ISTINA O ABORTUSU?

• Začetnik teme Začetnik teme Senka Z.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zena koja odluci da abortira, neka to uradi i niko nema pravo da joj se mesa u odluku. Zena koja nikada ne bi abortirala, neka ne abortira i niko nema pravo da osporava njenu odluku. Svako zna sta je u datoj situaciji za njega najbolje. To je individualno. Ono sto je meni strasno u vezi sa abortusom je to sto u Srbiji godisnje ima 200 000 istih, koje su izvrsile maloletnice. Zato mislim da je problem u tome sto se ne koristi kontracepcija. Tim devojkama bi bilo mnogo lakse i fizicki i psihicki kad bi koristile neki vid zastite, nego sto dovode sebe u situaciju da razmisljaju o abortusu.

Poslednja izmena:
Одакле ти тај податак?[/QUOT

Cula sam u emisiji Kljuc. Tema je isto bila abortus za ili protiv? Jedna zena je preterala(po meni) sa stavom da zene nemaju pravo na abortus i da je to sebicno. Neki su bili pri tome da je to telo odredjene zene i njeno pravo(to je i moj stav). A ginekolozi su pricali o tome da postoje razni vidovi kontracepcije i da se pre svega o tome treba informisati(to i ja mislim, bolje spreciti nego leciti).

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=75688&datum=2008-09-26

Детаљније мало...

''BROJKE

10.592 ABORTUSA prijavljena 2003. godine u Beogradu
31 GODINU prosečno imaju žene koje abortiraju
86,9 ODSTO ih je u braku
3,7 ODSTO trudnoća prekinu žene mlađe od 20 godina
0,9 ODSTO abortusa je među maloletnicama''

За веровали или не...:???:

Зато ми ова бројка од 200 000 малолетница годишње делује...:think:
Биће да је пар нула вишка у питању...

Зато ми ова бројка од 200 000 малолетница годишње делује...:think:
Биће да је пар нула вишка у питању...
Да. 200 000 Је укупан број пријављених абортуса.
плус они непријављени по прив. клиникама...:confused:
Стварно ме збуњује то што су у огромној већини жене у браку.
Некако ми је реалније звучало да воде малолетнице.. као.. ''не знају деца''...
ал ово...:roll:

aaa...to je samo zato sto su zene opustenije...yeah, right... :lol:

Не знам чему провокација. Надам се да ти знаш.

Парови који су у браку не воде много рачуна о контрацепцији. Као, он ће је ,,чувати'', а она увек може да абортира ако неће децу, али ће пред светом бити ,,поштена'' јер није девојка, већ удата жена.
И ово не пишем напамет, осврнимо се где и како живимо.
Многе жене, образоване, не користе контрацепцију у браку. Ретко који мушкарац користи кондом у браку.
Ово је већ тема о контрацепцији, али не чуди ме податак да већина жена које су абортирале јесте у браку.

Не знам чему провокација. Надам се да ти знаш.

Парови који су у браку не воде много рачуна о контрацепцији. Као, он ће је ,,чувати'', а она увек може да абортира ако неће децу, али ће пред светом бити ,,поштена'' јер није девојка, већ удата жена.
И ово не пишем напамет, осврнимо се где и како живимо.
Многе жене, образоване, не користе контрацепцију у браку. Ретко који мушкарац користи кондом у браку.
Ово је већ тема о контрацепцији, али не чуди ме податак да већина жена које су абортирале јесте у браку.

koja provokacija; to sto sam sugerirala da zene nisu jedini ucesnici braka...?

mnoge zene ne koriste kontracepciju, u braku ili van njega, zato sto su neobrazovane
+/= ne zele se usprotiviti svojim partnerima...
e, onda imamo to sto imamo...
iz slicnih razloga mnoge zene trpe nasilje; psihicko i fizicko...dapace, ovo o cemu pricam i sto sam cula od vise zena u dobi od 35 do 50 vlastitim usima (radilo se o njihovim zivotima...) je, takodjer, vid nasilja...
samo, i nevjerojatan mazohizam...po meni...
pustiti partnera da umjesto tebe odlucuje o tvom zdravlju i zivotu i zavrsiti na abortusu zato sto ste u braku/vezi, a
on je...netolerantan/neobavijesten muzjak balkanikus...je stvarnost i glupost mnogih "srpskih gospodja"...otud i statistike...:)

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=75688&datum=2008-09-26

Детаљније мало...

''BROJKE

10.592 ABORTUSA prijavljena 2003. godine u Beogradu
31 GODINU prosečno imaju žene koje abortiraju
86,9 ODSTO ih je u braku
3,7 ODSTO trudnoća prekinu žene mlađe od 20 godina
0,9 ODSTO abortusa je među maloletnicama''

За веровали или не...:???:

ali to su PRIJAVLJENI abortusi, ili oni za koje se zna...
izgleda da je najveci procenat udatih zena koje su radile abortus jer se ne stide, jer abortus rade u bolnici, jer imaju podrsku muza. :think:(ili mozda ne?)
a najgore u ovoj prici oko abortusa sto se on radi po podrumima, mlade devojke to rade krisom kod babe zivane ili priucenih doktora ili same izazivaju spontani pobacaj..... e ja sam protiv toga . Mada....hm:think:ko zna zasto to rade, ni to nije za osudu....

mnoge zene ne koriste kontracepciju, u braku ili van njega, zato sto su neobrazovane
+/= ne zele se usprotiviti svojim partnerima...
e, onda imamo to sto imamo...
iz slicnih razloga mnoge zene trpe nasilje; psihicko i fizicko...dapace, ovo o cemu pricam i sto sam cula od vise zena u dobi od 35 do 50 vlastitim usima (radilo se o njihovim zivotima...) je, takodjer, vid nasilja...
samo, i nevjerojatan mazohizam...po meni...
pustiti partnera da umjesto tebe odlucuje o tvom zdravlju i zivotu i zavrsiti na abortusu zato sto ste u braku/vezi, a
on je...netolerantan/neobavijesten muzjak balkanikus...je stvarnost i glupost mnogih "srpskih gospodja"...otud i statistike...:)
Баш...:confused:

Сетила сам се и ја неких бљак прича.. Где лекар буквално мора да запрети да јој следећи пут неће дозволити да абортира (тако се лажу мала деца :mrgreen:) да би се он дозвао памети...
кад постане свестан да ће ранити још једна гладна уста одмах се вата презерватива...
Какав ли би хаос настао када би забранили абортус у браку?..:think:
или макар ограничили број..
Рецимо - дозвољено је свега три абортуса у браку. :confused:
(За случај да је поштар крив :mrgreen:)

Ја сам постала неозбиљна за овакве теме...:lol:

:bye:

Баш...:confused:

Сетила сам се и ја неких бљак прича.. Где лекар буквално мора да запрети да јој следећи пут неће дозволити да абортира (тако се лажу мала деца :mrgreen:) да би се он дозвао памети...
кад постане свестан да ће ранити још једна гладна уста одмах се вата презерватива...
Какав ли би хаос настао када би забранили абортус у браку?..:think:
или макар ограничили број..
Рецимо - дозвољено је свега три абортуса у браку. :confused:
(За случај да је поштар крив :mrgreen:)

:bye:

pa to je bar lako;
"on" bi je odveo "mesaru" da joj napravi jos jedan abortus i onda fino nastavio po starom do narednog, a "ona" bi cutala da "zastiti"..."porodicu"; brak i, vec rodjenu, djecu...:confused:

pa to je bar lako;
"on" bi je odveo "mesaru" da joj napravi jos jedan abortus i onda fino nastavio po starom do narednog, a "ona" bi cutala da "zastiti"..."porodicu"; brak i, vec rodjenu, djecu...:confused:
Да.. опет би страдале најугроженије...
Све за љубав...:roll: де је онај смајли што каже бљак...:confused:

jel moze neko da mi kaze koje argumente da upotrebim ukoliko mi druga strana kaze da nije zena kriva ukoliko je silovana i ima prava na abortus onda!
a napominjem da sam PROTIV ABORTUSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
p.s-imam debatu

Ајме, Гучи, зар ти је лакше било да ископаш тему од пре Христа него да завириш на Дом и породицу где већ постоји актуелна тема о абортусу?

Naravno da sam za abortus, i uzhasno me nerviraju komentari tipa "shto nije pazila gde je legla" i slichno. E pa legla je gde je htela, i zashto bi to bio nechiji problem?Kao da je ona sva srecna shto je zavrshila u takvoj situaciji?Uostalom, mnogi parovi koji se zabavljaju duzhe vreme ne koriste zashtitu vec gledaju plodne i neplodne dana.. ne kazhem da je to pohvalno, shtavishe, ali jednostavno tako je..I sigurno se nekom omakne, pogreshi, i shta? Ako je devojka mlada i ne spremna da nosi taj teret, chemu? I ako vec ne mozhe detetu da pruzhi normalne uslove, onda je bolje da ga unishti dok je josh uvek samo fetus.. Od dva zla se bira manje..
Moja drugarica je ostala trudna kad je imala 15 godina, i ishla je na abortus.. I taj vremenski period je bio neshto najodvratnije u mom zhivotu, i mogu da zamislim kako je tek bilo njoj.. Ali sami pravimo greshke sami biramo kako cemo ih reshiti, svakako cemo najvishe mi nadrljati.

Evo ti argument zasto zena zaista nije kriva i zasto ima prava na abortus ONDA ...:confused:
Zato sto je silovana, zato sto je nad njom ucinjeno jedno gnusno delo. Ako rodi to dete velika je verovatnoca da ce ga mrzeti, jer ce je stalno podsecati na taj cin. I sta mislis, ako to dete pozivi dovoljno da postane odrastao covek ( ukoliko ga majka koja ce imati velike psihicke probleme, ne ubije odmah posle porodjaja) u kakvu osobu ce izrasti... Da li ce i on ili ona biti isfrustriran, jer ce sigurno u jednom delu zivota saznati da je plod gnusnog zlocina, da li ce i on ili ona imati teske psihicke probleme, da li ce mrzeti sebe... Ako ona, da li ce mrzeti sve muskarce na ovom svetu, da li ce mrzeti majku koja ju je rodila, da lice ukoliko bude imala svoje dece voleti tu decu... AKo je on da li ce biti isti kao otac vodeci se frazom, ako je on mogao da napravi dete na taj nacin, mogu i ja...
I tu ce opet stradati nazalost nevini ljudi iz njihove okoline...
Mozda jesam surova, ali ovo vam je puka realnost, malo se osvrni pa pogledaj sta se dogadja u ovom svetu, sta majke rade sa svojom decom, sta deca rade po skolama...

Naravno da sam za abortus, i uzhasno me nerviraju komentari tipa "shto nije pazila gde je legla" i slichno. E pa legla je gde je htela, i zashto bi to bio nechiji problem?Kao da je ona sva srecna shto je zavrshila u takvoj situaciji?Uostalom, mnogi parovi koji se zabavljaju duzhe vreme ne koriste zashtitu vec gledaju plodne i neplodne dana.. ne kazhem da je to pohvalno, shtavishe, ali jednostavno tako je..I sigurno se nekom omakne, pogreshi, i shta? Ako je devojka mlada i ne spremna da nosi taj teret, chemu? I ako vec ne mozhe detetu da pruzhi normalne uslove, onda je bolje da ga unishti dok je josh uvek samo fetus.. Od dva zla se bira manje..
Moja drugarica je ostala trudna kad je imala 15 godina, i ishla je na abortus.. I taj vremenski period je bio neshto najodvratnije u mom zhivotu, i mogu da zamislim kako je tek bilo njoj.. Ali sami pravimo greshke sami biramo kako cemo ih reshiti, svakako cemo najvishe mi nadrljati.

A sta reci kada te i na porodjajnom stolu, kada dodjes da se hrabro porodis bez epidurala, da pokazes svoju jacinu i hrabrost babica vredja komentarima tipa " Nije te bolelo kad si se yebala " .
Apsolutno ZA... Mada nisam za varijantu kada udate zene sa vec 2-3 dece abortus smatraju vidom kontracepcije... Imam primer u bliskoj okolini koja ni sama ne zna koliko je imala... To ti je uglavnom kod zatucanih ljudi koji misle da je sramota piti pilule ili staviti spiralu... Ej, a nije sramota ici svake godine ( ili redje ) na abortus?!:otkacio:

Nekoliko pitanja za sve devojke-zene kojima je ovaj naslov skrenuo paznju: 1.Koliko znaju o abortusu; 2.Da li ga podrzavaju; 3.I da li su uopste sigurne sta donosi abortus? :?: :!:

1.Uradila pre mesec ipo, lepo mi je objašnjeno.
2.u principu ga ne podržavam, pristalica sam edukacije i kontracepcije ali je u mom slučaju bilo iz zdravstvenih razloga.
3.neredovan ciklus, povećanu mogućnost infekcija, kajanje i grižu savesti, osudu okoline...

Evo ti argument zasto zena zaista nije kriva i zasto ima prava na abortus ONDA ...:confused:
Zato sto je silovana, zato sto je nad njom ucinjeno jedno gnusno delo. Ako rodi to dete velika je verovatnoca da ce ga mrzeti, jer ce je stalno podsecati na taj cin. I sta mislis, ako to dete pozivi dovoljno da postane odrastao covek ( ukoliko ga majka koja ce imati velike psihicke probleme, ne ubije odmah posle porodjaja) u kakvu osobu ce izrasti... Da li ce i on ili ona biti isfrustriran, jer ce sigurno u jednom delu zivota saznati da je plod gnusnog zlocina, da li ce i on ili ona imati teske psihicke probleme, da li ce mrzeti sebe... Ako ona, da li ce mrzeti sve muskarce na ovom svetu, da li ce mrzeti majku koja ju je rodila, da lice ukoliko bude imala svoje dece voleti tu decu... AKo je on da li ce biti isti kao otac vodeci se frazom, ako je on mogao da napravi dete na taj nacin, mogu i ja...
I tu ce opet stradati nazalost nevini ljudi iz njihove okoline...
Mozda jesam surova, ali ovo vam je puka realnost, malo se osvrni pa pogledaj sta se dogadja u ovom svetu, sta majke rade sa svojom decom, sta deca rade po skolama...

U ovom slučaju podržavam. Ako majka nije dovoljno jaka da se izbori, zašto i nju i to dete koje nije ništa krivo izlagati nepotrebno dodatnoj patnji?!

Back