Bitnija je žena od loze

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lule

Veoma poznat
Poruka
13.199
Jedan od relikata partijarhata je i pritisak na ženu da rodi čak i kad zna da sigurno neće preživeti porođaj.

A onda društvo veliča takav postupak kao nekakvo herojsko delo, koje je zapravo čin ispranog mozga da ne vredi ako se nije ostvarila kao majka. I nesigurnost u ljubav svoga muža koji da je voli kao čoveka, a ne objekat prenošenja svojih gena- rekao bi joj -Bitnija si mi ti nego fetus

Ako mu nije bitnija nek nađe koja će da mu rodi, a ne da je dovodi u poziciju nametnute moralne dileme u kojoj je izbor njen život.
Neće svet propasti zbog jednog abortusa i ugašene loze iz Male Krsne

Jedan od relikata partijarhata je i pritisak na ženu da rodi čak i kad zna da sigurno neće preživeti porođaj.

A onda društvo veliča takav postupak kao nekakvo herojsko delo, koje je zapravo čin ispranog mozga da ne vredi ako se nije ostvarila kao majka. I nesigurnost u ljubav svoga muža koji da je voli kao čoveka, a ne objekat prenošenja svojih gena- rekao bi joj -Bitnija si mi ti nego fetus

Ako mu nije bitnija nek nađe koja će da mu rodi, a ne da je dovodi u poziciju nametnute moralne dileme u kojoj je izbor njen život.
Neće svet propasti zbog jednog abortusa i ugašene loze iz Male Krsne
bolest mozga je i bila prihvatanje ove jevrejske religije gde se slavi smrt umesto zivota

a ostale bolestine su samo propratno stanje ovog "hriscanstva"

Bitna je ova tema ako bi se covek nasao u izboru zene ili deteta na porodjaju,sigurno bi dete izabrao,jer se moze nagledati puno potencijalnog zla iz zene koja projektuje licne frustracije na svakog muskarca,pa da zastiti porod
Žena ti postane zla i isfrustrirana kad zatrudni i onda bi ti nju žrtvovao da zaštitiš porod

Zanimljivo gledište. Jesi li razmišljao da objaviš sociološku studiju o tome

kao pa da ima pravila.
ima i diskrecija procene
koliko znam spasava se prvo majka, a zatim i dete, sa ciljem da se spasu i majka i dete

osim toga ja nisam bas kompetentan na temu - nisam doktor
Nema šta da budeš nekompetentan- pitanje iz teme je vrlo prosto: živa žena ali nemanje potomstva s njom (uz abortus ako je takva situacija) ili smrt tvoje žene uz potomstvo s njom

Back