Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ bRu zLi,sta mislis zasto kamel pominje pedu i pucanje u pedu na skoro svakoj temi gde se ukljuci,zar ne mislis da je aktivista???ima neodoljivu zelju da prica i razmislja o pucanju u pedu :rotf:

Da imam zelju radio bih to kao vas dvojica. Ne vidim smisao u teretani i fiksanju sebe testosteronom, nije to prirodno.
Ujedno, od tih stvari smanji se muskost kao sto i sam znas, ali... ne vredi, umesto da se prebacis na pravilnu ishranu - biljnu, ti nastavljas da se fiksas testosteronom.

gif-steriids-drawn-together-678672.gif

Kamael ,svaka cast majstore za ove postove i trud da odbranis raw food, a za ove iznad ne mari... covek kad oboli od necega krenuce da pase i travu samo da bi se izlecio, a hrana koju oni konzumiraju vodi samo ka jednom.

@salinjo

Dobro pitanje. Ne treba jesti med iz razloga sto prilikom proizvodnje meda ljudska ruka ubija druge. Covek ne treba da se mesa u sinergiju pcela i strsljena, a sam med nije mu potreban. Osim toga, medicinska istrazivanja su dokazala i drugu stranu o kojoj se fakticki nista i ne zna.

MED I RAK: OPREZNO KOD DECE

Usput: „Mnoge vrste meda sadrže veoma otrovne biljne supstance i supstance koje mogu da izazovu rak i to u veoma zabrinjavajućim koncentracijama“, stoji u jednoj studiji nemačkog državnog instituta za merenje rizika. „U devet procenata od 1300 proba izvršenih 2009. god. laboratorije su pronašle pirolicidin alkaloide. (...) Posebno je pogođen sirovi med iz Južne i Srednje Amerike, koji se pretače i ulazi u gotove proizvode.“ Pozadina: „Biljke kao slezovača (trandavilje) ili tzv. obična staračka trava same stvaraju pirolicidin alkaloide, da bi se zaštitile od proždrljivaca. Više ljudi je umrlo, jer su konzumirali delove biljaka sa PA (pirolicidin alkaloidima) zajedno sa žitaricama ili biljnim čajem. Drugi su preživeli, ali su pretrpeli od toga izvesno oštećenje jetre. U ispitivanjima na životinjama povišeni PA doprinosi riziku oboljenja od raka. U med mogu da dospeju supstance, ako pčele sisaju nektar iz biljaka koje sadrže PA. Veoma često je to slučaj u Urugvaju: Svih 376 probi sirovog meda koje su izvršene bile su PA-pozitivne.“ U Evropi je kvota bila „još uvek kod dozvoljenih 59 procenata“. Odrasli, koji ne jedu mnogo od ovog meda, nisu u opasnosti; ali stvar može biti problematična kod dece jer ona imaju manju telesnu težinu.

"Evropljanin" 2011

Kamael ,svaka cast majstore za ove postove i trud da odbranis raw food, a za ove iznad ne mari... covek kad oboli od necega krenuce da pase i travu samo da bi se izlecio, a hrana koju oni konzumiraju vodi samo ka jednom.

Nisam ni video pitanje, odgovorio sam na reputaciju. Da, navikao sam na trolove. Izneo sam na ledjima pola foruma, njih dvojica su p. dim.

Kolko vidim nista ne dokazuješ samo vređaš . Valjda ti je to sva jačina onaj fazon ako nemaš u glavi imaš u šakama .

Zaslužio si trajni ban

cosak...nista te pitao nisam..ili ti se svidjam pa si mi se nakacila............:per:

- - - - - - - - - -

Ljudi ne obolevaju samo dusevno, imas mnogo bolesti koje ljudi imaju, a zivotinje ne. I sta ti to govori? Ko je tu u pravu? Jednostavno smo se udaljili od sebe i otisli u drugu krajnost.

evo ga jos jedan kamalov sledbenik...:rotf:

Konzumiranje zivotinjskih masti i proteina izaziva sirok spektar bolesti , ukljucujuci bolesti srca, debelog creva, bubrega, rak, osteoporozu, dijabetes i hipertenziju...zasicene masti koce imuni sistem i sadrze prekomerne kalorije sto izaziva rast svih celija pa i celija raka. Vec skoro pola veka rade se istrazivanja na tu temu...vegani su se nekad zalagali za prava zivotinja a danas se postaje vegan iz zdravstvenih razloga samo u Americi ima preko 2 miliona vegana i to su uglavnom veoma obrazovani ljudi visokog socijalnog statusa

bar da vesto izbegava, nego nije ni u izbegavanju vest :)

Imate sve potrebne informacije o stetnosti ishrane mesom, kako na ovoj temi tako i na prethodnim. Kako medicinska istrazivanja tako i iskustva ljudi koji su ozdravili menjajuci mesni rezim biljnim. A tu su i vasi postovi nabijeni fluidom mrznje sto je takodje naucno objasnjeno zbog cega. Ponovicu zbog novih korisnika, iz razloga sto zivotinja prilikom klanja ispusta fluid straha i ozlojedjenosti u svoje misice, a vi u sebe metalnom viljuskom unosite isecene mrtve misice. Odatle i takvo ponasanje. Na to su retki upozoravali tokom cele istorije, sami ratovi su primer tog fluida kada dizete ruku i na pripadnike sopstvene vrste. Prestanite klati slabije od sebe i prestace krvoprolice na zemlji.

Imate sve potrebne informacije o stetnosti ishrane mesom, kako na ovoj temi tako i na prethodnim. Kako medicinska istrazivanja tako i iskustva ljudi koji su ozdravili menjajuci mesni rezim biljnim. A tu su i vasi postovi nabijeni fluidom mrznje sto je takodje naucno objasnjeno zbog cega. Ponovicu zbog novih korisnika, iz razloga sto zivotinja prilikom klanja ispusta fluid straha i ozlojedjenosti u svoje misice, a vi u sebe metalnom viljuskom unosite isecene mrtve misice. Odatle i takvo ponasanje. Na to su retki upozoravali tokom cele istorije, sami ratovi su primer tog fluida kada dizete ruku i na pripadnike sopstvene vrste. Prestanite klati slabije od sebe i prestace krvoprolice na zemlji.

Da li ces ovo i dalje da tvrdis ako ti kazem da su Indusi ( a ima ih preko milijarde) pretezno vegetarijanci, a ima i vegana barem stotinak miliona.

Da li ces ovo i dalje da tvrdis ako ti kazem da su Indusi ( a ima ih preko milijarde) pretezno vegetarijanci, a ima i vegana barem stotinak miliona.

Naravno. U Indiji vegetarijanaca je 500 000 000 a broj ukupnog stanovnistva je 1 246 600 000. Mesozdera ima vise nego duplo od vegetarijanaca, a procenat vegana u svim zemljama pa i u Indiji je desetostruko manji od procenta vegetarijanaca. Mesojedi ratuju, vegani ne. Vegetarijanci su samo prelaz, spona, most od krvozednog mesozdera ka coveku koji ne ubija, veganu.

http://www.targetmap.com/ThumbnailsReports/15061_THUMB_IPAD.jpg

Konzumiranje zivotinjskih masti i proteina izaziva sirok spektar bolesti , ukljucujuci bolesti srca, debelog creva, bubrega, rak, osteoporozu, dijabetes i hipertenziju...zasicene masti koce imuni sistem i sadrze prekomerne kalorije sto izaziva rast svih celija pa i celija raka. Vec skoro pola veka rade se istrazivanja na tu temu...vegani su se nekad zalagali za prava zivotinja a danas se postaje vegan iz zdravstvenih razloga samo u Americi ima preko 2 miliona vegana i to su uglavnom veoma obrazovani ljudi visokog socijalnog statusa

TO SAM HTEO DA KAZEM;)

Adriana, lutko, bolje cuti nego sto pricas o stvarima u koje se bas i ne razumes.

Adriana, lutko, bolje cuti nego sto pricas o stvarima u koje se bas i ne razumes.

pa onda bi stalno cutala :D

samo u Americi ima preko 2 miliona vegana

ja nigde nisam uspeo da pronadjem da ih ima preko 2 miliona, to jest nigde nisam pronasao broj vegana u Americi. Ali sto se Amerike tice, 2 miliona je mnogo, ali dolara, a 2 miliona ljudi (sve i da je tacno to sto si rekla) je 0.628% stanovnistva SAD. Dakle, nista.

Poslednja izmena:
pa onda bi stalno cutala :D

ja nigde nisam uspeo da pronadjem da ih ima preko 2 miliona, to jest nigde nisam pronasao broj vegana u Americi. Ali sto se Amerike tice, 2 miliona je mnogo, ali dolara, a 2 miliona ljudi (sve i da je tacno to sto si rekla) je 0.628% stanovnistva SAD. Dakle, nista.

1,4 miliona amera vegana 2006. a ti guglaj ako ne verujes ...nego mikelo jesi nekad pokusao da zagrizes neku od zivotinja koje jedes ni kozu joj ne bi probio ...najstariji covekov predak ziveo je pre 7 miliona godina a ljudi su meso poceli jesti tek sa pronalaskom vatre znaci relativno kasno tokom evolutivnog procesa...jos jednom - bas me briga sta jedete, jedite eksere ako hocete ali ne prepadajte ljude da ce se razboleti ako ne jedu meso jer ne da se nece razboleti nego vegetarijanci zive duze nekoliko godina od mesojeda ako te zanima proguglaj o adventistima vegetarijancima i onima koji jedu meso... ne pisem napamet, dobro sam se raspitala a na temi ucestvujem samo zato sto sam alergicna na price tipa - ako pijes kafu porasce ti rep

Kakvi bre adventisti, imas ih na forumu, rasturaju cizburgere iz meka. I oni su ti isto novi, sekta nastala pre 200 godina. Adventisticki pionir Dzon Harvi osmislio je korn fleks a danas su to transformisali u jednu od najuspenijih svetskih prehrambenih kompanija. Bolje da ne znas sastav korn fleksa. Jedno je pricati o zdravoj ishrani, a drugo je to primeniti. Oni nisu merodavni je ne prihvataju nikog ko nije njihov, i isto, bolje da ne znas sta im kaze ucenje za one koji nisu njihovi.

Skoro tri puta manje vegetarijanaca u odnosu na mesozdere, a navodis da su pretezno vegetarijanci? Omanula si za, blizu milijardu (746 000 000)

Cenis da ih je neko brojao? Ja ovo iz sopstvenog iskustva i zapazanja jer sam u Indiji boravila nekoliko puta po 4-5 nedelja i najukusnija hrana je vegetarijanska.
Malo je komplikovano da dobijes meso. Elita u Indiji ne jede meso, Mc. Donalds u Indiji ima samo povrce, ne i meso.
7 miliona pripadnika sekte Jain rigorozni su vegani.

Dokaza da je crveno meso stetno po zdravlje ima zadnjih godina, ali tu nije problem meso samo po sebi nego je problem nacin tova zivotinja.
Tako imamo situaciju da je crveno meso ( govedina, svinjetina) puno hormona i antibiotika jer se zivotinje tove na farmama pa su time pogodjeni
Evropljani i Amerikanci, dok recimo Australijanci nemaju tih problema jer jedu ovcetinu i govedinu zivotinja koje pasu travu.
Ljudi su ziveli iskljucivo na zivotinskoj masti ( i buter je zivotinjska mast) milenijumima pa im to nije smetalo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back