Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na zapadu imash kupiti bilje koje nije prskano i gde mu se porijeklo zna !!! + sto imam bashtu i sve shto je u njoj jeste neprskano :)

Meni o GMO nemorash pricjati to ostavi za ove neznalice koji piju sokove , jedu gotovu hranu kupuju svalakva peciva i slade se uz koka kolu chak smateaju da je zdrava !

Jedi shta hotjesh to je tvoja stvar

Da i samo sto nemas pojma da li se unutar tih tvojih neprskanih zdravih stvari razvija neka mutacija ili ne.... Ti mislis da to sada sto jedes da je isto kao i ono pre 50, 100, 300 godina? Ako tako mislis, onda ne znas ni g od genetike.

Kazes neprskano ej u tvojoj basti a ? A sta ces da radis sa mikotoksinima i ostalim stvarima? Podseticu te da geslo "prirodno je zdravo" uopste nije tacno. Prirodni su i virusi i bakterije pa se bore protiv nas. Prirodne su i otrovne pecurke, i mozda jesu "zdrave" (nista im ne fali), ali po nas nisu dobre kao takve.

Znaci i dalje nisi zasticena uopste iako ti mislis da je kupljeno nesto "neprskano, zdravo, sirovo, antimodifikovano od strane coveka" itd. Svako ume da posadi nesto i da bere, ali ti nisi doktor nauka prehrambene-tehnologije niti geneticar pa da znas sta se sve moze desiti tokom vremena unutar DNK lanca biljke.

Evo samo 1 od brojnih primera u vegana......I takvih je milion prepune su novine.....

A sto se tice kod nas, tek da vam tu ne pricam kakvo je stanje i cega sam se sve nagledao i cuo....... Zene gube menstruaciju, muskarcima opada testosteron, suse se, jednom recju umiru.

http://www.dailymail.co.uk/news/art...by-vegan-formula-instead-taking-hospital.html

Kao prvo

Roditelji veganci posavjetuju se kod pedijatra zatim treba znati da se bebe nose redovno kod doktora gde se po odredjenim parametrima mjeri naprednost djeteta , uzima se krv za analizu, mjeri se obim glave, duzhina i tezhina te se posmatra razvoj , reflexi i sve ostalo.

Sulodno je vjerovati da biti veganac znachi zhiveti na krompiru i rizhi ! Veganska ishrana je daleko skuplja no hraniti se kao svashtojed . To dobro upamti !

Da i samo sto nemas pojma da li se unutar tih tvojih neprskanih zdravih stvari razvija neka mutacija ili ne.... Ti mislis da to sada sto jedes da je isto kao i ono pre 50, 100, 300 godina? Ako tako mislis, onda ne znas ni g od genetike.

Kazes neprskano ej u tvojoj basti a ? A sta ces da radis sa mikotoksinima i ostalim stvarima? Podseticu te da geslo "prirodno je zdravo" uopste nije tacno. Prirodni su i virusi i bakterije pa se bore protiv nas. Prirodne su i otrovne pecurke, i mozda jesu "zdrave" (nista im ne fali), ali po nas nisu dobre kao takve.

Znaci i dalje nisi zasticena uopste iako ti mislis da je kupljeno nesto "neprskano, zdravo, sirovo, antimodifikovano od strane coveka" itd. Svako ume da posadi nesto i da bere, ali ti nisi doktor nauka prehrambene-tehnologije niti geneticar pa da znas sta se sve moze desiti tokom vremena unutar DNK lanca biljke.

I dalje ti nezdravo jedesh a ja daleko zdravije od tebe .

samo prijavljuj...vidi se tvoj domen histerije... :) verovatno si od onih devojcica koje su se kao male valjale po podu prodavnice ako im roditelji ne kupe cokoladu... :)

Bash i nisam vrshila teror po prodavnicama .

Nije vam fer napadati chovela pa josh ga vtedjati samo zbog toga shto se vama nesvidja njegov stil zhivota.

Alo momak u kojim sferama ti visish , ni na nebu ni na zemlji ! Vegansku ishranu preporuchuju i kardiolozi takodje u svim bolnicama odrzhavaju se informativni dani , moto " ishrana i cancerogena oboljenja "

Nemoj me nervirati :) Donald Watson je 1 Novembra 1944 isnovao vegan society u britaniji ! 1 novembar je dan Veganaca (uvedeno 1995) a ti i dalje jedi chevape ....

Alo momak u kojim sferama ti visish

Argumentum ad hominem. To da li sam ja momak, deda, ozenjen covek, tinejdzer ili vec ko, nema nikakve veze sa onim izrecenim - izreceno ne menja smisao. Isto tako izrecenom se ne umanjuje vrednost ako je izrekao neki momak umesto nekog starog mudraca. To je formalno a neformalno - ne moras se tako obracati ljudima pogotovo ako ne znas ko je zaista momak a ko ne. Zamisli ja da kazem - Eeeej tetka u klimaxu ajde ne tupi toliko. Nisam ja nikakav momak.

Ne pricamo telefonom pa da mi se obracas sa ALO.

ni na nebu ni na zemlji
Neka salata od reci i neka konstatacija koja bi trebala da znaci nesto i da stvori preduslove za lakse dalje pobijanje hipoteze sagovornika a zapravo ne znaci nista niti kauzalno utice na ono izreceno.

Vegansku ishranu preporuchuju i kardiolozi takodje u svim bolnicama odrzhavaju se informativni dani , moto " ishrana i cancerogena oboljenja "

Argumentum ad verecundiam. I obilje drugih logickih gresaka u zakljucivanju. Koji to "kardiolozi", koji tacno navedi, gde su stekli diplome, kakve su im kompetencije, da li nemaju iza njih religijsku pozadinu istoka i sl. Priznajem da postoje takvi neki koji unazadjuju svoju struku i ima ih u svakoj struci pa i u medicini. Mnogi su i psihoticni i privatno se bave alternativnom medicinom, 20% od tih alternativaca imaju sumanute ideje da su isceljitelji i magovi, da im bog dao energiju neku i vibracije kosmosa da lece bolesne ljude itd. Opet cu reci - Novine su prepune raznih primera.

preporuchuju i kardiolozi takodje u svim bolnicama odrzhavaju

Argumentum ad populum. U svim bolnicama oznacava konstataciju egzaktnu da je dovoljno da postoji samo 1 bolnica na zemaljskoj kugli koja ne odrzava i ne radi to i tvoja konstatacija je opovrgnuta.
Cak i da je uistinu tacno to SVE, SVIM, sto je malo verovatno, opet je to argumentum ad populum a ne dokaz i argument. "Svi kupuju folksvagena, moram i ja to je znaci najbolji auto i ne kvari se. "

Znaci pusti te krilatice i logicke greske "Kao sto znamo......Kao sto se zna veganska ishrana...... Vegansku ishranu preporucuju _______ " itd itd. Bas me briga sta ko preporucuje. Gledamo sta nauka kaze posle metaanaliza, a sta ce ko da preporuci to je druga stvar. Nazalost postoje ljudi koji nisu moralni pa ih bas briga za istinu nego bi samo da proguraju nesto i da uzmu pare.

Veganstvo je citava jedna religijska organizacija new age sa istoka gde ti prvo isperu mozak pseudonaucnim cinjenicama a onda ti uvaljuju razne sokovnike, kristale, praskove, ulja, zeolite, magnete, elektricne sprave, "punjace zivotne energije" i ostale jebade.

Ono sto ti ovde radis kod arg. ad verecundiama je da izvrces konkluzije. Naravno da kardiolog nece tesko obolelom pacijentu preporuciti da delje slalinu i 10 zumanaca dooobro ispecenu u tiganju sa rafinisanim uljem koji je trans-masnoca. Naravno da ce mu reci da jede jabuke, supice, cajeve, da gricka zelenu salatu i da ne soli.

Ali to ne znaci da taj doktor propoveda vegansku ishranu. Jer je ta ishrana sve samo ne zdrava, kako fizicki tako i psihicki. Postoji korelacija da psihicki bolesni i labilniji ljudi, kao i neobrazovani sa paranoidnim strukturama licnosti i neuroticnoscu posezu za time.....I ne samo za time nego za jos citavim spektrom drugih stvari koje sve koreliraju jedna sa drugom - pseudonauke ostale - astrologija, numerologija, veruju u sujeverja, veruju u NLO, lako su prijemcivi za vrbovanje od raznih gnostickih sekti (vecina i ne zna da je u njima, a misli da vodi zdrav zivot i da je u nekom zdravom zivljenju - dele se na one koji se tripuju na razne ishrane i na one koji se tripuju da su deo univerzuma i da im univerzum daje vibracije, energije, daje im raspolozenje, daje im srecu itd - sve su to gnosticke okultne sekte pod raznim paravanima).

Dalje, vecina njih ako nije vec razvila simptome anorexije i bulimije, onda je razvila simptome ortorexije. Tako sve i krece - Nacita se zute stampe - meso ubija, od mleka gori mozak, bla bla bla i onda dobije ideju da se zdravo hrani koja veoma brzo preraste u neuroticnu potrebu da se zdravo i "prirodno" hrani i i ne oseti kada oboli od ortorexije. Tako psihicko stanje osobe koje je podlozno manipulaciji i sugestibilnosti iskoriscavaju razni kultovi i sekte pod paravanima "zdravog nacina zivota" i slicnih bljuvotina-izraza i i dalje unistavaju psihicko zdravlje osoba.

Znaci jos jednom, veganska ishrana je nesto lose i to pogotovo ne trebaju da upotrebljavaju deca i mladi, a pogotovo oni u pubertetu kada im najvise treba nutrijenata i namirnica koje su najbogatije aminokiselinskom sastavu, a to su namirnice zivotinjskog porekla.

Nemoj me nervirati :)

Ja tebe ne nerviram. Nije mi cilj da te nerviram. To ti sama mozes izabrati da li ces se nervirati ili ne. Uglavnom to je i jedna psihicka sliak svih vegana - vole kao zivotinje i zgrazavaju se nad ubistvima istih (prirodni proces prirodne selekcije) ali zato ne bi im bio problem da zivotinji homo sapiens sapiens-u izvade obe ocne jabucice viljuskom. Veoma su agresivni i emocionalno nestabilni. Ponasaju se pomahnitalo i ne mogu da kontrolisu emocije. Zbog hronicnog nedostatka nutrijenata mozak im gubi homeostazu sa neurotransmiterima i imaju depresiju, distimiju i anksiozna stanja..... Znaci sam mozak ne moze izdrzati takvu ishranu a kamoli telo.....

Donald Watson je 1 Novembra 1944 isnovao vegan society u britaniji ! 1 novembar je dan Veganaca (uvedeno 1995) a ti i dalje jedi chevape .

Pa sta ako je osnovao? I Alister Krouli je preuredio i izmenio satanisticku gnosticku sektu, pa sta sad, je l to neki argument posto je neko poznat i nesto uradio da to valja i da svi trebamo da prigrlimo to? A kada ga spomenuh, eto ti pa nadji malo korelacije izmedju Watsona i Kraulija i jos nekoh, bice ti zanimljivo na sta ces sve da naidjes usput i da vidis "kako stoje stvari".

Je l ti mislis da je veganstvo stvarno samo neki naucni pristup kako ljudi treba da se hrane? Hahahahha. Ako je tako onda jos nsii ni zagrebala povrsinu.

Dalje, veganstvo nije samo veganstvo i tacka, gotovo. To je sve u istom sklopu - antivakcinacija, GMO-a, HAARP-a Chemtraila, pobijanja naucnih stvari da su ljudi sletali na mesec, pobijanja hriscanstva, znaci jedan celokupni religijski pokret kome je cilj da smakne vladajucu religiju, da smakne nauku, da ospori njen autoritet, da zablesavi ljude da izgube veru u autoritete, da ne znaju kada je dan kada je noc, da bi mogli da zaradjuju na njima.

Oko toga se sve vrti i zbog toga sve - NOVAC, MOC. Nema tebi sta ko da prica sta da jedes......Pricaj zivotinjama da vidis da li cete poslusati? Rokaju one ono sto rokaju i to je to.

Tako i mi - Mi smo milionima godina jeli nesto i sada ce da dodje neki sektas i da nam kaze da smo mi biljojedi, a nemamo 2 zeluca, i ne mozemo izvlaciti aminokiseline iz proteina povrca i voca kao sto to rade prezivari.

Mi smo svastojedi, i upravo nam je mozak i poceo sa evolucijom i kognitivnim promenama kada smo poceli da unosimo proteine zivotinjskog porekla. Da nije zivotinjskih proteina bilo ne bi sada kucala na forumu nego bi se i dalje verala po drvecu i pasla travu na nekoj livadi, kao i mi svi ostali.

) a ti i dalje jedi chevape ....

Jos jedna logicka greska. Ne mozes ovako nesto reci o meni....Pogotovo da i "dalje jedem", jer da bih i dalje jeo mora da postoji preduslov da vec jedem (kontinuiranost) pa cu i dalje nastaviti to da radim. A ti nemas dokaza za to.

Ja ne jedem cevape. Pojedem kad-kad, ali ne jedem onako kako ti zelis da predstavis negativno da bi tvoja hipoteza dobila jaci smisao jer igra na kartu emocionalnosti kod citaoca.... U fazonu - sada cu da mu napakujem najgoru mogucu krajnost ovog mog, da ispadne sto gore njegovo, kako bi moje delovalo nevino naspram tog njegovog.

Ja ne jedem cevape 24h dnevno i to 3 kg-a svakog dana.....Ni to ne valja....Ali jesti belo pilece meso, ponekad crveno junece, ribu, mleko, jogurt, jaja - tome nista ne fali. "Zdravo kao dren". Kada nema nista drugo kuci mora se pojesti nekad i cevap, ili kada se zadesis kod nekog pa posluzi ili kada odes kod rodjaka ili prijatelja na izlet na rostilj......Nista tome ne fali.....Nece se niko razboleti i umreti od toga. Pre ce se razboleti i umreti jer gleda u monitor i gugla teorije zavere po ceo dan nego od ne-veganske ishrane.

Ovo sto si ti izgovorila je logicka greska poznata kao "Strawman fellacy" - misinterpretacija necijeg argumenta kako bi mogli da je bolje napadnemo i postanemo racionalni za razliku od drugih.
Znaci ja nisam rekao - Ne budite vegani, jedine 3 kg cevapa samo. Ja se isto zalazem protiv junk-fooda. Cevapi kao cevapi nisu ni negativni ni pozitivni. Cevapi su forma. Kao i cufta ili pljeska.....Ono sto je bitno je nutritivni sastav materija unutar tog nekog "oblika" da kazem, i nacin spremanja te hrane, dostupnost te hrane, uslovi cuvanja, vreme jedenja itd.

Vegani obozavaju da uslovljavaju tako ljude i vrse emocionalni atak na njihovu psihu pozivajuci se na njihovu grizu savesti - "Ok nemoj biti vegan, nastavi da jedes kilo salame i slanine dnevno pa umri.....", i to sve zato sto ta osoba kad-kad pojede ribu ili skuva pilece belo meso za corbu....

Mleveno meso ubija, a i slanina i kobasice vode u smrt!

http://www.vesti-online.com/Slobodn...meso-ubija-a-i-slanina-i-kobasice-vode-u-smrt

MLEVENO MESO

Ruzicasta slina

Superbakterije

Hemikalije

Pesticidi

Fekalije

Lekovi

Metali

Bacili

Ako si im reko! Sad si im zapusio usta.! Ja rekoh onako lupas, kad videh mnogo merodavni izvor : vesti onlajn tacka kom hahahhahahhahahha Zuta senzacionalisticka stampa......

Jaoooo sta cemo sada?

Heej druze, prerasli smo mi detinajsti stupanj gde nas odrasli zastrasuju baba-rogom, ili da ce nam izrasti rep ako popijemo kafu !

A i za tebe vaze slicna pravila kao i za paranormalnu - Strawman logic fellacy - Zasto pominjete sve ono najgore? Neko ko nije vegan ne mora nuzno da jede najgore moguce kobasice podriguse! Zasto navodis sve najgore primere kako bi nekog izmanipulisao da postane vegan?

Pusti vesti i zutu stampu i sajtove i blogove teoreticara zavera koji svi rade "copy-paste" jedni od drugih a prvi je odradio copy-paste sanekog USA paranoidnog bloga i sajta.

Da li nekada mucnete glavu pa se zapitate a ko pise ovakve stvari, i kakve su njegove kompetencije? dipl. novinar u najboljem slucaju a u vecini slucajeva razni kursisti koji veze nemaju ni sa jednom temom o kojoj pisu niti mogu da razumeju, nekada cak i ne umeju da prevedu strucno lepo copy-paste linkove koje kradu.

I sta to je tebi "dokaz" i "strucno misljenje" ?

Dokle god u laboratoriji nisi ovo sve nasao, nemas moralnog prava da pises i navodis sve ovo na forumu, i pogotovo da ovako gordo i kategoricki pises jedno ispod drugog.

I sta to je tebi "dokaz" i "strucno misljenje" ?

Dokle god u laboratoriji nisi ovo sve nasao.....
11111
Bave se medicinom a svojim postovima protivrece svojoj nauci. Jer i njihovi strucnjaci navode prednosti biljne ishrane, opasnost jedenja mesa i pijenja mleka. Nisu mi jasni.

U dugorocnom klinickom ispitivanju objavljenom u casopisu American Journal of Clinical Nutrition, istrazivaci su otkrili da ishrana na biljnoj bazi pomaze ljudima sa dijabetesom da izgube tezinu, poboljsaju njihov nivo secera u krvi i snize nivo holesterola. Ranije objavljivanje pokazalo je da je dijeta delotvorna ali u kratkom razdoblju. Medjutim novi izvestaj pokazuje da se prednost pokazala godinu dana van prvobitnog 22-nedeljnog studijskog razdoblja.

Sledeci vegan dijetu ucesnici su poboljsali hemoglobin, kontrolu secera u krvi i snizili nivo LDL holesterola.Studija je najduza i najbolje kontrolisana studija o ishrani u vezi dijabeta do danas.

http://www.pcrm.org/search/?cid=376

trapp.jpg

Sazimajuci objavljena istrazivanja, Frazer je istakao poredjenjem vegana i vegetarijanaca naspram svastojeda da su prvi zdraviji, imaju nizu stopu ukupnog LDL holesterola i nizi krvni pritisak. To vredi ne samo za belce, rad Tolej je pokazao preko odnosa krvnih lipida i indeksa telesne mase (BMI, u kg / m 2 ) da su bili znatno nizi medju africko americkim veganima nego medju laktovegetarijancima.

Isto tako, medju Latinoamerikacima, vegetarijanci su imali nize lipide plazme nego njihove kolege svastojedi. U toj studiji, plazma ukupnog i LDL holesterola su 32% i 44% nizi kod vegana nego kod svastojeda. Buduci da je pretilost znacajan faktor rizika za kardiovaskularne bolesti, znatno nizi znaci - vazan zastitni faktor, snizena masnoca u krvi smanjuje rizik od srcanih bolesti. Vegani, u poredjenu sa svastojedima trose znatno vece kolicine voca i povrca. Veca potrosnja voca i povrca, koje su bogate vlaknima, folnom kiselinom i antioksidansima, povezana je sa koncentracijama nizeg holesterola u krvi, manjim slucajevima mozdanog udara, kao i nizeg rizika od smrtnosti od mozdanog udara i ishemijske srcane bolesti.

http://ajcn.nutrition.org/content/89/5/1627S.full

TXT-20081228133737817.gif

I dalje ti nezdravo jedesh a ja daleko zdravije od tebe .

Opet ti sa logickim greskama. Sada se jos bavis prorocanstvima i predikcijama..... Onos to znas je sta ti jedes. Ono sto ne znas je nauka o ishrani i medicini, i ne znas sta ja jedem.

Tako da izrizanje premise " I dalje (+ znaci i pre) ti nezdravo jedes a ja zdravije, i to ne samo zdravije nego i DALEKO zdravije" nema nikakvu potporu niti dokaznost. Zanimljive su i ove reci " i dalje", "ja daleko" koje moraju nuzno oznacavati posledicu nekog merenja uporedjivanja, egzaktnijeg delovanja nego da si napisala "najverovatnije, sumnjam da, naslucujem"........Ne, ti kategoricki znas to, upravo smo ti i ja izasli iz svih svetskih laboratorija posle cetvorogodisnjih analiza svih mogucih i sve metaanalize su potvrdile da sam ja nesto radio, radim i dalje i da ti nesto radis, i to sto radis to niej samo zdravije, nego daleko zdravije.

Smesno, sta reci vise ozbilno, i kako vise ozbiljno komunicirati sa tobom. Infantilo - Moooooj tata je jaci od tvooog tate, sada ces ti da vidis...Tattaaaaaaa!!!!!!!

I cak i da bi se stvorili uslovi da ispituju naucnici mene i tebe, to ne bi bilo validno, morali bi da kloniraju tebe pa onda ti da se hranis ovako a tvoj klon onako pa da se izvlace neki zakljucci, jer svako telo je drugacije - skup atoma i molekula koji se malo drugacije ponasaju u svetu kvantne mehanike.

Zato u svetu medicine ne mogu vaziti egzaktna pravila kao npr u matematici - da je u svakom trouglu zbir uglova nuzno 180 stepeni, ili da je kod svakog pravouglog trougla prav ugao nuzno 90%.

U medicini znamo da trougao mora da ima uglove, ali moze biti kod nekog 90 stepeni kod nekog 83 itd......Tako da ako ti i ja jedemo slaninu, ti mozes umreti zbog komplikacije urodjene srcane bolesti zbog DNK lanca tvog takvog i odr gena, a ja mogu pucati od zdravlja jer ce te masnoce telo odlicno iskoristiti kao energiju dok fizikalisem, a resto masnoce iskoristiti da luci muske polne hormone - androgene koji se inace i prave od masnoca.

Tako da jos jednom - Nemas ti pojma kako se ko hrani, i sta je zdravo sta ne zdravo i kakve su posledice cega, i pogotovo licno kako je kome zbog cega.

Mozes samo da nagadjas i da pricas napamet a takva rec ne vredi ni za sta.

Opet ti sa logickim greskama. Sada se jos bavis prorocanstvima i predikcijama..... Onos to znas je sta ti jedes. Ono sto ne znas je nauka o ishrani i medicini, i ne znas sta ja jedem.

Tako da izrizanje premise " I dalje (+ znaci i pre) ti nezdravo jedes a ja zdravije, i to ne samo zdravije nego i DALEKO zdravije" nema nikakvu potporu niti dokaznost. Zanimljive su i ove reci " i dalje", "ja daleko" koje moraju nuzno oznacavati posledicu nekog merenja uporedjivanja, egzaktnijeg delovanja nego da si napisala "najverovatnije, sumnjam da, naslucujem"........Ne, ti kategoricki znas to, upravo smo ti i ja izasli iz svih svetskih laboratorija posle cetvorogodisnjih analiza svih mogucih i sve metaanalize su potvrdile da sam ja nesto radio, radim i dalje i da ti nesto radis, i to sto radis to niej samo zdravije, nego daleko zdravije.

Smesno, sta reci vise ozbilno, i kako vise ozbiljno komunicirati sa tobom. Infantilo - Moooooj tata je jaci od tvooog tate, sada ces ti da vidis...Tattaaaaaaa!!!!!!!

I cak i da bi se stvorili uslovi da ispituju naucnici mene i tebe, to ne bi bilo validno, morali bi da kloniraju tebe pa onda ti da se hranis ovako a tvoj klon onako pa da se izvlace neki zakljucci, jer svako telo je drugacije - skup atoma i molekula koji se malo drugacije ponasaju u svetu kvantne mehanike.

Zato u svetu medicine ne mogu vaziti egzaktna pravila kao npr u matematici - da je u svakom trouglu zbir uglova nuzno 180 stepeni, ili da je kod svakog pravouglog trougla prav ugao nuzno 90%.

U medicini znamo da trougao mora da ima uglove, ali moze biti kod nekog 90 stepeni kod nekog 83 itd......Tako da ako ti i ja jedemo slaninu, ti mozes umreti zbog komplikacije urodjene srcane bolesti zbog DNK lanca tvog takvog i odr gena, a ja mogu pucati od zdravlja jer ce te masnoce telo odlicno iskoristiti kao energiju dok fizikalisem, a resto masnoce iskoristiti da luci muske polne hormone - androgene koji se inace i prave od masnoca.

Tako da jos jednom - Nemas ti pojma kako se ko hrani, i sta je zdravo sta ne zdravo i kakve su posledice cega, i pogotovo licno kako je kome zbog cega.

Mozes samo da nagadjas i da pricas napamet a takva rec ne vredi ni za sta.

Druze zar ne uvidjas da je to neka klinkica koja se inati i koja jos nije navikla da joj se demantuje misljenje..To je uzrast u kom stvaraju sebi idole od mnogih i za mnogestvari..Konkretno ovde na ovoj temi oko navodno zdrave ishrane koju je ona bezuspesno pokrenula,oko ovoga njen idol je ovaj pametni Kamael,on je za nju Mesija..Poceo nesto da lupetai pojavio se mikelo90 gde ga je demantovao i pitao da objasni nekestvari a on mudro cuti i kulira to jer ne zna oko toga nista,i strah ga je da se upusta sa nekim u razgovor koji zna vise od njega..A posebno u ovoj njegovoj omiljenoj temi oko vegana..Sa ovakvima se ne treba upustati previse u razgovor...treba ih sto vise ignorisati..

Druze zar ne uvidjas da je to neka klinkica koja se inati i koja jos nije navikla da joj se demantuje misljenje..To je uzrast u kom stvaraju sebi idole od mnogih i za mnogestvari..Konkretno ovde na ovoj temi oko navodno zdrave ishrane koju je ona bezuspesno pokrenula,oko ovoga njen idol je ovaj pametni Kamael,on je za nju Mesija..Poceo nesto da lupetai pojavio se mikelo90 gde ga je demantovao i pitao da objasni nekestvari a on mudro cuti i kulira to jer ne zna oko toga nista,i strah ga je da se upusta sa nekim u razgovor koji zna vise od njega..A posebno u ovoj njegovoj omiljenoj temi oko vegana..Sa ovakvima se ne treba upustati previse u razgovor...treba ih sto vise ignorisati..

Ma.....Na forumu postujem svacije godine i gledam samo tok razgovora i sta ko kaze bez obzira ko je i koliki je..... Ako se neko inati nista da postigne nece, a samo sebi stvara problem - unistava sebi dusevni mir.

Najgore od svega je sto je svima nama isti cilj - da smo zivi zdravi, da nas niko ne obmanjuje da ne trosimo novac dzabe, a tesko ga je zaraditi.....Ali vidis onda dodje do necega sto se zove oprecna misljenja, i ne bi smelo da je tako ako osobe imaju iste ciljeve.

Drugo je ako neko zeli nesto namerno da protezira da bi nekog iskoristio ili imao od njega neke koristi.

Jednostavno veganstvo je mnogo vise od ishrane. Pocinje kao zdrava hrana., pa ortorexija, pa vegetarijanstvo, pa veganstvo, pa onda ono se mesa sa sangejzingom, pa onda pricaju da cak i hrana vise ne treba nego se hranis suncem, pa onda ide malo i ajuverda, pa malo joge, meditacije, pa ovo pa ono, pa na kraju postanes deo kulta i gnostickih new age sekti "boraca svetlosti i svetlonosa" a zna se ko je "svetlonosa" i kako se to kaze na latinskom ;D

Veganstvo uopste i nema toliko veze sa zdravljem ljudi i sa ishranom, koliko sa religijom, i to onom prastarom pra-iskonskom kada su ljudi bili najgluplji pa su sunce dozivljavali kao bozanstvo jer ono daje dan a odnosi noc, a posle je to sunce preraslo u sotonu ili Luciferusa. Ali to su druge teme.....

Neka svako jede sta hoce, prirodna selekcija radi svoje i placa se porez na glupost i IQ ali mi uvek zao kada ljude vrbuju u razne religijske organizacije, posebno one koje imaju destruktivnosti u sebi, bilo aktivne, bilo pasivne.

Sada kada bih nabrojao koliko samo kod nas ima organizovanih religijskih udruzenja i kultova kroz razne paravane NVO-a, sportskih, obrazovnih i umetnickih udruzenja, Udruzenaj zastite zivotne sredine, zivotinja, isrhane ljudi, ovoga onoga, palli bi stre sa stolice i rekli bi ma idi ovo kao holivudski film, a sve je to dokumentovano i zna se.

Imamo kandze. Zasto seces nokte onda svake nedelje? A odakle ti zaostaci ocnjaka a ako nisi mesozder?

Napravio si nekoliko logickih gresaka sa ovom slikom. Mislis slikovno ces izmanipulisati nekog preko vizuelnog dojma...

Prvo "mesozder" ne izgleda ovako kao ovaj debeljan koji kao da ima Kusingov sindrom i poremecaj kortizola pa ima ovakvu endomorfnu gradju. Drugo eto i ja sam "mesozder" pa ne izgledam kao ovaj debeli nego kako treba sa savrsenim zdravljem, a nisam ni kao ova ofucana zgoljava isfeminizirana pojava sa osteoporozom i manjkom misicne mase tj misicnom masom kao u zene (zbog veganske ishrane).

Ljudi nisu MESOZDERI, ljudi su SVASTOJEDI, shvati to. Ne pravi logicke greske. Ljudi nisu isto sto i macke, niti su isto evoluirali i od istog pretka, tako da ANALOGIJA KANDZA - VEGANSTVO-LJUDI nema povezujuci faktor i ne moze se izvrsiti takva konkluzija preko silogizma - tj moze ali nije istinita.

Ljudi su lovili pre, ali nisu lovili kao macke, niti kao anakonde niti kao hijene, ili pak kobre..... Ljudi su ljudi.....Otkud ti znas kako su izgledali prvi primerci od kojih je evoluirao nas zajednicki predak od kojeg smo nastali, mozda su oni imali kandze, a za ocnjake to sigurno znamo.....

Znaci covek je svastojed i ne mozes negirati da je kroz istoriju jeo meso, i upravo smo danas ovakvi jer smo jeli proteine iz zivotinja jer zbog vecih doza proteina iz zivotinja nama je poceo da evoluira mozak i da se razvija kao i kognitivne funkije.

Znaci to su sve standardni pseudo-argumenti koje iznosis i koji su milion puta razotkriveni-debankovani od strane nauke - nedostatak orlove kandze, lavove grive, jacine misica kao u anakonde ne znaci da ne treba da jedemo meso.
Mi smo lovci i lovili smo orudjima do skora a ne kandzama, pa je vremenski kandza postala nepotrebna, kao i ocnjaci koji su nam atrofirani, kao i npr rep pa imamo trticnu kost i jos mnogo toga.

Zato smo npr i izgubili dlaku dosta, jer smo poceli da koristimo krzno zivotinja kao prva odela, pa je onda nasa dlaka nepotrebna bila da nas stiti od hladnoce.....

Ali najlakse je kada ne razumes nauku da se povodis nekim smesnim neosnovanim pseudonaucnim glupostima.

Imamo kandze. Zasto seces nokte onda svake nedelje?

Nemamo kandze. Nokti su jedno, kandza drugo.

lg.%20baryonyx%20claw.jpg

Mesojedima kandze sluze da bi zaboli tu istu kandzu u lovinu, ocnjaci da kidaju meso lesine. Tebi je bog dao sake da njima beres plodove i donju vilicu koja se kao kod svih vrsta biljojeda na Planeti moze pomerati levo desno. Mesozderske vrste donju vilicu ne mogu pomerati levo desno.

i ja nit sam vegetarijanas nit sam vegan,a imam 188 cm i 105 kg...nisam debeo niti mrsav,izrazito mali stomacic sam dobio od kako sam ostavio cigarete pre godinu i nesto...idem u teretanu redovno,sto kazu ovi nesretnici "zderem" meso svaki dan i zato sam mnogo jak...haha..mislim ova slika nema veze sa pamecu!!!

Nemamo kandze. Nokti su jedno, kandza drugo.

lg.%20baryonyx%20claw.jpg

Mesojedima kandze sluze da bi zaboli tu istu kandzu u lovinu, ocnjaci da kidaju meso lesine. Tebi je bog dao sake da njima beres plodove i donju vilicu koja se kao kod svih vrsta biljojeda na Planeti moze pomerati levo desno. Mesozderske vrste donju vilicu ne mogu pomerati levo desno.

Aaaaaaaaaaaaa vec smo stigli do boga hehe. Znaci iapk sam bio u pravu...Kao sto rekoh nema ovo veze sa ishranom i zdravljem ljudi nego sa religijom.....Pa kazite posle da je bRu zLi los prognosticar :-p

I to smo stigli do ne drugog, nego do kreacionistickog boga. Jos kada upotrebe onu manipulisucu rec "tvorac" jaoooo kako je to slatko <3 Da ne pricamo o tome da je pravoslavna crkva deklarisala kreacionizam kao sektu.

Obicno ti sto proklamuju kreacionizam i butaju se po naukama gde ih osporavaju i razumeju se u sve oblasti ljudskog poimanja, su iz neke sektice :DDDDDD

Kandze, vilica, hehe nisi nista novo rekao, nego sve ono sto ti je servirano na tacni, svi ponavljate isto kao papagaji, sve iste kreacionisticke gluposti koje su opovrgnute milion puta.

Kakav tvoj bog, kakve bre sake i branje plodova, a zasto onda imas bogougodne ocnjake i zasto imas nesto sto je zakrzljali rep i jso mnogo toga?

Zasto Adam ima bradavice i pupak, znas li medicinski (pedijatrija) za sta to sluzi i za sta je to dokaz?

Ne moze vise od vas kreacionistickih sektasa da se zivi.

Ali bar smo dosli do sustine - Bas tebe briga da li cemo mi oboleti od raka ili cemo biti debeli od mesa - poenta je da vi progurate vasu religiju i pseudonauku kojom se branite od nauke da slucajno ne opovrgne vassa bozanstva.

Jedno je sigurno i tu ces ostati vecito nem - Nemas dokaze za svoje tvrdnje, pogotovo nemas dokaze da je bog davao sake da bi se penjao po drvetu kruske da beres plodove.

Zalepi mi YT link gde bog daje sake ljudima da beru plodove or stop to send bullshit pseudoscience infos.

Nije mi jasno kako niko nije izvalio ovog Kamela da je on u sustini musliman koji umesto da se klanja i moli alahu on kao crna ovca iz stada radi nesto sasvim drugo..Na primer proucava i komentarise planete i bavi se astrologijom,zatim umisljeni vegan gde se cela ta prica uvlaci u sehtu,jer takva razmisljanja nemaju veze sa zdravom ishranom vec se vise obuhvata bozanstvo..Sto ne znam koji si da te tuzim kod hodze i da te izbace iz dzamije sledeci put kad krocis tamo...

i ja nit sam vegetarijanas nit sam vegan,a imam 188 cm i 105 kg...nisam debeo niti mrsav,izrazito mali stomacic sam dobio od kako sam ostavio cigarete pre godinu i nesto...idem u teretanu redovno,sto kazu ovi nesretnici "zderem" meso svaki dan i zato sam mnogo jak...haha..mislim ova slika nema veze sa pamecu!!!

Ti bi da se zhenish?

Shta tju ja josh sve prochitati ...juh ju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back