negans
Zainteresovan član
- Poruka
- 361
Onda su to vaše fašističke stranice, jer nemam nameru da koristim srpske izvore, jer ti bi dobio bi šlog, mada i ne bi bila nela šteta da rikneš. Da vidimo šta kaže Ibrahim Mustafić.LAZ!!!
Ne postoje ova imena na spisku zrtava GENOCIDA u Srebrenici.
Nemam namjeru vise citati tvoje lazi, ponekad cu te letimicno poklopiti, tek toliko da vidis da ti je copy/paste posao sa opskurnih fasistickih stranica - uzaludan...
___________________________________________________________________________________________________________________________
Najpotpunija i, svakako, najšokantnija je Mustafićeva priča o zločinima nad srpskim zarobljenicima koji su pobijeni na prostoru sela Zalazje, nakon što su snage TO Srebrenica prethodno to selo popalile i opljačkale. Mustafić svedoči kako mu je u jesen 1992. godine stričević Mirsad Mustafić dao spisak zarobljenih srpskih boraca koji su na Zalazju likvidirani. Među njima su bili Mirsadov školski drug Branko Simić i njegov brat Pero, zatim bivši sudija Slobodan Ilić, autoprevoznik iz Zvornika Mijo Rakić i medicinska sestra Rada Milanović.
Prema dosadašnjim saznanjima, oni su bili predati srebreničkoj Vojnoj policiji, nad kojom, prema oceni Pretresnog veća Orić “nije imao efektivnu kontrolu”. Međutim, Mustafić svedoči da Orić ne samo da je dobro znao da su pomenuti zatočenici pobijeni, nego je i sam u tome učestvovao. „Kada smo onu ekipu zarobljenih na Zalazju iz zatvora ponovo poveli prema Zalazju i kad je počelo klanje, meni je dopao Slobodan Ilić. Popeo sam mu se na prsa. Bio je bradat i čupav kao životinja. Gledao je u mene i nije progovarao ni reči. Izvadio sam bajonetu i direktno ga udario u jedno oko, a zatim provrtio nožem. Nije ni zapomagao. Zatim sam ga nožem udario u drugo oko. Nisam mogao da verujem da ne reaguje. Iskreno rečeno, tada sam se prvi put uplašio, tako da sam ga odmah posle toga preklao”, doslovce je Orić prepričao svoj “podvig” Mustafiću kada ga je ovaj posetio jedne večeri.