Ja sam probala da je prebacim na royal....prvi kilogram je pojela,onda smo skapirali da voli i kupili dzak od 18 kila koji nije htela da jede lepo nego je jela svaki drugi dan kada bas ogladni a nema nista na stolu da ukrade pa pojede pola porcije....naravno smrsala je ali ne mnogo....taj dzak su na kraju lutalice pojele.....
Probali smo vecinu i eukanubu,nije htela,onaj krsh oto isto nece, hills nece....i onu neku valjda spansku hranu,ne secam se imena,isto nece....ssssaaaamo budjavi pedigree....
Evo ovako.
Prva stvar.
Nije pas lud da jede ono sto mu se ne svidja.
I pas voli promenu. I pas ne zna sta je dobro za njega sta nije. On ce da pojede i masno cebe ako mu deluje fino.
Tu ti stupas na scenu.
Dakle,
Drugo.
Ponudi psu hranu. Ako nece, u roku od minut, sklanjaj. I tako i za sledeci obrok i za sledeci i za sledeci.
Malo ce da smrsa, malo ce da kuka kad vi jedete ali pre ili kasnije pocece da jede. Instinkt za prezivljavanjem je jaci od svega.
E sad bas ako ti je zao psa, mozes da napravis kao i ja.
Ja kupujem razne konzerve. I Uzmem recimo na 200 gr granula oko 100 grama konzerve. I lepo izgnjecim tih 100g konzervirane hrane i u to umesam granule. Konzerve menjam, odnosno raznish su ukusa.
Dakle, osnovna hrana ostaje ista, ali zamesam malo s ukusima kojekakvim, da lepse mirise.
I ona jede. Ko blesava. Jedno vreme, kad smo je odvikavali od pedigrea, bunila se. Nece da jede cak ni kad se pomesa. Pa je pocela da jede na kraju.
E jedino Eukanubu nece ni da pipne. Ni s konzervama ni da crkava od gladi. Ali posto postoji toliko premium hrana koje hoce da jede ....Pokusali smo par puta i videli da ne ide....