"ISTINA ce vas osloboditi.... "

Nisi me razumjela. Zashto je dao odredjenim ljudima zivot kada je znao da cje se pobuniti protiv njega i postati zli u potpunosti?

razumela sam i dobro sam objasnila.... al ti nisi razumeo :confused:

Bog je stvorio tako ljude sa slobodnom voljom i zbog toga oni mogu odluciti da cine greh...

To je bio jedini nacin da ljudi imaju Bozanska svojstva....

takodje zbog slobodne volje oni mogu iz ispravnog motiva tj ljubavi biti poslusni Bogu

sto je jedini ispravan nacin....

i jedino to Bog uvazava....

Jer odsustvo slobodne volje bi znacilo da su roboti a ne ljudi....

Takodje terati ljude da sluze Bogu nije izraz ljubavi...

Dao je svima zivot, iz ljubavi, iako je znao, tj mogao predvideti da mogu neki izabrati put protiv Boga...

Ali opet znao je kao tvorac, da ce uvek biti ljudi koji ce biti poslusni Bogu, iz ljubavi ... :)))))

Kao i da ce neki postati zli....

Zato je i dao zakon i vreme da se sve resi....

problem zla...

BOg za sve ima svoj nacin i resenje....

Ima svoju nameru koju ce ostvariti

i unistice zlo zauvek....

:heart:

Poslednja izmena:
Pa nismo se jos sreli.........nesto ga nema zadnjih 2000 i nesto godina, :zcepanje: ali je ostavio svoju autobiografsku knjigu "Zivot i putesestvije jednog Boze" poznatiju kao biblija.
I sto put je lik promenio kroz to putovanje. Od vidiljivog do nevidljivog, preko toliko strašnog da ko ga vidi odmah mre.
Samo karakter menjao nije. Sujetan bio i osto. :lol:

razumela sam i dobro sam objasnila.... al ti nisi razumeo :confused:

Bog je stvorio tako ljude sa slobodnom voljom i zbog toga oni mogu odluciti da cine greh...

To je bio jedini nacin da ljudi imaju Bozanska svojstva....
.....
Bog kao sveznajucj je morao znati da cje Adam i Eva pochiniti grijeh. Bog kao sveznajucj je morao unaprijed znati ko cje postati zao. Bog kao sveznajucj je morao znati da odredjeni ljudi necje vjerovati u njega. Bog kao sveznajucj je morao znati da cje Djavo da se okrene protiv njega. Bog kao sveznajucj je oduvjek morao znati shta cje da se deshava, zashto stvarati takve ljude/bicja/sve? Bog ne postoji, ako postoji nije sveznajucj, ako nije sveznajucj a religije ga tako predstavljaju onda religije nisu u pravu, kako onda znamo koje je uchenje ispravno ako svaka grijeshi?

Paradoks sveznanja, omnipotentnosti i beskrajne ljubavi su najbolji argumenti protiv Boga kakvim ga danashnje religije prikazuju. Ili nije takav, ili ga nema. Ja josh uvijek nisam siguran koje je od toga dvoje, ali je jedno sigurno, ako postoji, religije ga ne prikazuju ispravno i samim tim ne znamo koje je uchenje ispravno. Zashto onda pripadati ijednoj.

Bog kao sveznajucj je morao znati da cje Adam i Eva pochiniti grijeh. Bog kao sveznajucj je morao unaprijed znati ko cje postati zao. Bog kao sveznajucj je morao znati da odredjeni ljudi necje vjerovati u njega. Bog kao sveznajucj je morao znati da cje Djavo da se okrene protiv njega. Bog kao sveznajucj je oduvjek morao znati shta cje da se deshava, zashto stvarati takve ljude/bicja/sve? Bog ne postoji, ako postoji nije sveznajucj, ako nije sveznajucj a religije ga tako predstavljaju onda religije nisu u pravu, kako onda znamo koje je uchenje ispravno ako svaka grijeshi?

Paradoks sveznanja, omnipotentnosti i beskrajne ljubavi su najbolji argumenti protiv Boga kakvim ga danashnje religije prikazuju. Ili nije takav, ili ga nema. Ja josh uvijek nisam siguran koje je od toga dvoje, ali je jedno sigurno, ako postoji, religije ga ne prikazuju ispravno i samim tim ne znamo koje je uchenje ispravno. Zashto onda pripadati ijednoj.

Bog kao sveznajući trebao je znati gdje je Adam u vrtu edena se bio sakrio
Inače ga ne bi zvao Adame gdje si gdje si???
I trebao je znati odmah što je u srcu Adama i Eve a ne da ih kuša pa da sazna.
itd ima 100 ine stvari gdje on kao čovjek izgubljen.
To je neki čovjekove intelegenicije ništa više a duhovno ispod njega 10 stepenica.
Kao da ni sam ne zna koga je stvorio kao znanstvenik slučajno koji se bavio genetskim eksperimentiranjem.

Vecina religija ga ne predstavlja ispravno...

Ali nakon proucavanje Biblije se moze znati ko je u pravu

Koja ga treligija ispravno predstavlja

Koja ispunjava Biblijska merila

Tako sam i ja shvatila..

takodje sistemom eliminacije dodje se do prave ... lako..

Jedino je logicno i ima smisla pripadati pravoj....

Jer na taj nacin Bog daje svoj duh, takodje razumevanje Biblije i zastitu...

Da, Bog je mogao sve predvideti... sve sto si naveo....

da ce savrseni ljudi zgresiti, da ce se andjeo pobuniti.... i zgresiti...

zato je odmah, cim su zgresili i Adam i Eva i Sotona

nasao nacin da sve to ispravi...

i o tome je proreceno u Postanju 3:15

verovatno ga je imao i pre nego su zgresili....

zato i salje svog Sina Isusa da da zivot...

da bi ljude otkupio od greha i SMRTI i ponovo ih doveo do savrsenstva

i vecnosg zivota....

Bog jeste svemocan i sveznajuc...

samo sto je ljudima tesko da ga razumeju jer su daleko niza bica od njega...

Bog jedino moze svojim duhom otkriti Biblijsku istinu iskrenim ljudima...

U Bibliji je Bog otkrio svoju nameru ljudima i prorocanstva koja su se ispunila, tj ispunjavala kao i ona koja ce se ispuniti...

Bice ostvarena prvobitna Bozja namera za zemlju

da ljudi zive vecno na zemlji kao savrsena bica....:heart:

Da, Bog je mogao sve predvideti... sve sto si naveo....

da ce savrseni ljudi zgresiti, da ce se andjeo pobuniti.... i zgresiti...

zato je odmah, cim su zgresili i Adam i Eva i Sotona

nasao nacin da sve to ispravi...

i o tome je proreceno u Postanju 3:15

verovatno ga je imao i pre nego su zgresili....

zato i salje svog Sina Isusa da da zivot...

da bi ljude otkupio od greha i SMRTI i ponovo ih doveo do savrsenstva

i vecnosg zivota....
Ali zashto? Zashto je nashao nachin za ispravljanje greshke (s' tim shto Bog ne moze da pogrijeshi :dontunderstand:) umjesto da sprijechi sva ta deshavanja? Zashto napraviti andjela ako znash da cje da postane chisto zlo i da cje pokushati da napravi i sve ljude zlim, tj. unishtavacje ti planove? Zashto bih ja "sam sebi uskakao u usta" ?

EDIT1:
Bice ostvarena prvobitna Bozja namera za zemlju da ljudi zive vecno na zemlji kao savrsena bica...
Moram da pitam, da li bi ljudi kao savrshena bicja vodili ljubav i imali potomstvo i porodice?

Poslednja izmena:
Slam_Dunker :)

Mozda sam se pogresno izrazila to u vezi greske.... Nije Bog pogresio, ako su ljudi i andjeli zgresili...

On je to predvideo...

On ih je stvorio tako, sa slobodnom voljom, da mogu da pogrese... da mogu da biraju...

Bog je sve predvideo sta bi moglo da se desi i za sve ima resenje....

kako da ostvari svoju prvobitnu nameru...

Jednostavno razmisli o slobodnoj volji... zbog toga su mogli da pogrese i ljudi i andjeli...

al to je jedini nacin bio da bi oni bili savrsena inteligentna bica.... koja bi svojom voljom i iz ljubavi sluzili Bogu...

Bog nije sam sebi uskocio u usta nego je sve isplanirao....

Da, ljudi bi kao savrsena bica imali potomstvo....

to je i bila namera....

ps. dobro razmisljas dobra pitanja...

pozz :)

Poslednja izmena:
Mozda sam se pogresno izrazila to u vezi greske.... Nije Bog pogresio, ako su ljudi i andjeli zgresili...

On je to predvideo...

On ih je stvorio tako, sa slobodnom voljom, da mogu da pogrese... da mogu da biraju...
Savrshena bicja ne mogu da grijeshe, jer onaj ko grijeshi nije savrshen. I ne, nisu Adam i Eva POSTALI nesavrsheni poslije grijesha, da su bili savrsheni, grijeha ne bi ni bilo.

Bog je sve predvideo sta bi moglo da se desi i za sve ima resenje....

kako da ostvari svoju prvobitnu nameru...
Ne, ako je Bog sveznajucj, on nije mogao da PREDVIDI shta bi MOGLO da se desi. On bi ZNAO shta CJE se desiti. Sa 100%-tnom sigurnoshcju. I samim tim se gubi poenta. Meni je krivo shto ne mozemo da "zamijenimo cipele" ja i ti pa da shvatish shta hocju da kazem, jer ochigledno imam problema da pretochim svoje misli u text kada ne razumijesh shta zelim da objasnim.
Bog nije sam sebi uskocio u usta nego je sve isplanirao....
Stvarno je van mog shvatanja kako ti vidish logiku u tim postupcima. Ako je on znao do chega cje sve docji zashto je radio to? Ako je bio cilj da napravi ljude koji cje mu sluziti svojom voljom i ljubavlju zashto ih nije napravio tako, odmah. Zashto ih nije napravio da razumiju shta se trazi od njih, zashto ih nije napravio da ne mogu da podlegnu zlu, da imaju toliku inteligenciju da ne mogu biti prevareni i da mogu odmah spoznati istinu?

Da, ljudi bi kao savrsena bica imali potomstvo....

to je i bila namera....
Vidish, to je matematichka katastrofa. Poslije odredjenog broja godina na Zemlji bi bilo toliko ljudi da ne bi "imali dje iglu bachit' ". Kakvo je to savrshenostvo..?

Jedino je Bog apsolutno savrsen ljudi i andjeli nisu ali su takodje savrsena bica s obzirom na svoju svrhu, vrstu...

rekoh ti zbog faktora slobodne volje mogu pogresiti... i ljudi i andjeli...

a savrsenstvo njih podrzumeva faktor slobodne volje.... i time i mogucnost greha...

Dobro cim je mogao predvideti i mogao je znati da ce se to desiti... i sta onda....

zasto se gubi poenta, bas se ne gubi...

zgresili ne zgresili Bog je ispunio svoju nameru

jer je to jedini nacin bio.... Bog kao savrsen zna najbolji nacin...

jer ih je nemoguce tako ih napraviti... da ne podlegnu zu...

onda bi bili obicni automati tj roboti... a to je daleko od savrsenstva

savrsenstvo je u tome da inteligentna bica mogu svojevoljno i iz ljubavi izabrati dobro.. odlucivati....

Bog je ispunio svoju nameru iako su ljudi zgresili

da ljudi .nastane zemlju ...

ne bi razmnozavanje islo u nedogled valjda :)

Poslednja izmena:
Narocito Adam, bio je savrsen covek, sto znaci da je imao savrsenu savest....
e]Bog je savrsen, sve sto stvara je savrseno...
Jedino je Bog apsolutno savrsen ljudi i andjeli nisu...

I šta je ovde ISTINA? :think:

bitno je da su zbog pohlepe zasluzili unistenje :)))
Za neposlusnost i zlo i buntvonistvo je sledila kazna...
sto preskacete te delove kada Bog kaze da ce ih unistiti....
BOg za sve ima svoj nacin i resenje....i unistice zlo zauvek....:heart:
Jel tebi jasno da BOg ne moze da dopusti da se zlo gomila...sta dalje reci za njih nego da su zli i da su trebali biti unisteni prema zakonu koji je Bog postavio...
...ali jedva cekam da Bog unisti zlo

:eek: :eek: :eek:

a u LJUBAVI nema straha..

BOG JE LJUBAV :heart:

STVORIO JE LJUDE DA BUDU DOBRI A NE ZLI...

DAO JE LJUDIMA ZAKON PO KOME AKO NEKO IZABERE ZLO, ZASLUZUJE UNISTENJE

BOG KAO LJUBAV NE MOZE DOPUSTI DA ZLO DOVEKA POSTOJI

BOG JE DOPUSTIO SAMO JEDNO VREME DA POSTOJI ZLO, SA SVRHOM

I TO JE PRILIKA SVIMA DA SE POKAJU, ODVRATE OD ZLA I DOBIJU VECNI ZIVOT

BOZANSKA PRAVDA ZAHTEVA DA SE ZLO UNISTI

I BOG CE KAO STO JE U PROSLOSTI UNISTAVAO ZLO

I U BUDUCNOSTI CE GA UNISTITI...

U ARMAGEDONU... BOZJEM RATU

U BIBLIJI JE DAT MORALNI ZAKON NAMA

AKO ZELIMO DA ZIVIMO

DA VECNO ZIVIMO :heart:

Kada si O V D E napisala...

Jedino je Bog apsolutno savrsen ljudi i andjeli nisu ali su takodje savrsena bica s obzirom na svoju svrhu, vrstu...

teško da si razmišljala o napisanom. Kao neko ko pretenduje na večan i savršen život, trebala bi da ne juriš pišući. Inače ne bih rekao da si zbunjena jer mislim da je takvo pisanje 5 - 6 reči po automatizmu, bez razmišljanja o napisanom, samo posledica tog automatizma.
:bye:
FelixTheCatPaceAni.gif

Kada si O V D E napisala...

teško da si razmišljala o napisanom. Kao neko ko pretenduje na večan i savršen život, trebala bi da ne juriš pišući. Inače ne bih rekao da si zbunjena jer mislim da je takvo pisanje 5 - 6 reči po automatizmu, bez razmišljanja o napisanom, samo posledica tog automatizma.
:bye:
FelixTheCatPaceAni.gif

Ja vas stvarno ne razumem

ne razumete jednostavnu stvar a to je sta je SAVRSENSTVO

a o tome necu ponovo pisati imate celu moju temu o tome...

meni jej sve jasno, nego vama nije

sta nije jasno...?

Jehova BOg je jedini Apsolut, apsolutno savrsen...

sto ne znaci da sve sto je on stvorio nije savrseno...

Znam ja sta pisem... ne birni... :cao:

Back