Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da postoj veliki jaz izmedju nas biljojeda i mesojeda. Taj jaz se ne moze premostiti ma koliko ih vi ubedjivali.
Вегани после краћег, или нешто дужег времена ионако батале тај тип исхране, или предају меч.
Мало који веган пребаци деценију вегановања, две деценије никада, сем тога с годинама вегани се прегоје у дебелогузе и деформисане једаче теста, а због оскудације витамина Б-12 и есенцијалних амино киселина које се могу унезти само анималном храном потпуно интелектуално пропадну.
Имао сам познаника вегана који је некада био солидан шахиста ранга између МК и ФМ са све рејтингом, данас после мање од деценије веганисања, ајд што га ја демолирам, али нисам сигуран ни да би се откопрцао у сусрету с мојим десетогодишњим сином.

Вегани после краћег, или нешто дужег времена ионако батале тај тип исхране, или предају меч.
Мало који веган пребаци деценију вегановања, две деценије никада, сем тога с годинама вегани се прегоје у дебелогузе и деформисане једаче теста, а због оскудације витамина Б-12 и есенцијалних амино киселина које се могу унезти само анималном храном потпуно интелектуално пропадну.
Имао сам познаника вегана који је некада био солидан шахиста ранга између МК и ФМ са све рејтингом, данас после мање од деценије веганисања, ајд што га ја демолирам, али нисам сигуран ни да би се откопрцао у сусрету с мојим десетогодишњим сином.

Nemaš pojma o čemu pričaš jer nemaš pojma kako je bogata ishrana veganaca

Nemaš pojma o čemu pričaš jer nemaš pojma kako je bogata ishrana veganaca
Маса веганаца, чак и идеолози тог покрета предала је меч много пре времена.
Све фино и лепо и прц... сутра их нема.
Ово је тек једна од многих тема где су се вегани помињали.

- - - - - - - - - -

Imas ovde na forumu i na ovoj temi bas jednog takvog. Eklatantan primer.
А уз то је и невероватно раздражљив и агресиван.

Маса веганаца, чак и идеолози тог покрета предала је меч много пре времена.
Све фино и лепо и прц... сутра их нема.
Ово је тек једна од многих тема где су се вегани помињали.

- - - - - - - - - -

А уз то је и невероватно раздражљив и агресиван.

Ja nemam pojma koji su to o kojima ti pričaš samo još jednom želim naglasiti biti veganac na zapadu uopšte nije teško niti je to dosadna i jednolična hrana već naprotiv !!
Baš danas sam planirala da krećem da pečem lincerove torte i božićnih keksića naravno sve vegan .

Moja želja bi bila da neko pokrene blog veganskih recepata pa bi ti video šta i kako se jede .

Ja nemam pojma koji su to o kojima ti pričaš samo još jednom želim naglasiti biti veganac na zapadu uopšte nije teško niti je to dosadna i jednolična hrana već naprotiv !!
Baš danas sam planirala da krećem da pečem lincerove torte i božićnih keksića naravno sve vegan .

Moja želja bi bila da neko pokrene blog veganskih recepata pa bi ti video šta i kako se jede .
Није поента у болдованом.
Напросто таква исхрана недовољна је на дуг рок.
Пази Камајло је већ отварао овакве теме и форумашица Новембер Чајлд је дала неке од линкова где се види да су вегани који су били међу највећим заговорницима тог начина исхране и (као) били супер, мега, гига здрави напрасно умрли.
Исто тако његова тврдња да су Хунце неки нарочито дугоживећи народ због веганства показала се као гола лаж, јер они уопште немају бројевни систем већ описују године са: Стар, јако стар, баш јако стар итд.

Ma nedovoljna je i na kratak rok poznavalac. Kakvi vegani, oni glavni koji promovisu to zderu meso samo tako i sve ostalo.....Oni bretarijanci i sangejzeri uhvaceni kako jedu junk food u restoranima, paparazzi ih navatali......

A ovi nasi vegani i ostali "sitni" probaju, vide da ne mogu da izdrze ali onda i dalje pricaju da su kao vegani i nikada nece priznati da to nesto nije ipak ok, jer ih je sramota jer su "ispali glupi" pa ce pre lagati i sebe i druge a nece priznati da su ispali naivni i glupi.

Da bi ja ziveo moj zivot npr, ja bih morao da zavacem 24h dnevno i jedno 10 sati samo da seckam, da pasiram, da cistim, da glodjem, a to nije zivot. I pored svega toga, pa opet ne bih mogao da unesem sve sto mi treba, sve sto ja potrosim i da stvorim ovoliku energiju i snagu koju sada stvaram i trosim.

Bez ikakvih filozofiranja, pitajte sumske drvosece i teske fizikalce da li se moze covek hraniti veganski :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Tu odmah praksa i zivot demantuju veganstvo.....Jer jedno je to a drugo su dokone tetke i strine koje se ne mrdaju od monitora po ceo dan i zagovaraju veganstvo a metabolizam im 10 puta sporiji i 40 puta manje trose kalorija nego prosecan sumski drvoseca, ili neko ko utovara kamion, ili neko ko vrsi bilo koji tezak fizicki posao.

Uostalom, covek je SVASTOJED, i kao manje svesno i inteligentno bice nije umeo da kvazi-filzoofira i da gugla teorije zavere i gnosticke sekte po celi dan vec je jeo instinktivno - znaci jeo je sve milionima godina, i sada ce neke tetke kod nas preko nekih blogova, foruma i sajtova da kazu sta treba da se jede i sta je zdravo.

Prica neko ko zivi 40-50 godina sta je zdravo i kako treba jesti jednom homo sapiens sapiensu koji se hrani kako se hrani milionima godina i kao takav je uspeo da prenosi DNK dalje milionima godina i jedan od njih je i istresao testise od kojih se uz pomoc interneta stvorise ovoliki vegani danas.

svinje2.jpg

Uvođenjem 24-časovnog dežurstva i intervencija na srcu u Kliničkom centru Srbije smanjena je liste čekanja i smrtnost srčanih bolesnika. Inače, bolesti srca treći su najčešći uzročnik smrti u Srbiji. Liste čekanja za intervencije na srcu u Srbiji polako postaju prošlost - 2005. godine primljeno je oko 3.400 pacijenata, a 2006. godine do oktobra 3.740. Za prvih devet meseci 2006. godine urađeno je oko 2.700 koronarografija, čime je već dostignut broj dijagnostika urađenih 2005. godine. Oko 700 intervencija na srcu urađeno je u 2005, a do oktobra 2006. urađeno je skoro hiljadu. Samo 37 pacijenata je 2005. lečeno od akutnog infarkta, a za prvih devet meseci prošle godine deset puta više.

Srcka nastaje od losih masti (polizasicene kiseline). Lose masti su zivotinjske.... onaj ko se zalaze i to propagira kao zdravo, neka se zapita da li je dosao trenutak da se javi psihijatru.

Srcka nastaje od losih masti (polizasicene kiseline). Lose masti su zivotinjske.... onaj ko se zalaze i to propagira kao zdravo, neka se zapita da li je dosao trenutak da se javi psihijatru.
Не пратиш динамику, лоше масти су рафинисана уља и маргарини, стигма са свињетине и уопште животињских масти је скинута.
Уосталом Ескими једу бар 95% храну животињског порекла, али су им инфаркт и коронарне болсти доскора били непознати.
Неки други елементи узрокују атеросклерозу.
http://zena.blic.rs/Zdravlje/19052/Zasto-je-svinjska-mast-zdravija-nego-sto-mislite
http://dobrahrana.jutarnji.hr/mast-je-zdrava-i-opet-je-u-modi/
http://www.zdravasrbija.com/lat/Zdrava Srbija/1087-Kako-je-svinjska-mast.php
http://www.vitkigurman.com/2014/03/19/mast-je-zdrava/

Poslednja izmena:
Не пратиш динамику, лоше масти су рафинисана уља и маргарини, стигма са свињетине и уопште животињских масти је скинута.

U KCS uvode nocna dezurstva nakon slava jer se drasticno povecava broj srcanih udara, a kazes da je svinjetina zdrava?

U KCS uvode nocna dezurstva nakon slava jer se drasticno povecava broj srcanih udara, a kazes da je svinjetina zdrava?
Што прво не прочиташ ликове?
Други су узроци зашто после слава буде то што буде.
Не мислиш ваљда да за једно вече наслажу толико холестерола по крвним судовима да буду за лекарску интервенцију.

Logicka greska "non sequir" iliti ne sledi iz premisa.

Nema tu zdravo i nezdravo. Popij odr. kolicinu H20 i umreces i od vode.

Ja sam pre neki dan prejeo neko voce/povrce, dobio sam medicinsko stanje koje se naziva DIJAREJA.

Tako isto i za svinjetinu i korelaciju sa srcanim udarima.

Ne mozes tako izvoditi zakljucke radeci "Cherry picking" argumentaciju birajuci samo faktore koji potvrdjuju tvoju ideju. Puno je tu faktora da bi se izvela precizna i tacna konkluzija, covek je slozeni sistem i mnogo faktora deluje a ne samo svinjetina.

Zaboravljas da je tu i alkohol i prezderavanje, i jedenje mahom pridvece, zatim pusenje, boravak u zagusljivim prostorijama sa puno ljudi, sama starost organizma itd itd.

Sto ja ne ubodem srcani udar i sve koje ja znam i koje bih ja Cherry pickingom naveo?

Znaci nije stvar u SVINJETINI SAMO. I niko nije rekao da treba jesti SVINJETINU PO 2KG SVAKOG TRECEG DANA (posto su tim intenzitetom slave).

Tom analogijom ne bi trebalo jesti ni grasak toliko i tako cesti niti limun ili sta vec.

Znaci, zloupotreba necega + genetska predispozicija za nesto + jos mali milion faktora ne prave zakljucak - SVINJETINA JE ZDRAVA, a samo opovrgavanje ove tvrdnje 1 primerom srcanog udara 1 coveka na celom svetu ne pravi kontrarni zakljucak - ZNACI SVINJETINA EJ NEZDRAVA.

Ne poznajes logiku, zato i ne mozes da se bavis ni jednom naukom, a ne samo medicinom. Tako se ne ispituju i ne utvrdjuju naucne pojave - "Ja mislim, ja predosecam, moja religija/kult kaze da ne valja to i to / valja to i to i sl "

Kao sto je rekao poznavalac, cak je i to upitno, da li takva ishrana i izaziva uospte, tj koliko je velika korelacija tacno. Ali necemo o tome sada, nije o tome rec.....Znaci prati se statisticko koreliranje i na osnovu toga se zakljucuje, a ne metodom "ja tako osecam u mom srcu da je ovo ono".

Svakako treba biti na oprezu, i umanjiti sve moguce rizike ali opet to ne znaci da je SVINJA kriva direktno za nesto.

Istom metodom i od KIKIRIKIJA CE TAJ DOBITI SRCANI UDAR, STA VISE, JOS RANIJE (ako bi dobio srcani udar od svinje).

Ali kikiriki neces satanizovati kao svinju jer se to uklapa u "Cherry picking " tvoje veganske sekte.

I uopste zasto ti pominjes svinje neke, zasto koristis "argumentum ad passiones" i njime zastasujes indirektno sve one koji nisu vegani?

Ako neko nije vegan, ne znaci nuzno da je zderac svinjetine i to 2kg dnevno.

Eto ja nisam vegan niti neki sektas, niti uvaljujem ljudima sokovnike, i ne jedem svinjetinu, reeetko kada.

Zasto pominjete uvek najextremnije i najgore primere, kako bi opravdali bolesno veganstvo?

Koristite argumentum ad hominem - Nisi vegan? Dobro nastavi onda da ides u tvoj Mekdonalds i truj se junk food-om, glup si.

Namerno uslovljavate ljude da su ili vegani kao vi ili su nesto najgore sto postoji i zderaci najgoreg djubreta sto postoji. Djubre hrana je djubre hrana, sa time se slazu i ljudi koji se NORMALNO hrane. I oni to izbegavaju, bar oni koji brinu o sebi, a takvi obicno upraznjavaju i sportske aktivnosti.

Што прво не прочиташ ликове?
Други су узроци зашто после слава буде то што буде.
Не мислиш ваљда да за једно вече наслажу толико холестерола по крвним судовима да буду за лекарску интервенцију
.

Upravo. Bravo. Kao sto rekoh, ne umeju da zakljucuju, izvode logicke greske iz "non sequir" .

A kada im ti nesto objasnis onda namerno metodom "reductio ad absurdum" kazu obicno "znaci ti hoces reci da ______ " pa onda izreknu projektovanu glupost.

Ali ko im moze objasniti? Oni da razumeju da razmisljaju bavili bi se naukama a ne teorijama zavera. Super pa kao takvi ne mogu uticati na drustvo jer nemaju autoritet i kredibilitete.

adventisti 7. dana ili kako se vec zovu, davno sam citala ali su bili pogodni za studiju zato sto ih pola jede a pola ne jede meso valjda i ispade da su oni koji ne jedu u proseku ziveli 8g duze

Uzmi 2 bilo koje grupe ljudi, mozes nekada dobiti rezultate da je jedna grupa zivela duze od druge grupe.

Sta sada, trebamo iz toga izvuci neki zakljucak? Tipa gledamo sta su oni imali, radili pa sta nam prvo upadne u oci, pa ako vidimo da su nosili zelene kape, onda napravimo zakljucak da su ziveli duze jer su nosili zelene kape a ovi drugi nisu....

Ko sta jede, ne moze se tacno i precizno utvrditi, dok sve njih ne stavis u Veliki brat laboratoriju i minimiziras sve ostale zivotne faktore, koje je nemoguce minimizirati.

I jos ako pomenem da i ti koji ispituju ne smeju da rade Cherry picking i ne smeju da dolaze iz sektaskih tabora kako bi potvrdili svoju religiju onda malo korelacije na kraju ostane koja nesto govori.

Камајло што си уклонио претходни пост са сликом о зарази бруцелозом?
Јел теби једини вид комуникације постављање слика и линкова јер не умеш да браниш властите ставове пошто си скроз интелектуално пропао од веганизма?

Sa tobom ne vredi diskutovati, postavljas link sa Blic Zene o svinjskoj masti kao zdravoj, a lepo ti je ukazano da u KCS nakon bozica i slava dolazi do nocnih dezurstava, jer se drasticno povecava broj pacijenata od srcanog udara.

Sa tobom ne vredi diskutovati, postavljas link sa Blic Zene o svinjskoj masti kao zdravoj, a lepo ti je ukazano da u KCS nakon bozica i slava dolazi do nocnih dezurstava, jer se drasticno povecava broj pacijenata od srcanog udara.
Камајлићу поставио сам ти гомилу линкова насупрот твојим небулозама, а Блиц Жена је само пренела вести, ниси ваљда толико фијукнуо да верујеш како је то истраживање тог часописа.

Samo da znate da su vegetarijanci pored toga sto su zdraviji i duze zive i inteligentniji od onih koji jedu meso :zper:
Нису, Камајло је најбољи пример.
Толико се излупетавао до сада да се опет прениковао, а можеш мислити колико је погубљен кад су га прошле недеље бановали на тако бенигном ПДФ-у као што је Астрологија(узгред само бављење астрологијом је по себи већ довољан разлога да се посумња у ментално здравље неког ко се упустио у тако залудан посао).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back