Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Камаел какве је коорате среће се не би извукао.
Бтв ја пијем пресно млеко од 1996., а од исте године и пресна јаја, само их разбијем у чашу и искапим, онако без ичега, остали додају прстохват соли, иначе јаје има потпуно неутралан укус, ни слатко, ни кисело, ни слано, ни горко... можда мало базно..
Бар пола литре млека и 1-3 јајета, углавном кокошија, некад морчија, а ћурећа јаја користимо за пресни мајонез.
Никада нисмо покупили салмонелу, мада поштено да речем јаја су од наше Џивине.

Onda si ti srećan barem koliko si težak, ako ne i srećniji.

Ја као астроном аматер ти могу рећи да просечно време између удара масивних астероида који доводе до великих изумирања(нпр на крају Креде кад су диносауруси предали меч) износи око 50М година.
Пошто је од времена изумирања споменутих диносауруса прошло преко 60М година ми трошимо време које немамо.
Бтв како то да ти као вет техничар не знаш да термичка обрада не утиче на нпр прионе за лудило крава и скрејпи, сем ако ћеш га изложити температури швајсовања гвожђа(да ли у Праксис ветеринариа, или Ветеринарском гласнику, бар док је матори још радио и добијао поменуте часописе налазио сам температруру која уништава споменути прион од 700Ц до чак 1100Ц!).

Da, znam da su za uništavanje priona potrebne vrlo visoke temperature, tako je skrepi i prešao sa ovaca na goveda.

Pa sto bih pitao nadlezne institucije ako vi vec navodno znate? Zasto ne biste podelili sa nama te brojke, ako vec implicirate da su povecane? Kanda ste vi vec pitali nadlezne? Nemojte mi reci da ste izmislili, ne bih mogao da poverujem u to.

Pa nemam te brojke, sve i da primete nešto, teško da će objaviti, makar u punoj razmeri. Šta, sad sam ja lažov? To su ozbiljne tvrdnje.

Pa nemam te brojke, sve i da primete nešto, teško da će objaviti, makar u punoj razmeri. Šta, sad sam ja lažov? To su ozbiljne tvrdnje.

Kako mislite "da primete nesto"? Pa, takve stvari se prijavljuju i postoje zvanicni brojevi.

teško da će objaviti

Malo zalazimo u teoriju zavere, a?

To su ozbiljne tvrdnje.

Kako mogu da budu ozbiljne tvrdnje ako su zasnovane iskljucivo na Vasem licnom uverenju? Ozbiljno pitam.

Šta, sad sam ja lažov?

Nisam to rekao. Ali, ako niste videli prave brojeve nego ovo tvrdite na osnovu svojih ubedjenja, onda je jedna od reci kojom bi se to moglo nazvati - laz.

пресна јаја, само их разбијем у чашу и искапим, онако без ичега, остали додају прстохват соли

Odakle ispadaju jaja?

3494592_orig.gif

- - - - - - - - - -

Ozbiljno pitam jer ne znam, ne drzim kokosi i nikad nisam gledao jaja osim na rafovima tezgi. Odakle ispada jaje, iz vagine ili anusa?

bolji je zasladjivac od secera kristala koji je napravljen od secerne repe..razlici tiseceri,jedan dobar,drugi los..ovde se radi o tebi,zasto ne koristis dekstrozu kao dobar zasladjivac od onog loseg kojeg si izbacila iz upotrebe??ti mislis da je svaki zasladjivac isti jer pise na kesi secer?

Ne pise secer na svakom. Secer bilo koje vrste, bilo koja -oza, ukljucujuci i laktozu nema mesto u mojoj ishrani. Nisi mi rekao zbog cga ti koristis dekstrozu, sta ce ti to?

Kako mislite "da primete nesto"? Pa, takve stvari se prijavljuju i postoje zvanicni brojevi.

Malo zalazimo u teoriju zavere, a?

Kako mogu da budu ozbiljne tvrdnje ako su zasnovane iskljucivo na Vasem licnom uverenju? Ozbiljno pitam.

Nisam to rekao. Ali, ako niste videli prave brojeve nego ovo tvrdite na osnovu svojih ubedjenja, onda je jedna od reci kojom bi se to moglo nazvati - laz.

Navela sam kako zvanično i objektivno može da se ustanovi je li se infekcija proširila i na ljude. Naravno da će država da štiti svoje interese sprečavanjem širenja panike između ostalog i pazeći da primaoci subvencija (poljoprivredni proizvođači) ne budu ugroženi opadanjem prometa, ona buka oko aspergilusa i aflatoksina od pre godinu dana im je bila dovoljna lekcija. I odakle bih ja imala brojke?! Koga zanima, može da pita. Mene ne pogađa sve to, ne pijem mleko i nisam ugrožena pa nemam ni razloga da ispitujem.

Odakle ispadaju jaja?

3494592_orig.gif

- - - - - - - - - -

Ozbiljno pitam jer ne znam, ne drzim kokosi i nikad nisam gledao jaja osim na rafovima tezgi. Odakle ispada jaje, iz vagine ili anusa?

Kod živine se urinarni, genitalni i digestivni trakt završavaju u kloaki, dakle jedan otvor za sve.

Ne pise secer na svakom. Secer bilo koje vrste, bilo koja -oza, ukljucujuci i laktozu nema mesto u mojoj ishrani. Nisi mi rekao zbog cga ti koristis dekstrozu, sta ce ti to?

koristim dekstrozu zbog treninga...preporucujem svim sportistima da je koriste..a ti verovatno ne koristis secere bilo koje vrste zbog zdravlja jer imas dijabetes ili je nesto drugo u pitanju?

Dekstroza (D-Glukoza ili grožđani šećer) predstavlja vredan izvor brze energije. Svi drugi ugljeni hidrati se najpre moraju dovesti do oblika glukoze pre nego što se u organizmu iskoriste za energetske svrhe. U ovu transformaciju se ulaže vreme i energija, te organizmu ostaje manji iznos za mišićne potrebe. Ovo je razlog zašto je dekstroza najbolji oblik unosa prostih šećera za sportiste koji imaju daleko veće energetske potrebe od prosečnih ljudi. Unos potrebne količine ove namirnice brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkih napora i pospeđuje ugradnju proteina. Može se upotrebljavati sa vodom pre, za vreme i nakon treninga jer obezbeđuje energiju, a da pri tom ne opterećuje organe za varenje (jer se i ne vari).

Na njenom transportnom sistemu može se bazirati unos kreatina ili amino kiselina. Koliko je ovo čist i delotvoran izvor metaboličke energije možda najbolje ilustruje podatak da se u obliku vodenog rastvora u medicini koristi za infuziju koja ide direktno u krvotok.

Preporučena upotreba: Punu supenu kašiku praha (oko 20-25g) rastvoriti u 2-3 dl vode u toku treninga i neposredno posle treninga.

Poslednja izmena:
To onda znaci da jaje koje jedni jedu a drugi ga frisko piju, ne izlazi iz kokosije vagine i guznog otvora vec iz kokosije kloake. Valjda sam sad shvatio.
Откуд ова реч у твом вокабулару кад до малочас ниси знао одакле излази јаје???
Сигурно зато мрзиш папагаје и канаринце и зовеш их ,,птичурине"!

U jednoj od prodavnica iz susedne zemlje istekao rok lubenici i dinji? Ma sta rece :hahaha1:
У многим продавницама, и није само истекао рок већ не испуњавају многе фитосанитарне услове и подмећу вам ГМО.
А као што си раније раскринкан све купујеш у супермаркетима јер по сопственој тврдњи једино ту и тамо покупиш неко биље поред пута(најпрљвије и најзагађеније, фуј!).

У многим продавницама, и није само истекао рок већ не испуњавају многе фитосанитарне услове и подмећу вам ГМО.
А као што си раније раскринкан све купујеш у супермаркетима јер по сопственој тврдњи једино ту и тамо покупиш неко биље поред пута(најпрљвије и најзагађеније, фуј!).

A daj ne moras da budes kao Kamael. Pa i da im podmecu GMO, nije to nista lose. Nema naucnih meta analiza koje potvrdjuju da je GMO los. To je samo jos jedna zaverenicka ideja kojom ljudi zastrasuju masu, sve je to kao i HAARP, Chemtrails, nevakcinisanje, raw ishrana i slicno.

O, svasta... Lepo sam ti nabrojala svoje razloge.

nisi nabrojala vec si rekla da ne jedes pa si nabrojala namernice..nisi rekla razlog..pitam zasto ne jedes secer jer nista mi drugo ne pada na pamet nego da si dijabeticar..zasto ne bi jela krompir ili pirinac??zasto neki put ne bi pojela neki omiljeni slatkis??aj ne jedes secer od secerne repe jer se plasis gojaznosti,onda mozes uzimati dekstrozu ili druge zasladjivace..ako nije to u pitanju onda je zdrastveni problem,a zna se ko ne sme da jede slatkise..nisi mi rekla nista pa iz tog razloga i pitam..

Ne, ne... Dekstrozu ne mogu iz par razloga.
Kada jedes samo voce to je daleko manja kolicina secera, a ima i nekih drugih korisnih materija (1)
Konzumiranje secera dovodi do zavisnosti i odmah potom do povecanja potreba za secerom (2)
Izlecila sam svoju zavisnost i ne zelim da se ponovo mucim skidanjem sa secera (3)
Secer spusta imunitet (4)
Secer licno smatram olicenjem zla u fizickoj formi (5)
Da li vidis ovde pet razloga?

Ne vidim razlog da skrivam da imam dijabetes, ako ga imam, nisam toga svesna!
Imam svakako jednu autoimunu bolest, ako se moze zvati bolescu... Celijakiju.
Ljudi koji imaju jednu autoimunu bolest cesto postanu zatocenici i druge autoimune bolesti i mozda me je samo Bog zastitio od dijabetesa jer mnoga deca celijaci ako jedu gluten razviju i dijabetes...
U svakom slucaju nemam nikakve tegobe sada kada jedem voce. Svejedno, voce kao i drugu hranu jedem umereno i oprezno.
Nemam bas neki apetit, ranije sam mnogo vise volela da jedem.

Sa druge strane zasto ne jedem krompir, zitarice... Zasto tako merim pirinac? Pa zato sto sam ustanovila da moje telo u tom rezomu ishrane, sa malo ugljenih hidrata bolje funkcionise. Imam vise energije, produktivnija sam...

Meni je to vaznije, nego da pricinim kratkotrajno zadovoljstvo dok jedem... To traje mozda pet minuta, a ono ceo dan sam kljakava od skrobne hrane.

Takodje me uopste ne dotice mrsavljenje i opterecivanje fizickim izgledom... Ja sebe volim ovakvu kakva sam, nisam savrsena, ali mene to nikada nije ni interesovalo... Bog zna da sam imala i preko potrebne lepote da budem na naslovnim stranama, ali u 38 godini pogotovo mislim da je kasno da radim na svojoj karijeri u modnoj industriji lol
Tako da... Ne, uopste se uzdrzavam zbog kilograma vise... Nekada sam mozda imala takve iluzije, ono kazes sebi da treba da smrsas, ali duboko u sebi te zabole za to... E, sad vise ni sebi ni drugima ne govorim te gluposti.

Poslednja izmena:
Vegetarijanci imaju zdravije srce

Istraživanje je rađeno na 44.500 ispitanika i pokazalo je da s prestankom konzumiranja mesa smanjujemo rizik od srčanih bolesti za 32 odsto. Najveće razlike između vegetarijanaca u odnosu na ljude koji jedu meso ogledaju se u nivou holesterola, visini krvnog pritiska i telesnoj težini, pa su tako vegetarijanci okarakterisani kao zdraviji.

Srčana oboljenja su sve više prisutna među ljudima i odnose veliki broj žrtava svake godine.

http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/522288-vegetarijanci-imaju-zdravije-srce

Da li vidis ovde pet razloga?

Ne vidim razlog da skrivam da imam dijabetes, ako ga imam, nisam toga svesna!
Imam svakako jednu autoimunu bolest, ako se moze zvati bolescu... Celijakiju.
Ljudi koji imaju jednu autoimunu bolest cesto postanu zatocenici i druge autoimune bolesti i mozda me je samo Bog zastitio od dijabetesa jer mnoga deca celijaci ako jedu gluten razviju i dijabetes...
U svakom slucaju nemam nikakve tegobe sada kada jedem voce. Svejedno, voce kao i drugu hranu jedem umereno i oprezno.
Nemam bas neki apetit, ranije sam mnogo vise volela da jedem.

jeste ali kazes da je secer neprijatelj..slazem se da secer od secerne repe moze uticati na svasta nesto..svaki visak secera koji telo ne preradi prebacuje se i nastaje salo..posebno vidno na ljudima preko 35 god..ali ja ti pricam o grozdjanom seceru (dekstrozi) to nije isto..i sta navodis i numerises na kraju recenice,numerisanje i oznacavanje recenice ide na samom pocetku..nisam razumeo da ono navodis razloge..ali iz tacke 2,4,5 ne bih se slozio sa tobom kad je rec o dekstrozi,sa kristal secerom u vecim kolicinama ok,zaista nije dobro unositi velike kolicine secera,a kad je rec o dekstrozi to je neka druga prica..a koliko zakljucujem po tvom izlaganju tebi je to isto..

Sa druge strane zasto ne jedem krompir, zitarice... Zasto tako merim pirinac? Pa zato sto sam ustanovila da moje telo u tom rezomu ishrane, sa malo ugljenih hidrata bolje funkcionise. Imam vise energije, produktivnija sam...

Meni je to vaznije, nego da pricinim kratkotrajno zadovoljstvo dok jedem... To traje mozda pet minuta, a ono ceo dan sam kljakava od skrobne hrane.

Takodje me uopste ne dotice mrsavljenje i opterecivanje fizickim izgledom... Ja sebe volim ovakvu kakva sam, nisam savrsena, ali mene to nikada nije ni interesovalo... Bog zna da sam imala i preko potrebne lepote da budem na naslovnim stranama, ali u 38 godini pogotovo mislim da je kasno da radim na svojoj karijeri u modnoj industriji lol
Tako da... Ne, uopste se uzdrzavam zbog kilograma vise... Nekada sam mozda imala takve iluzije, ono kazes sebi da treba da smrsas, ali duboko u sebi te zabole za to... E, sad vise ni sebi ni drugima ne govorim te gluposti.

ehh pa sad,obicno svi kad se ozene ili udaju oni vise ni ne vode racuna o svom izgledu,80% je takav slucaj..u fazonu:ozenio sam se ili udalazavrsila sam posao,vise ne treba da se negujem,ne treba da se bavim sportom,mogu da se sabijam od hrane,nasla sam muza ili nasao sam zenu..totalno pogresna metodologija..ali ajde,svako ima svoj zivot..na primer ja sam mladji od tebe 2 god,i skoro ceo zivot sam u sportu,sto profesionalno (nekad) sto sad u zadnjih 15-tak god kao rekreativac,poznajem mnogo sportista raznog doba,mnogo ima i onih koji su 40+ a i dalje vode racuna jer vole da izgledaju lepo..nije to zbog kompleksa,vec su prosto vaspitani u sportskom rezimu i tako zive zivot..kao i ja,to je prosto u krvi,meni je trening sastavni deo zivota kao i posao i ishrana itd..ne jedem buckurise i takozvanu maminu kuhinju,ali naravno da unosim meso,jaja,mleko,povrce,voce,ali na drugaciji nacin spremanja..bez zaprski,masnoca i koje kakvih muckalica,corbastih jela i corbica..meso unosim svakodnevno 600-700gr,jaja oko 10 kom,da ne nabrajam sad sta i koliko cega jedem..nemam problema nikakvih sa zdravljem,pucam od energije i snage,imam 107 kg,nisam debeo,mali procenat masti na telu...kosa mi se dize na glavi kad ovi iz veganisticke sekte pricaju ovako o mesu,mleku,jajima i sta vec jos..potenciraju na svojoj bolesnoj ideologiji i prosto mrze ceo svet jer jedemo meso a oni ne jedu..navodno ljubitelji prirode i zivotinja a pernatu zivotinju zovu pticurina..unistavaju biljke i drvece koje je takodje zivo bice,a ovamo kao ne ubijaju ziva bica..fujj

Poslednja izmena:
:zcepanje: Izvinjavam se, nemaš c/p, samo si naučio mantru i vrtiš je u krug. Kao papagaj ili pokvarena ploča. A ti roditelji vegani su izuzetak koji potvrđuje pravilo, ako mene pitaš. Mnogo je veći procenat bolesne dece u omnivorskim porodicama, i gojazne, i sa dijabetom i ko zna kakvim još zdravstvenim problemima.

Kako razbijas ove ''eksperte'' za meso :hahaha:
Ja ih postrojim isprozivam, istresem i sada su manji od makovog zrna, ne smeju vise da odgovaraju na moje postove, malo sam ih naucio pameti.
Ti ih isto vidim razbijas, tako da ce uskoro prestati i da odogovaraju i na tvoje postove, sta oni pricaju da su suhomesnati proizvodi odlicna prevencija protiv raka :zblesav:
july-2012-villa-madina-food-court-1.jpg

july-2012-tandoori-grill-food-court-1.jpg

burrito-boyz-aug-2012-1-1.jpg

Veganska hrana najbolja i najzdravija na svetu !!!!

Jao, ne mogu ovo da gledam! Na dve od tri imas ocigledan gluten... Ne da bih dobila rak od toga, nego nema sumnje. Ti si bre morbidan... Stavis sliku glutena i kazes najzdravija hrana! Bluaaak!

A daj ne moras da budes kao Kamael. Pa i da im podmecu GMO, nije to nista lose. Nema naucnih meta analiza koje potvrdjuju da je GMO los. To je samo jos jedna zaverenicka ideja kojom ljudi zastrasuju masu, sve je to kao i HAARP, Chemtrails, nevakcinisanje, raw ishrana i slicno.
Naravno da je loše.
Zašto bi npr kukuruzom i prerađevinama od njega unosio insekticide za leptirastu vaš?
Znam da vlade pokušavaju da svaku sumnju proglase teorijom zavere kako bi imale opravdave za mnogo šta mutno, ali ne moraš biti deo te priče.
Ili smatraš da je Kenedija ubio Li Harvi Osvald, sam bez ičije pomoći, a prekosutra Osvalda Džek Rubi usred policijske stanice u Dalasu?
Npr:
http://facebookreporter.org/2012/10/12/биотехнолошки-лидер-syngenta-проглашен-крив/
Inače ovakve i slične vesti se a-tempo sklanjaju s NET-a, ostaju samo one koje su deo blogova, a to dalje služi za omalovažavanje tipa: To je blog???
Ova vest je ostala jer je sudski dokazano da je GMO štetan do koske.
Takođe poznato je iz istraživanj Veterinarskog fakulteta iz BG da GMOkukuruz izaziva sterilitet i pobačaje kod krmača, bilo je dosta tih tekstova u domaćim veterinarskim časopisima(Veterinarski glasnik i Praxis veterinaria), ali kako se domaći *******i u vlasti šlihtaju SAD sve su ređi.
Tako da i smerni vegani krepavaju od GMO, uostalom pred novu godinu se objavljuju razni bilteni pa je tako izašlo da Ameri jedini među razvijenim državama imaju pad očekivanog životnog veka još od 2013., a neutralna i miroljubiva švedska po procenama(paJz sad) instituta za strateška istraživanja SIPRI iz Stokholma ima a-bombe!

- - - - - - - - - -

Vegetarijanci imaju zdravije srce

Istraživanje je rađeno na 44.500 ispitanika i pokazalo je da s prestankom konzumiranja mesa smanjujemo rizik od srčanih bolesti za 32 odsto. Najveće razlike između vegetarijanaca u odnosu na ljude koji jedu meso ogledaju se u nivou holesterola, visini krvnog pritiska i telesnoj težini, pa su tako vegetarijanci okarakterisani kao zdraviji.

Srčana oboljenja su sve više prisutna među ljudima i odnose veliki broj žrtava svake godine.

http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/522288-vegetarijanci-imaju-zdravije-srce
Naravno kada je na zapadu po preko 50% mladih pretilo.
Što prošle godine onaj američki pukovnik reče u regrutnom dobu u SAD jedva da je do 40% sposobno za vojnu službu!
Oooo Aaaaameeeeriiiikooooo vooooliiiimoooo teeee miiiiii!
:cepanje:
:tambalamba:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back