деценије нема ништа ново. Још нисмо дочекали право извињење због злочина који су починили, јер са њихове стране и даље не постоји признање о сопственој грешци и кривици.
Надамо се да ће нека нова генерација њихових политичара смоћи памети да учини тај нужни искорак и омогући почетак трајнијег помирења. До тада нам остаје важан наук, а то је да не вјерујемо ниједној њиховој намјери, ма у какве обланде биле увијене. Када Берлин, Париз или Лондон причају о стварима које се предузимају „ради нашег добра“, ваља се присјетити звука сирена које означавају опасност од напада из ваздуха.
НАТО АГРЕСИЈА: Епизода 18
© SPUTNIK /
НАТО АГРЕСИЈА: Епизода 18 (видео)

Званични Београд је обиљежавању ове годишњице посветио пуну пажњу.
Чини се да је актуелни државни врх, без обзира не реторику коју налаже политичка реалност, у пуној мјери постао свјестан свих наука које нам је донијела НАТО агресија. Симболички, то је на најбољи начин исказано на војној паради, заједничким ешалоном ветерана и кадета Војске Србије. Тиме је и формално затворен дио наше мрачне непосредне историје, настале послије државног пуча из октобра 2000. године, чије су прве, а крајње непотребне жртве, били најистакнутији војни команданти Војске Југославије, док је читав ланац њихових сарадника био деградиран и експресно пензионисан.
С друге стране, официјелна Подгорица се правила као да се ништа није десило и тиме поново дала за право једном млађаном невладином активисти, који је у Женеви своју Црну Гору представио као државу која је бомбардовала саму себе.
Алудирао је на одлуку власти да Монтенегро учлани у НАТО, не питајући свој народ за мишљење, јер су знали да је оно супротно налогу који су морали да остваре.
Бројни докази иду у прилог тврдњама да тада започета НАТО агресија траје до данашњих дана. Истина (и на срећу), попримила је мирољубивију форму, али јој је суштина остала убитачна по националне и државне интересе нашег народа. Стога, у тешкој и свакодневној борби за национални опстанак и јединство државне територије обиљежавање догађаја из прошлости, као и њихово пуно и истинито тумачење, имају посебну вриједност.
Ране од НАТО агресије су дубоке, живе и болне.
Ријечи и записе оних који о свему свједоче из прве руке ваља стога слушати са посебном пажњом. И научити из њих све што је неопходно за народни опстанак и развој.
Вријеме лети.
Ускоро ћемо обиљежити четврт вијека од НАТО агресије.".
https://rs.sputniknews.com/autori/2...a-zapada-kazu-da-rade-nesto-radi-naseg-dobra/
 
МАРИЋУ, ЈА САМ ПРЕГОВАРАО ПОД БОМБАМА! Када је убијен капетан Војске Југославије српски дипломата је морао да учини следеће...
14-06-2019 18:42 Издвојено Србија Политика
Американци су хтели да се још у Дејтону реши питање Косова. Између осталих план је био да трупе које су морали да повуку из Немачке, након 40 година од завршетка Другог светског рата, распореде у Босни и по Косову. Тиме би ревитализовали НАТО као потребну оружану силу која би спречавала међуетничке сукобе, хуманитарне клатастрофе... Милошевић није искористио ту шансу.

Небојша Вујовић (Фото: јутјуб)
Ово је у јутарњем програму код Миломира Марића испричао некадашњи дипломата Небојша Вујовић.
О Дејтону
То што су тада Американци нудили у Дејтону за Косово је било доста флексибилно. Ја сам прочитао тај њихов папир. Они су нудили концепт - више од аутономије а мањ од независности. После Дејтона је последња шанса за решавање Косова била 1998. година када је усвојена резолуција СБ УН 1160 у којој се каже да је УЧК терористичка организација.
Тада су Амwериканци отоворили врата да својим учешћем елиминишу такву претњу а да своје трупе удоме у Бонстилу. Они су нам стално говорили - не можете сами то да решите. Није Милошевић имао никакав рок али постоји безброј телеграма од Американаца који су нам рекли - ви ово сами не можете да решите, треба вам помоћ гориле од 300 килограма.
То ми је исто рекао Енди Бер у зору бомбардовања. У Рамбујеу су заоштрили, ту су тражили све. Не само трупе на Косову већ да им се омогући приступ целој територији тадашње СРЈ.
О Рамбујеу
Да смо решили проблем Косова и да смо пустили Американце не би било бомбардовања. Али када кажем решили мислим на концепт - више од аутонимије, мање од независности.
Оно што нам је нуђено у Рамбујеу је била капитулација за нас, а то нико није могао да потпише. Код Американаца је све вођено интересима. Знате ако не прође шарм Холивуда онда пролази шарм Пентагона. Е ми смо добили шарм Пентагона.
Нешто се не зна... Наиме, 5. априла 1999. на 50. годишњицу НАТО, одржан је самит Алијансе у Истанбулу на нивоу шефова држава и влада. У том документу, тзв. Истанбулској декларацији НАТО, стоји један члан у коме се каже: "Ниједна држава која претендује на чланство у ЕУ не може да уђе у Европску унију док не постане чланица НАТО."
Преговори у Куманову
Ја сам био у преговорима... И нисмо преговарали у Куманову већ у француској војној бази код Табановца. На пола пута заправо од Табановаца до Куманова. Једном смо побегли на роштиљ у Куманово.
Спавали смо под шаторима на металним столицама а они нас будили и доносили нову серију папира. Марићу, ја нисам преговарао у бриселским салонима и јео колачиће већ под шаторима на зеленим столицама, дрвеним клупама и прашњавом земљаном терену и под бомбама...
Ја сам променио место одржавање преговора. Ја сам из кафане Европа 93 пребацио у Табановце. А у тој кафани нисмо ни били. Мени су убили капетана док смо долазили на преговоре. Генерал Лазаревић ми је рекао да одем и да издејствујем промену места преговора. А онда ме је позвао Милошевић.
“Вујовићу шта си то урадио?” – питао ме је Милошевић.
“Променио сам председниче место преговора.”
“Зашто си то урадио?”
“Убили су ми капетана...”
“Кога си питао?”
“Нисам никога... Али ако не могу да преговарам о месту одржавања
преговора како ћу да преговарам о суштини споразума.”
“А где су сад преговори?” – упитао ме је Милошевић
“У Табановцима...”
“А па добро... Једном код њих једном код нас.”
“Председниче Табановци нису код нас већ у Македонији.”
“Тај споразум који смо издејствовали је био максимум под тим околностима и сматрам да и данас треба да се држимо Резолуције 1244.”

Да ли војна окупација Пољске треба да забрињава Русију, сазнате ОВДЕ.

Извор:
https://www.pravda.rs/2019/6/14/mar...e-srpski-diplomata-je-morao-da-ucini-sledece/
 
АНАТОЛИЈ ЈЕ БИО НАЈВЕЋИ СРПСКИ БРАТ: Ево зашто се борио на Кошарама и када је изгубио ногу! (ВИДЕО)
16-06-2019 14:41 Фокус 10 Србија Друштво Видео
Међу бројним руским добровољцима који су 1999. године дошли у Србију да би се заједно са припадницима наше војске борили против моћног агресора почасно место припада Анатолију Лебеду Тољи, руском пуковнику који је међу првима окупио своје саборце и ставио се на располагање српској војсци.

Анатолиј Лебед Тоља (Фото: јутјуб)
Лебед је са групом руских ветерана из ваздухопловне дивизије стигао најпре у Београд, а потом у Приштину, где се прикључио Приштинском корпусу Војске Југославије.



See Увася Иванов'а's other Tweets




Посебно се истакао у борбама на српско-албанској граници, помажући нашим борцима на Кошарама и Паштрику. Учествовао је у борбама код Призрена и Ђаковице, где су српске снаге сломиле неколико офанзива у склопу ваздушно копнене операције под вођством НАТО. Често је истицао да је 1999. године дошао да помогне својој православној браћи. Много му је значило да се тај његов потез не схвати погрешно, тврдећи да је на Косово дошао из својих уверења, да помогне Србима и Србији, а не као плаћеник.



See monitoring's other Tweets




Лебед је рођен 1963. године у граду Валга, који данас припада Естонији. Приступио је армији бившег Совјетског Савеза 1981. године, пет година касније завршио је ваздухопловну школу и постао инжењер авијације и од тада је у ваздушно-десантним јединицама Совјетске армије. Учествовао је у војним операцијама у Авганистану 1986. и 1987. године. Иако је пензионисан 1994. године од када је радио у фонду за ветеране Авганистана, Лебед је наставио да се бори на разним фронтовима.
Од 1999. године до 2007. године више од десет пута је био у Чеченији, где је учествовао у специјалним операцијама. У једној од њих, у борбама на планини Улус-Керт, нагазио је на мину и изгубио ногу. То га није спречило да и даље буде на располагању Русији. Владао је разним борилачким вештинама, скакао је падобраном, има преко 840 скокова.





NoTForgotteN@the_memorypage

https://twitter.com/the_memorypage/status/930046542785982464

Anatoly Lebed (May 10, 1963 –April 27, 2012) Hero of the Russian Federation, Guards Lieutenant Colonel in Special Airborne Forces, and an officer of the 45th Guards Spetsnaz Regiment. pic.twitter.com/g3GJTMraZS

1

2:15 PM - Nov 13, 2017
Twitter Ads info and privacy
View image on Twitter

See NoTForgotteN's other Tweets




Орден хероја Руске Федерације добио је 2005. за подвиг који је учинио почетком те године у Чеченији. Његова јединица је упала у заседу 9. јануара, али је он одбио да преда рањене саборце. Борио се, савладао је непријатеље и спасао животе својих војника. Само две недеље касније рањен је неколико пута у леђа док је штитио своје људе од експлозиј бомбе. Међутим, и тако рањен успео је да уништи базу терориста. Орден му је уручио лично Владимир Путин.
Због херојства у Јужној Осетији 2008. године Лебед, кога су звали и Рамбо, одликован је Орденом Светог Ђорђа четврте класе. Ово одликовање му је доделио тадашњи председник Русије Дмитриј Медведев.
Лебед је понастрадао у саобраћајној несрећи 27. априла 2012. године када је изгубио контролу над својим мотором.

Који немачки посланик жели да повуче признање “Косова”, сазнајте ОВДЕ.
Извор:http://www.pravda.rs/2019/6/16/anat...rio-na-kosarama-i-kada-je-izgubio-nogu-video/
 
Britanski avioni Tornado

Hrabra Britanka poručila: Sećamo se svega i kažemo — Sram vas bilo NATO, vi ste ubice!
© Flickr / aceebee
VESTI
15:57 23.03.2019(osveženo 22:34 23.03.2019)
Mira Kankaraš Trklja

„Sećamo se svega i kažemo: Sram vas bilo NATO — vi ste ubice!“, poručila je Liz Pejn iz Britanskog saveta za mir.
Američki imperijalizam je stvorio nove planove kako bi ostvario hegemoniju širom sveta, za šta je javno mnjenje pridobijeno sofisticiranim lažima u vidu sprečavanja humanitarne katastrofe. A u dokumentima parlamenta kasnije se pokazalo da je sve to bilo dugo planirano i šta god Beograd uradio ništa se ne bi promenilo, rekla je Pejnova na međunarodnoj konferenciji „Mir i napredak umesto ratova i siromaštva“.
Liz Pejn je dodala da je Britanija još od 1997. podržavala vojnu akciju.
Ona je ukazala da britanska javnost nije ni znala da su napadani civili i to namerno, nije se govorilo o zločinima.
„Pokreti za mir moraju da iskoridte ovu godišnjicu da uvere ljude šta se stvarno dešavalo i da se bore protiv imperijalizma i NATO-a, da to prenesemo na nove generacije. Ako nastavi imperijalizam neće postojati svet jednakih“, poručila je Pejn.
https://rs-lat.sputniknews.com/vesti/201903231119235757-nato-bombardovanje-liz-pejn-/
 
НАЈВЕЋА ТАЈНА РАТА НА КОСОВУ! Србе је убијао и Јапанац са ножевима и мачевима!
23-06-2019 16:53 Фокус 1 Србија Друштво
Јапанац, за кога се зна само да се звао Кокимура, користио је у овом сукобу традиционално јапанско оружје, као што су ножеви и мачеви!

ОВК (Фото: Јутјуб)
Током сукоба на Косову 1999. између терористичке ОВК и регуларних снага Војске Југославије, многи плаћеници и фанатици су учестовали у рату на страни ОВК.
Било је ту муслиманских фанатика из целог света, али и других, из САД, Велике Британије, Немачке, Италије и Француске, али мало људи зна да је у терористичком рату против Срба учестовао и један Јапанац!
Јапанац, за кога се зна само да се звао Кокимура, користио је у овом сукобу традиционално јапанско оружје, као што су ножеви и мачеви.
Терориста Аслан Шаља из ОВК присећа се овога:
- Мачеви, ножеви. Он је то носио. У то време нисам придавао пуно пажње. Био нам је сумњив прво, кад је прешао границу са Албанијом, али после је показао да зна да ратује - каже Шаља.
О Кокимури је књигу написао бивши командант ОВК Сабит Гаши. Он се сећа шта му је Јапанац рекао:
- Што више учествујемо у ратовима, то више поштовања имамо.
Кокимура је ратовао против Срба све док није рањен у Клечку, одакле је послат у Албанију у болницу, а одатле у Јапан. После тога, више нико није чуо ништа о њему.
Прочитајте ОВДЕ све детаље Фигароове репортаже о Косову.
Извор:
https://www.pravda.rs/2019/6/23/naj...e-je-ubijao-i-japanac-sa-nozevima-i-macevima/
 
НАЈВЕЋА ТАЈНА РАТА НА КОСОВУ! Србе је убијао и Јапанац са ножевима и мачевима!
23-06-2019 16:53 Фокус 1 Србија Друштво
Јапанац, за кога се зна само да се звао Кокимура, користио је у овом сукобу традиционално јапанско оружје, као што су ножеви и мачеви!

ОВК (Фото: Јутјуб)
Током сукоба на Косову 1999. између терористичке ОВК и регуларних снага Војске Југославије, многи плаћеници и фанатици су учестовали у рату на страни ОВК.
Било је ту муслиманских фанатика из целог света, али и других, из САД, Велике Британије, Немачке, Италије и Француске, али мало људи зна да је у терористичком рату против Срба учестовао и један Јапанац!
Јапанац, за кога се зна само да се звао Кокимура, користио је у овом сукобу традиционално јапанско оружје, као што су ножеви и мачеви.
Терориста Аслан Шаља из ОВК присећа се овога:
- Мачеви, ножеви. Он је то носио. У то време нисам придавао пуно пажње. Био нам је сумњив прво, кад је прешао границу са Албанијом, али после је показао да зна да ратује - каже Шаља.
О Кокимури је књигу написао бивши командант ОВК Сабит Гаши. Он се сећа шта му је Јапанац рекао:
- Што више учествујемо у ратовима, то више поштовања имамо.
Кокимура је ратовао против Срба све док није рањен у Клечку, одакле је послат у Албанију у болницу, а одатле у Јапан. После тога, више нико није чуо ништа о њему.
Прочитајте ОВДЕ све детаље Фигароове репортаже о Косову.
Извор:
https://www.pravda.rs/2019/6/23/naj...e-je-ubijao-i-japanac-sa-nozevima-i-macevima/
Naravno, ovo je velika laž, a cilj je da se ubistva hladnim oružjem pripišu nekom fanatiku, strancu, po mogućstvu da u svojoj tradiciji obožava mačeve i noževe. Providno
 
Zao mi je sto se nisam prije ukljucio u diskusiju. Tacno je da je 63 padobranska ucestvovala u napadu na kosare zajedno sa 72 i 52 BVP jer sam ja tada zajedno sa mojim drugovima iz CVPSN (30 nas) pod vodjstvom porucnika Nebojsa Tegeltija i vodnika Dulovica usli 3-4 km u teritoriju albanije selo Gegaj (kamenica u prevodu) da bi sprijecili da siptarima iz Tropoje stigne pomoc u ljudstvu hrani i municiji. I znam da su ove tri jedinice uz pomoc 125 tenkovske iz ponosevca relativno brzo preuzele karaulu kosare.
Mozda se znamo iz price...A Tegeltija je umro pre mesec dana.
 

Back
Top