Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
poznajem!!a takodje ste psihicki navalentni i rastrojeni u pokusajima da dokazete vasu ideologiju..odvajate se u grupe i izolujete od drugog naroda,sto dovodi da ste neka posebna skupina ljudi,sto opet dovodi da ste jedan vid sekte koji zastupa nesto a to nesto je po mnogima bolestan vid ishrane koji vodi u anoreksiju i unistavanje celija mozga..vidi sepo tebi kako sumanuto trcis da dokazujes kako je dobro jesti biljke,niko te nista ne pita sta jedes ali ti ces i dalje sumanuto izbacivati da u mleku ima gnoja,da je mleko izlucevina,da su jaja losa,da se od mesa umire..to moze samo neko ko nije pri zdravom razumu uraditi..veganisticki roditelji ubili svoju bebu jer su joj davali mleko od soje i badema,bebi se promenio rezim prirodni ishrane i jadna se umrla..sad ti veganski monstrumi od roditelja leze zatvor,i nadam se da ce svakodnevno ispastati zbog svojih zlodela..
- - - - - - - - - -
nisam dovodio vegancicu u pitanje poreklo dekstroze vec da dokazem da lupetas ovo sto sam ti citirao da si rekla..sad odjednom menjas temu kao i tvoj brat kamael i nikita..takvi ste vi vegani izgleda..haha
- - - - - - - - - -
odjednom menjas srz mog postovanja u vezi dekstroze..??
Izvinjavam se, nemaš c/p, samo si naučio mantru i vrtiš je u krug. Kao papagaj ili pokvarena ploča. A ti roditelji vegani su izuzetak koji potvrđuje pravilo, ako mene pitaš. Mnogo je veći procenat bolesne dece u omnivorskim porodicama, i gojazne, i sa dijabetom i ko zna kakvim još zdravstvenim problemima.
U Ministarstvu poljoprivrede su zvanično objasnili da je službenik koji može da nam odgovori na naša pitanja odsutan i da treba da ga pozovemo za pola sata. Zvali smo desetak puta. Narednih tri sata se niko nije javljao. Kada je slušalicu na kraju podigla savetnica Maja Andrijašević samostalni savetnik za dobrobit životinja, koja prema njenim rečima deli kancelariju sa službenikom Radoslavom Ivkovićem zaduženim za obraćanje javnosti, saznali smo da ona ne može da nam kaže ništa o "tim životinjama obolelim od bruceloze".
Prebacujem ovaj tekst od pre godinu dana jer kako i sam tekst kaze, zaraze izgleda da nemaju neku vaznost.
Ovih dana je ozbila bruceloza na jugu Srbije a informaticki medij ne prenosi, kao da se nista nije desilo. Trenutno se spaljuju zivotinje, da li se zaraza prosirila medju ljude to se trenutno ne zna.
Zaraza se prenosi ishranom mesom i pijenjem zivotinjskog mleka.
Da li se zaraza proširila na ljude, najbolje se vidi po broju pobačaja, mrtvorođenih beba i smrti novorođenčadi u regionu. Zato se soj bakterije patogen za goveda i ljude i zove brucella abortus bang.
Citam da je jedna od karakteristika zaraze temperatura.
Kako ljudi znaju kada dobiju temperaturu da li je grip ili su uneli mesom brucelu? Odu kod dotora, on ih ufiksa injekcijom, da antibiotik ili leze kuci misleci da je grip, i?.... pojeo vuk magarca.
cekaj bre,ti pricas o seceru od secerne repe koji je zastupljen svuda,u svim slatkisima pocev od cokolada pa do torti i kolaca??dekstroza odnosno grozdjani secer nema veze sa tim secerom,koristi se cak i u infuziji..od njega ne dobija zavisnost..
Odlicno. Svoje razloge sa, navela... Jako cesto cujemo od narkomana da oni nisu zavisni i da mogu da prestanu kad god hoce...
Ali ajmo ovako: zbog cega ti uopste uzimas tu dekstrozu?
Ako je kod njih bice i kod nas, a da ne bi bilo ovoliko obolelih treba se hraniti namirnicama koje jacaju imunitet, a to su voce, povrce i orasasti plodovi.
Citam da je jedna od karakteristika zaraze temperatura.
Kako ljudi znaju kada dobiju temperaturu da li je grip ili su uneli mesom brucelu? Odu kod dotora, on ih ufiksa injekcijom, da antibiotik ili leze kuci misleci da je grip, i?.... pojeo vuk magarca.
И ја сам.
Он то тако доживљава јер очекује да ће просипањем мора будалаштина учинити веганизам убедљивим до коске.
Камајло исто лупета о нпр пољопривреди јер нема представу о њој, мада се овде хвалио да све сам узгаја, а живи у четири зида.
Мсм нашао мени сељаку да продаје приче о узгоју биљака и животиња???
A ja kao veterinarski tehničar i ljubitelj svih životinja, da li sam ja merodavna? I ja tvrdim da su sirovnjaci-omniji najpodložniji brucelozi, botulizmu i raznim drugim bolestima, infektivnim i parazitskim. Eto, isti prion izaziva skrepi kod ovaca, Krojcfeld-Jakobov sindrom kod ljudi i spongioznu encefalopatiju kod goveda.
Odlicno. Svoje razloge sa, navela... Jako cesto cujemo od narkomana da oni nisu zavisni i da mogu da prestanu kad god hoce...
Ali ajmo ovako: zbog cega ti uopste uzimas tu dekstrozu?
bolji je zasladjivac od secera kristala koji je napravljen od secerne repe..razlici tiseceri,jedan dobar,drugi los..ovde se radi o tebi,zasto ne koristis dekstrozu kao dobar zasladjivac od onog loseg kojeg si izbacila iz upotrebe??ti mislis da je svaki zasladjivac isti jer pise na kesi secer?
Камаел какве је коорате среће се не би извукао.
Бтв ја пијем пресно млеко од 1996., а од исте године и пресна јаја, само их разбијем у чашу и искапим, онако без ичега, остали додају прстохват соли, иначе јаје има потпуно неутралан укус, ни слатко, ни кисело, ни слано, ни горко... можда мало базно..
Бар пола литре млека и 1-3 јајета, углавном кокошија, некад морчија, а ћурећа јаја користимо за пресни мајонез.
Никада нисмо покупили салмонелу, мада поштено да речем јаја су од наше Џивине.
nema nista gore nego kad se vegani raskokodacu o mesu da je kancerogeno i da se umire od njega,da je mleko lose,da su jaja losa..i to tako teraju kao sumanuti i zabludneli..tvrdis o nekim pobacajima a ne znas brojke,zasto onda pominjes brojke pobacaja i vezujes ih sa ishranom mesa??jel ti vidis sta poredis i vezujes??klasican veganistiski spamer!!
Naprotiv, brucelozi si mnogo podložniji od ostalih zbog svog režima ishrane, konkretno, nekuvanog mleka, dok vegani skoro da uopšte nisu u riziku.
- - - - - - - - - -
A ja kao veterinarski tehničar i ljubitelj svih životinja, da li sam ja merodavna? I ja tvrdim da su sirovnjaci-omniji najpodložniji brucelozi, botulizmu i raznim drugim bolestima, infektivnim i parazitskim. Eto, isti prion izaziva skrepi kod ovaca, Krojcfeld-Jakobov sindrom kod ljudi i spongioznu encefalopatiju kod goveda.
Ја као астроном аматер ти могу рећи да просечно време између удара масивних астероида који доводе до великих изумирања(нпр на крају Креде кад су диносауруси предали меч) износи око 50М година.
Пошто је од времена изумирања споменутих диносауруса прошло преко 60М година ми трошимо време које немамо.
Бтв како то да ти као вет техничар не знаш да термичка обрада не утиче на нпр прионе за лудило крава и скрејпи, сем ако ћеш га изложити температури швајсовања гвожђа(да ли у Праксис ветеринариа, или Ветеринарском гласнику, бар док је матори још радио и добијао поменуте часописе налазио сам температруру која уништава споменути прион од 700Ц до чак 1100Ц!).
Pa sto bih pitao nadlezne institucije ako vi vec navodno znate? Zasto ne biste podelili sa nama te brojke, ako vec implicirate da su povecane? Kanda ste vi vec pitali nadlezne? Nemojte mi reci da ste izmislili, ne bih mogao da poverujem u to.
Pa sto bih pitao nadlezne institucije ako vi vec navodno znate? Zasto ne biste podelili sa nama te brojke, ako vec implicirate da su povecane? Kanda ste vi vec pitali nadlezne? Nemojte mi reci da ste izmislili, ne bih mogao da poverujem u to.