Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

jesu li možda za tebe?
ajde, onda, pametnjakoviću, rasvetli nam ove brojke ovog tvog subotara?

Lepo ti rekoh nije za tebe.

Nije ni za mene.

Ako si ti neka postenjacina koja se bori za neku istinu, ti bi trazio od ovih gore kojis e protive ovoj iznetoj racunici, i koji se busaju da sve moze da se dokaze racunjanjem ne od mene, jer ja to nisam rekao.

Ali, prvi problem ti je sto nisi korektan a kamoli drugo.

LJudi :-),

Neka Đavo ludi! Jer poruka sledeća - od sviju je veća (jer kad šta prorekneš - lako slavu stekneš ;-)), a za sada, za smisao rada, obratite pažnju da
samo crveno, s' narednom porukom nije sakriveno (jer kada objasnimo nećemo da kasnimo :-)):

quote_icon.png
Original postavio Milan Mijailović

To, međutim, nije sve, jer je taj računar kupljen u jednoj iz lanca radnji "Božić i sinovi", što je značajno stoga što Božić ukazuje na Hrista (Božić je deminutiv imenice Bog, a odnosi se na tek Rođenog Gospoda):

http://www.sk.rs/2006/08/sknl04.html

Dakle, od reciklaže do apanaže ;-)...

quote_icon.png
Original postavio Milan Mijailović

Konačno, veoma su indikativne i sledeće činjenice:

Sadašnji predsednik Crvene Zvezde jeste Svetozar Mijailović:

http://www.crvenazvezdafk.com/sr/klu...vni-odbor.html

Sadašnji trener Milana jeste Siniša Mihajlović:

http://www.politika.rs/rubrike/Sport...Milana.lt.html

Identitet Biblijskog Kneza Mihaila (čiju je pojavu pred samim Božjim Dolaskom, pre 3000 godina, najavio Prorok Danilo):

http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post30496797

Istorijska uloga AC Milana:

http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post30540602

Na slavu Gospodu, a za duhovno probuđenje Srbije, kao i svih naroda sveta Miloga Jagnjeta,

Sad, od anagrama, sledi i pomama (nije mama, niti je pomada, već je fama ovijeh balada :-))

Budući (za jezik još ljući :-)) da osam godina (nedaleko jeste Jagodina, jer moja godina - U, ALA je fina! Nije Ala, već je slično - vala, kao ALAL vera za nekog šofera, kad sve dobro vozi k'o pravi matrozi, da samoj nervozi i život ugrozi) živeh i u Nišu, zato Mihailo slavi i Sinišu - bivšega zvezdaša a sad milaneza, da budućnost naša dopre i do zvezda!

Jer Zvezdine staze nisu fantastika, mada k'o da jeste ova sholastika, jer je i naučna a nije ni mučna, te sa anagramom s' ovim smo programom:

Svetozar Mijailović; Siniša Mihajlović; Darko Pančev; "Božić i sinovi":

Svet ozari, Mijailoviću; sini iz Niša, Mihailo - darom k'o Pančevo, jer "Božić i sinovi" - nožić su i klinovi, koji Vraga režu - a i straga svežu - da SVU ravnotežu, on, izgubi, kad me, bolan, gubi, jer mu volan ljubi - prazne ruke radi razne muke!

Jer kad huli, k'o jad vredi nuli - koliko i ona (a ne Vasiona, O, ti, Vraže, onkraj reciklaže starih računara, koje bez blamaže "vadih" iz "bunara"),
da i sa tom šalom jesmo i sa lalom, al' ne Vojvodine, niti Holandije, jer, ove godine, lala iz Srbije, jeste Ala Ali kad je, vala, mali, te sad Ala Alu za uspelu šalu, ovde glođe da sve dobro prođe - kada se pročita pa pošalje dalje!

Jer ko za to pita - taj je za medalje, al' bez oholosti nema odmetnosti, jer ono što vredi što da zalud sedi (i da sedi a i da ne (o)sedi, mada seda kosa nije beda nosa, koji curi da se Vrag ne duri, jer bez reciklaže on mu tad pomaže, da ga sam obriše jer pesnik ne piše, njemu lepo kad kremu on slepo, maže da ti oči ne vide tu silu, al' ne lezi, Vraže, udi Mihailu ;-)!

Jer on je taj šofer što te lepo vozi, kao dobar golfer kad je u nervozi! Jer loptica padne predaleko, da se sve dopadne jer me čeka neko, da ovo završim i sumnje raspršim, da je meni rima kao ceni klima - potrošača Zvezdinog izloga! Tol'ko navijača Jedinoga Boga, ta dobiše rime; Vraže, prevari me! :-)!

Al' čik, imaj pik, jer u Ime Hrista prolaziš k'o glista, kad te Adventista, iz hira mu čista, energijom prsta kači navrh krsta, gde - nek' i ostaneš - nećeš da omaneš, jer čime se baviš, time nek' se slaviš, te nek' me ne gnjaviš, nit' ovu publiku, jer što da postaviš, sam - sebi, repliku, jer što god uradiš i za mene radiš, a tim i za Boga, Divnog, Istinoga, Koga, sad, Zvezdaši, da l' se iko plaši!?)

A i Bari tu je priča cela, jer tu Bog Ribari (Lovi da Ulovi, i Bira, iz hira :-) - jer Tebi, Bože, ta baš sve se može, te i ne tuguje ko s' Tobom druguje, mada Nisi Drug - to bi bio rug, al' samo drugarstvo jeste prijateljstvo, a Prijatelj Jesi te dobro Donesi, sada, svima, pojem Tvojih rima):

Bari = Ribari: s' druge strane "bari" - lokvi (slično smokvi :-)), to jest Jadranu, jer Italijanu sve će da se svidi! Jer tu AC Milanu i presto se vidi, te je ista zemlja čista poput Kremlja (vrh državni, ta uvek je glavni);

Bari = (anagramno) bira (birati), jer ga Bog Izabra radi Vražjeg čabra (a u čabru nije sličan dabru, jer ga glođe dok rima nadođe, da ga, posle, ona, kad je već Sotona, sasvim sredi, makar i dok sedi - pesnik, a i vesnik :-), dok sam ne osedi! Jer za tastaturom, lakše je kad sediš, kao sa kulturom, za njom nek' osediš, kada ovo svima, ako tebi štima, razašalješ dalje kao za medalje, da tek Krstarica bude i pričica, i to povelika, anagramnog lika ;-)...

A za kraj (k'o za sami Raj), Vraže, znaj, sledi pesma NAJ (u superlativu, i uz ekskluzivu, te još u kurzivu - tebi eksplozivu, ovu ofanzivu slažem uz naivu da i Ivu stavim uz stativu!

Jer sam si NAIVA te: NA, Ivo, primi hvalu rimi kada stojiš krivo :-)):

Iz Zvezdine škole doći će patrole,
jer ne gine slava, njima, sad, uz pesme.
Avangarda Neba pesničke parole,
ni uz tog Retarda bojati se ne sme!

Stari Đavo Zvezdaše nek' broji;
Bari, slavo, nama zlatan jesi!
Slave tvoje niko neće da se boji;
glave svoje, Diko, čuvaj kao Messi.

Stojanović nisi, jer samo si grad;
"TROJAnović" jesi, ali Vragu samom.
Trojanski si konj kao sam Beograd;
i jadranski jesi, a bićeš i s' famom.

II

A i Barselona ima šampiona;
i ribar Cejlona uloge je iste.
I od tog ostrva eto i piona;
bod istog isprva naravi je čiste.

Uloga im čista, te je svima lepa,
uz Boga, nečista - vrsta nema mesta.
A i Messi čuva - Barsu, poput crepa;
osmesi do uva - pojava su česta!

Tako slava tvoja, Bari, sad ribari;
jako glava moja njom se inspiriše!
U, al' se sad smeješ, Zvezdašu, pri "bari"*,
dual-sim je karta za dvostruki kliše!

* Bara = lokva :-) = more za namćore, al' jadransko nije i satansko (nije ni milansko, jer on je na kopnu, te, đubre kafansko*, ČUVAJ BUBNU OPNU!

* Đavo stari, duša mu se čvari, jer mu Bari Zvezdaše ne kvari, te je lik satanski i bez: ČIK - kafanski*

* Jer kad gubi i čokanjče ljubi :-)

Od Nebeskih rima pozdrav ostalima (jer SAM Vrag ne prelazi prag, a kada ozdravi nek' se i pojavi! No, Evropa njemu biće tropa, te - bez maske - nek' je lik Aljaske, kad do daske lud je uz opaske, koje pišem jer se inspirišem, krajem kraja balade iz Raja, jer zvezdina raja biće poput zmaja)!

https://www.google.rs/maps/place/Bar...e1?hl=en&hl=en

Sedmoga dana stiže dobra hrana (jer Sveta subota nek' ti je lepota - kao Spomen Stvaranja za domen bez varanja, jer sertifikati ovoga poslanstva nisu predikati lažnog inostranstva, već i implantati sa tvoga prostranstva, te ta prednost nek' izrodi čednost, da na susret Bogu sam izaći mogu), jer je sada Vojvodina k'o Nova godina - praznik duši Lalama pri suši! :-), a najpre citati jesu k'o dukati:

Budući (za jezik još ljući :-)) da osam godina (nedaleko jeste Jagodina, jer moja godina - U, ALA je fina! Nije Ala, već je slično - vala, kao ALAL vera za nekog šofera, kad sve dobro vozi k'o pravi matrozi, da samoj nervozi i život ugrozi) živeh i u Nišu, zato Mihailo slavi i Sinišu - bivšega zvezdaša a sad milaneza, da budućnost naša dopre i do zvezda!

Jer Zvezdine staze nisu fantastika, mada k'o da jeste ova sholastika, jer je i naučna a nije ni mučna, te sa anagramom s' ovim smo programom:

Svetozar Mijailović; Siniša Mihajlović; Darko Pančev; "Božić i sinovi":

Svet ozari, Mijailoviću; sini iz Niša, Mihailo - darom k'o Pančevo, jer "Božić i sinovi" - nožić su i klinovi, koji Vraga režu - a i straga svežu - da SVU ravnotežu, on, izgubi, kad me, bolan, gubi, jer mu volan ljubi - prazne ruke radi razne muke!

Jer kad huli, k'o jad vredi nuli - koliko i ona (a ne Vasiona, O, ti, Vraže, onkraj reciklaže starih računara, koje bez blamaže "vadih" iz "bunara"),
da i sa tom šalom jesmo i sa lalom, al' ne Vojvodine, niti Holandije, jer, ove godine, lala iz Srbije, jeste Ala Ali kad je, vala, mali, te sad Ala Alu za uspelu šalu, ovde glođe da sve dobro prođe - kada se pročita pa pošalje dalje!
Ova (poslednja) poruka je napisana:29.07.2015., 16:24

...a ono što je takođe značajno, jeste to da je bila uzrokovana porukom od prethodnog dana, pošto sam se, takođe prethodno, dvoumio da li će tada biti reči o sportskim događajima (za koje sam rekao da ih, najverovatnije, neće biti),a stoga što je dan nakon što je objavljena ova (poslednja citirana) došlo do duela Sampdorije i Vojvodine, u kojoj je, apsolutno neočekivano, na gostujućem terenu, novosadska ekipa - kako se to, popularno, kaže - deklasirala Italijane sa 4 : 0, i to igrom koje se ne bi postideli ni najveći svetski timovi!

Pri svemu tome, naročito su indikativne sledeće činjenice:

Siniša Mihajlović, o kojem je prethodno bilo reči (a koji je, dakle, sada, trener Milana), ponikao je upravo u Vojvodini, a igrao je i za Crvenu zvezdu (o kojoj smo, neposredno pre toga, te s' njim u vezi, pisali) i Sampdoriju!

"Koincidencija" k'o omnipotencija
, a, pritom, naglašavam da sam nisam čak ni znao da se ta utakmica igra, već sam to doznao potom, prateći, po običaju, zbivanja na svim poljima, a budući da mi je sport, prirodno, od svega najmanje interesantan, ali su mi pažnju privukli bombastični naslovi u medijima te mi je, čim sam video o čemu se radi, odmah sve sinulo :-)

Dakle, nema sumnje da je i ovaj događaj vođen Božjom rukom, te da ga je Ostvario kako bi, još jednom (jer to je već peti silan uspeh srpskih sportista otkad je pokrenuta ova tema na Krstarici: Mladi fudbaleri su bili svetski; košarkašice evropski; Đoković je 200. pobedu u Grend-slem mečevima ostvario 200. dana nakon mog rođendana, odbranivši, tako, vimbldonsku krunu i obarajući nove rekorde, a i mladi košarkaši su postali evropski prvaci) Potvrdio da, zaista, Upravlja svim događajima te da je, u svemu, sa nama!

Težinu celom (i inače složenom) kompleksu daje i podatak da je i proslavljeni fudbalski trener Vujadin Boškov bio na kormilu oba kluba (Vojvodine i Sampdorije, što je, dakle, slučaj i sa Mihajlovićem), kao i činjenica da je Vojvodina istih klupskih boja kao Crvena zvezda, što jesu i dve dominantne boje u odgovarajućoj Biblijskoj simbolici, budući da crvena predstavlja Hristovu prolivenu krv za otkup Čovečanstva od greha i smrti, a bela, opet, simbol NJegove besprekorne čistote koja se pripisuje svim pokajanim grešnicima.

Osim toga, kao i u ranijim prilikama, i datumi imaju veoma značajnu ulogu, te, tako, zapažamo da je 30.07. (dan kada je, dakle, odigrana ta utakmica) 211. dan godine, što je značajno stoga što ga tiče period od savršenih 210 dana, deljivih na 7 - jedan (i najupečatljiviji) od triju brojeva odgovarajućeg Biblijskog koda:

31 + 28 + 31 + 30 + 31 + 30 + 30 = 211 - 01 = 210 : 7 = 30

Drugi značajan podatak jeste taj da 30.07. datira na24dana do godišnjice početka mog javnog rada, deljivih na 12 (a to su, dakle, druga dva broja Biblijskog koda, koje takođe nalazimo u mom rođendanu - 24.12., koji datira na 7 dana do kraja godine, što ponavljam radi onih koji, eventualno, nisu pročitali nijednu poruku iz ovog niza, osim ove):

30.07 - 23.08 = 01 + 23 = 24 : 12 = 02.

Treće značajno obeležje ovog datuma jeste to da je on 218. nakon mog rođendana, što znači da ta dva datuma spaja (isključujući oba) niz od 217 dana, takođe deljivih na 7.

Dakle, činjenice sve govore, a to što sam nisam znao da će do tog događaja doći ne menja, očigledno, ništa, jer je svaki prorok tek oruđe u Božjoj ruci, Kome, stoga, pripada sva slava, a zanimljivosti ima još, posebno kada je reč o rezultatu, jer broj pogodaka koje su Novosađani postigli označava broj strana Sveta na koje ova vest (o pojavi Biblijskog Kneza Mihaila, koja - prema Starozavetnoj Biblijskoj Knjizi Proroka Danila, 12. poglavlje 01. stih - označava neposrednu blizinu kraja Sveta) treba da se širi, zbog čega, za opšte dobro (a najpre, svakako, naše), pozivam sve vas, ljudi, koji čitate ova Svedočanstva, da o tome obavestite i druge te da se, tako, spremimo za taj Događaj!

Za ovu priliku (jer govorićemo, naredne sedmice, još o tome) slede još samo neophodni linkovi, kao ivrlo važna napomena da su istog dana (a bilo bi dovoljno i da je razlika samo nekoliko dana, ili čak u vremenu trajanja ove teme) međusobno igrali i Milan i Real (jer tu je, dakle, aktivan bio Mihajlović), gde rezultat (a i ostalo) takođe govori puno, a značaj tog duela nalazimo i u sledećim (te i viđenim od onih koji ovu temu prate od početka) činjenicama:

http://forum.krstarica.com/showthre...oslanstva)?p=30540602&viewfull=1#post30540602

Zanimljiv je i podatak da je fotograf na ovom mediju Sinišin prezimenjak (a i autor teksta je izvesni Nikolić, što nije značajno stoga što je - o čemu je takođe bilo reči - Tomislav Nikolić sada predsednik Srbije, već što sam trenutno povezan sa drugim Nikolićem, koji živi pored mesta koje nosi ime "Sveti Mihailo"; dakle, i tu je reč o dvojcu istih prezimena :-), a o Tomislavu Nikoliću možete čitati:OVDE):

D. Nikolić | 30. 07. 2015. - 23:27h | Foto: N. Mihajlović

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropsk...osine-golove-za-istorijsku-lekciju-Sampdoriji

http://mondo.rs/a816859/Sport/Fudbal/Italijanske-novine-o-Sampdorija-Vojvodina-0-4.html

Milan i Real:

http://fudbal.hotsport.rs/2015/07/3...je-imao-srece-da-slavi-posle-22-penala-video/

Siniša Mihajlović:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Siniša_Mihajlović

Uz pozdrav svima, prisećamo se da je sutra Ilindan :-):

http://forum.krstarica.com/showthre...oslanstva)?p=30493206&viewfull=1#post30493206

Onda nema potrebe da ti pozelim nesto sto vec imas.

Naravno, Bog nam je dao mnoge stvari na zemlji koje nas cine srecnima.
Ali kada one nisu tu, onda smo opet usamljeni.
Sa Bogom nismo nikad.

Kazes tim koji pobedjuje?
Pa taj tim se do skoro preobuko u komunizam pa ga nema vise.
Sada pokusava kao ateizam u raznom ruhu...

To mu je zadnje...

Poslednja izmena:
Onda nema potrebe da ti pozelim nesto sto vec imas.

Naravno, Bog nam je dao mnoge stvari na zemlji koje nas cine srecnima.
Ali kada one nisu tu, onda smo opet usamljeni.
Sa Bogom nismo nikad.

Kazes tim koji pobedjuje?
Pa taj tim se do skoro preobuko u komunizam pa ga nema vise.
Sada pokusava kao ateizam u raznom ruhu...

To mu je zadnje...

Po tvome, bog nam je dao "mnoge" stvari koje nas cine srecnima. Da dodam da "ako" postoji onda nam je dao i neke koje nas cine nesrecnima.
Ja bih se i ovoga puta vratio na ono moje pitanje na koje nikad nisam dobio odgovor : jel bog bas sve stvorio ili mozda nesto i nije :think:

A tim kakav god da je pobednicki je :ok:

Po tvome, bog nam je dao "mnoge" stvari koje nas cine srecnima. Da dodam da "ako" postoji onda nam je dao i neke koje nas cine nesrecnima.
Ja bih se i ovoga puta vratio na ono moje pitanje na koje nikad nisam dobio odgovor : jel bog bas sve stvorio ili mozda nesto i nije :think:

A tim kakav god da je pobednicki je :ok:

Nesto i nije stvorio.

Nije nam dao stvari koje nas cine nesrecnim.
One su produkt naseg izbora.

Ti ridis dete sa tvojom zenom, a ono postane zavisni pusac kasnije kada moze samo da izabere.
Ti ga nisi stvorio sa zavisnoscu.
Ona je stvar njegovog izbora.
Cak bi sigurno sve ucinio da ga naucis da donese dobar izbor..

Evo npr zemljotres, to smo mi izabrali :dash:
Polako.
Sto ne udaris o pravi panj, vise bi pomoglo.
Bijes glavom a poima nemas o ovim stvarima.
Tipicno balkanski.
Rodio se kao intelektualac, zna sve?
Bog je stvorio prvi svet bez zla i zemljotesa itd.
Mi smo krenuli drugim putem i iskvarili ovaj svet i doveli do zemljotresa.
Zemljotresi su posledica potopa i jos se ne smiruje.
Cela zemlja se promenila i voda i zemljotresi su stvorila nove kontinente cije se ploce jos pomeraju.
Znam poznsti odgovor.
Zasto potop?
Mrzi me da idem opsirno jer je to presipanje u suplje.
Da Bog nije unistio predpotopni svet, nas danas nebi bilo.
Kada zlo kulminira na zemlji, onda vlada samo zlo i samounistenje.
Ponovo idemo ka tome.
Kada kulminacija zla ponovo dostigne svoj najvisi nivo, onda ce nam pomoci samo da Bog zavrsi tu muku...

Poslednja izmena:
Mi smo krenuli drugim putem i iskvarili ovaj svet i doveli do zemljotresa.
Zemljotresi su posledica potopa i jos se ne smiruje

Znaci, ljudi su krivi za zemljotrese, bas cudna konstatacija :roll:

Aj recimo da si u pravu ali ako bog zaista voli coveka koga je stvorio [a Vi vernici to tvrdite] onda je logicno da bog spreci zemljotres.
Kazete da je svemocan pa ako zaista jeste onda nek se pokaze u najboljem svetlu, nek uradi nesto spektakularno, nek napravi da nikad vise nigde ne bude zemljotresa.
Siguran sam da bi svi ateisti postali vernici samnom na celu kolone.

Ovako, Vi za svaku nesrecu [poplavu, zemljotres, vulkan, cunami, glad......] filozofski mozete da okrivljujete coveka a u svim tim nesrecama stradaju najvecim delom vernici [kazete da ste u vecini] Sigurno tu stradaju i neduzne bebe......

Pazi, covek je kriv za zemljotrese, bas si me nasmejao prijatelju :hahaha:

Zasto cudna?

Cudna jer ti ne odgovara istina.
Rekli dmo da Bog nije stvorio takav svet sa zemljotresima.
Ocekujem da ti kao moj brat Balkanac sada ukljucis nasu balkansku logiku i logicno zakljucis da on onda ne moze da bude kriv.

Ali ne, ti bi sada da se koprcas da filizofiras.
Jer je u pitanju sada ono tvoje urodjenjo sveznanje.
Poljuljalo se malo a to nesme...
Deee smeee...
Bog zadrzava jos prirodu, inace bi nas ona odavno zbrisala.
Od nas zavisi koliko ce ju jios zadrzavati.
Kada ju bude pustio, onda nema sanse vise sveznanju i filozofiji.
Pokusaj sada da shvatis ne tada...
Mozda ima neki put ka Bogu koji ne poznajes?
Cudno je da kada je u pitanju Bog.
Tu su mnoga moja braca balkanci, navodno logicni.
Misle...
Nema ga.
Bice ga...
Onda ces sam znati da te je cekao i sve drzao i davao ti vreme.
Ali tada je kasno...
Ode mast u propast...

Poslednja izmena:
Vladar Sveta zbog jednoga leta...

Božjom voljom Srbija je vladar;
strožom li bi trebala da stigne do Neba?
On, Sam, Digao je taj fudbalski kadar,
ponosan je pesnik; ješće taj i hleba!

Volonterski radim da Srbija znade:
globtroterski sadim replike bez reči!
Kad ovo čitaju svi se iznenade;
radov'o se svako (jer što da se beči)!

Na krilima Raja Svet osvojen beše;
promilima sada meri mu se vreme!
Vreme je da Srbi, skupa, se nasmeše;
breme da se vrbi skine i bez treme!

II

Na krilima Zmaja sudba je prokleta;
za milima raja neka i uzdiše!
Prvak Sveta jesi zbog ovoga leta;
i Novak procveta da se pesma piše!

I košarkašice uzeše Evropu;
a i makazice uradiše isto!
Ožegović strelja slično filantropu;
o, žego, moćna si, kao dete čisto!

Čistota je Rajska simbol osvajanja;
lepota je sledi, jednakog su kova!
Sa tim talismanom nema propadanja,
zatim ide vera, za duet iz snova!

III

Ostvareni snovi - ne, nisu jalovi;
prevareni niste, sve je očigledno!
Sampdorija pade k'o evrogolovi;
pandorina kutija al' prolazi bedno!

Srbija se sprema da povede Svet;
robija ne gine svima koji prete!
Na sportskom je planu taj sazreo cvet;
te skotskom dušmanu misli nek' ne lete!

I Kosovo Srbi moći će da vrate:
potkov'o se pesnik; granica nam nema!
Nanovo će Vesnik pisati na rate;
kad ovo proceniš merom bez dilema!

IV

Jer ovakav dar: da li ima Svet;
perolaka nije bokser iz Srbije!
Sve se slaže kao ocena uz pet;
i bez ambalaže da proizvod „bije”!

Proizvod Srbije i Svet će da ceni;
k'o izvod iz knjiga jednog matičara!
Rođendan će jedan biti: „Blago meni”;
vođen darom dobrog matematičara!

Egzaktna nauka klanjaće se tome;
dvotaktna mašina stroj je savršenstva!
Apstraktna je muka, tada, tu - dabome,
kontaktna sočiva vode do blaženstva!

http://forum.krstarica.com/showthre...oslanstva)?p=30557076&viewfull=1#post30557076

Nesto i nije stvorio.

Nije nam dao stvari koje nas cine nesrecnim.
One su produkt naseg izbora.

Ti ridis dete sa tvojom zenom, a ono postane zavisni pusac kasnije kada moze samo da izabere.
Ti ga nisi stvorio sa zavisnoscu.
Ona je stvar njegovog izbora.
Cak bi sigurno sve ucinio da ga naucis da donese dobar izbor..

Pa ti nisi pravi vernik. Pravi vernik veruje u Boga i veruje Bogu - njegovom proviđenju.
Božansko proviđenje je način na koji i kroz koji Bog upravlja svim stvarima u svemiru. Doktrina božanskog proviđenja tvrdi da je u Bog u potpunoj kontroli svih stvari. Ovo uključuje svemir u potpunosti(Psalam 103:19), fizički svet (Matej 5:45), poslove svih nacija (Psalam 66:7), ljudsko rađanje i sudbinu (Galaćanima 1:15), ljudske uspehe i promašaje (Luka 1:52), i zaštitu Njegovog naroda (Psalam 4:8). Ova doktrina je u potpunoj suprotnsti ideji da svemirom upravlja slučajnost ili sudbina.

Svrha ili cilj božanskog proviđenja je da ispuni Božiju volju. Da bi bio siguran da će se Njegovi planovi ispuniti, Bog upravlja ljudska dela i poslove kroz prirodni poredak stvari. Prirodni zakoni su ništa više od prikaza Boga na delu u svemiru. Prirodni zakoni nemaju inherentnu silu, niti mogu da deljuju nezavisno. Prirodni zakoni su pravila i proncipi koje je Bog postavio na mesto da bi mogli da upravljaju načinom na koji stvari funkcionišu.
http://www.gotquestions.org/Srpski/bozansko-providenje.html

Back