Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na zapadu imash kupiti bilje koje nije prskano i gde mu se porijeklo zna !!! + sto imam bashtu i sve shto je u njoj jeste neprskano :)
...

Jedi shta hotjesh to je tvoja stvar

Imam i ja bastu i nista se ne prska. Isto tako imam i kokoske i svinje i ne daju im se hormoni i koncentrati. Sve je, sto bi rekli, organski proizvedeno.
Hoces da kazes da i takvo mesto i takva jaja su stetni?

Mi to ne hranimo za druge vec za sebe, zato ih tako i hranimo. Jer hocemo da znamo sta jedemo.
Kukuruz je osnova, sve ostalo sto sam nabrojao je samo dodatak.

Mislim da retko ko tako hrani svinje, bar od ovih koje znamo.
Kod njih je koncentrat osnova, sve ostalo je dodatak, ako ga i ima.

A kostano brasno, i pogotovo hormone, to ne znam da iko daje. Mozda samo u industrijskoj proizvodonji.

Pa evo ti se hranis samo travom i zrnevljem - da li i ti vristis od gladi po ceo dan?

Zasto bih to radio. Nasa ishrana je bogatija od vase. Ovoliko recepata postoji od samo jedne biljke, a mi ih imamo preko 100 na repertoaru.

Sojin griz
Sojine flekice
Proteinski koncentrat soje
Proteinski izolat soje
Teksturirani biljni protein
Sojino ulje
Proizvodi na bazi sojinog mleka
Sojino mleko
Sojino mleko u prahu
Jogurt
Sojin sir
Nefermentisana orijentalna jela od soje
Fermentisani orijentalni proizvodi
Lupani kremovi za kafu, premazi i smrznuti deserti

SUPE I ČORBE

Svetla supa
Supa sa knedlama
Čorba
Čorba — supa od sojinog zrna
Čorba od soje sa biljnim mlekom
Čorba od sojinog griza
Čorba od sojinog brašna i paradajza

SALATE

Mešana salata
Salata od sojinih klica

POGAČICE, VALJUŠCI I SLlČNO

Pogačice i kiflice od soje
Pogačice od soje i krompira
Kroketi
Kroketi od sira
Kroketi — nudle
Valjušci od krompirovog testa sa mrvicama
Piroške

HLEB I PECIVO OD SOJE

Hleb od sojinog i pšeničnog brašna
Hleb (pecivo) za jačanje
Specijalni hleb (pecivo) za jačanje
Visokoproteinski hleb (pecivo)
Hleb za sendviče
Hleb (pecivo) za dijabetičare
Voćni hleb
Mlečni hleb sa sojom
Engleski sojin hleb
Tipični američki beli hleb
Pereci sa kimom
Brioši (pecivo) sa sojinim brašnom
Bečko pecivo sa sojom

SOSOVI (UMACI)

Sojin sos Ekstrakt ili Sos „Morne“
Beli sos
Kineski slatko-kiseli sos

MLEKO I MLEČNI PROIZVODI OD SOJE

Mleko od soje
Sojin jogurt
Tofu
Yuba
Nato
Tempeh
Sufu
Sojin sir
Mešavina pića od surutke i soje

MESO I MESNI PROIZVODI SA SOJOM

Ćufte od sojinog brašna
Ćufte od zrna soje
Ćufte sa sojinim grizom
Švedske ćufte
Faširana šnicla, ćufte, knedle sa biljnim mesom
Musaka od krompira sa SBP
Musaka od Vitama
Nadev za sarme, punjene paprike i tikvice
Nadev za musaku od krompira, zelja, karfiola, kelja
Sarma sa Vitam-proizvodima
Sarma sa sojinim grizom
Paprike punjene Vitamom
Đuveč, papazjanija, bosanski lonac
Gulaš — čorba
Pečenje od soje
Potaž od dehidriranog povrća sa sojinim brašnom
Varivo od dehidrirane mrkve sa sojinim brašnom

KOLAČI I DESERTI

Desert sa sojinim brašnom
Deserti kafe-vafl
Biskvit rolat od posne čokolade
Torta sa mrvicama
Princes krofne
Kolač sa sojinim brašnom (američki biskvit)
Medenjaci
Penasti kolači
Kolači sa urmom
Suvi kolači
Desert sa medom
Mlečni krem
Mlečni puding
Mlečni puding sa kakaom (SSSR)
Puding sa sojom
Puding sa sojom na drugi način
Keks sa sojinim brašnom
Keks
Slatki keks
Slana i slatka testa
Slana i slatka testa
Pita sa sojinim mesom

RAZNI PROIZVODI SA SOJOM

Soljeno zrno soje
Sojino zrno kao zamena kafi
Zrno soje kao varivo
Soja kao zamena jaja
Proteinsko varivo od soje
Kaše

Kostano svi daju. Ako ih hranis samo kukuruzom i bundevama, vristace od gladi po ceo dan. Kako nocu spavate od urlika?

Pazi koja tvrdnja:"kostano svi daju" :hahaha:

Zasto bih to radio. Nasa ishrana je bogatija od vase. Ovoliko recepata postoji od samo jedne biljke, a mi ih imamo preko 100 na repertoaru.

Sojin griz
Sojine flekice
Proteinski koncentrat soje
Proteinski izolat soje
Teksturirani biljni protein
Sojino ulje
Proizvodi na bazi sojinog mleka
Sojino mleko
Sojino mleko u prahu
Jogurt
Sojin sir
Nefermentisana orijentalna jela od soje
Fermentisani orijentalni proizvodi
Lupani kremovi za kafu, premazi i smrznuti deserti

SUPE I ČORBE

Svetla supa
Supa sa knedlama
Čorba
Čorba — supa od sojinog zrna
Čorba od soje sa biljnim mlekom
Čorba od sojinog griza
Čorba od sojinog brašna i paradajza

SALATE

Mešana salata
Salata od sojinih klica

POGAČICE, VALJUŠCI I SLlČNO

Pogačice i kiflice od soje
Pogačice od soje i krompira
Kroketi
Kroketi od sira
Kroketi — nudle
Valjušci od krompirovog testa sa mrvicama
Piroške

HLEB I PECIVO OD SOJE

Hleb od sojinog i pšeničnog brašna
Hleb (pecivo) za jačanje
Specijalni hleb (pecivo) za jačanje
Visokoproteinski hleb (pecivo)
Hleb za sendviče
Hleb (pecivo) za dijabetičare
Voćni hleb
Mlečni hleb sa sojom
Engleski sojin hleb
Tipični američki beli hleb
Pereci sa kimom
Brioši (pecivo) sa sojinim brašnom
Bečko pecivo sa sojom

SOSOVI (UMACI)

Sojin sos Ekstrakt ili Sos „Morne“
Beli sos
Kineski slatko-kiseli sos

MLEKO I MLEČNI PROIZVODI OD SOJE

Mleko od soje
Sojin jogurt
Tofu
Yuba
Nato
Tempeh
Sufu
Sojin sir
Mešavina pića od surutke i soje

MESO I MESNI PROIZVODI SA SOJOM

Ćufte od sojinog brašna
Ćufte od zrna soje
Ćufte sa sojinim grizom
Švedske ćufte
Faširana šnicla, ćufte, knedle sa biljnim mesom
Musaka od krompira sa SBP
Musaka od Vitama
Nadev za sarme, punjene paprike i tikvice
Nadev za musaku od krompira, zelja, karfiola, kelja
Sarma sa Vitam-proizvodima
Sarma sa sojinim grizom
Paprike punjene Vitamom
Đuveč, papazjanija, bosanski lonac
Gulaš — čorba
Pečenje od soje
Potaž od dehidriranog povrća sa sojinim brašnom
Varivo od dehidrirane mrkve sa sojinim brašnom

KOLAČI I DESERTI

Desert sa sojinim brašnom
Deserti kafe-vafl
Biskvit rolat od posne čokolade
Torta sa mrvicama
Princes krofne
Kolač sa sojinim brašnom (američki biskvit)
Medenjaci
Penasti kolači
Kolači sa urmom
Suvi kolači
Desert sa medom
Mlečni krem
Mlečni puding
Mlečni puding sa kakaom (SSSR)
Puding sa sojom
Puding sa sojom na drugi način
Keks sa sojinim brašnom
Keks
Slatki keks
Slana i slatka testa
Slana i slatka testa
Pita sa sojinim mesom

RAZNI PROIZVODI SA SOJOM

Soljeno zrno soje
Sojino zrno kao zamena kafi
Zrno soje kao varivo
Soja kao zamena jaja
Proteinsko varivo od soje
Kaše

Kad ces prestati copy/paste kad nadjes nesto o cemu je rec na netu ili kad te neko nesto pita ti to pronadjes sta su drugi pisali i copiras to na krstaricu??Imas li ti svoje licno misljenje i odgovor u vezi necega??

Pricas gluposti i iznosis teorije koje nemaju veze sa zivotom...Ti i tvojih 18 god treniranja,e moj ti..Nije ni cudo sto si se povredjivao i ostetio ko zna koje organe jer si sve radio pogresno..Ti si ocigledan primer ljudi koji su hteli da se nabilduju preko noci pa su koristili sta im je palo pod ruku i bili svoji licni treneri,jer su obicno oni uvek u pravu...Opet ti kazem nemoj da mesas pojmove,proteini iz biljnog porekla ne mogu da se porede sa proteinima iz zivotinjskog porekla,niti mogu biljni da zamene proteine iz mesa..Mogu ali ne za svrhu sporta gde sportista mora da unese mnogo vise od vas mekusaca koji vegetirate u foteljama i sobama pored TV po ceo dan,i gde vam je najjaci sport setnja po parku...E moji vegani...

pa naravno da se klinci povredjuju u teretani kad krecu u 14 godina!
teretana kao dopuna sportovima krece isto u tom periodu,navodno pod nadyorom trenera!
onda krecu suplementi a nedugo zatim i AAS! sto se tice vremena za oporavak,on ne postoji!
isto se tretira suplementima i blokatorima!
Ne mogu u tvojoj glavi jer za drugo ne znas i plasis se razbijanja mita o zderanju mesa i rastu!
to je psiholoski,isti problem ima i ovaj bru zli,misli ako ne uzima whey da ce se sasusiti!
ja nisam imao problem da probam i da razbijem taj mit u praksi!
bodibilding je stetan po zdravlje i to mogu odgovorno da tvrdim! i to nema veze sa tim dal navodno radis "pogresno" jer je pogresan sam pristup telu u bodibildingu!
naime,jedini cilj je rast po bilo koju cenu! sto se tice same industrije suplemenata,ona ni ne pravi taj odklon jer ne bi ni pravila biljne suplemente ukorak sa zivotinjskim! ostala je samo ta psiholoska barijera u glavi zadrtih bildera da bez mesa nema rasta tacnije da se bez mesa umire!:hahaha:

Evo samo 1 od brojnih primera u vegana......I takvih je milion prepune su novine.....

A sto se tice kod nas, tek da vam tu ne pricam kakvo je stanje i cega sam se sve nagledao i cuo....... Zene gube menstruaciju, muskarcima opada testosteron, suse se, jednom recju umiru.

http://www.dailymail.co.uk/news/art...vegan-forestmula-instead-taking-hospital.html
hahah:hahaha:
opet ta tvoja fobija od susenja:lol:
zar ti ne rekoh na onom linku da je u onoj govedini bilo hormona i da su zbog toga popadali na doping testu?
znaci iako ne uzimaju AAS opet su pozitivni na doping testu!

Da i samo sto nemas pojma da li se unutar tih tvojih neprskanih zdravih stvari razvija neka mutacija ili ne.... Ti mislis da to sada sto jedes da je isto kao i ono pre 50, 100, 300 godina? Ako tako mislis, onda ne znas ni g od genetike.

Kazes neprskano ej u tvojoj basti a ? A sta ces da radis sa mikotoksinima i ostalim stvarima? Podseticu te da geslo "prirodno je zdravo" uopste nije tacno. Prirodni su i virusi i bakterije pa se bore protiv nas. Prirodne su i otrovne pecurke, i mozda jesu "zdrave" (nista im ne fali), ali po nas nisu dobre kao takve.

Znaci i dalje nisi zasticena uopste iako ti mislis da je kupljeno nesto "neprskano, zdravo, sirovo, antimodifikovano od strane coveka" itd. Svako ume da posadi nesto i da bere, ali ti nisi doktor nauka prehrambene-tehnologije niti geneticar pa da znas sta se sve moze desiti tokom vremena unutar DNK lanca biljke.

prijatelju opet ti po onoj staroj,drugi piju koka kolu sta je problem da ja uzimam whey ili gejner koji imaju boje i arome!

Druze zar ne uvidjas da je to neka klinkica koja se inati i koja jos nije navikla da joj se demantuje misljenje..To je uzrast u kom stvaraju sebi idole od mnogih i za mnogestvari..Konkretno ovde na ovoj temi oko navodno zdrave ishrane koju je ona bezuspesno pokrenula,oko ovoga njen idol je ovaj pametni Kamael,on je za nju Mesija..Poceo nesto da lupetai pojavio se mikelo90 gde ga je demantovao i pitao da objasni nekestvari a on mudro cuti i kulira to jer ne zna oko toga nista,i strah ga je da se upusta sa nekim u razgovor koji zna vise od njega..A posebno u ovoj njegovoj omiljenoj temi oko vegana..Sa ovakvima se ne treba upustati previse u razgovor...treba ih sto vise ignorisati..

dal ti i ovaj bruzli bi smeli da razbijete tu psiholosku barijeru "susenja":hahaha: i jedan dan da ne jedete meso! evo nek bude i veliki petak ili badnje vece!
bar ribu ako nista! ne,vi ne smete ni da pomislite na tako nesto jer u mislima ste vec prepolovili masu!:hahaha:
Evo,bilo je dana kad sam bukvalno prozdirao samo meso i dugih perioda kad ga uopste nisam jeo i nisam se "osusio"!
Sto se tice idola,teretana uopste nije pogodno mesto za trazenje istih!

bodibilding je stetan po zdravlje i to mogu odgovorno da tvrdim! i to nema veze sa tim dal navodno radis "pogresno" jer je pogresan sam pristup telu u bodibildingu!:

Stetan je po zdravlje kod ljudi kao sto si ti,koji treniraju kao ti i koji nemaju novca da kupe bolju hranu vec jedu zitarice i travu...Naravno da ce takav pristup ovom sportu lose se odraziti na sopstveno telo..Ovo je jedna od najvecih nebuloza izrecenih oko ovog sporta,a to je da je bavljenje sportom BB stetno po zdravlje...Kod kilavih ljudi je stetno i kad ponesu balon vode iz prodavnice...Ne mozes porediti takve osobe medju kojima si i ti sa drugima koji su sportski gradjeni i koji se aktivno bave sportom...To se prosto ne poredi...Idi nadji neki posao da mozes da kupis hranu kako treba,ostavi se tih biljaka decko...

Stetan je po zdravlje kod ljudi kao sto si ti,koji treniraju kao ti i koji nemaju novca da kupe bolju hranu vec jedu zitarice i travu...Naravno da ce takav pristup ovom sportu lose se odraziti na sopstveno telo..Ovo je jedna od najvecih nebuloza izrecenih oko ovog sporta,a to je da je bavljenje sportom BB stetno po zdravlje...Kod kilavih ljudi je stetno i kad ponesu balon vode iz prodavnice...Ne mozes porediti takve osobe medju kojima si i ti sa drugima koji su sportski gradjeni i koji se aktivno bave sportom...To se prosto ne poredi...Idi nadji neki posao da mozes da kupis hranu kako treba,ostavi se tih biljaka decko...

hah da podseti me da je i uludo bacanje para!
nepotrebni suplementi a da ne pominjem hemiju + gomilanje mesa u zamrzivacu ko za ratne zalihe:lol:
plus fobija od setnje i trcanja takozvano prazno trosenje kalorija jer prouzrokuje "susenje"
i clanarina u teretani,takodje! da ne pominjem i troskove lekova koji ce biti neminovni zbog povreda,pretreniranosti i uzimanja AAS
sve do kad otpises mozes sebi za taj novac da priustis gomilu zdrave hrane i proteina

poaslji mi na pp broj racuna da ti uplatim malo para,mozda si socijala i da kupis sebi bolju hranu,a ne da jedes travu...ovo sto si naveo da bodibilderi ne trce i ne setaju je samo jos jedan dokaz da si sve pogresno radio u vezi ovog sporta...vezbac i treba da bude u definiciji sto vecoj..to se veoma razlikuje od onog na sta ti aludiras u vezi susenja i mrsavosti...gde si ti video bodibildera koji je mrsav??haha o boze sta ti pricas decko..stvarno nije cudo sto imas takvo misljenje oko ovog sporta,nemas blage veze oko ovog vezbanja i svega sto se tice bodibildinga...aj pa posalji mi racun,nemoj da zaboravis...

Poslednja izmena:
poaslji mi na pp broj racuna da ti uplatim malo para,mozda si socijala i da kupis sebi bolju hranu,a ne da jedes travu...ovo sto si naveo da bodibilderi ne trce i ne setaju je samo jos jedan dokaz da si sve pogresno radio u vezi ovog sporta...vezbac i treba da bude u definiciji sto vecoj..to se veoma razlikuje od onog na sta ti aludiras u vezi susenja i mrsavosti...gde si ti video bodibildera koji je mrsav??haha o boze sta ti pricas decko..stvarno nije cudo sto imas takvo misljenje oko ovog sporta,nemas blage veze oko ovog vezbanja i svega sto se tice bodibildinga...aj pa posalji mi racun,nemoj da zaboravis...

hehe neka hvala,verovatno kupujes meso u matijevicu a sira i jaja u megamarketima
a i whey mi ne odgovara a ovaj biljni protein konoplje je dosta skuplji...
sa takvim procentom toksina u ishrani trebalo bi i da bacam pare na neki suplement za detoksikaciju jetre ili da pijem koziju surutku a ona ima veliki procenat masti

Opet si pocheo da vredjash ?

Ishrana svezom hranom daje zdravlje - podmladjenje, vise energije, gubitak kilaze i mnoge druge beneficije. Mesecno se na kuvanje izgubi 2.5 dana
Godisnje, mesec slobodno = dva godisnja odmora

....A koliko se vremena izgubi na new age sekte......I na lecenje mozga koji se ubudja kada neko krene da razmislja kao ti pa razvije ortoreksiju pa postane psihotican pa postane najbucniji u sektici i pocne da propagira svuda redom to O:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back