ISTINA O ABORTUSU?

• Začetnik teme Začetnik teme Senka Z.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nema razlike u ovom konkretnom slucaju, plod je sasvim normalno razvijen...
sto se srca tice: ono pocinje kucati tek sa ukrajme trece nedelje od zaceca - oko 21 dana...
http://en.wikipedia.org/wiki/Heart_development

ps zalosno je koliko nemas pojma o vlastitom tijelu/razvitku...:)

I?

Znaci da je OPRAVDAN abortus do 90 dana? (Tri nedelje je 21 dan)

Sad si dokazala bas oni sto nisi htela.

То није одговр на питање шта мајка да ради са дететом које не жели? Шта држава да ради са њим? Шта ти предлажеш?
Шта ћемо са иглама за плетење и умирањем од сепсе?
Шта ћеш ако сутра твоја ћерка у 14. години остане трудна?
Шта ћемо са децом оних мајки које буду на робији због абортуса?

Абортуса је било и биће, увек! Никаве забране неће их спречити. Питање је само ко ће и како га спороводити.

u ovome i jest bit...:confused:

alo misu,pa sta ti trebalo da se okomis na zene?
ok shvatam da ima zatucanih ljudi,al ti ga bas pretera..danas svako ima pravo da odlucuje sta ce sa svojim zivotom!!!
verujem da ti smeta ovolika sloboda zena,ocigledno bi nas sve u manastir poslao...
i verovao ti ili ne,znam dosta drugara koji su se poneli onako kako se od njih inace ocekuje. ako vas je vec dvoje potrebno da se bebpce napravi (silovanje ne ubrajam u ovo) onda se zajednickom odlukom odlucite sta dalje i kako dalje..
ne mogu da verujem da danasnji momcici imaju razumnije razmisljanje od tebe..:think:

На почетку теме, неко рече да абортус не сме да буде вид контрацепције. И са тим се слажем, и не могу рећи да сам за абортус, али наравно да јесам кад је то једини излаз из ситуације.

ja sam rekla da kontracepcija nije samo zastita od trudnoce,uopsate pojam kontracepcija,ne znam kako da objasnim,tako da abortus prema tome(sto kontracepcija NIJE samo zastita od trunoce)ne moze biti vid pomenutog...

A za celni mis rekoh neka pita roditelje kad su je zaceli,pa nek tada slavi rodj,i ode u opstinu da joj isprave podatke

ЈА сам рекла ,,абортус као вид контрацепције'', али не буквално, него као заштита од рођења нежељеног детета. Тако кажу и неки стручњаци, зато сам употребила тај израз.

Као алтернативу забрани абортуса ја бих увела обавезно сексуално вапитање (не мора то да буде посебан предмет, али може да се одради и у виду курса уз сарадњу лекара, гинеколога, психолога...)...
У склопу тога би био обавезан одлазак у апотеку у куповина кондома. Значи да млади савладају стид и страх!
Увела бих обавезно упознавање са средствима за контрацепцију, одвела бих девојчице код гинеколога у ординацију, да виде како све то изгледа, објаснила како тече преглед, шта им је потребно за преглед, где могу да се обрате...
И што је најважније - вежбала би их да кажу НЕ сексу без кондома...а не ''тако ме лепо молио, па ми било жаоооо''...

И да: показала бих им на сликама како изгледа ембрион и фетус, нека им се уреже у памћење сваки пут кад помисле ''неће ваљда баш сад''!

ja sam rekla da kontracepcija nije samo zastita od trudnoce,uopsate pojam kontracepcija,ne znam kako da objasnim,tako da abortus prema tome(sto kontracepcija NIJE samo zastita od trunoce)ne moze biti vid pomenutog...

A za celni mis rekoh neka pita roditelje kad su je zaceli,pa nek tada slavi rodj,i ode u opstinu da joj isprave podatke

ok, Ana...sad smo objasnili; kapiram da je tebi...jasno, ali imas problem da to...verbaliziras...

e sad, ovo dolje je...super smijesno...slazem se... :lol:

Као алтернативу забрани абортуса ја бих увела обавезно сексуално вапитање (не мора то да буде посебан предмет, али може да се одради и у виду курса уз сарадњу лекара, гинеколога, психолога...)...
У склопу тога би био обавезан одлазак у апотеку у куповина кондома. Значи да млади савладају стид и страх!
Увела бих обавезно упознавање са средствима за контрацепцију, одвела бих девојчице код гинеколога у ординацију, да виде како све то изгледа, објаснила како тече преглед, шта им је потребно за преглед, где могу да се обрате...
И што је најважније - вежбала би их да кажу НЕ сексу без кондома...а не ''тако ме лепо молио, па ми било жаоооо''...

И да: показала бих им на сликама како изгледа ембрион и фетус, нека им се уреже у памћење сваки пут кад помисле ''неће ваљда баш сад''!
potpisujem.

TO CARICE....:klap::klap::klap::klap::klap:
ja sam jos u osnovnoj (bilo je to davno) bila vise informisana od vecine,al zato sto nisam htela da budem glupacica koja ne zna osnovne stvari..
a da..to treba da se izvrsi na ministarstvo jaci pritisak..inace svi odosmo u ku...

И ја потписујем.

Kondomati za besplatnim kondomima i nacrtanim embrion treba da budu svuda postavljeni kao one novine 24casa...odo da spavam...

a sta ako neko ne zna da je trudan,a strmekne se na stepenice,posle kad sazna da je UBICA...kuk lele

Но, није тема, али, у земљи Србији, на Педагошком факултету, студенткињи одобрена тема ,, Врсте контрацепције'' , а затим стопирана, са речима продекана да је ,,Срамота причати о контрацепцији у школи''!

Back