Iseljenička viza za Ameriku I-130

Ili kada odem u ameriku,prijavim se,nadjem apartman,predam za suprugu da li ona za vrijeme procesa moze(smije) doci meni u ameriku i na koju vizu ako moze samo da nismo razdvojeni.Supruga ima hrvatski pasos sada neznam da li bi smjela tu neku vizu ganjati da bi dosla meni.Samo da napomenem opet da je odbijena u ambasadi s validnom green card

Ili kada odem u ameriku,prijavim se,nadjem apartman,predam za suprugu da li ona za vrijeme procesa moze(smije) doci meni u ameriku i na koju vizu ako moze samo da nismo razdvojeni.Supruga ima hrvatski pasos sada neznam da li bi smjela tu neku vizu ganjati da bi dosla meni.Samo da napomenem opet da je odbijena u ambasadi s validnom green card
Ako nekog poznajete tamo, mozete se kod njega prijaviti. Tako necete placati apartman. Supruga moze doputovati sa HR pasosem. Za taj pasos vise ne treba viza, ali ona moze ostati najduze sest meseci s tim da mozete traziti produzenje boravka za jos 6 meseci. Da li su u ambasadi ponistili njegu green card?

Vratili su supruzi green card,soc sec card,sve.Rekli su joj da je odbijena za SB-1 vizu sto su i napisali na aplikaciji i samo joj rekli odbijeni ste i pokusaj preko muza koji je americki drzavljanin i vratili green card,soc sec card.Sada neznam ni nama nije jasno.Posto je odbijena u ambasadi za sb-1 vizu i ako podnesem zahtjev za I-130 neznam da li smije npr doci u ameriku u posjetu sa hrvatskim pasosom,hvala vam odgovorima,svaka vam cast!

Vratili su supruzi green card,soc sec card,sve.Rekli su joj da je odbijena za SB-1 vizu sto su i napisali na aplikaciji i samo joj rekli odbijeni ste i pokusaj preko muza koji je americki drzavljanin i vratili green card,soc sec card.Sada neznam ni nama nije jasno.Posto je odbijena u ambasadi za sb-1 vizu i ako podnesem zahtjev za I-130 neznam da li smije npr doci u ameriku u posjetu sa hrvatskim pasosom,hvala vam odgovorima,svaka vam cast!
OK, Green Card je vracena ali ona vise ne vredi jer je supruga odbijena za SB-1 vizu. Socijalni broj vazi zauvek. Evo sta kazu za vas slucaj:

"If, after reviewing your Application to Determine Returning Resident Status, Form DS-117, and supporting documents, the consular officer determines that you do not meet the criteria for a Returning Resident (SB-1) immigrant visa on the grounds that you have abandoned or relinquished your residence in the United States, it may or may not be possible to obtain a nonimmigrant visa depending on whether you have established a residence abroad to which you will return. If you cannot submit convincing evidence of compelling ties abroad, you may have to apply for an immigrant visa on the same basis and under the same category by which you immigrated originally."

Dakle, vi mozete aplicirati za suprugu ponovo u istoj kategoriji u kojoj joj je vec bila odobrena useljenicka viza. Useljenicki proces ne eliminise mogucnost putovanja u USA. Mnogo je slucajeva koji su u procesu emigracije a u medjuvremenu su dobili B1/B2 vizu.

Ok,sada mi je dosta jasnije sta mi je raditi.Kontaktirat cu prijatelje u americi vidjeti da li su voljni da me prijave.Ako ne morat cu ici ja tamo i naci apartman tj prijaviti adresu.U tom slucaju da li moram biti tamo stalno ili mogu se vratiti u bosnu da budem zajedno s suprugom a apartman,rezije bi placao redovno?Hvala Mika,mbogo ste mi vec pomogli i dosta toga mi je jasnije

Ok,sada mi je dosta jasnije sta mi je raditi.Kontaktirat cu prijatelje u americi vidjeti da li su voljni da me prijave.Ako ne morat cu ici ja tamo i naci apartman tj prijaviti adresu.U tom slucaju da li moram biti tamo stalno ili mogu se vratiti u bosnu da budem zajedno s suprugom a apartman,rezije bi placao redovno?Hvala Mika,mbogo ste mi vec pomogli i dosta toga mi je jasnije

Kao americki drzavljanin, Vi imate pravo da zivite 'abroad'. I dalje imate pravo da popunite formu I130.

Pozdrav svima,

Totalni sam laik sto se tice prepiske na forumima pa mi nemojte zameriti ako nesto pogresim.

Moj PD je 31.avg 2015. a viza je F11 (Unmarried son or daughter of USC) - u martu 2022. mi je stigao mail da su sva dokumeta odobrena ("documentarily approved") te da je nadlezna US ambasada u Beogradu za dalje procesuitanje. Nekoliko nedelja kasnije sam videla da su dokumenta i dalje (ili mozda ponovo?) u NVC, sa nadlzenim konzularnim odeljenjem u BG (a zaklela bih se da sam u martu videla da su bila poslata u Beograd, no mozda sam "videla" ono sto sam zelela da vidim a ne sta je stvarno pisalo :( ). Tom prilikom su i preinacili vizu u F11 sa (uopstenije) F1. Danas, skoro 6 meseci kasnije, na sajtu i dalje stoji da su dokumenta u NVC...

Imam nekoliko pitanja, te ako neko zna, molim vas pomozite mi da "razgrnem paucinu u mozgu" :D
1. Koliko je uopste vremena potrebno da dokumenta iz nadlzenog NVC-a stignu u ambasadu u Bg?
2. Da li neko zna koji PD za F1 vizu je skoro imao intervju u BG i da li klasifikacija vize uopste ima veze sa vremenom cekanja na intervju jednom kad sva dokumenta iz NVC-a stignu u ambasadu u Bg?

Izvinite na poduzem postu, jer sam htela da ne propustim najbitnije informacije i hvala unapred svima koji imaju bilo kakav odgovor na moja pitanja.

Pozdrav svima,

Totalni sam laik sto se tice prepiske na forumima pa mi nemojte zameriti ako nesto pogresim.

Moj PD je 31.avg 2015. a viza je F11 (Unmarried son or daughter of USC) - u martu 2022. mi je stigao mail da su sva dokumeta odobrena ("documentarily approved") te da je nadlezna US ambasada u Beogradu za dalje procesuitanje. Nekoliko nedelja kasnije sam videla da su dokumenta i dalje (ili mozda ponovo?) u NVC, sa nadlzenim konzularnim odeljenjem u BG (a zaklela bih se da sam u martu videla da su bila poslata u Beograd, no mozda sam "videla" ono sto sam zelela da vidim a ne sta je stvarno pisalo :( ). Tom prilikom su i preinacili vizu u F11 sa (uopstenije) F1. Danas, skoro 6 meseci kasnije, na sajtu i dalje stoji da su dokumenta u NVC...

Imam nekoliko pitanja, te ako neko zna, molim vas pomozite mi da "razgrnem paucinu u mozgu" :D
1. Koliko je uopste vremena potrebno da dokumenta iz nadlzenog NVC-a stignu u ambasadu u Bg?
2. Da li neko zna koji PD za F1 vizu je skoro imao intervju u BG i da li klasifikacija vize uopste ima veze sa vremenom cekanja na intervju jednom kad sva dokumenta iz NVC-a stignu u ambasadu u Bg?

Izvinite na poduzem postu, jer sam htela da ne propustim najbitnije informacije i hvala unapred svima koji imaju bilo kakav odgovor na moja pitanja.
primi moje iskreno saucesce sto si tamo.
Fuj.

Pozdrav svima,

Moj PD je 31.avg 2015. a viza je F11 (Unmarried son or daughter of USC)

Osnovni razlog zasto ambasada 'kasni' sa vasim slucajem je sto on jos uvek nije current. Trenutno se izdaju vize u kategoriji F1 za aplikacije podnesene pre 01 decembra 2014. Dakle, morate sacekati da vas PD postane current da bi se proces nastavio.
Tom prilikom su i preinacili vizu u F11 sa (uopstenije) F1.

Vasa viza ce biti F1. Drugi broj se dodaje iz tehnickih razloga. Npr. kod vize F4, nosilac imigracionog prava ima vizu F41 a ostali clanovi porodice F42, F43...

pozdrav za sve clanove foruma.Samilusa hvala na cestitkama.Na samom pregledu ssmo morali da pokazemo obavezne dve doze revakcinacije o kovida 19 pravleni su pregledi. i obavezano snimanje pluca, potom su nam odredili jos dve doze rvakcinacij znam da je jedna za tetanus a druga ? uglavnom je bila revakcinacija.Nista strasno. Nintervijuu prvo je kompletiranje dokumentacije i obavezan list o konfirmaciji DS 260
potom sam interviju kod druge osobe koja je odgovorna za vizu.Uz malu konverzaciju ,koju je uglavno vodila cerka koja perfekto poznaje engleski jezik.cestitano nam je dobijanje vize od strane ovlascene osobe koja je vodila interviju. pasos sa vizom smo podigli posle. 7 dana. eto to je to.

Pratila sam forum cekajuci vizu pa i sad kad sam u Juti vec pet mjeseci povremeno citam. Moja najveca greska je sto nisam na vrijeme ucila jezik.Valjda se nisam previse ni nadala odlasku a i ono nase - ma lako cu. Radim u malom restoranu , uslovi su dobri , trudim se, ucim ali trebace vremena.Posao nije tesko pronaci ali opet, bez jezika ste ograniceni.

pozdrav za sve clanove foruma.Samilusa hvala na cestitkama.Na samom pregledu ssmo morali da pokazemo obavezne dve doze revakcinacije o kovida 19 pravleni su pregledi. i obavezano snimanje pluca, potom su nam odredili jos dve doze rvakcinacij znam da je jedna za tetanus a druga ? uglavnom je bila revakcinacija.Nista strasno. Nintervijuu prvo je kompletiranje dokumentacije i obavezan list o konfirmaciji DS 260
potom sam interviju kod druge osobe koja je odgovorna za vizu.Uz malu konverzaciju ,koju je uglavno vodila cerka koja perfekto poznaje engleski jezik.cestitano nam je dobijanje vize od strane ovlascene osobe koja je vodila interviju. pasos sa vizom smo podigli posle. 7 dana. eto to je to.
Hobra kada se abg putuje i dali su djeca obavezna da se vakcinisu protiv COVIDA 19,u mene je sin 7 a cerka 16 godina dali oni moraju da se vakcinisu protiv COVIDA 19 mislim jeli pod obavezno.Hvala!

Pozdrav svima,svaka cast Mika vidim da bas dugo ovdje odgovaras na pitanja i uciš što da se dalje radi,sve pohvale…
I htio sam da pitam brat mi je drzavljanin USA od 2007 godine ili mozda caj i ranije
meni i sestri je ubacio papire preko advokata 2010 godine odobrenje i case number stigli sledece godine odprilike manje vise, i pisalo je da je sve ok i samo da treba da cekamo dosta vremena i da se javimo ako budemo mijenjali adressu
proslo je dosta vremena i ohladio sam se od cekanja,čak ne znam ni case number dje mi je… interesuje me da li ce svejedno da stignu u pošti papiri,ili treba negdje da se informisem ili prijavim?

Back