mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Камаел какве је коорате среће се не би извукао.
Бтв ја пијем пресно млеко од 1996., а од исте године и пресна јаја, само их разбијем у чашу и искапим, онако без ичега, остали додају прстохват соли, иначе јаје има потпуно неутралан укус, ни слатко, ни кисело, ни слано, ни горко... можда мало базно..
Бар пола литре млека и 1-3 јајета, углавном кокошија, некад морчија, а ћурећа јаја користимо за пресни мајонез.
Никада нисмо покупили салмонелу, мада поштено да речем јаја су од наше Џивине.
Onda si ti srećan barem koliko si težak, ako ne i srećniji.
Ја као астроном аматер ти могу рећи да просечно време између удара масивних астероида који доводе до великих изумирања(нпр на крају Креде кад су диносауруси предали меч) износи око 50М година.
Пошто је од времена изумирања споменутих диносауруса прошло преко 60М година ми трошимо време које немамо.
Бтв како то да ти као вет техничар не знаш да термичка обрада не утиче на нпр прионе за лудило крава и скрејпи, сем ако ћеш га изложити температури швајсовања гвожђа(да ли у Праксис ветеринариа, или Ветеринарском гласнику, бар док је матори још радио и добијао поменуте часописе налазио сам температруру која уништава споменути прион од 700Ц до чак 1100Ц!).
Da, znam da su za uništavanje priona potrebne vrlo visoke temperature, tako je skrepi i prešao sa ovaca na goveda.
Pa sto bih pitao nadlezne institucije ako vi vec navodno znate? Zasto ne biste podelili sa nama te brojke, ako vec implicirate da su povecane? Kanda ste vi vec pitali nadlezne? Nemojte mi reci da ste izmislili, ne bih mogao da poverujem u to.
Pa nemam te brojke, sve i da primete nešto, teško da će objaviti, makar u punoj razmeri. Šta, sad sam ja lažov? To su ozbiljne tvrdnje.

zenio sam se ili udalazavrsila sam posao,vise ne treba da se negujem,ne treba da se bavim sportom,mogu da se sabijam od hrane,nasla sam muza ili nasao sam zenu..totalno pogresna metodologija..ali ajde,svako ima svoj zivot..na primer ja sam mladji od tebe 2 god,i skoro ceo zivot sam u sportu,sto profesionalno (nekad) sto sad u zadnjih 15-tak god kao rekreativac,poznajem mnogo sportista raznog doba,mnogo ima i onih koji su 40+ a i dalje vode racuna jer vole da izgledaju lepo..nije to zbog kompleksa,vec su prosto vaspitani u sportskom rezimu i tako zive zivot..kao i ja,to je prosto u krvi,meni je trening sastavni deo zivota kao i posao i ishrana itd..ne jedem buckurise i takozvanu maminu kuhinju,ali naravno da unosim meso,jaja,mleko,povrce,voce,ali na drugaciji nacin spremanja..bez zaprski,masnoca i koje kakvih muckalica,corbastih jela i corbica..meso unosim svakodnevno 600-700gr,jaja oko 10 kom,da ne nabrajam sad sta i koliko cega jedem..nemam problema nikakvih sa zdravljem,pucam od energije i snage,imam 107 kg,nisam debeo,mali procenat masti na telu...kosa mi se dize na glavi kad ovi iz veganisticke sekte pricaju ovako o mesu,mleku,jajima i sta vec jos..potenciraju na svojoj bolesnoj ideologiji i prosto mrze ceo svet jer jedemo meso a oni ne jedu..navodno ljubitelji prirode i zivotinja a pernatu zivotinju zovu pticurina..unistavaju biljke i drvece koje je takodje zivo bice,a ovamo kao ne ubijaju ziva bica..fujj
Izvinjavam se, nemaš c/p, samo si naučio mantru i vrtiš je u krug. Kao papagaj ili pokvarena ploča. A ti roditelji vegani su izuzetak koji potvrđuje pravilo, ako mene pitaš. Mnogo je veći procenat bolesne dece u omnivorskim porodicama, i gojazne, i sa dijabetom i ko zna kakvim još zdravstvenim problemima.