ISHRANA

Inace je nemacka hrana
i pakuje se samo u nemackoj
nemaju ono kao za ovo trziste i za ono trziste!!!
Ja dzak15kg placam 2600din i jos mi dostave za dz!!!
Cena moze da zavisi od uzrasta psa tj. koji meradog koristis!!

To super zvuci, samo moj Gizmo sa sve dlakom nema 15kg pa bi jedenje tog trajalo verovatno dozivotno. Imaju li manja pakovanja i kolike su granule? Star je i ima parodontozu a plus je i jako izbirljiv. Trenutno kod mojih mame i tate jede Pedigree junior posto su one sitne ali probere samo one braon, mesnate. Ja mu,kad je kod mene uzimam Friskies pojedinacne kesice, jako su povoljne u DM-u. Ah, da, ima li toga i van BG? Ja zivim u KV pa nemam bas sve privilegije kao vi. S druge strane, muz mi je veterinar pa bar to imamo za DZ.

Imas i manja pakovanja. negde na prethodnoj strani sam ostavila br pet shopa gde ga ja nabavljam i dosta su jeftini!!!! Pri tom je rec o jako kvalitetnoj klopi!!!!
Ako ne nadjes javi se na pp

svog machora hranim trenutno hill`s granulama
i svakodnevno whiskas ili sosicima u kesici ili konzervi
ponekad mu kupim kit kat ili oscar da promenim
nece da pije mleko ni jogurt i ne voli domacu hranu
sem pilecih prsa

dodajem mu vitamine dva puta nedeljno i jednom u dve nedelje kalcijum

e sada... u jednom pet shopu su mi tutnuli LEONARDO hranu za machke
sa sve tim kako je nemachka i najbolja na trzishtu trenutno

dosta je skupa ali to mi nije problem
izguglala sam i nisam bash nashla neshto spec

da li vam je poznata ova marka, i shta je po mishljenju starih machkara potrebno promeniti ili dodati u ishrani mog malog machora?

Imas i manja pakovanja. negde na prethodnoj strani sam ostavila br pet shopa gde ga ja nabavljam i dosta su jeftini!!!! Pri tom je rec o jako kvalitetnoj klopi!!!!
Ako ne nadjes javi se na pp

uzela sam u tom pet shopu mera dog ( u ilije garasanina, jel' to taj?) i dzak 15 kg junior hrane je sada 3480 din. iako je zena koja radi nahvalila hranu, rekla da neki odgajivac rotova hrani sampione samo sa mera dog i na netu sam takodje nasla jos zadovoljnih korisnika, danas mi nas vet kaze da je mera dog sra** :(... pogotovo u odnosu na royal canin koji smo do sada koristili... bas me briga mom giletu prija promena, rc nije hteo vise da jede, ovo krcka sa malo vise entuzijazma:)...

Auuuuuu, pa ja tek sad vidim kolika je moj pas svinja!!!!On jede apsolutno sve sto je jestivo tj. sto je organskog porekla. Kad izadjemo u setnju najveci problem su ljudi sto bace hleb golubovima, a Gipsy to uredno pokupi do poslednje mrvice. Kad naidje na kosku, nema sanse da mu je uzmes, ili je proguta onako celu iz straha da ce mu neko oteti,ili pobegne i ne vraca se dok je ne pojede. Ajde da ga ne hranim, pa da razumem, nego je jos i debeo, treba da smrsa,.
Elem, ja mu od granula dajem BENTO KRONEN,ROYAL KANIN ili CIBAU,od mesa jede teleca srca i mlevenu piletinu koju uzimam na veliko od nekog uzgajivaca, a od kuvanog pilav (meso, pirinac,soja), i svakakvo povrce, tj. sta god mi se nadje u kuci(sem mahunastog, jer posle bude katastrofa)
Koske izbegavam da mu dajem, jer ima problem i cesto se zbog njih ukaki u kuci jer izgleda da onda ne moze da se kontrolise. Slatko toliko obozava da sam mu kupila zalihe cokolade za pse, pa mu dajem po malo

ma i mom napolju sve izgleda lepo:) kada je bio mali krao je isto golubovima hleb, znaci mrvice usisavao... najgori prozdrljivac, kad odjednom nece granule bez preliva, ostavlja pirinac ako uspe da izdvoji mleveno! meso... ni ja ne mogu da verujem, ranije sam morala da ga obuzdavam da mi ne ulece u ciniju pre nego je spustim..

uzela sam u tom pet shopu mera dog ( u ilije garasanina, jel' to taj?) i dzak 15 kg junior hrane je sada 3480 din. iako je zena koja radi nahvalila hranu, rekla da neki odgajivac rotova hrani sampione samo sa mera dog i na netu sam takodje nasla jos zadovoljnih korisnika, danas mi nas vet kaze da je mera dog sra** :(... pogotovo u odnosu na royal canin koji smo do sada koristili... bas me briga mom giletu prija promena, rc nije hteo vise da jede, ovo krcka sa malo vise entuzijazma:)...

To je taj!!!!
Pa Junior jeste skuplja, mi mo jos uvek na prestartu jer imamo samo 4 meseca!!!!
Jos smo mali i balavi!!!;)
Elem i moj vet pljuje sve sto on nema u prodaji!!!:-x:-x
Boli me bash!!!!:roll::roll:
Ne pricam napamet, ja sam i rekla da sam posle RC presla na Meradog i da sam kroz 10 tak dana primetila promene kod Dona!!!(isto se desilo i dvojici momaka sa kojima zajedno setam pse)
Dlaka mu je za 50%sjajnija,
nije vise debeljuca(sto je bio na RC iako sam mu davala manje nego sto je propisano)
ima vise energije,
ne jede onako halapljivo!!!!:D:D:D:D:D:D

Auuuuuu, pa ja tek sad vidim kolika je moj pas svinja!!!!On jede apsolutno sve sto je jestivo tj. sto je organskog porekla. Kad izadjemo u setnju najveci problem su ljudi sto bace hleb golubovima, a Gipsy to uredno pokupi do poslednje mrvice. Kad naidje na kosku, nema sanse da mu je uzmes, ili je proguta onako celu iz straha da ce mu neko oteti,ili pobegne i ne vraca se dok je ne pojede. Ajde da ga ne hranim, pa da razumem, nego je jos i debeo, treba da smrsa,.
Elem, ja mu od granula dajem BENTO KRONEN,ROYAL KANIN ili CIBAU,od mesa jede teleca srca i mlevenu piletinu koju uzimam na veliko od nekog uzgajivaca, a od kuvanog pilav (meso, pirinac,soja), i svakakvo povrce, tj. sta god mi se nadje u kuci(sem mahunastog, jer posle bude katastrofa)
Koske izbegavam da mu dajem, jer ima problem i cesto se zbog njih ukaki u kuci jer izgleda da onda ne moze da se kontrolise. Slatko toliko obozava da sam mu kupila zalihe cokolade za pse, pa mu dajem po malo

Nije svinja, dusica mala, labrador koji je setao sa nama godinama (gazda mu je bio kreten-i ostao je i posto je Ari uginuo) je jeo cak i kisele jabuke koje su opadale ili su se deca gadjala-drvo raste iza kontejnera. A sa ovim mojim i kostima je ista prica kao s vama. Skoro 13 godina se mi svadjamo a ponekad bogami i pobijemo (samo kad je narocito bezobrazan pa mi odgovara ili bezi kad ga grdim) zbog glupavih kostiju koje ljudi bbacaju gde stignu. Mada, mozda ih i macke vade iz kontejnera, ne znam, ima ih dosta. Valjda je to taj ulicarski gen koji je nasledio od maminih predaka, ko ce ga znati? A i originalne vlasnike-odgajivace sam mu posle vidjala kako preturaju po kontejnerima a njega su izgleda spremali da im zameni medvede ili tako nesto. Inace, pazi sa tom piletinom, ko zna kakvo je to. Znam ljude koji su uzimali po niskoj ceni one otpatke sa mesarske daske, i to dnevno sveze dok psi nisu poceli da im se razboljevaju.

Ja jesam za to da pas ora jesti i kuvanu hranu!!!!
Medjutim zivot u BG+2 klinca+moj lokal+muz+cinjenica da mi je i pas muzijak mi ZAISTA ne ostavljaju nikakvo vreme za kuvanje!!!!
Ali ipak mislim tako kako mislim!
Medjutim, meso koje i mi jedemo ,tu se moze svrstati i riba, koliko god imali poverenja u mesara nije bas OK jer dok dodje do mesara prodje klanicu i hladnjacu!!!!!
Nikad im ne bi dala zivo meso sem u slucaju da se nadjemo kod nekih rodjaka u selu i da oni kolju nesto pa direktno odatle...........
Sto se kuvane hrane tice em nemam kad a i prvenstveno kako da izbalansiram sve!!!
Ovaj moj razmazeni Nedeljom ujutro dobije kacamak sa nemasnim jogurtom i odma proliv!!!
Ako to ne znam kako cu tek onda sa komplikovanijim varijantama tipa meso riza povrce itd.....
Previse ga volim da bi ga podvrgla mojoj kuhinji!!!!!
Nisam sigurna ni kako su ovi dvonosci preziveli do sad!!!

Nije svinja, dusica mala, labrador koji je setao sa nama godinama (gazda mu je bio kreten-i ostao je i posto je Ari uginuo) je jeo cak i kisele jabuke koje su opadale ili su se deca gadjala-drvo raste iza kontejnera. A sa ovim mojim i kostima je ista prica kao s vama. Skoro 13 godina se mi svadjamo a ponekad bogami i pobijemo (samo kad je narocito bezobrazan pa mi odgovara ili bezi kad ga grdim) zbog glupavih kostiju koje ljudi bbacaju gde stignu. Mada, mozda ih i macke vade iz kontejnera, ne znam, ima ih dosta. Valjda je to taj ulicarski gen koji je nasledio od maminih predaka, ko ce ga znati? A i originalne vlasnike-odgajivace sam mu posle vidjala kako preturaju po kontejnerima a njega su izgleda spremali da im zameni medvede ili tako nesto. Inace, pazi sa tom piletinom, ko zna kakvo je to. Znam ljude koji su uzimali po niskoj ceni one otpatke sa mesarske daske, i to dnevno sveze dok psi nisu poceli da im se razboljevaju.

to za meso je provereno, taj covek od koga uzimamo ima uzgajivacnicu NO, zove se "OD PETKOVICA" mozda je neko cuo. Uglavnom, on svoje sampione hrani tim mesom, tako da sam sto posto sigurna da je dobro, sem ako ne truje svoje pse:)
Ma to za koske po ulici je stvarno uzas, a ne bi me cudilo da je to nasledio od roditelja koji zive na hlebu i supi i raznim otpatcima. Meni je taj covek od koga sam ga uzela rekao nesto u fazonu "ma daj mu sta god imas,pojesce, mozes hleb i supu, koske i sta ti ostane od rucka, to ce njemu biti dovoljno". A ovaj moj zivi ko neka princeza.

E da ne idemo off topic vise!!!
Ipak je ovo za kucne ljubimce a ne za kucne muzeve!!!!

Salu na stranu,ja se super snalazim u kuhinji sto se ove homosapiens hrane tice ali za njega nesto se ne usudjujem.........

E da ne idemo off topic vise!!!
Ipak je ovo za kucne ljubimce a ne za kucne muzeve!!!!

Salu na stranu,ja se super snalazim u kuhinji sto se ove homosapiens hrane tice ali za njega nesto se ne usudjujem.........
Ne preteruj ;).
Dona je moj treći pas (mislim, lično moj, odnosno onaj o kome ja brinem).
Kada sam dobila prvog, bila sam dete, ali sam bila pismena i imala džeparac i veliki deo trošila na njegovu hranu - sve po literaturi. U to doba nije ni bilo granula. Da jeste - znatno bi mi pojednostavilo život.
Kod drugog su se granule stidljivo pojavile, ali beše 1993., inflacija i ostalo - nije bilo šanse da mu tad to priuštim. Kasnije nije hteo da ih jede.
Dona ima "konzervativnog" veterinara koji zastupa tezu da pas treba da jede domaću hranu. Ne bih sad o tome od čega se prave granule... :roll: i kako se obrađuju da bi stigle u tom obliku?!
I da ne bude zabune, nisam protiv granula, samo pokušavam da kažem kako sve ima svoje prednosti i nedostatke. Nije neophodno da hrana koju pas jede bude "savršeno izbalansirana", pošto ništa nije savršeno, niti su naši psi mašine sa tačno propisanim uputstvom za upotrebu!
Dona jede malo prokuvano meso (ili iznutrice) sa pirinčom (ili kukuruznim brašnom, nekad testeninom) i povrćem. Mere su odokativne, količinu vremenom odredi sam pas i ona stvarno lepo napreduje (20. 12. puni godinu dana :p).
Kad kupim u mesari tri-četiri vrste mesa i iznutrica, iseckam na komade, prokuvam pirinač, dodam povrće i meso i kad je gotovo zapakujem u "porcije" i strpam u zamrzivač. Povremeno pre nego što joj dam u klopu razbijem jaje.
Kad baš žurim ili ne stignem da kupim meso, dam joj granule (neka bude da je to 1-2 puta nedeljno) i jede i njih bez problema.
Dakle... ako homosapiensi lepo napreduju i ništa im ne fali od mesa iz mesare - neće ni psu, ne brini ;)

Posto su moji psi ustvari alava gamad,termiti mogu da jedu sve. Najvise se obraduju kori suvog hleba.
Medjutim,ja ih iskljucivo hranim kuvanom junetinom,piletinom,sargarepom,persunom a uz to im dajem pirinac,palentu,testeninu. Obavezno dobijaju jogurt,jaja i voce koje vole. Granule mi sluze za nedaj boze,ako ne stignem da skuvam,mada su granule bolje za zube jer su tvrde pa sastruzu naslage sa zuba.
Da bih bila sigurna da u organizam unose sve potrebne vitamine i minerale dajem im koktel inekcije VITOLIGAN koje su se pokazale kao najbolje.

Inace moji ludaci jedu i orahe,ukradu orah iskrckaju ga pojedu unutrasnjost i ostave ljusku.

Inace, jeo je i Gizmo kuvano i omiljeno jelo mu je pileci paprikas sa povadjenim krompirima i nadrobljenim hlebom. I sad se ponekad prevare moji pa mu daju nesto tako ali uz Pedigree za 200din/kg, nekako im je lakse da mu koknu saku granulica i zavrse posao. Inace, krompir stvarno ne mogu da svare, kao izvor skroba su najbolji griz, pirinac i palenta. Od proteina im, naravno, odgovara meso, ponesto od iznutrica (Gizmo je posle izvesnog vremena poceo lose da reaguje na junece bubrege), jaja i mleko sa preradjevinama uz napomenu da ih ima i koji ne podnose laktozu. Od povrca bezite kao djavo od krsta od SVIH mahunarki (mislim i na grasak koji neki proizvodjaci stavljaju i u granule), celera, luka i od kiselog kupusa. Naravno, izbegavajte slatkise, ne zato sto ce da oslepe, slepilo je samo jedna od posledica nelecenog dijabetesa. Dobro je ako pas voli voce ali ako ga nece (kao moj), ni to nije strasno. Sto se tice kolicine, najbolje je dati im nekoliko malih porcija sa pauzama izmedju da piju vodu ako su zedni i da utvrde jesu li i dalje gladni. Nama je palilo godinama.

mimi's mom:) bicem:) salim se nije to bas toliko cesto ali se desava, pogotovo za gileta...

sto se teme tice, ja mislim da cu cim dokrajcimo ovaj mera dog dzak da predjemo na smehovu varijantu skuvas vise pa zamrznes u porcijama... ni ove granule mu vise nisu "zanimljive"... moram da mu ih prelijem sa pedigreovim "sosicima''...

mimi's mom:) bicem:) salim se nije to bas toliko cesto ali se desava, pogotovo za gileta...

sto se teme tice, ja mislim da cu cim dokrajcimo ovaj mera dog dzak da predjemo na smehovu varijantu skuvas vise pa zamrznes u porcijama... ni ove granule mu vise nisu "zanimljive"... moram da mu ih prelijem sa pedigreovim "sosicima''...

To sa kuvanjem i smrzavanjem sam radila dok moja cerka nije pocela da jede "pravu" hranu. Kad moze ona da jede smrznuti brokoli, zasto bi se gospoda bunila na smrznuto meso? A evo sta smo u Orki radili kad nam ponestane granula: dezurni volonteri napabirce neku crkavicu i kupe griz, pirinac i mleko pa to skuvamo i u jos vruce (zavisi ko je juce kako kakio, ne mesamo pirinac i griz) umesamo malo granula. Iz mog iskustva svi rado jedu tu "slanu" verziju sutlijasa a ni grizu ne manisu. Ako sam nesto prezubila, to je zato sto mi jos ne deluje valerijana, bila sam na jednom mnooogo gadnom sajtu koji je neko preporucio na drugoj temi.

Back