- Poruka
- 17.997
Ala je odbranio...svaka mu cast !Горе на слици је велеиздајник и ратни злочинац, а доле на слици човек који је био припадник регуларне војске и бранио земљу од усташког шљама.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ala je odbranio...svaka mu cast !Горе на слици је велеиздајник и ратни злочинац, а доле на слици човек који је био припадник регуларне војске и бранио земљу од усташког шљама.
Да ниси ти умео боље!Ala je odbranio...svaka mu cast !
ja sam citao 600 tenkova,15000 vojnika,50 zrakoplova i helikopter. 166 tenkova m84 su popusili samo u hrvatskoj.U borbama za Vukovar je poginulo 600 pripadnika JNA i teritorialne odbrane, JNA je izgubila 32 tenkova i ostalih oklopnih vozila, 2-3 aviona. Početkom oktobra je na vukovarskom ratištu bilo od 4 do 6 hiljada vojnika JNA i teritorialne odbrane. U završnoj fazi bitke se broj popeo na 7700. U ratovima na prostoru Hrvatske i Bosne i Hercegovine JNA nije izgubila više od 19 tenkova M-84. Pre raspada JNA je imala 443 tenkova M-84. Od toga ih je 346 ostalo u srpskim armijama (Vojska Jugoslavije, VRS i vojska Krajine), 54-60 u Sloveniji, 3 su zarobili Bošnjaci. 9 ih je stradalo u Sloveniji, a 6 na Kosovu i Metohiji.
nije vec od snajperaGeneral Bratić je poginuo od minobacačke granate, u šumi Đergaj kod Borova naselja, a hrvatski mitomani tvrde da je poginuo u tenku i da je prilikom pogodka kupolu dignulo u vazduh. Bratić je poginuo jer jedini nije nosio pancirni prsluk, svi ostalu jesu, pogodili ga šrapneli u trbuh. Hrvatski mitomani tvrde da je u bici za Vukovar učestvovala 72. specialna brigada iz Pančeva, koja u to vreme nije postojala. Dakle Hrvati su svaku elitniju srpsku/jugoslovensku jedinicu za koju su čuli ubacili u njihovu vukovarsku priču ili bajku. Stalno spominju nekakve borbe protiv tenkova M-84 kao da ih je bilo na milione, a o ostalim tenkovima (T-34/85, T-54/55) koji su činili jezgro oklopnih jedinica JNA gotovo ništa.
ne budi smesan stvarne brojke su otprilike desetak puta manjeja sam citao 600 tenkova,15000 vojnika,50 zrakoplova i helikopter. 166 tenkova m84 su popusili samo u hrvatskoj.
koliko sam svuda procitao u pitanju je vec pomenuta minobacacka 60mm. nigde nema snajperanije vec od snajpera
nisam smesan borio sam se u vukovaru moja bojna je spicila 221 tenkova maljutkama milan raketama osama i 3000 pjesaka smo ih roknuli najmanje. padali su ko kruske. bratica je snajper pogodio. i to vas snajper zabunom. mi nismo imali minobacace 60mm. nesto malo 82mm i par 120mm.ne budi smesan stvarne brojke su otprilike desetak puta manje
koliko sam svuda procitao u pitanju je vec pomenuta minobacacka 60mm. nigde nema snajpera
ma ne verujem u te tvoje cifre nikako. Bratic je stradao od mine ispaljene iz Nustra a ne iz Vukovara. ko kaze da niste imali 60mm u Vukovaru po svedocenjima vasih imalo je itekako. Andjelic Doktor kaze ispaljivao 60mm iz ruke bez postoljanisam smesan borio sam se u vukovaru moja bojna je spicila 221 tenkova maljutkama milan raketama osama i 3000 pjesaka smo ih roknuli najmanje. padali su ko kruske. bratica je snajper pogodio. i to vas snajper zabunom. mi nismo imali minobacace 60mm. nesto malo 82mm i par 120mm.
bratic nije pogođen od minobacača evo 6x put pišem. od snajpera. ne trebaš vjerovat.pitaj one iz jna koji su izgubili sve te tenkove koji su sad na psihijatriji.ma ne verujem u te tvoje cifre nikako. Bratic je stradao od mine ispaljene iz Nustra a ne iz Vukovara. ko kaze da niste imali 60mm u Vukovaru po svedocenjima vasih imalo je itekako. Andjelic Doktor kaze ispaljivao 60mm iz ruke bez postolja
kako da ti verujem, na časnu reč? bio si tamo, video dvogledom sa hrvatske strane kako Bratić pada od snajpera?bratic nije pogođen od minobacača evo 6x put pišem. od snajpera. ne trebaš vjerovat.pitaj one iz jna koji su izgubili sve te tenkove koji su sad na psihijatriji.
nisam smesan borio sam se u vukovaru moja bojna je spicila 221 tenkova maljutkama milan raketama osama i 3000 pjesaka smo ih roknuli najmanje. padali su ko kruske. bratica je snajper pogodio. i to vas snajper zabunom. mi nismo imali minobacace 60mm. nesto malo 82mm i par 120mm.
A to ne smijem rec. Zakon RH to ne dopustaNa kojem točno području se borila tvoja bojna ?
.
usmena predajakako da ti verujem, na časnu reč? bio si tamo, video dvogledom sa hrvatske strane kako Bratić pada od snajpera?
pripovedao slepi guslar uz logorsku vatru?usmena predaja

204. vukovarska brigada imala je prema hrvatskim podacima oko 6 hiljada poginulih, ranjenih, nestalih i zarobljenih pripadnika.
http://en.wikipedia.org/wiki/204th_Vukovar_Brigade
204. vukovarska brigada imala je prema hrvatskim podacima oko 6 hiljada poginulih, ranjenih, nestalih i zarobljenih pripadnika.
http://en.wikipedia.org/wiki/204th_Vukovar_Brigade
Poštovani,Mislim da je poginulo više. Samo u mom bataljonu preko 50 koliko se sećam.
Ako može stavi neki link jer ja ne pronalazim ništa.Prema tvrdnjama prvog načelnika glavnog stožera hrvatske vojske generala Antona Tusa je u Vukovaru izginulo između 4.000 i 6.000 hrvatskih bojovnika.
Postoji članak na srpskom jeziku na Wikipediji u vezi sa vukovarskom bitkom.Ako može stavi neki link jer ja ne pronalazim ništa.
Hvala i doviđenja.Postoji članak na srpskom jeziku na Wikipediji u vezi sa vukovarskom bitkom.
Ukupni gubici Hrvata na Vukovaru su 2700 poginulih vojnika i civila,a JNA i teritorijalaca 1100.Prema tvrdnjama prvog načelnika glavnog stožera hrvatske vojske generala Antona Tusa je u Vukovaru izginulo između 4.000 i 6.000 hrvatskih bojovnika.
Otprilike je to to. Davno sam razgovarao sa bezbednjakom bivše JNA, brojka je do 1200 poginulih boraca na srpskoj strani i to ne samo u Vukovaru nego i okolo.Ukupni gubici Hrvata na Vukovaru su 2700 poginulih vojnika i civila,a JNA i teritorijalaca 1100.
Tačno.Kad se piše o Vukovaru,to nisu bile samo borbe za sam grad,nego i oko grada,šire područje Vukovara.Otprilike je to to. Davno sam razgovarao sa bezbednjakom bivše JNA, brojka je do 1200 poginulih boraca na srpskoj strani i to ne samo u Vukovaru nego i okolo.