ISKRENOST JE BREME I KAZNA!

Zašto moram da budem dobra u svemu? I majka i supruga i ćerka i sestra i prijatelj i kolega?
Možda sam preozbiljno shvatila celu priču?

Ne moraš da budeš dobra u svemu i jesi preozbiljno shvatila priču. Čim tako pucaš po šavovima znači da si natovarila više nego što možeš da nosiš. Počni da zabušavaš, onoliko koliko možeš u okviru svojih prilično ozbiljnih obaveza. Svaki put kad pomisliš 'moram da...' a ti reci 'e, neću'... naravno da ćeš ipak morati da uradiš većinu toga, ali sigurno ćeš naći bar nekih 20% gde može malo da se uhvati krivina.
(da ne govorimo što 'e, neću', čak i ako se posle izjalovi, ima magičnu moć - to ponavljaš nedelju dana, i osmi dan sama od sebe smisliš neku varijantu u kojoj to uradi neko drugi umesto tebe).

Ne moraš da budeš dobra u svemu i jesi preozbiljno shvatila priču. Čim tako pucaš po šavovima znači da si natovarila više nego što možeš da nosiš. Počni da zabušavaš, onoliko koliko možeš u okviru svojih prilično ozbiljnih obaveza. Svaki put kad pomisliš 'moram da...' a ti reci 'e, neću'... naravno da ćeš ipak morati da uradiš većinu toga, ali sigurno ćeš naći bar nekih 20% gde može malo da se uhvati krivina.
(da ne govorimo što 'e, neću', čak i ako se posle izjalovi, ima magičnu moć - to ponavljaš nedelju dana, i osmi dan sama od sebe smisliš neku varijantu u kojoj to uradi neko drugi umesto tebe).

...e, ovo e necu...radi, provereno:D

sudbina coveka je u rukama coveka...u tome i jeste sav uzas :D

a sad ozbiljno - svi mi zelimo da nas drugi ljudi vole i trudimo se da ispunimo njihova ocekivanja ali i u tome treba imati meru...egoizam, shvacen kao borba za sebe, za svoju dobrobit, za svoje interese, osobina je svih zivih bica...u tome nema niceg za osudu i sramnog...niko ne moze biti dugo dvolican i imati jedno lice za sebe a drugo za svet

sudbina coveka je u rukama coveka...u tome i jeste sav uzas :D

a sad ozbiljno - svi mi zelimo da nas drugi ljudi vole i trudimo se da ispunimo njihova ocekivanja ali i u tome treba imati meru...egoizam, shvacen kao borba za sebe, za svoju dobrobit, za svoje interese, osobina je svih zivih bica...u tome nema niceg za osudu i sramnog...niko ne moze biti dugo dvolican i imati jedno lice za sebe a drugo za svet

moze, zar nisu sakala jedva uvatili
nemam pojma : ) sta su cinjenice

..spusti sve na minimum odrzavanja..
..kazi necu/ne mogu/sutra cu, nece svet propasti..
..delegiraj sve shto je izvodljivo..
..spavaj..!

slazem se

cuveno pravilo za superzenu koja mora sve - odlazi, odlazi, odlazi!!!
u danasnje vreme deviza je proverena - sve sto mozes sutra, nemoj uraditi danas
i tako dalje...
jer je ovaj zivot toliko postao jedno sra.nje da ako ga sam sebi ne popravljas, on moze da bude samo gori

ja sam pocela da 'citiram' - Mika - sra.nje, Zika sra.nje, sve - sra.nje

Немојте да перете судове 2 месеца, гаће не пеглајте, завесе-само сељаци држе завесе, шта ће вам и намештај, нека се седи на јастуцима..Кад боље размислим, нису луди они Индуси, немају ни прозоре, шта ће им прозори, ако им устреба, нека обезбеде генерације које ће тек бити рођене.
Кад вас боли зуб, или дете боли зуб, што мора код лекара одмах, може сутра, може следеће године.

a je l mogu ja jos nesto da dodam
naslov ti je uzasno patetican,to je ko ono kad pevacice u leksikonu iz sabora upisu pod mana "previse sam iskrena"
:dash:
iskrenost je breme za one koji mogu da ga nose,ko ne moze on i nije za iskrenost :p
Pa vidiš da mi je cela tema patetična - jadna mala domaćica se preforsirala.
E, a večeras je klinja zaspao na vreme i ja odooo na aerobik koji će da me podmladi bar večeras.:zurka:

i4fuhw.gif

Back