Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Više od pola Srbije su kvazi vernici. Malo je onih koji još nisu kršteni. Ja nisam prošla nikakav obred i ne želim. Zašto na svakom koraku moram da slušam da sam zbog toga loš ili nezreo čovek?
Ја ти то рекла???Da li i koliko to mene ugrožava drugo je pitanje..... mene možda ne, ali nekoga drugog će svakako ugroziti, pa i navesti da se krsti kako bi prestala takva zapitkivanja.
То није ''друго питање'', то је ПРВО ПИТАЊЕ! Значи, ако тебе не дотиче, не смета ономе ко је то одабрао - како може да те угрожава и зашто се ТИ буниш ако се не буни онај на кога се то односи??? ТО све време питам!Da, čim je nešto u većini teži da dobije monopol. Zakon tržišta. Ništa nejasno. A monopol nije poželjna pojava.
Важи ли то и за друге апстрактне идеје типа: толеранција, демократија, братство, слобода, једнакост, еманципација...????
i da ti kazem, aloooo....bio sam slican....shvatices i ti. Godine ne donose mudrost ni superiornost, ali donose zrelost da se neke stvari prihvate. to nije defetizam, nego realizam