ISTINA O ABORTUSU?

• Začetnik teme Začetnik teme Senka Z.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Niko nema pravo da odluchuje ko tje ziveti,a ko tje umreti,to odluchuje samo Bog.
A je li? Znači planirane trudnoće su takođe zlo po sebi? Tj. radimo nešto na šta nemamo prava..... kontracepcija isto je l'? Nemamo pravo da odlučujemo koja jajna ćelija i koji spermatozoid će se spojiti nego treba 'nako, da pustimo sreći na volju? Pardon, Bogu?

Po tvojoj logici stvarno je seks pre braka greh u kompletu sa svakim odnosom koji nije u svrhu reprodukcije, tačnije - mi nemamo prava odlučivati ko će živeti, tako isto nemamo prava stvarati život???

Nego će on već to sam, iz neke stene ili glavice kupusa, šta li?

O Bože da li ti čitaš ovo? :confused:

a ako te siluju?...jel žena mora ceo život da zapostavi to dete nit krivo ni dužno zbog toga što joj je neki skot učinio?----a emocionalno ne može da zaboravi kako je to dete začeto...
A nemojte ni te priče, dete je dete, stvarno sumnjam da će dete biti nešto mnogo zapostavljenije ako nije željeno naspram onoga koje jeste, to je do majke i njenih ličnih osobina da li će i kako se postaviti prema detetu.

Radi se o tome da je neko silovao da ima dete a tu opet postoji onaj problem slobodne volje koji je u slučaju silovanja samo ekstremno očigledan, u slučaju prosto neželjene trudnoće u pitanju je ista stvar, ali niko nije spreman da odatle krene nego svi opiče po nekim ženama koje je "muka naterala na abortus"..... hej, pa da je do silovanja ili strahovite nemaštine odavno ovo ne bi bilo pitanje, ni moralno kamoli pravno.

Ја сам заиста запањена неким примерима!
Не морамо причати само о случајевима силовања и болестима. Просто, кроз многе постове се протеже и брига о емотивном стању родитеља и деце која су већ рођена.

Ако избегнем причу о контрацепцији, дакле, деси се трудноћа жени која има онолико деце колико је планирала ( са партнером или без, тренутно нема везе), зашто би била осуђена да роди дете које нико у тој породици не жели?

Не ради се ни само о егзистенцији.
Ради се о емотивном стању деце која су жељена, вољена, и коју може тешко погодити рађање још једног детета.
Планирање породице је врло битно, а абортус, некада, мора да буде део тог планирања.

[
Ради се о емотивном стању деце која су жељена, вољена, и коју може тешко погодити рађање још једног детета.

Da sam se ja pitala, posto sam najstarije dete u porodici, a sto na srecu nisam, nikad ne bih imala ni brata ni sestru i zato mislim da uz sve moguce i nemoguce razloge, taj razlog dal ce mi se vec rodjeno dete sloziti sa tim da dobije jos nekog pored sebe, ne pije vodu, tj. niko ga ni ne pita jer ne ume ni da ti odgovori razumno tako da se zbog tog misljenja ne bih posebno potresala i to sigurno ne bi bio razlog za namerno prekidanje trudnoce.
I evo ja na svom primeru znam da nisam pogodjena radjanjem jos jednog deteta samo sam bogatija al to da me je neko pitao kad sam imala tri godine i kad je mama rodila sestru, ne znam da li bi umela nesto da kazem, a bila sam ljubomorna ko skot. A sad mi je sestra sve na svetu kao i brat.

Јесте. Само, по твом писању мајчинство би требало да буде казна за несмотрене жене, па и девојчице... Оно, једном си се, са 16 година, креснула без сигурне заштите - ко ти је крив, има за казну да испашташ цео живот?! Ок и да је тако. Само, ја те питам шта мислиш о томе, ко би био тиме више кажњен - шеснаестогодишња мајка која не жели дете, или дете које никада није било жељено и које никада неће бити вољено?

Dete mozda nije bilo zheljeno,ali ko kaze da netje biti voljeno?

E,nishta ne opravdava abortus! Alo bre,pa to je ubistvo,kazem vam po milioniti put! Pa nije ni to dete krivo ni za shta pa hotje da ga ubiju,to malo neduzno dete koje je nastalo zbog nepromishljenosti jedne glupache! Stvarno je strashno ako je neko u stanju da unishti jedan novi mali zivot...

Pa ako ta devojka vetj ne zeli to dete,neka ga da na usvajanje,pa da zivi negde sa nekim ko ga hotje i da bude sretjno,a ne da ga ubije... :cry:

...А да је твоја мама остала опет трудна када си имала 17 година? Оно, ти идеш у град, имаш момке, а мама трудна?

Немој то гледати из перспективе ових година, гледај на то као девојка од 17, па ће ти све бити јасно...

Dete mozda nije bilo zheljeno,ali ko kaze da netje biti voljeno?

E,nishta ne opravdava abortus! Alo bre,pa to je ubistvo,kazem vam po milioniti put! Pa nije ni to dete krivo ni za shta pa hotje da ga ubiju,to malo neduzno dete koje je nastalo zbog nepromishljenosti jedne glupache! Stvarno je strashno ako je neko u stanju da unishti jedan novi mali zivot...

Pa ako ta devojka vetj ne zeli to dete,neka ga da na usvajanje,pa da zivi negde sa nekim ko ga hotje i da bude sretjno,a ne da ga ubije... :cry:
Аха, нека га да социјалној установи... јеси ли видела како живе деца без родитељског старања? Јеси ли упознала неко дете које је мајка оставила у породилишту?
Ја јесам, и знам шта осећају та деца и какве трауме вуку кроз живот...

Poslednja izmena:
...А да је твоја мама остала опет трудна када си имала 17 година? Оно, ти идеш у град, имаш момке, а мама трудна?

Немој то гледати из перспективе ових година, гледај на то као девојка од 17, па ће ти све бити јасно...

A bas sam ja to htela da kazem,samo jos uvek sam na nekoj probi.valjda.

Ох, сад тек видим да имаш 17 година. Да ли би волела да ти мама сада роди бату или секу?

Ako te bash zanima,volela bih.
Moji mama i tata se razvode i rekla sam im ako nadju nekog i ako budu mogli,da mi jedno od njih,hmmm,"sredi" da imam batu ili seku. :-)

Samo... Kakve to veze ima sad sa svim ovim...??????????
Meni tu nishta nije blam da mi mama bude trudna!

p.s. nemoj da si zivchana,ovo je forum,samo diskutujemo... : )

p.s.s. Ma sve znam ja kako je toj deci,ali sve je bolje nego da ga ubiju,jer ko ti garantuje da to dete netje pronatji ok porodicu,shkolovati se,i imati sasvim ok zivot? Zashto oduzimati nekome priliku da zivi kad mi ne znamo 100% kakva tje njegova budutjnost biti??

Zasto mi se cini da je ovo bilo meni namenjeno?

Moji mama i tata se razvode i rekla sam im ako nadju nekog i ako budu mogli,da mi jedno od njih,hmmm,"sredi" da imam batu ili seku. :-)

Samo... Kakve to veze ima sad sa svim ovim...??????????
Meni tu nishta nije blam da mi mama bude trudna!

p.s.s. Ma sve znam ja kako je toj deci,ali sve je bolje nego da ga ubiju,jer ko ti garantuje da to dete netje pronatji ok porodicu,shkolovati se,i imati sasvim ok zivot? Zashto oduzimati nekome priliku da zivi kad mi ne znamo 100% kakva tje njegova budutjnost biti??

Mala,ti si omasila forum,idi na teen,mozak ti se nije dovoljno razvio.Nemas pravo ni da glasas,a solis pamet zrelim zena.:thumbdown:

Ne znam sto je to strasno...:think: ja se ne bi ljutila na moju majku ni sada da rodi(al' ne moze u'fatio je klimaks:mrgreen:)... to je odluka svake zene koliko dece zeli da ima... mislim da se deca tu ne pitaju...

I kad smo bili u najvecoj finansiskoj krizi ja sam zelela jos jednog brata ili sestru...

P.S. Moj bivsi je otkrio da mu je mama trudna kad je imao 18 god... on je bio toliko tuzan, nisam mogla da verujem...:sad2: eno sad ga voda svuda sa sobom...:klap:

A i da nije meni namenjeno kakve veze ima kako bi se JA osecala da mi mama bude trudna i sada ?
Jel bi to bio valjan razlog za abortus zato sto bi meni mozda bilo neprijatno ? Ili je to opipljiv dokaz da se i moji roditelji seksaju?ccc....strasno...u tim godinama....ju ju

Evo tata mi je bio "trudan" sa 59 pa sta? :) Sta ja mislim ili ne mislim o tome apsolutno nema veze sa njihovim izborom.

Mala,ti si omasila forum,idi na teen,mozak ti se nije dovoljno razvio.Nemas pravo ni da glasas,a solis pamet zrelim zena.:thumbdown:

Slushaj ti velika ;p ,ja to pravo dobijam za koji mesec,a to shto ja imam 17 godina ne znachi da mi je mozak nerazvijen(ja nisam mentalno zaostala,retardirana isl...),i nemoj da me vredjash! Ja sam mozda mlada,ali nisam glupa i imam svoje stavove,i zashto osoba od 17 godina ne bi bila zrela(mozda ne dovoljno kao odrasla osoba,ali je svakako zrela)?!

I da te nauchim,velika,kad diskutujesh sa nekim o nechemu,ne napadash ga i ne vredjash. Mozes retji shta mislish,mozesh i da se ne slozish samnom,ali ne da vredjash.

Ne solim ja nikome pamet,nek radi svako shta je kome drago,ja samo kazem SHTA MISLIM!

A i da nije meni namenjeno kakve veze ima kako bi se JA osecala da mi mama bude trudna i sada ?
Jel bi to bio valjan razlog za abortus zato sto bi meni mozda bilo neprijatno ? Ili je to opipljiv dokaz da se i moji roditelji seksaju?ccc....strasno...u tim godinama....ju ju

Evo tata mi je bio "trudan" sa 59 pa sta? :) Sta ja mislim ili ne mislim o tome apsolutno nema veze sa njihovim izborom.

Vilo,mislim da je bilo namenjeno Mesecevoj Ratnici,nebitno,kakve veze imas ti sa ovim?
Mozda nije razlog za abortus da ti mama zatrudni,to je bio samo primer,sta bi bilo da ona sa 17 god zatrudni?Da li je zrela?:dontunderstand:

Samo... Kakve to veze ima sad sa svim ovim...??????????Meni tu nishta nije blam da mi mama bude trudna!

:rotf:
Чекај, ТИ МЕНИ кажеш ''Немој да си живчана''? :lol:
Молим те, дај ми иједну назнаку по којој си ти моје речи прочитала као ''живчане''?

Ти, која стављаш 10 знакова питања?! :lol:

Види, радим са пубертетлијама и знам колико је у тим годинама тешко прихватити родитељску сексуалност. Деца у тим годинама НЕ ЖЕЛЕ да мисле да њихови родитељи још увек раде ''оно''. То доживљавају као срамоту, нарочито пред својим вршњацима.
Има пубертетлија који то успешно преброде, али да ли заиста мислиш да у једној четворочланој породици (мама, тата, син од 15 и ћерка од 17 година), само родитељи треба да се питају о томе да ли ће доћи још једна беба у кућу, или и деца имају ту нека права, јер и о њиховим животима се ради, побогу!

Slushaj ti velika ;p ,ja to pravo dobijam za koji mesec,a to shto ja imam 17 godina ne znachi da mi je mozak nerazvijen(ja nisam mentalno zaostala,retardirana isl...),i nemoj da me vredjash! Ja sam mozda mlada,ali nisam glupa i imam svoje stavove,i zashto osoba od 17 godina ne bi bila zrela(mozda ne dovoljno kao odrasla osoba,ali je svakako zrela)?!

I da te nauchim,velika,kad diskutujesh sa nekim o nechemu,ne napadash ga i ne vredjash. Mozes retji shta mislish,mozesh i da se ne slozish samnom,ali ne da vredjash.

Ne solim ja nikome pamet,nek radi svako shta je kome drago,ja samo kazem SHTA MISLIM!

Prvo,ne bi se tako zgrazavala i izrazavala da si zrela.Nisam rekla da si glupa,nezrela,pobogu kako mozes da zastupas nesto sto nisi osetila?
Bices zena i shvatices kad sazris da imas pravo izbora.:confused:

Vilo,mislim da je bilo namenjeno Mesecevoj Ratnici,nebitno,kakve veze imas ti sa ovim?
Mozda nije razlog za abortus da ti mama zatrudni,to je bio samo primer,sta bi bilo da ona sa 17 god zatrudni?Da li je zrela?:dontunderstand:

Ali osobe koje su odgovorne i koriste ono shto se zove (moz' misliti) mozak,netje dolaziti u takve situacije! Zrela devojka tje paziti jer zna kakve su posledice,prema tome,zashto bi se ja stavljala u poziciju nezrele glupache kad ja to nisam? ;p
Imam i ja dechka pa nemam stomak do zuba. ;p

Молим те, дај ми иједну назнаку по којој си ти моје речи прочитала као ''живчане''?

Види, радим са пубертетлијама и знам колико је у тим годинама тешко прихватити родитељску сексуалност. Деца у тим годинама НЕ ЖЕЛЕ да мисле да њихови родитељи још увек раде ''оно''. То доживљавају као срамоту, нарочито пред својим вршњацима.
Има пубертетлија који то успешно преброде, али да ли заиста мислиш да у једној четворочланој породици (мама, тата, син од 15 и ћерка од 17 година), само родитељи треба да се питају о томе да ли ће доћи још једна беба у кућу, или и деца имају ту нека права, јер и о њиховим животима се ради, побогу!

Samo roditelji... deca nemaju nikakva prava da o tome odlucuju...
To je moje misljenje...:bye:

Imam veze eto isto koliko i ti , hvala na pitanju.

Ma nema veze na kraju kome je bilo namenjeno, ali vise nas je postovalo maltene u isto vreme, samo sam morala da odgovorim jer ne vidim kakve veze ima dal nekome mama zatrudni ili ne ma sve sam vec rekla gore.

A i daj malo to dete da pustimo na miru, ma i mi smo bile garant najpametnije u tom periodu , i uostalom ima i ona pravo na svoje misljenje , mi na svoje, i ne daj boze da se dovede u situaciju da sve ovo sto je rekla pocen da preispituje.

Ja imam mozak i razmishljam,pa mi se to netje desiti. ;p
Prema tome,to me ne zanima.
Svejedno,to je ubistvo.
Zahvaljujem se na informaciji da je imati mozak (uzgred svi ga imamo i po istom principu nam funkcionise) i biti nevina jedno te isto.To su neki novi bioloski momenti? :think:Izvini ali da li si ti ovlascena da nekome dopustas abortus tacnije razloge zasto je do istog doslo.Odakle ti pravo kao prvo da nekome zavirujes u medjunozje,a kao drugo da projektujes svoje iskustvo ,u ovom slucaju neiskustvo na tudje zivote,okolnosti i situacije i kao trece nemas cak ni pravo da bilo kome sudis.

Vishe znakova pitanja je zato shto sam apsolutno zbunjena primerom koji je dat... ALi nisam iznervirana.

Ja smatram da samo nezrele osobe ne mogu da prihvate da im roditelji imaju seksualne odnose,jer to nishta nije sramota,to je normalna stvar. Prema tome,nezrele osobe se ne pitaju bash puno oko nekih stvari.

Ponavljam - To je egoizam!

Back