Iseljenička viza za Ameriku I-130

Pozdrav svim forumasima,
Jučer sam dobila obaveštenje da imam zakazan intervju 15.9.
Ja sam F4
PD 18 septembar 2006(ako nekome znace ovi podaci da se može okvirno očekivati koji su sledeći na redu😀)
Sretno Dirit007 hvala na informacijama koje zlata vrijede,molimo Vas da nam šaljete dodatne informacije vezano za ljekarski i dodatne dokumente i sam interviju,nadam se da cemo i mi brzo dobiti ovakvo obavješetenje.

Pozdrav svima,
Znam da svi nestrpljivo cekate da se neko javi.Ja sam interviju imala 15.9.
Jos nisam dobila vizu jer su trazili dodatne dokumente(original izvod iz knjige rođenih iz Hrvatske za mene i sestru koja je moj petitionar).
I njenu taxu iz 2018.Tako da kada posaljemo dokumenta,ja dhl,onda ce mi javiti kada da posaljem pasose na viziranje.Jos malo strpljenja😁.
Sto se tice medicinskog pregleda,njega sam obavila nedelju dana ranije u Smiljanicevoj.Vađenje krvi,urina.....dobijete uput za snimanje pluća na drugom mestu,privatna klinika Aurora koja je udaljena 20-tak minuta pešice.Vratite se i onda pregled doktora.To je samo čisto rutinski,nista posebno.Oni prosleđuju meilom sve tako da nema nikakve dokumentacije koju vi nosite u ambasadu.Dobićete svoj primerak koji ćete poneti u ameriku,jer će trebati dati na uvid za decu koja nastavljaju skolovanje.U principu to je to.
Javljam se kad dobijem vizu.
Srećno svima.....🤗

Ja sam udata nekih godinu ipo za Amerikanca ,zivimo na Kipru …odlučili smo da se preselimo za Kaliforniju jer je prihvatio posao u kompaniji u San Diegu ,angazovali smo advokata (nisam zadovoljna) koji radi na našim papirima ..posto je Američka ambasada na Kipru zatvorena zadnju god zbog korone moramo preko ambasade Amer. u Srbiji …da li neko zna otprilike koliko čekam do vise 🥲🥲

Pozdrav svima. Ja sam udata za američkog državljanina koji je poreklom Srbin. On je trenutno na završnoj godini studija,a ja sam starija od njega i imam dete iz prvog braka. Počeli smo da skupljamo papire i predamo I 130. Dosta nejasnoća ima. Nije zaposlen trenutno. Pitanja su:
1.Da li on može da preda za mene i moje dete pošto je nezaposlen?
2.U koliko je potreban sponzor, da li ja mogu to da budem?
3.Da li se odvojeno predaje za moje dete ili isti obrazac?

4.Šta su relevantni dokazi za brak a nemamo zajednički decu i imovinu?
Bar za početak...😬♥️
Hvala vam unapred

Pozdrav svima. Ja sam udata za američkog državljanina koji je poreklom Srbin. On je trenutno na završnoj godini studija,a ja sam starija od njega i imam dete iz prvog braka. Počeli smo da skupljamo papire i predamo I 130. Dosta nejasnoća ima. Nije zaposlen trenutno. Pitanja su:
2.Ukoliko je potreban sponzor, da li ja mogu to da budem?

Bar za početak...😬♥️

2.Ukoliko je potreban sponzor, da li ja mogu to da budem?

Bar za početak...😬♥️
1. Moze
2. Ne moze
3. Odvojeno. U trenutku vencanja dete je trebalo da ima manje od 18 godina. U trenutku podnosenje zahteva mora da ima manje od 21 godinu i da je neozenjen/neudata.
4. vencani list

Aha ok. A za moj dete, on isto popunjava I-130?

To je lagano, ima li neko teze pitanje? :)

"A U.S. citizen or LPR stepparent may petition for their stepchild to immigrate them or adjust their status if the stepparent married the child’s birth parent before the child’s 18th birthday. You are not required to adopt your stepchild to petition for them. You may petition for your stepchild by filing a Form I-130, Petition for Alien Relative, with USCIS on behalf of your stepchild."

To je lagano, ima li neko teze pitanje? :)

"A U.S. citizen or LPR stepparent may petition for their stepchild to immigrate them or adjust their status if the stepparent married the child’s birth parent before the child’s 18th birthday. You are not required to adopt your stepchild to petition for them. You may petition for your stepchild by filing a Form I-130, Petition for Alien Relative, with USCIS on behalf of your stepchild.

Vi ste divni!! ❤️❤️❤️ Meni su sve ovo teška i strana pitanja, pogotovo ta sa sponzorom...Jedino se uzdam da kada odem da ću sa svojim kvalifikacijama uspeti.
Puno vam hvala na odgovorima...da predam prvi papir, pa polako....

Pozdrav za sve clanome foruma. Jedno pitanje za Miku. Kolika su moguca odstupanja od izdavanja viza u ambasadama u regionu. konkretno za moj slucaj viza F3 . Isti PD vec pre 2 meseca imaju vizu u pasos. a kod mene nema ni termina

Mislim da odgovor na to pitanje niko ne zna. Sve zavisi od broja konzularnog osoblja, koji je razlicit od ambasade do ambasade.

Back