Istina o gubicima JNA u Vukovaru

U borbama za Vukovar je poginulo 600 pripadnika JNA i teritorialne odbrane, JNA je izgubila 32 tenkova i ostalih oklopnih vozila, 2-3 aviona. Početkom oktobra je na vukovarskom ratištu bilo od 4 do 6 hiljada vojnika JNA i teritorialne odbrane. U završnoj fazi bitke se broj popeo na 7700. U ratovima na prostoru Hrvatske i Bosne i Hercegovine JNA nije izgubila više od 19 tenkova M-84. Pre raspada JNA je imala 443 tenkova M-84. Od toga ih je 346 ostalo u srpskim armijama (Vojska Jugoslavije, VRS i vojska Krajine), 54-60 u Sloveniji, 3 su zarobili Bošnjaci. 9 ih je stradalo u Sloveniji, a 6 na Kosovu i Metohiji.
ja sam citao 600 tenkova,15000 vojnika,50 zrakoplova i helikopter. 166 tenkova m84 su popusili samo u hrvatskoj.

General Bratić je poginuo od minobacačke granate, u šumi Đergaj kod Borova naselja, a hrvatski mitomani tvrde da je poginuo u tenku i da je prilikom pogodka kupolu dignulo u vazduh. Bratić je poginuo jer jedini nije nosio pancirni prsluk, svi ostalu jesu, pogodili ga šrapneli u trbuh. Hrvatski mitomani tvrde da je u bici za Vukovar učestvovala 72. specialna brigada iz Pančeva, koja u to vreme nije postojala. Dakle Hrvati su svaku elitniju srpsku/jugoslovensku jedinicu za koju su čuli ubacili u njihovu vukovarsku priču ili bajku. Stalno spominju nekakve borbe protiv tenkova M-84 kao da ih je bilo na milione, a o ostalim tenkovima (T-34/85, T-54/55) koji su činili jezgro oklopnih jedinica JNA gotovo ništa.
nije vec od snajpera

ne budi smesan stvarne brojke su otprilike desetak puta manje

koliko sam svuda procitao u pitanju je vec pomenuta minobacacka 60mm. nigde nema snajpera
nisam smesan borio sam se u vukovaru moja bojna je spicila 221 tenkova maljutkama milan raketama osama i 3000 pjesaka smo ih roknuli najmanje. padali su ko kruske. bratica je snajper pogodio. i to vas snajper zabunom. mi nismo imali minobacace 60mm. nesto malo 82mm i par 120mm.

nisam smesan borio sam se u vukovaru moja bojna je spicila 221 tenkova maljutkama milan raketama osama i 3000 pjesaka smo ih roknuli najmanje. padali su ko kruske. bratica je snajper pogodio. i to vas snajper zabunom. mi nismo imali minobacace 60mm. nesto malo 82mm i par 120mm.
ma ne verujem u te tvoje cifre nikako. Bratic je stradao od mine ispaljene iz Nustra a ne iz Vukovara. ko kaze da niste imali 60mm u Vukovaru po svedocenjima vasih imalo je itekako. Andjelic Doktor kaze ispaljivao 60mm iz ruke bez postolja

ma ne verujem u te tvoje cifre nikako. Bratic je stradao od mine ispaljene iz Nustra a ne iz Vukovara. ko kaze da niste imali 60mm u Vukovaru po svedocenjima vasih imalo je itekako. Andjelic Doktor kaze ispaljivao 60mm iz ruke bez postolja
bratic nije pogođen od minobacača evo 6x put pišem. od snajpera. ne trebaš vjerovat.pitaj one iz jna koji su izgubili sve te tenkove koji su sad na psihijatriji.

istina o ratu 1991
hrvatska proustaska vlast je imala svoju paravojnu armadu, sa paragom, gotovinom, i ostalima, tas na vagi sa srpske strane gotivini su bili, krimosi ubice vrbovan isoamdesetih za titoisticku udbu, arkan giska, potom titoisticki piuni izdjanici cijie su garde vodile ove udbine ubice, draskovic, jovic seselj...

navedeni sa obe strane, su imali zadatak rasplamsavanja , ubrzavanja rata, upadali su i so\\ostavljali pokolj iza sebe...

izabrana su najmesovitija podrucja, poput vukovara, gospica , pakraca,slicno...

udju pokolju, a potom buktinji nema leka, krecu osvete, i rat je poceo...

taktika KRENI STANI u vukovaru je PLOD TE TITOISTICKE UDBE, sluzila je sa iskljucivo jednim ciljem : dobijanjem na vremenu za tudjmana koji je uto vreme trcao po evropi glumeci zrtvu cvileci za nezavisnost pokazujuci snimke razorenog vukovara koji unistava jna...

a istina je ovogore navedeno i cinjenica da su ustase u vukovaru @odbranu@ postavili u sred grada, STO JE SVAKOME NORMALNOM COVEKU JASNO MAKAR NEMAO NI GRAM VOJNOG ISKUSTVA I ZNANJA, DA SE TAKVA TOBOZ ODBRANA U GRADU UMESTO VAN GRADA POSTAVLJA SA CILJEM!

CILJEM , STO VECIM UNISTENJEM GRADA!

posto im nije uspelo da jna uvuku u otvoreni uskob ubijanjem stotinu srba tokom proleca i ranog leta 1991, dizajuci im kuce uvazduh, dok nije dignuta ni jedna hrvatska!, dajuci im otakze, odvodeci ih sa posla i od kuce u nepoznatom pravcu... oni su onda u osmom mesecu napali kasarnu jna opkolili je lbokirali, pucali na vojnike jna i odbili ULTIMATUM DA JE BEZUSLOVNO ODBLOKIRAJU KASARNU...

dragovoljac fred je priznao da je svako normalan znao sta znaci ako se ultimatum ne ispuni i da nije ispunjen zbog cilja ocito...

cilj je bio rat, jna je krenula po isteku ultimatuma, ustase su iz vukovara opalile po tenkovima na cesti, koji pre toga nisu opalili ni jedno zrno i metak na njih... postali su legitimna meta za jna...

ostalo sve znamo, kao sto znamo da su tenkovi na takav nacin slani da bib ili unistavani, slani amaterski putem ceste u koloni mesto formacijiski njivama...

to toboz ratovanje kreni stani je takodje delo titoisiticke udbine izdajnicke kuhinje....

sve je dakle u korist propagande bilo i brzog sirenja sukoba praveci hrvate zrtvama pred kukanje za nezavisnost...

sve ostalo su mitovi konjusarskog naroda koji nikada u istoriji nije imao ni jednu dobijenu bitku osim lukave zasdede na lijevca polju...saradnje sa nacistima, fasistima, austrougarskim koloniostima,uvjek na strani zla, pa da i oni eto jednom upisu borbu za toboz slobodu...

to bese scenario, ostalo znamo...

204. vukovarska brigada imala je prema hrvatskim podacima oko 6 hiljada poginulih, ranjenih, nestalih i zarobljenih pripadnika.

http://en.wikipedia.org/wiki/204th_Vukovar_Brigade

Fabricirao si navod s linka. Pola brigade je izbačeno iz stroja ili zarobljeno, druga polovica je izašla u proboju iz grada, ili je držala vanjski obruč oko grada, tojest niste ni zauzeli njihove položaje, po selima u slavoniji, oko Vukovara, u onome što se smatra bitkom za Vukovar u širem smislu. Tojest JNA je izgubila bitku za Vukovar u širem smislu, baš od te druge polovice brigade...
Citat s linka koji si stavio:
"At its peak it was composed of around 2,200 men,[7] of which around 770 in active combat.[8] A total of 921 soldiers died, 457 went missing in action, 770 were wounded, and 1527 were captured. A total of 5,497 soldiers were part of the brigade over the course of the entire war"

.

204. vukovarska brigada izgubila je preko 6000 pripadnika odnosno 60% svoje snage, što je daleko više od gubitaka JNA, čak i da su velikohrvatske tvrdnje o gubicima jugoslovenske vojske, teritorialne odbrane i srpskih jedinica istinite. Osim toga, 204. brigada nije bila jedina brigada velikohrvata na vukovarskom ratištu.

Back