Alo momak u kojim sferama ti visish , ni na nebu ni na zemlji ! Vegansku ishranu preporuchuju i kardiolozi takodje u svim bolnicama odrzhavaju se informativni dani , moto " ishrana i cancerogena oboljenja "
Nemoj me nervirati

Donald Watson je 1 Novembra 1944 isnovao vegan society u britaniji ! 1 novembar je dan Veganaca (uvedeno 1995) a ti i dalje jedi chevape ....
Alo momak u kojim sferama ti visish
Argumentum ad hominem. To da li sam ja momak, deda, ozenjen covek, tinejdzer ili vec ko, nema nikakve veze sa onim izrecenim - izreceno ne menja smisao. Isto tako izrecenom se ne umanjuje vrednost ako je izrekao neki momak umesto nekog starog mudraca. To je formalno a neformalno - ne moras se tako obracati ljudima pogotovo ako ne znas ko je zaista momak a ko ne. Zamisli ja da kazem - Eeeej tetka u klimaxu ajde ne tupi toliko. Nisam ja nikakav momak.
Ne pricamo telefonom pa da mi se obracas sa ALO.
ni na nebu ni na zemlji
Neka salata od reci i neka konstatacija koja bi trebala da znaci nesto i da stvori preduslove za lakse dalje pobijanje hipoteze sagovornika a zapravo ne znaci nista niti kauzalno utice na ono izreceno.
Vegansku ishranu preporuchuju i kardiolozi takodje u svim bolnicama odrzhavaju se informativni dani , moto " ishrana i cancerogena oboljenja "
Argumentum ad verecundiam. I obilje drugih logickih gresaka u zakljucivanju. Koji to "kardiolozi", koji tacno navedi, gde su stekli diplome, kakve su im kompetencije, da li nemaju iza njih religijsku pozadinu istoka i sl. Priznajem da postoje takvi neki koji unazadjuju svoju struku i ima ih u svakoj struci pa i u medicini. Mnogi su i psihoticni i privatno se bave alternativnom medicinom, 20% od tih alternativaca imaju sumanute ideje da su isceljitelji i magovi, da im bog dao energiju neku i vibracije kosmosa da lece bolesne ljude itd. Opet cu reci - Novine su prepune raznih primera.
preporuchuju i kardiolozi takodje u svim bolnicama odrzhavaju
Argumentum ad populum. U svim bolnicama oznacava konstataciju egzaktnu da je dovoljno da postoji samo 1 bolnica na zemaljskoj kugli koja ne odrzava i ne radi to i tvoja konstatacija je opovrgnuta.
Cak i da je uistinu tacno to SVE, SVIM, sto je malo verovatno, opet je to argumentum ad populum a ne dokaz i argument. "Svi kupuju folksvagena, moram i ja to je znaci najbolji auto i ne kvari se. "
Znaci pusti te krilatice i logicke greske "Kao sto znamo......Kao sto se zna veganska ishrana...... Vegansku ishranu preporucuju _______ " itd itd. Bas me briga sta ko preporucuje. Gledamo sta nauka kaze posle metaanaliza, a sta ce ko da preporuci to je druga stvar. Nazalost postoje ljudi koji nisu moralni pa ih bas briga za istinu nego bi samo da proguraju nesto i da uzmu pare.
Veganstvo je citava jedna religijska organizacija new age sa istoka gde ti prvo isperu mozak pseudonaucnim cinjenicama a onda ti uvaljuju razne sokovnike, kristale, praskove, ulja, zeolite, magnete, elektricne sprave, "punjace zivotne energije" i ostale jebade.
Ono sto ti ovde radis kod arg. ad verecundiama je da izvrces konkluzije. Naravno da kardiolog nece tesko obolelom pacijentu preporuciti da delje slalinu i 10 zumanaca dooobro ispecenu u tiganju sa rafinisanim uljem koji je trans-masnoca. Naravno da ce mu reci da jede jabuke, supice, cajeve, da gricka zelenu salatu i da ne soli.
Ali to ne znaci da taj doktor propoveda vegansku ishranu. Jer je ta ishrana sve samo ne zdrava, kako fizicki tako i psihicki. Postoji korelacija da psihicki bolesni i labilniji ljudi, kao i neobrazovani sa paranoidnim strukturama licnosti i neuroticnoscu posezu za time.....I ne samo za time nego za jos citavim spektrom drugih stvari koje sve koreliraju jedna sa drugom - pseudonauke ostale - astrologija, numerologija, veruju u sujeverja, veruju u NLO, lako su prijemcivi za vrbovanje od raznih gnostickih sekti (vecina i ne zna da je u njima, a misli da vodi zdrav zivot i da je u nekom zdravom zivljenju - dele se na one koji se tripuju na razne ishrane i na one koji se tripuju da su deo univerzuma i da im univerzum daje vibracije, energije, daje im raspolozenje, daje im srecu itd - sve su to gnosticke okultne sekte pod raznim paravanima).
Dalje, vecina njih ako nije vec razvila simptome anorexije i bulimije, onda je razvila simptome ortorexije. Tako sve i krece - Nacita se zute stampe - meso ubija, od mleka gori mozak, bla bla bla i onda dobije ideju da se zdravo hrani koja veoma brzo preraste u neuroticnu potrebu da se zdravo i "prirodno" hrani i i ne oseti kada oboli od ortorexije. Tako psihicko stanje osobe koje je podlozno manipulaciji i sugestibilnosti iskoriscavaju razni kultovi i sekte pod paravanima "zdravog nacina zivota" i slicnih bljuvotina-izraza i i dalje unistavaju psihicko zdravlje osoba.
Znaci jos jednom, veganska ishrana je nesto lose i to pogotovo ne trebaju da upotrebljavaju deca i mladi, a pogotovo oni u pubertetu kada im najvise treba nutrijenata i namirnica koje su najbogatije aminokiselinskom sastavu, a to su namirnice zivotinjskog porekla.
Nemoj me nervirati
Ja tebe ne nerviram. Nije mi cilj da te nerviram. To ti sama mozes izabrati da li ces se nervirati ili ne. Uglavnom to je i jedna psihicka sliak svih vegana - vole kao zivotinje i zgrazavaju se nad ubistvima istih (prirodni proces prirodne selekcije) ali zato ne bi im bio problem da zivotinji homo sapiens sapiens-u izvade obe ocne jabucice viljuskom. Veoma su agresivni i emocionalno nestabilni. Ponasaju se pomahnitalo i ne mogu da kontrolisu emocije. Zbog hronicnog nedostatka nutrijenata mozak im gubi homeostazu sa neurotransmiterima i imaju depresiju, distimiju i anksiozna stanja..... Znaci sam mozak ne moze izdrzati takvu ishranu a kamoli telo.....
Donald Watson je 1 Novembra 1944 isnovao vegan society u britaniji ! 1 novembar je dan Veganaca (uvedeno 1995) a ti i dalje jedi chevape .
Pa sta ako je osnovao? I Alister Krouli je preuredio i izmenio satanisticku gnosticku sektu, pa sta sad, je l to neki argument posto je neko poznat i nesto uradio da to valja i da svi trebamo da prigrlimo to? A kada ga spomenuh, eto ti pa nadji malo korelacije izmedju Watsona i Kraulija i jos nekoh, bice ti zanimljivo na sta ces sve da naidjes usput i da vidis "kako stoje stvari".
Je l ti mislis da je veganstvo stvarno samo neki naucni pristup kako ljudi treba da se hrane? Hahahahha. Ako je tako onda jos nsii ni zagrebala povrsinu.
Dalje, veganstvo nije samo veganstvo i tacka, gotovo. To je sve u istom sklopu - antivakcinacija, GMO-a, HAARP-a Chemtraila, pobijanja naucnih stvari da su ljudi sletali na mesec, pobijanja hriscanstva, znaci jedan celokupni religijski pokret kome je cilj da smakne vladajucu religiju, da smakne nauku, da ospori njen autoritet, da zablesavi ljude da izgube veru u autoritete, da ne znaju kada je dan kada je noc, da bi mogli da zaradjuju na njima.
Oko toga se sve vrti i zbog toga sve - NOVAC, MOC. Nema tebi sta ko da prica sta da jedes......Pricaj zivotinjama da vidis da li cete poslusati? Rokaju one ono sto rokaju i to je to.
Tako i mi - Mi smo milionima godina jeli nesto i sada ce da dodje neki sektas i da nam kaze da smo mi biljojedi, a nemamo 2 zeluca, i ne mozemo izvlaciti aminokiseline iz proteina povrca i voca kao sto to rade prezivari.
Mi smo svastojedi, i upravo nam je mozak i poceo sa evolucijom i kognitivnim promenama kada smo poceli da unosimo proteine zivotinjskog porekla. Da nije zivotinjskih proteina bilo ne bi sada kucala na forumu nego bi se i dalje verala po drvecu i pasla travu na nekoj livadi, kao i mi svi ostali.
) a ti i dalje jedi chevape ....
Jos jedna logicka greska. Ne mozes ovako nesto reci o meni....Pogotovo da i "dalje jedem", jer da bih i dalje jeo mora da postoji preduslov da vec jedem (kontinuiranost) pa cu i dalje nastaviti to da radim. A ti nemas dokaza za to.
Ja ne jedem cevape. Pojedem kad-kad, ali ne jedem onako kako ti zelis da predstavis negativno da bi tvoja hipoteza dobila jaci smisao jer igra na kartu emocionalnosti kod citaoca.... U fazonu - sada cu da mu napakujem najgoru mogucu krajnost ovog mog, da ispadne sto gore njegovo, kako bi moje delovalo nevino naspram tog njegovog.
Ja ne jedem cevape 24h dnevno i to 3 kg-a svakog dana.....Ni to ne valja....Ali jesti belo pilece meso, ponekad crveno junece, ribu, mleko, jogurt, jaja - tome nista ne fali. "Zdravo kao dren". Kada nema nista drugo kuci mora se pojesti nekad i cevap, ili kada se zadesis kod nekog pa posluzi ili kada odes kod rodjaka ili prijatelja na izlet na rostilj......Nista tome ne fali.....Nece se niko razboleti i umreti od toga. Pre ce se razboleti i umreti jer gleda u monitor i gugla teorije zavere po ceo dan nego od ne-veganske ishrane.
Ovo sto si ti izgovorila je logicka greska poznata kao "Strawman fellacy" - misinterpretacija necijeg argumenta kako bi mogli da je bolje napadnemo i postanemo racionalni za razliku od drugih.
Znaci ja nisam rekao - Ne budite vegani, jedine 3 kg cevapa samo. Ja se isto zalazem protiv junk-fooda. Cevapi kao cevapi nisu ni negativni ni pozitivni. Cevapi su forma. Kao i cufta ili pljeska.....Ono sto je bitno je nutritivni sastav materija unutar tog nekog "oblika" da kazem, i nacin spremanja te hrane, dostupnost te hrane, uslovi cuvanja, vreme jedenja itd.
Vegani obozavaju da uslovljavaju tako ljude i vrse emocionalni atak na njihovu psihu pozivajuci se na njihovu grizu savesti - "Ok nemoj biti vegan, nastavi da jedes kilo salame i slanine dnevno pa umri.....", i to sve zato sto ta osoba kad-kad pojede ribu ili skuva pilece belo meso za corbu....