Istine i zablude o bombardovanju 1999.

...
Ovo nije forum politike, ali me bas interesuje koji su ti koji su po tebi ispravni? Ovim postom ti dokazujes ono sto sam rekao. Da nam niko nikada nije bio dobar. Mozda tebe da izaberemo na nekim izborima?
Добро зрелији си него сам мислио. Ни клинци из 1999. нису више клинци ... :rumenko:

Што се тиче првог дела твог писма, постоји тест за некога кога примаш да ради нешто. Покажеш му рад претходника и ако пљује - терај га напоље...
Са првим делом твог писма се слажем (које сам рецно, ради прегледности).

Ко мени ваља?
Веровао или не, огромна маса људи!
Сад што смо пред Богом сви грешни - неваљали, али ја нисам Бог и нисам ни близу доброг, на жалост.
...
Па рецимо Немањићи и сви Косовски Јунаци, устаници, Карађорђе, ... небројена маса света пре него смо полудели негде у 19. веку. ... Што се тиче задњих догађаја, издвојио бих Војислава Шешеља, Слободана Милошевића као најјаче примере.
А наравно, на првом месту клинце из 1991-99 који су крвљу и душом платили своју младалачку Праведност тих тешких година.
Душа ме боли гледајући неке од њих како се злопате са претрпљеним страхотама.
Срећом, неки су ме и послушали и отишли да се Крсте, или исповеде пред свештеником, често и да добију Епитимију и да Приме Свето Причешће.
Једино тако се може борити са претешким ранама.

Што се тиче твоје шале да ме бирате на изборима... :)
Пре бих скупљао ђубре по улицама и качио се на камион него то.
А да будем искрен, раније сам редовно зван да уђем у многе партије (РАНИЈЕ...), а негде и на највиша места (титовци, масони, антититовци, СПС, ЈУЛ, ДС, ...), тако да кад нисам на то пристајао, да вртим милионе у сенци којекаквих Дуче-а, Дуче не бих био НИКАД. Мош да замислиш (нпр), како сам се осећао, када ме као потврђеног антититовца, УДБ-а зове (Слобин део) пре 1989. да нешто радим за Србију?!?

Само могу да кажем да ми је ЖАО, што нисмо 90-тих урадили много више.
Али свеједно, уверен сам да ће о 1999. једног дана цео свет причати, као о СВЕТЛОЈ тачки историје света. Када је жртвом једне мале земље, покренута једна Велика, Моћна, Божја Држава, да сатани стане на пут.

:bye:

Ima toga i u istoriji da jedan kamicak zaustavi masineriju , pa je tako , cini mi se i "ovaj kamicak sa Balkana zaustavio jednu opaku i pogubnu masineriju , pogubnu po Svet" te , ne tako davne 1999 - te .
Kao i mnogo puta , (mozda i pre"mnogo" ?) , do sada u nasoj istoriji , neka generacija se nadje na putu nekoj od trenutnih "svetskih sila" , tako se "zalomilo" i ovoj .
Desetak godina pred zlocinacko i bestijalno bombardovanje Srbije od strane "udruzenog zlocinackog poduhvata pod imenom NATO" , Srbija je bila "odvojena i usamljena od saveznika i prijatelja" , a opet se drznula da brani sopstveno pravo izbora na nacin zivljenja i mesto zivljenja i jedina je , sto se kaze "bela rasa" koja se usudila da "stane na Crtu " u tom trenutku jedinoj svetskoj vojnoj i ekonomskoj sili na Svetu .
I to ne "samo njoj" , vec i celoj bulumenti njenih saveznika ...
U medjuvremenu su stali na noge i Rusija , ali i Kina i na veoma praktican nacin , po njih , poentirali ovo decenijsko zadrzavanje potencijalnog protivnika daleko od sopstvenih granica .
Ni njima , ali ni nama - ni prvi , a kakvi smo , mozda ni poslednji put .

Mene zanima da li su bile neke borbe na Prokletijama sem Kosarama,znaci bas mislim u onim planinskim vrletima...? O onoj akciji u Kijevu JSO helikopterski desant nema bas nigde jasan video snimak da je izvrsena bilo kakva akcija znaci pitanje da li je to i istina? Negde sam procitao da su neki pripadnici JSO trgovali sa drogom sa Siptarima i tako odavali srpske polozaje ako je to istina?

Mene zanima da li su bile neke borbe na Prokletijama sem Kosarama,znaci bas mislim u onim planinskim vrletima...? O onoj akciji u Kijevu JSO helikopterski desant nema bas nigde jasan video snimak da je izvrsena bilo kakva akcija znaci pitanje da li je to i istina? Negde sam procitao da su neki pripadnici JSO trgovali sa drogom sa Siptarima i tako odavali srpske polozaje ako je to istina?

Znam samo da je JSO trebao da dejstvuje protiv OVK UČK

Ovo pitanje si postavio i pre jedno tri godine i opet se pravis pametan

- - - - - - - - - -

Znam samo da je JSO trebao da dejstvuje protiv OVK UČK

...i naravno brat blizanac trol...da potvrdi

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO šokantne detalje razgovora između porodice ubijenog gardiste i tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić hitno mora da bude saslušan u policiji kako bi konačno rekao sve što zna o pogibiji pripadnika Gardijske brigade Vojske Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru.

To za Kurir navode Petar Milovanović i Janko Jakovljević, roditelji stradalih vojnika, ističući da Tadić sigurno ima mnogo toga da kaže o ovom slučaju.

Milovanović, otac stradalog Dražena, priča da mu je bivši predsednik Srbije, dok je bio na vlasti, obećao da će se istražiti šta se desilo sa dvojicom vojnika tog kobnog dana u vojnom objektu „Karaš“, ali mu je umesto istine o stradanju na kraju ponudio - novac.

- Nakon tragedije smo supruga, sestrić i ja išli kod Tadića. On nas je primio, izjavio saučešće i zatražio da čuje našu priču. Saslušao nas je, a onda je, ograđujući se, rekao: „Kažete da su deca videla nešto što nije trebalo.“ To je bila jedna vrsta igre, da to nije njegovo mišljenje nego naše - kaže Milovanović i dodaje:

- Tadić nam je zatim ponudio novac, na šta sam mu rekao: „Druže predsedniče, nisam vam dao pare na zajam, niti sam vam ih tražio. Ja sam vama dao sina da služi vojsku, da služi državi!“ Onda smo izašli odatle. Na tome je ostalo, ni on nam nije pomogao i tako je, evo, prošlo 12 godina od ubistva. Mi porodice stradalih se ne borimo za finansije nego samo za istinu. Tražimo istinu, a ne nečiju glavu.

I Janko Jakovljević, Draganov otac, očekuje da će Tadić konačno reći sve što zna o tragediji iz 2004.

- On mnogo zna i očekujem da ubrzo bude saslušan. Ako Tadić ne bude dobrovoljno otišao da da izjavu, organi moraju da ga privedu. A osim Tadića, treba ispitati i bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića i nekadašnjeg načelnika Generalštaba Branka Krgu, kao i tadašnjeg komandanta Gardijske brigade Radomira Ćosića - kaže on.

Podsetimo, istraga vojnih organa tvrdila je da je u ovoj tragediji reč o ubistvu i samoubistvu, odnosno da je Jakovljević najpre ubio Milovanovića, a zatim sebe, što je kasnije osporila nezavisna komisija, utvrdivši da je gardiste na Topčideru ubila treća osoba.

http://www.svedok.rs/index.asp?show=86606

"...Nezaobilazna je činjenica da je Ministarstvo pravde Vlade SAD raspisalo ucenu od pet miliona dolara za hapšenje i isporuku predsednika Miloševića. To se može proveriti na njihovom sajtu. Zašto niko nije potego pitanje ko je uzeo taj novac nakon obavljene radnje privođenja u CZ i nakon izručenja Slobodana Miloševića Hagu. Nekome je bitnije da nas nevine sudi i time pokriva neke druge stvari koje su se događale, a događalo se svašta. Vođa, nazovimo policijske akcije 30. na 31. mart 2001. godine, zamenik načelnika RDB Zoran Mijatović, opisujući izručenje Hagu Slobodana Miloševića, u knjizi „Opelo za državnu tajnu“ kaže: „Nakon odlaska helikoptera, u prostorijama instituta nervozni gosti i deo učesnika osvežili su se što bezalkoholnim što alkoholnim pićem. Kasnije odlazimo u restoran „Deltino“ koji drži vlasnik kompanije „Delta“ Mišković, gde ministar daje večeru. Na večeri smo bili ministar Mihajlović, ja, Ivan Đorđević, domaćin Mišković, gospodin iz CIA Dejvid Blek, britanski obaveštajac Monkton, tek pristigo iz Podgorice, Čeda Jovanović, šef kabineta Gorana Petrović, Bora Galić. Koliko se meni čini, moram da budem ironičan, ali i aktuelan, za stolom nije bilo pripadnika ‘zemunskog i surčinskog klana’. Moram da kažem da atmosfera nije bila nešto posebno. Najaktivniji je bio mlađani Čeda Jovanović, koji se nije odvajao od mobilnog telefona. Oglašavajući već tada svoj istorijski doprinos izručenja Slobodana Miloševića Hagu“.
Iz ovog dela Mijatovićeve knjige se mnogo toga naslućuje, a da ne govorimo o pisanju Dušana Mihajlovića („Povlenske Magle i vidici“) ili priče Nebojše Čovića koji je u više navrata bio decidiran da su Slobu hapsili „zemunci i surčinci“. Pa gde je tu pravda, pita Zečević i nastavlja:
„Pod izgovorom da se ruši Milošević ‘dosmanlije’ su za sebe prigrabile protivpravnu dobit, a za uzvrat su srušili Srbiju i za to nikom ne odgovaraju. Danas bi neko da se pokušaj kidnapovanja, ili u najmanju ruku pokušaj ubistva našeg predsednika Miloševića svede na to da smo nas petorica, navodno, sprečavali zvanična lica da hapse Slobodana Miloševića i da se sve završi osudom nas petorice..."...

https://www.kupindo.com/pretraga.php?bSearchBox=1&Pretraga=opelo+za+drzavnu+tajnu

Opelo-za-drzavnu-tajnu_slika_L_1387288.jpg

Poslednja izmena:
Saglasan sam sa tim da je on samo deo tima ljudi koji su savesno i u skladu sa svojim mogucnostima i raspolozivim materijalno - tehnickim uslovima radili svoj deo ratne obaveze .
O tome je i bilo reci u onom materijalu sa naslovom "Prava istina o oduzimanju KiM" , gde je gost na korektan nacin obavestavao i voditeljku , ali i publiku u studiju , kao i onu kraj PC - ija ...
A za neke sluzbe i tzv.mir je kao da to i nije .

Mozda se previdelo u ovom materijalu o tome "ko je zaista spasao ..." , tj. da je to deo materijala sa Petrusicevoh naloga , ali to samo po sebi ne umanjuje znacaj onog ko je to izgovarao i onog o cemu je govorio , a sto se tice ovih , vec po malo "famoznih satelitskih telefona" , cini mi se da ih po nekada i previse mistifikuju i glorifikuju .
Mada , ne treba izbaciti sa uma da su oni za to vreme ipak bili nesto sto nije bilo dostupno i na izvolite na trzistu , a sad ko je tu bio "prvi" , a ko ne , mozda je manje bitno za sustinu da su oni donosili nasoj strani dodatnu pomoc i poene u tom neravnopravnom vojnom sukobu i sto je najvaznije spaslo se mnogo mladih i neduznih uz pomoc njih .

Saglasan sam sa tim da je on samo deo tima ljudi koji su savesno i u skladu sa svojim mogucnostima i raspolozivim materijalno - tehnickim uslovima radili svoj deo ratne obaveze .
O tome je i bilo reci u onom materijalu sa naslovom "Prava istina o oduzimanju KiM" , gde je gost na korektan nacin obavestavao i voditeljku , ali i publiku u studiju , kao i onu kraj PC - ija ...
A za neke sluzbe i tzv.mir je kao da to i nije .

Mozda se previdelo u ovom materijalu o tome "ko je zaista spasao ..." , tj. da je to deo materijala sa Petrusicevoh naloga , ali to samo po sebi ne umanjuje znacaj onog ko je to izgovarao i onog o cemu je govorio , a sto se tice ovih , vec po malo "famoznih satelitskih telefona" , cini mi se da ih po nekada i previse mistifikuju i glorifikuju .
Mada , ne treba izbaciti sa uma da su oni za to vreme ipak bili nesto sto nije bilo dostupno i na izvolite na trzistu , a sad ko je tu bio "prvi" , a ko ne , mozda je manje bitno za sustinu da su oni donosili nasoj strani dodatnu pomoc i poene u tom neravnopravnom vojnom sukobu i sto je najvaznije spaslo se mnogo mladih i neduznih uz pomoc njih .

Slazem se

Back