Истина о београдским илегалцима и правом Валтеру

• Začetnik teme Začetnik teme Koča
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Valter je bio ilegalac u Sarajevu,ne u Beogradu. Rat u Jugoslaviji je bio gerilski pre svega jako malo pokreta i borbi je bilo u vecim gradovima ...

Taj ''Valter'' je totalno beznacajna licnost, o njemu ne postoji ni jedan nemacki dokument, Nemci za njega i ne znaju dok je hapsenje majora Todorovica najveca akcija koju je izveo Gestapo u Beogradu i sire ...njegov dosije je jedan od najdebljih koji je sacinio Gestapo (danas se čuva u Arhivu grada Beograda).....delove biografije majora Todorovica, komunisti su iskoristili za snimanje filma ''Valter brani Sarajevo'', kao sto su potere Gestapoa za cetnicima u Beogradu iskoristili za ''Otpisane''.

Poslednja izmena:
Taj ''Valter'' je totalno beznacajna licnost, o njemu ne postoji ni jedan nemacki dokument, Nemci za njega i ne znaju dok je hapsenje majora Todorovica najveca akcija koju je izveo Gestapo u Beogradu i sire ...njegov dosije je jedan od najdebljih koji je sacinio Gestapo (danas se čuva u Arhivu grada Beograda).....delove biografije majora Todorovica, komunisti su iskoristili za snimanje filma ''Valter brani Sarajevo'', kao sto su potere Gestapoa za cetnicima u Beogradu iskoristili za ''Otpisane''.

Citajuci duze vremena tvoja pisanija ovde postao sam uveren da TEBE NEKO PLACA da pljujes po herojskoj borbi partizana koji su, rame uz rame sa slavnom Crvenom Armijom, isterali nemackog okupatora iz Jugoslavije.

I da istovremeneo pokusavas da podignes nekakve luzere i SRBOUBICE u liku Draze Mihajlovica za koga CEO SVET zna da je bio na fasistickoj, Hitlerovoj strani!

Od kako se raspala Jugoslavija, Englezi STALNO GURAJU OPCIJU da preko rehabilitacije Draze Mihajlovica i cetnika SRBE PREBACE NA STRANU FASISTA, a HRVATE DA PROGLASE ZA PARTIZANE I OSLOBODIOCE!

Ovo je vec postalo TOLIKO OCIGLEDNO da samo jos coravi ne vide. Cak i ovde, na ovom forumu!

Stalno se pozivas na neke "engleske arhive" koje ce eto oni nama otvoriti, ZATO STO SU DOBRI, pa da mi saznamo nekakvu ISTINU...(Boze, kako su zabrinuti da mi ne zivimo u zabludi!)

Ostavi se vec jednom guranja tog LUZERA DRAZE, nesposobnog i zbunjenog generala moji nije znao 80% vojske ni gde mu je ni sta radi!

I mani se vise cetnika, oni su bili izvuceni sa DJUBRISTA ISTORIJE da svoj posao obave u rusenju Jugoslavije od tih Engleza koje ti malo-malo pa citiras i sada ih treba vratiti onamo odakle su izvuceni.

TI TO NE PRIMECUJES?

Citajuci duze vremena tvoja pisanija ovde postao sam uveren da TEBE NEKO PLACA da pljujes po herojskoj borbi partizana koji su, rame uz rame sa slavnom Crvenom Armijom, isterali nemackog okupatora iz Jugoslavije.

I da istovremeneo pokusavas da podignes nekakve luzere i SRBOUBICE u liku Draze Mihajlovica za koga CEO SVET zna da je bio na fasistickoj, Hitlerovoj strani!

Od kako se raspala Jugoslavija, Englezi STALNO GURAJU OPCIJU da preko rehabilitacije Draze Mihajlovica i cetnika SRBE PREBACE NA STRANU FASISTA, a HRVATE DA PROGLASE ZA PARTIZANE I OSLOBODIOCE!

Ovo je vec postalo TOLIKO OCIGLEDNO da samo jos coravi ne vide. Cak i ovde, na ovom forumu!

Stalno se pozivas na neke "engleske arhive" koje ce eto oni nama otvoriti, ZATO STO SU DOBRI, pa da mi saznamo nekakvu ISTINU...(Boze, kako su zabrinuti da mi ne zivimo u zabludi!)

Ostavi se vec jednom guranja tog LUZERA DRAZE, nesposobnog i zbunjenog generala moji nije znao 80% vojske ni gde mu je ni sta radi!

I mani se vise cetnika, oni su bili izvuceni sa DJUBRISTA ISTORIJE da svoj posao obave u rusenju Jugoslavije od tih Engleza koje ti malo-malo pa citiras i sada ih treba vratiti onamo odakle su izvuceni.

TI TO NE PRIMECUJES?

mnogo splacina na jednom mestu...da li ignorisati ili odgovoriti na svaku ponaosob...sto se tice toga da sam placen, citiracu samo Andrica

„Страст за истином прошлости је најбољи израз животне снаге у човеку и нарочит облик његовог поштовања самог себе“.

Tebi je ovo ocigledno neshvatljivo, nepojmljivo, a izgleda ti ''placanje''/potplacivanje uopste nije strano....

Iznosis gomilu neistina, narocito vezano za djenerala Mihailovica, za koga citav svet danas zna da je ''heroj koga su izdali saveznici''...A to ko nije znao gde mu je vojska, i ko je bio ko, mozemo vrlo lako da pokazemo i dokazemo, argumentovano, drzeci se cinjenica, a ne lupetanjem standardne komunjarske propagande...

Mnogo se uzbudjujes, a nista konkretno ne iznosis, sto vec dovoljno govori....

Ajd za pocetak, gde su to na ovoj temi ''engleske arhive''? (kladim se da nisi ni procitao izneto...placa li tebe neko da samo spamujes?)...uz dodatak da su upravo Englezi ti koji su gurnuli Jugoslaviju i Srbiju u kandze komunista i unistili je za sva vremena....i ne znam ko je izvucen s djubrista istorije ali sam siguran ko je danas tamo :)

Poslednja izmena:
Otvoricu jednom anketu: KOGA SU CETNICI UBIJALI I KLALI U 2. SV. RATU?

Okupatore (Nemce i ustase) ili Srbe (levicare i islamiste)?

Pa ce ti se onda samo kazati.

samo napred...vidi se koliko si pametan....ne znam kakav bi rezultat bio (ovde, na forumu) al se tako nesto sigurno ne dokazuje anketama....lol

ajd ponovo...

gde su to na ovoj temi ''engleske arhive''?...........

ili u prevodu zasto lazes, izmisljas, spamujes, a da nisi ni procitao izneto?

Poslednja izmena:
videli smo na temi o bratoubilackom ratu ko ga je izazvao i forsirao...ko se citav rat bori protiv cetnika, a izbegava borbu sa okupatorom....ko svesno i namerno izaziva nemacke represalije i navija za ustaske pokolje Srba...

Bezbroj Titovih naredjenja koje u prvi plan stavljaju borbu protiv cetnika, a ni jedno jedino koje u prvi plan stavlja Nemce ili ustase...

Poslednja izmena:
samo napred...vidi se koliko si pametan....ne znam kakav bi rezultat bio (ovde, na forumu) al se tako nesto sigurno ne dokazuje anketama....lol

ajd ponovo...

gde su to na ovoj temi ''engleske arhive''?...........

ili u prevodu zasto lazes, izmisljas, spamujes, a da nisi ni procitao izneto?

Na OVOJ temi istina nisi pominjao engleske arhive, ali nisi ti ucestvovao samo na ovoj temi.

Secam se ja tema na kojima si ih MNOGO PUTA pominjao.

Nemoj da se sada pravis lud i teras me da trazim i kopam po arhivi.

Pa da vidimo ko laze.

videli smo na temi o bratoubilackom ratu ko ga je izazvao i forsirao...ko se citav rat bori protiv cetnika, a izbegava borbu sa okupatorom....ko svesno i namerno izaziva nemacke represalije i navija za ustaske pokolje Srba...

Bezbroj Titovih naredjenja koje u prvi plan stavljaju borbu protiv cetnika, a ni jedno jedino koje u prvi plan stavlja Nemce ili ustase...

To je samo U TVOJOJ MASTI bilo tako.

Tito je, uz slavnu Crvenu Armiju, OSLOBODIO JUGOSLAVIJU, dok su se cetnici krili po bosanskim gudurama, saradjivali sa nemcima i jeli gibanicu i pili rakiju.

Po tome su SVETSKI POZNATI!

I sada se ti nadjes, da menjas istoriju....

Smesam si..

Ti si isto ono sto je Tihi na Politici: lik kome se svi SMEJU!

Cirkus!

Na OVOJ temi istina nisi pominjao engleske arhive, ali nisi ti ucestvovao samo na ovoj temi.

Secam se ja tema na kojima si ih MNOGO PUTA pominjao.

Nemoj da se sada pravis lud i teras me da trazim i kopam po arhivi.

Pa da vidimo ko laze.

prvo, ne vidim zasto ih ne bi spominjao...samo sto to nisu bila dokumenta, vec feljton koji je izlazio povodom otvaranja arhiva koji su bitni za istinu o streljanju Draze, grobu, itd...

drugo, na osnovu ovoga vidimo da ti je cilj samo da ispamujes temu jer i ne citas sta je izneto vec se odma bacis na spam u cilju prikrivanja istine al za to treba ''malo'' vise od pukog lupetanja, bez trunke argumenata za izneto....ipak lepo sto si pokrenuo jednu temu, pa da vidimo ko je sta znao...:)

To je samo U TVOJOJ MASTI bilo tako.

Tito je, uz slavnu Crvenu Armiju, OSLOBODIO JUGOSLAVIJU, dok su se cetnici krili po bosanskim gudurama, saradjivali sa nemcima i jeli gibanicu i pili rakiju.

Po tome su SVETSKI POZNATI!

I sada se ti nadjes, da menjas istoriju....

Smesam si..

Ti si isto ono sto je Tihi na Politici: lik kome se svi SMEJU!

Cirkus!

Tito nije nista oslobodio, zvao je Crvenu Armiju u pomoc da ''resi pitanje Srbije'', uz novcanu nadoknadu....Do dolaska Crvene Armije partizani nisu oslobodili ni jedno jedino mesto, cetnici preko 30....pa i prve gradove je Crvena Armija oslobodila sa cetnicima...

u tome sto pises nema trunek istine, opisujes scenario iz komunistickih propagandnih filmova....nema tome mesta ovde na pdf Istorija...a kad vec spominjes pdf Politiku, ne bi bilo lose da se tamo i vratis...:)

prvo, ne vidim zasto ih ne bi spominjao...samo sto to nisu bila dokumenta, vec feljton koji je izlazio povodom otvaranja arhiva koji su bitni za istinu o streljanju Draze, grobu, itd...

drugo, na osnovu ovoga vidimo da ti je cilj samo da ispamujes temu jer i ne citas sta je izneto vec se odma bacis na spam u cilju prikrivanja istine al za to treba ''malo'' vise od pukog lupetanja, bez trunke argumenata za izneto....ipak lepo sto si pokrenuo jednu temu, pa da vidimo ko je sta znao...:)

Ma ne spamujem ja temu, nego opovrgavam tvoje LAZI I IZVRTANJA ISTINE u kojima si veoma uporan i perzistentan!

Al da znas jedno: NIKADA DRAZA NECE BITI REHABILITOVAN!

Pre cemo se svi poubijati izmedju sebe nego sto ce se to desiti.

A ti samo nastavi, ako to imas za cilj......

Tito nije nista oslobodio, zvao je Crvenu Armiju u pomoc da ''resi pitanje Srbije'', uz novcanu nadoknadu....Do dolaska Crvene Armije partizani nisu oslobodili ni jedno jedino mesto, cetnici preko 30....pa i prve gradove je Crvena Armija oslobodila sa cetnicima...

u tome sto pises nema trunek istine, opisujes scenario iz komunistickih propagandnih filmova....nema tome mesta ovde na pdf Istorija...a kad vec spominjes pdf Politiku, ne bi bilo lose da se tamo i vratis...:)

Prestani da lazes provokatoru jedan!

MOJ OTAC je oslobadjao drzavu od ustasa, cetnika i Nemaca....Prosao je od Batine do Trsta...

I ti sad pricas meni koje je sta!

Znam, sada ces ti izvuci tvoj krunski dokaz: Draza je dobio DVE MEDALJE od saveznika sto je spasao 3 americka pilota koji su se upravo vracali sa razaranja Beograda....

A ni ne znas da su takve medalje u ono vreme saveznici delili kao kokice......Svima onima koji bi im NEKADA mogli koristiti.

Danas, na primer.

Zasto moras konstantno da lazes u svojim postovima, tj. sta te navodi na tu....koja je stalna potreba za tim?...vidi se da imas krajnje lose, propagandne namere...

u5006381132halyardevacs.jpg

Zamisli, saveznici delili odlikovanja sakom i kapom, a Titu ni jedno...:)

Ma ne spamujem ja temu, nego opovrgavam tvoje LAZI I IZVRTANJA ISTINE u kojima si veoma uporan i perzistentan!

Al da znas jedno: NIKADA DRAZA NECE BITI REHABILITOVAN!

Pre cemo se svi poubijati izmedju sebe nego sto ce se to desiti.

A ti samo nastavi, ako to imas za cilj......

pa znas li ti sta uopste znaci opovrgavati lazi, kad se usudjujes da ovaj spam tako nazivas...lol....sramno...kazem ti, pdf Politika, pa do mile volje....nema svrhe ovde...

Prestani da lazes provokatoru jedan!

MOJ OTAC je oslobadjao drzavu od ustasa, cetnika i Nemaca....Prosao je od Batine do Trsta...

I ti sad pricas meni koje je sta!

pre svega, pricao sam o Srbiji....drugo, kako tvoj cale moze da oslobadja zemlju od njene regularne vojske....takodje, morao je da je ''oslobadja'' zajedno sa ustasama jer im je veliki broj prisao, kada je postajalo jasno kakav ce biti ishod rata...drugo saradnja hrvatskih partizana i ustasa protiv cetnika jos 42. je poznata iz nemackih izvora, itd...itd...itd....a ko je ko videcemo na delu, strpi se...

Ajd da vidimo na delu ko je ko, i ko ne zna gde mu je vojska i ko ne zna vojnu kartu da procita, kamoli dalje...da ne bi slusali standardne splacine s ciljem spama...

Tito je navodno imao cin kaplara, iz Prvog svetskog rata, sto znaci da je u pravoj vojsci mogao da bude komandir jednoj desetini....ali i ovaj cin je pod znakom pitanja jer bi u tom slucaju u najmanju ruku trebao da zna da cita vojnicku kartu, sto on nije imao pojma...O tome svedoci jedan od njegovih najblizih saradnika Sreten Zujovic Crni (o boravku komunisticke delegacije na Ravnoj Gori)

Dok smo razgovarali o saradnji, Draza je na sto stavio ako se ne varam, kartu Zapadne Srbije i rukom skolovanog obavestajnog oficira spretno vukao olovku po karti, pokazujuci Titu, valjda neke nemacke polozaje, garnizone, sta li, uz komentar koji ide. Tito je - djavo ga odneo, ne zelim da ga ogovaram - slabo citao karte, sto je Draza, obracajuci mu se, kod nekog njemu vaznog detalja, primetio i sklopio kartu.

P.Milicevic, Secanja, 50.

Krajem novembra 1942. komunisti su imali svega 29 skolovanih oficira i veoma mali broj podoficira.

U isto vreme Komanda operativnih jedinica Istocne Bosne i Hercegovine (Trebinjski, Nenesinski, Drinski i Romanijski korpus), koja je inace po ovom pitanju spadala medju najslabije u cetnickom pokretu , na 24.946 vojnika u operativnim jedinicama imala je 7 aktivnih i 49 rezervnih oficira, 270 aktivnih i 792 rezervna podoficira.

M. Samardzic....

a ko nije znao gde mu je vojska, kasnije....

TI TO NE PRIMECUJES?

Типичан пример комунистичког дволичњака.
Кажеш, ми се стално позивамо на енглеске архиве. А када се ви позивате на енглеске изворе који о Дражи говоре најгоре онда је то истина јел да?
Пљујеш Черчила и зовеш га крвником српског народа. Што се онда у свакој прилици хвалиш Титовом сликом са Черчилом?
Кажеш четници су гори од усташа. Ко је примао усташе у своје редове и давао им генералске чинове?
Кажеш Срби презиру Дражу и четнике. Што су онда рецимо Мањачани 50 година чували гроб Урошу Дреновићу, који је по теби кољач, зликовац и све остало? Што комунисти нису смели да дођу на Мањачу да му сруше гроб?
Кажеш, четници су кољачи. Ко је починио Пасје Гробље, Косанчић, Мали Лошињ, четници можда?
Кажеш четници су србоубице. Ко је изазвао Козару и Петрову Гору, ко је имао 20 000 људи пред Јасеновцем и ништа није учинио 3 године...

Back