Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
najjaci su ovi iz herbalajfa u vezi tih preparata,haha..a koji secer uzimas??ja koristim dekstrozu pre i posle treninga za skok insulina u telu,slatkise ne jedem,neki put kad kriziram pojedem bonzitu..za dorucak cesto jedem musli..

Ne koristim uopste secer, a ni zasladjivac. Ako ponekad pozelim nesto slatko jedem sveze voce.

kako ti znas da on ne jede ribu ili belo meso kokosije??jel si ga uhodio ili verujes jer on tako kaze??verujes svom veganskom kralju??

On je izjavio da jede iskljucivo biljnu hranu zadnjih 25 godina.

- - - - - - - - - -

Nemoj samo reci da u potaji jede ribu. A sve nesto predosecam da ces to napisati iz prostog razloga jer si malopre vredjao starog coveka, pa nebi ni bilo cudno da ti ovakav biser padne na pamet.

dekstroza ti je grozdjani secer,,kazes da jedes voce u kom imas secera kao i u grozdju...

- - - - - - - - - -

On je izjavio da jede iskljucivo biljnu hranu zadnjih 25 godina.

svasta boze,i ja pitam gluposti,pa naravno da mu verujes jer je on licno izjavio da jede biljnu hranu zadnjih 25 god....Ovo je retkost da se procita kad nizi vegani na donjim granama drveta kako odaju postovanje veganskim kralju koji je u vrhu stabla..

Imam tvoje linkove za to da je osteoporoza manjak kalcijuma? Pa gde su, izvini?

Mislim da si poceo da haluciniras! 'Ajde, zabave radi, pronadji gde sam to rekao.
Halucinacije inace jesu jedna od osnovnih karakteristika shizofrenije ;)

Moji linkovi su na ovoj temi, svi su ih citali. Ti jos nisi postavio nijedan link.
Ti napises osteropoza nedostak magnezijuma, onda proveris na wikipediji i izbrises....Kada nesto naises, onda ostavi da svi vide tvoju mudrost magnezijum i osterporoze....barone Minhauzene

Moji linkovi su na ovoj temi, svi su ih citali. Ti jos nisi postavio nijedan link.

Ja ne moram da postavljam linkove, ja nisam izneo nijednu tvrdnju, vec samo osporavam tvoje tvrdnje i cekam da postavis neki izvor kao dokaz. Naravno da to neces uraditi, jer ne postoji nijedan kredibilan izvor koji bi tvrdio to sto ti tvrdis, iz prostog razloga sto je potpuno netacno.

Ti napises osteropoza nedostak magnezijuma, onda proveris na wikipediji i izbrises....Kada nesto naises, onda ostavi da svi vide tvoju mudrost magnezijum i osterporoze....barone Minhauzene

Ima ovde nekoliko moderatora, oni mogu da vide sve izmene, pa neka oni kazu da li je u bilo kojoj verziji nekog mog komentara postojalo ista o magnezijumu i osteoporozi. Imas ozbiljan problem, covece. Ili lazes ili haluciniras. Ni jedno ni drugo ne valja.

To da ti nekog nazivas baronom Minhauzenom je u najmanju ruku skandalozno, ali sam primetio kod tebe to jedno pravilo: kada si uhvacen u lazi/gluposti, u nedostatku argumenata, zauzimas ekstremno agresivan stav prema sagovornicima i vredjas, zato sto jedino to umes. Bolje bi bilo da pokusas da naucis nesto. Manje je sramota ne znati i nauciti, nego ne znati i biti tvrdoglava budala.

Sto se tice wikipedije, za razliku od tebe, ja ne moram da trazim informacije o ovome tamo, jer za razliku od tebe imam medicinsko obrazovanje i vrlo dobro znam o cemu govorim. Ipak, tebi ne bih zamerio kada bi sledeci put otisao bar na wikipediju i saznao bar najosnovnije informacije o onome o cemu planiras da pises. Spasices sebe ovakvih blamova.

Poslednja izmena:
Ja ne moram da postavljam linkove, ja nisam izneo nijednu tvrdnju, vec samo osporavam tvoje tvrdnje i cekam da postavis neki izvor kao dokaz. Naravno da to neces uraditi, jer ne postoji nijedan kredibilan izvor koji bi tvrdio to sto ti tvrdis, iz prostog razloga sto je potpuno netacno.

Ima ovde nekoliko moderatora, oni mogu da vide sve izmene, pa neka oni kazu da li je u bilo kojoj verziji nekog mog komentara postojalo ista o magnezijumu i osteoporozi. Imas ozbiljan problem, covece. Ili lazes ili haluciniras. Ni jedno ni drugo ne valja.

To da ti nekog nazivas baronom Minhauzenom je u najmanju ruku skandalozno, ali sam primetio kod tebe to jedno pravilo: kada si uhvacen u lazi/gluposti, u nedostatku argumenata, zauzimas ekstremno agresivan stav prema sagovornicima i vredjas, zato sto jedino to umes. Bolje bi bilo da pokusas da naucis nesto. Manje je sramota ne znati i nauciti, nego ne znati i biti tvrdoglava budala.

Sto se tice wikipedije, za razliku od tebe, ja ne moram da trazim informacije o ovome tamo, jer za razliku od tebe imam medicinsko obrazovanje i vrlo dobro znam o cemu govorim. Ipak, tebi ne bih zamerio kada bi sledeci put otisao bar na wikipediju i saznao bar najosnovnije informacije o onome o cemu planiras da pises. Spasices sebe ovakvih blamova.

Da li ti mozes da zampatis sta pises ? Iznosis tvrdnje da osteoporoza nema veze sa nedostatkom kalcijuma, a sada kazes'' ja nisam izneo tvrdnju''.:zblesav:
Moze cao forum da vidi nekoliko postova gore sta si napisao ( tako da sam ih sada kopirao, tako da ti ne vredi da ih brises.) Uglavnom ti jos uvek nisi naveo nijedan link da osteoporoza nema veze sa kalcijumom.
Najgore je biti tvrdoglava budala, koja nema pojma o nicemu.
Ti mozes da napises sta hoces, i da si medicinska sestra, cinjenica je da do sada apsolutno osim spamovanja nisi izneo nijedan dokaz za to sto tvrids.:zlud:

Dr Zorica V. Dragas - specijalista socijalne médicine : Osteoporozu mozemo definisati kao metabolicku bolest pri kojoj je dominantan mehanizam poremecaja metabolizam Kalcijuma, odnosno povecan izlazak kalcijuma iz kosti.
Ovde imamo eksperte médicine , koji tvrde da osteoporoza nema veze sa kalcijumom.
Ostaje pitanje kako osoba koja pije kravlje mleko i unosi kalcijum, posle dobije osteoporozu tj izlazak kalcijuma iz kostiju ?

Poslednja izmena:
Ovde imamo eksperte médicine , koji tvrde da osteoporoza nema veze sa kalcijumom.
Ostaje pitanje kako osoba koja pije kravlje mleko i unosi kalcijum, posle dobije osteoporozu tj izlazak kalcijuma iz kostiju ?

Istorija se ponavlja. Do skora je bilo eksperata koji su tvrdili da vegani imaju deficit b12, navodeci da tog vitamina ima obilato u mesu.
Kada im je navedena bolest nedostatka vitamina b12, a od koje oboljevaju mesojedi a ne vegani, pitani su isto to: Kako to, vegani u deficitu vitamina, a u hiljadu kartona ljudi koji nisu vegani stoji naziv Megaloblastna anemija?

- - - - - - - - - -

Sta ti kazes Dejane, kako to?

dekstroza ti je grozdjani secer,,kazes da jedes voce u kom imas secera kao i u grozdju...

- - - - - - - - - -

svasta boze,i ja pitam gluposti,pa naravno da mu verujes jer je on licno izjavio da jede biljnu hranu zadnjih 25 god....Ovo je retkost da se procita kad nizi vegani na donjim granama drveta kako odaju postovanje veganskim kralju koji je u vrhu stabla..
Ne, ne... Dekstrozu ne mogu iz par razloga.
Kada jedes samo voce to je daleko manja kolicina secera, a ima i nekih drugih korisnih materija (1)
Konzumiranje secera dovodi do zavisnosti i odmah potom do povecanja potreba za secerom (2)
Izlecila sam svoju zavisnost i ne zelim da se ponovo mucim skidanjem sa secera (3)
Secer spusta imunitet (4)
Secer licno smatram olicenjem zla u fizickoj formi (5)

Poslednja izmena:

I kvari postove to mu je omiljeno.
Da li time pokušava da skrene pažnju, ili je to posledica gubitka kontrole, ili čak zbog nedostatka nekih nutrijenata u organizmu zbog naopake ishrane?
Btv omiljeno doba kad kampuje ovde je 2-3-4 sata posle ponoći kad može da napiše masu koještarija, a da mu niko ne protivreči!

Dr Zorica V. Dragas - specijalista socijalne médicine : Osteoporozu mozemo definisati kao metabolicku bolest pri kojoj je dominantan mehanizam poremecaja metabolizam Kalcijuma, odnosno povecan izlazak kalcijuma iz kosti.

Ljubitelji mleka koji tvrde kako je mleko zdravo i kako ne izaziva osteoporozu, nisu odgovorili na ovaj post. Cudno ? Jeste da nisu zavrsili medicinu, jeste da nisu procitali nijednu strucnu knjigu, ali sve znaju.
Oni ili izmisljaju ili postavljaju neke leve sajtove, koji nemaju nikakav kredibilitet.
Imamo izjavu Dr. Zorice V. Dragas specijalista socijalne médicine, koja ekspert i lepo kaze - osteoporoza je nedostatak kalcijuma, a eksperti sa foruma se ucutali i nemaju sta da kazu....z:shock:

Za kravlje mleko je dokazano da je stetno i da izaziva osteoporzu, a pored toga da vidimo sta se sve jos stavlja u mleko ...hormoni rasta, hemikalije,antibioitici...
Najbolja su mleka biljnog porekla - soja, kokos, pirinac....bez holesterola i hormona rasta, sigurno.

Ne, ne... Dekstrozu ne mogu iz par razloga.
Kada jedes samo voce to je daleko manja kolicina secera, a ima i nekih drugih korisnih materija (1)
Konzumiranje secera dovodi do zavisnosti i odmah potom do povecanja potreba za secerom (2)
Izlecila sam svoju zavisnost i ne zelim da se ponovo mucim skidanjem sa secera (3)
Secer spusta imunitet (4)
Secer licno smatram olicenjem zla u fizickoj formi (5)

cekaj bre,ti pricas o seceru od secerne repe koji je zastupljen svuda,u svim slatkisima pocev od cokolada pa do torti i kolaca??dekstroza odnosno grozdjani secer nema veze sa tim secerom,koristi se cak i u infuziji..od njega ne dobija zavisnost..

Propaganda vasih veganistickih kraljeva kojima se klanjate...To nikada nije bilo tacno niti ce..Vidi samo pojavu ovog vegancica,upale oci,suv,zivi mrtvac..Zgrnuo stotine hiljada dolara da bi pricao o ovome,a uvece u tami svoje sobe se casti curetinom i belim mesom,ribom..Jede sve u sesnest a ovamo za proste ljude govori da je meso stetno..

Čovek je jednostavno star. Da vidimo tebe u 81, ako ih uopšte i dočekaš.

Jak mi doktor kad tvrdi notorne lazi o MESU...Vekovi prosli i nikom nista nije falilo,odjednom pre neku godinu nastaju vegani i njihova sekta koja se bavi propagandom da je MESO stetno..Pravite se budale na svetskom nivou..Okrece se tu milioni dolara u toj propagandi,mnogo ste veliki naivci dok ljudi poput ovok navodnog strucnjaka zgrce pare za ovakve tribine..

Da, baš su ti tvrdnje na mestu, a knjiga, njegovo životno delo, siže svega onoga što je radio tollike decenije, dostupna online u pdf formatu i na engleskom i na ostalim jezicima uključujući i srpski. http://www.svetlostistine.org/Knjige/KineskaStudijaKambel/Kineska_studija.pdf

da,sigurno jede vegansku hranu...jede ribu i belo meso 100%..sve zavisi od coveka do coveka kakav je zivot imao,kakvim se poslovima bavio,sigurno da nece izgledati neki mucenik koji je ceo zivot radio u kamenolomu kao dodatni izvor prihoda a kao glavni posao imao neki kicma trans u nekoj firmi poput nekog ko je imao fin i sredjen posao kao i zivot..vi to ne gledate tako,posebno ovi isprani vegani,odmah zakljucujete da je neko bolestan zbog mesa sto jede a ne zivotom koji je ziveo..

- - - - - - - - - -

ma mene vasi veganski sajtovi ne zanimaju,to budalastine samo takve..lupetanje gluposti i velika propaganda kao i obrt para zasto se to toliko zastupa..zbog zdravlja sigurno nije..moc je u novcu!!

Hohoho, a posle vegani sektaši! Pokušava čovek da opovrgne argumente druge strane, a ne želi čak ni da sasluša argumente. To me jako podseća na jednu moju koleginicu kad je rešila da se zamonaši. Bio je post, donela je u staru firmu da nas posluži Munchmellow, kažemo joj da on niukom slučaju nije posan, "NE, POSAN JE! DUHOVNIK JE TAKO REKAO!"

sta ti meni iznosis vegane studije vasih veganskih kraljeva koje uzdizete u nebesa??ima toliko studija koji takodje doktori iznose da je meso zdravo i potrebno za organizam..zasto ste toliko nasilni da dokazete vasu ideologiju koja vodi samo u bolest posle duzeg hranjenja travom??veganizam je bolest i dovodi telo u anoreksiju i izumiranje celija u mozgu..briga mene za vase spise i studije koje su napisali drugi vegani..

Grožđani šećer se zove glukoza, dekstroza je nešto drugo-D verzija fruktoze, ako se dobro sećam.

- - - - - - - - - -

sta ti meni iznosis vegane studije vasih veganskih kraljeva koje uzdizete u nebesa??ima toliko studija koji takodje doktori iznose da je meso zdravo i potrebno za organizam..zasto ste toliko nasilni da dokazete vasu ideologiju koja vodi samo u bolest posle duzeg hranjenja travom??veganizam je bolest i dovodi telo u anoreksiju i izumiranje celija u mozgu..briga mene za vase spise i studije koje su napisali drugi vegani..

A posle vegani sektaši... A što te hiljade drugih studija finansiraju Monsanto, mesna i mlečna industrija, nikom ništa? I opet ista mantra, jel' to imaš c/p ovoga:
veganizam je bolest i dovodi telo u anoreksiju i izumiranje celija u mozgu
Zanimljivo... Imaš neki argument za tu tvrdnju, poznaješ uživo nekog vegana koji se razboleo posle promene režima ishrane? :ceka:

Grožđani šećer se zove glukoza, dekstroza je nešto drugo-D verzija fruktoze, ako se dobro sećam.

lupetas vegancicu...kao i tvoje cenjene kolege biljojedi..

Dekstroza (D-Glukoza ili grožđani šećer) predstavlja vredan izvor brze energije. Svi drugi ugljeni hidrati se najpre moraju dovesti do oblika glukoze pre nego što se u organizmu iskoriste za energetske svrhe. U ovu transformaciju se ulaže vreme i energija, te organizmu ostaje manji iznos za mišićne potrebe. Ovo je razlog zašto je dekstroza najbolji oblik unosa prostih šećera za sportiste koji imaju daleko veće energetske potrebe od prosečnih ljudi. Unos potrebne količine ove namirnice brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkih napora i pospeđuje ugradnju proteina. Može se upotrebljavati sa vodom pre, za vreme i nakon treninga jer obezbeđuje energiju, a da pri tom ne opterećuje organe za varenje (jer se i ne vari).

Na njenom transportnom sistemu može se bazirati unos kreatina ili amino kiselina. Koliko je ovo čist i delotvoran izvor metaboličke energije možda najbolje ilustruje podatak da se u obliku vodenog rastvora u medicini koristi za infuziju koja ide direktno u krvotok.

Preporučena upotreba: Punu supenu kašiku praha (oko 20-25g) rastvoriti u 2-3 dl vode u toku treninga i neposredno posle treninga.

A posle vegani sektaši... A što te hiljade drugih studija finansiraju Monsanto, mesna i mlečna industrija, nikom ništa? I opet ista mantra, jel' to imaš c/p ovoga: Zanimljivo... Imaš neki argument za tu tvrdnju, poznaješ uživo nekog vegana koji se razboleo posle promene režima ishrane? :ceka:

poznajem!!a takodje ste psihicki navalentni i rastrojeni u pokusajima da dokazete vasu ideologiju..odvajate se u grupe i izolujete od drugog naroda,sto dovodi da ste neka posebna skupina ljudi,sto opet dovodi da ste jedan vid sekte koji zastupa nesto a to nesto je po mnogima bolestan vid ishrane koji vodi u anoreksiju i unistavanje celija mozga..vidi sepo tebi kako sumanuto trcis da dokazujes kako je dobro jesti biljke,niko te nista ne pita sta jedes ali ti ces i dalje sumanuto izbacivati da u mleku ima gnoja,da je mleko izlucevina,da su jaja losa,da se od mesa umire..to moze samo neko ko nije pri zdravom razumu uraditi..veganisticki roditelji ubili svoju bebu jer su joj davali mleko od soje i badema,bebi se promenio rezim prirodni ishrane i jadna se umrla..sad ti veganski monstrumi od roditelja leze zatvor,i nadam se da ce svakodnevno ispastati zbog svojih zlodela..

- - - - - - - - - -

nisam dovodio vegancicu u pitanje poreklo dekstroze vec da dokazem da lupetas ovo sto sam ti citirao da si rekla..sad odjednom menjas temu kao i tvoj brat kamael i nikita..takvi ste vi vegani izgleda..haha

- - - - - - - - - -

Sve u svemu, poreklo:biljno. I rest my case! :cool:

odjednom menjas srz mog postovanja u vezi dekstroze..??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back