.... zasto se pretpostavlja da se ne osjeca, samo zato sto mu je glava nize
Da ali ti nisi u kolicima......
Poenta sa čučanjem nije da se izravnate nego da se taj koji je u kolicima oseća ravnopravno.....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poenta sa čučanjem nije da se izravnate nego da se taj koji je u kolicima oseća ravnopravno.....
Ja bih pre rekla da je poenta u ugodnosti prilikom razgovora. Za neku kraću komunikaciju na ulici verovatno jeste neprirodno čučnnuti ali za duži razgovor je toj osobi, pretpostavljam prijatnije da mu je sagovornik u istom nivou.
verovatno je to sustina problema o kome diskutujemo na temi. Niko od nas ne razmislja o tome dok ga ne snadje ili nekog njegovog. Ne zato sto covek zeli da bude neprijatan, vec jednostavno ne uocava potrebe te osobe....ali nikad nisam razmisljala o ovom sto pisete....
Danas u novinama nadjoh clanak o curici koja ima 16 godina u tjelu recimo dvogodisnjeg djeta...daleko od necega sto srecemo svaki dan...njeni roditelji, sestre su je prihvatili takvu kakva jeste, ne zele je "popravljati" operacijama, a i lijenici nisu puno optimisticni da se tu ista moze i popraviti....znaci to je ..to. Curica ide u skolu, svakodnevno je izlozena pogledima, saputanju, gledanju ispod oka, a ne tako rijetko i izrugivanju...
E sad ne pisem ja ovo bezveze...pisem jer imam recimo slican problem...moje djete je malo drugacije od svojih vrsnjaka. Mentalno je zdrava, fizicki aktivnija mozda nego vecina koja nemaju problem kao ona, fizickim izgledom se ne izdvaja od druge djece, ali ima nesto po cemu se malo razlikuje od ostale djece....ne bih u detalje
Moje djete je novonastalu situaciju prihvatilo kao najnormalniju stvar na svjetu, jako sam ponosna na nju, ali me jako iritiraju pogledi, saputanja, upiranja prstom u moje djete...(i sad ide poanta ove teme) ne od strane djece, klinaca, vec od strane odraslih osoba!!!
Zasto odrasli ljudi, majke koje za ruku vode 3 djece se okrecu, pokazuju prstom, komentiraju na jako nekuturan nacin nesto sto nije svakidasnje? Zasto nitko od tih ljudi ne pridje meni kao majci i priupita sto ga interesira, a ne stavlja moje dijete u poziciju da me pita "zasto me ona zena gleda?"
Moj muz kaze da puno primam srcu te poglede i jednostavno da ne obracam paznju, ali ne mogu zbog djeteta kojoj nakon takvih gluposti pricam kako ljudi ne znaju, nisu informirani, ponekad kad mi pukne film kazem da su nekulturni!
Sad vi meni recite kako se vi ponasate, da li se ikad okrenete, da li ste ikad pozelili prici nekomu ko imam vidljiv problem i upitati ga zasto, kako se dogodio ili ste ignorirali, gledali, upirali prstom...da li pricate sa svojim djecom o ovakvim stvarima...
Bila bi vam zahvalna na komentarima jer definitivno zelim sebi pribliziti zasto ljudi tako reagiraju
Zasto se nervirati? Dobro pitanje! Mozda zato sto je sve frisko, od prilike 2-3 mjeseca, sto do prije 2-3 mjeseca najveci problem, bolest nam je bila upala uha, mozda sto na sve ovo je bas sad krenula u 1 razred i sto bas nitko nije kriv ni ja, ni ona, ni genetikka, jednostavno se dogodilo i na sve to dosli su pogledi, upiranja prstom, okretanja u prolazu, savjetiNe znam koliko dugo imate taj problem,ali ako mogu da pomognem..
Otprilike se svodi na ono vreme leci sve.Mada naravno ovo nije apsolutno tacno.
Trebalo bi u pocetku da bude tesko,pa onda razmisljati o drugim stvarima vaznijim(borba za egzistencijui na kraju postati ravnodusan.Njihovi pogledi ne mogu te povrediti,ne mogu pogorsati stanje tvog deteta,ne mogu napraviti nista lose.
Zasto se nervirati?
Kazem ti,iz iskustva,vidim da je frisko,ali proci ce to...Zasto se nervirati? Dobro pitanje! Mozda zato sto je sve frisko, od prilike 2-3 mjeseca, sto do prije 2-3 mjeseca najveci problem, bolest nam je bila upala uha, mozda sto na sve ovo je bas sad krenula u 1 razred i sto bas nitko nije kriv ni ja, ni ona, ni genetikka, jednostavno se dogodilo i na sve to dosli su pogledi, upiranja prstom, okretanja u prolazu, savjeti(zbog tog i ne pisem sto joj je)....nista ne mogu mjenjati, ne mogu ni utjecati na ljude sto sve to radeali eto zelim ih mozda razumjeti...
I je, vrime ljeci sve, nakon iscitavanja ove teme po tisucu puta primjecujem da nas vise ne gledaju toliko kao prije, vjerovatno gledaju, ali ne zelim viditi i opterecivati sebe..njih ne mogu promjeniti, sebe bar donekle
Ostalo mi je 10-ak-15 godina da se borim s ovim, imam osjecaj kao da ce sve zavrsiti sutra!
Pa u ljudskoj prirodi je da stvari koje odstupaju od drustveno prihvacenog gledaju zainteresovano...tako je...prosto nemoj da obracas paznju...gledajuci od sebe ja to neradim zato sto mi je to zanimljivo ili tako nesto nego mi prosto skrene paznju...nemoj da obracas paznju jedino sto mozes da uradis je to....