Islamofobija u Evropi

Ja sam svako jutro slušala džamije u pravoslavnoj srbiji.
A zaboravila si da je hrišćansko osvajanje slobode uključivalo i lopovisanje u krstaškim ratovima, po tuđim, muslimanskim zemljama

ne može se posmatrati islam i njegovo prisustvo u evropi kroz čisto zapadnjačku prizmu, jednostavno pozivajući se na slobodu veroispovesti i savesti. karakteristike državno sankcionisanih islamskih institucija u osnovi protivreče ovom osnovnom pravu. stoga je neprihvatljivo odbaciti ovo pitanje pozivanjem na osnovna prava.

recimo turski državni islam kojim upravlja nacional-islamistički dijanet ima malo ili nikakve veze sa osnovnim pravima zagarantovanim u zapadnim ustavima. osnovno pravo na slobodu veroispovesti i savesti ustanovljeno je da bi se stvorio miran poredak između neprijateljskih hrišćanskih denominacija tj a svakako ne da bi se garantovala kontrola države kojom dominiraju muslimani nad svojim državnim islamom na evropskom tlu.

pa ipak, upravo se to dešava kada se dozvoli izgradnja džamija dijaneta u Nemačkoj ili kada se vodi međureligijski dijalog sa tursko-islamskim institucijama u Švajcarskoj. zbog naivnosti evropljana, turski monopol nad turskim državnim islamom, koji je sada nacional-islamistički, postoji i u evropskim zemljama. pod zaštitom slobode veroispovesti i savesti

m1.jpg

Ja sam svako jutro slušala džamije u pravoslavnoj srbiji.
A zaboravila si da je hrišćansko osvajanje slobode uključivalo i lopovisanje u krstaškim ratovima, po tuđim, muslimanskim zemljama
Први су ударили Арапи, односно муслимани из Азије. Арабљански походи су захватили Европу пре Крсташких ратова. Муслимани су заузели цело Иберијско полуострво и држали га јако дуго. Били су поражени у Франачкој држави, одакле су морали да се повуку. Нападали су Византију и Константинопољ. После тога долази најезда Турака, који руше Византију и држе велики део Европе под собом. Опсада Беча.

Шта су оставили иза себе и шта су радили?

ne može se posmatrati islam i njegovo prisustvo u evropi kroz čisto zapadnjačku prizmu, jednostavno pozivajući se na slobodu veroispovesti i savesti. karakteristike državno sankcionisanih islamskih institucija u osnovi protivreče ovom osnovnom pravu. stoga je neprihvatljivo odbaciti ovo pitanje pozivanjem na osnovna prava.

recimo turski državni islam kojim upravlja nacional-islamistički dijanet ima malo ili nikakve veze sa osnovnim pravima zagarantovanim u zapadnim ustavima. osnovno pravo na slobodu veroispovesti i savesti ustanovljeno je da bi se stvorio miran poredak između neprijateljskih hrišćanskih denominacija tj a svakako ne da bi se garantovala kontrola države kojom dominiraju muslimani nad svojim državnim islamom na evropskom tlu.

pa ipak, upravo se to dešava kada se dozvoli izgradnja džamija dijaneta u Nemačkoj ili kada se vodi međureligijski dijalog sa tursko-islamskim institucijama u Švajcarskoj. zbog naivnosti evropljana, turski monopol nad turskim državnim islamom, koji je sada nacional-islamistički, postoji i u evropskim zemljama. pod zaštitom slobode veroispovesti i savesti
Kako da ignorišeš toliki broj turaka?

Glavni islamofob i branitelj hrišćanske Evrope na ovom Forumu sam ja! :D
evropa jeste hriscanska ali evropa je kolega i prestonica multikulturologije i zato je velika......ako si ikad bio u berlinu, parizu, londonu, amsterdamu, rimu ili bilo gde...videces na hiljade uspesnih muslimana umetnika, kreatora, dizajnera, arhitekti, slikara, muzicara posebno...zato treba biti oprezan sa takvim izjavama.

vrhunska moda bez dizajnera muslimsnke vere ne bi postojala bas kao ni moderni jazz.

Šta mislite da je razlog tome? Isključivo broj izbeglica, tražilaca azila i drugih imigranata posle ratova u Iraku, Avganistanu, Siriji, itd. ili nešto drugo?
P.S.
Autorska 😄

Propagandom su muslimani dehumanizovani.

Posmatraju se kao zarazno stado koje se mora ograditi, proterati i odbaciti poput stranog tela.
Istina je da je vecina muslimana vrlo pristojna.

Moramo racunati sa tim da smo njima razorili domovine. Iz ovih ili onih razloga.
Nije da su oni bili razvijeni od propasti prelepe arapske kulture, ali od kada ja znam za sebe, na njihovom tlu se ratovi smenjuju i tako vec decenijama.

Ne znam zaista kako je moguce ocekivati da ce iz siromastva, ratova i zatucanosti nesto rajsko roditi.
Rodilo je upravo ono sta smo posadili tako da je odgovornost na sredini.

Posmatraju se kao zarazno stado koje se mora ograditi, proterati i odbaciti poput stranog tela.

Moramo racunati sa tim da smo njima razorili domovine. Iz ovih ili onih razloga.
Nije da su oni bili razvijeni od propasti prelepe arapske kulture, ali od kada ja znam za sebe, na njihovom tlu se ratovi smenjuju i tako vec decenijama.

Ne znam zaista kako je moguce ocekivati da ce iz siromastva, ratova i zatucanosti nesto rajsko roditi.
svi narodi i sve vere uvek nadju nacin da prezive, tako da rasisticki principi koje fah idioti promovisu pokazuju njihovo neznanje i nerazumevanje ljudi drugih vera. srbi iz srbije tih problema nikad nisu imali u nekoj meri da to bode oci zlikovacki posmatrajuci nekoga ko nije hriscanin. zato je beograd bio kolevka multikulturalizma dok nije dosla ova klika.

sta privatno mislimo, to neme veze sa pricom, jer svaki covek je poseban i ne moze se nacija ili religija identifikovati sa jednim ili vise idiota.

evropa jeste hriscanska ali evropa je kolega i prestonica multikulturologije i zato je velika......ako si ikad bio u berlinu, parizu, londonu, amsterdamu, rimu ili bilo gde...videces na hiljade uspesnih muslimana umetnika, kreatora, dizajnera, arhitekti, slikara, muzicara posebno...zato treba biti oprezan sa takvim izjavama.

vrhunska moda bez dizajnera muslimsnke vere ne bi postojala bas kao ni moderni jazz.
Evropa je velika zato što je bila (nekada) bela i evropska. Normalni su kulturni uticaji drugih kontinenata i kultura ali svaki multikulturalizam u Evropi je smrt po evropsku kulturu.

svi narodin i sve vere uvek nadju nacin da prezive, tako da rasisticki principoi koje fah idioti promovisu pokazuju njihovo neznanje i nerazumevanje ljudi drugih vera. srbi iz srbije tih problme nikad nisu imali u nekoj meri da to bode oce. zato je beograd kolevka multikulturalizma dok nije dosla ova klika.
Što lažeš? :mrgreen: Pogledaj malo vaše dokumentarce od 17 navodnih genocida nad Bošnjacima, od kojih su se neki navodno desili u Srbiji.
Prvo, žalite se da su sve džamije srušene osim one koju je Amfilohije spasavao onomad.
Drugo, žalite se da je u Prvom srpskom ustanku svo muslimansko stanovništvo proterano.

A opet mi znamo, da je za vreme Osmalnija gradnja crkvi bila zabranjena, a na postojećim su bila zabranjena zvone.

Ko im je razorio domove?? KO treba da plati za to? Ko je i zašto stvorio ISLAM?? Ko je i zašto krenuo na osmanlijsko osvajanje Evrope??

uostalom kao kod lgbt glavni borci protiv su istovremeno i pritajeni.

sve je u psihologiji napisano.

setimo se da su srbi iz srbije ustase, ako je govorio to ovde i svuda? samo oni koji imaju ustske korene.

tako i ovo za islamofobiju. ako si dominantan i verujes da si odabran kao narod dokazi se a ne zabranjuj. cim zabranjujes onda si slabic kakvog nema.

Tako kažu činjenice. Ništa ja nisam izmislio ili preuveličao. Muslimanski migranti će preoblikovati Evropu po svom zavičaju i kulturi. To je smrt Evrope i evropske kulture shodno tome.
kakve veze imaju migranti sa kulturom?

ti imas kristalnu kuglu i znas sta ce biti za 200 godina?

jel znas velike kulture sa danasnjeg bliskog istoka odakle su potekli migranti, sta su sve stvorile i zasto su znacajne istorijski?

konacno jel znas ko je sve njihove kulturne artefakte pokusao da unisti kao da oni ne postoje..al kaida...americka sluzba.

Back