Iseljenička viza za Ameriku I-130

Koja sve dokumenta treba da budu prevedena? kontaktirao sam Sudskog prevodioca Jasnu filipović, ona kaže da treba sve papire prevesti i to kod sudskog prevodioca, za engleski jezik, ne kod običnog prevodioca. Da li je to tačno? MOžda je ovo pitanje već odgovoreno, ali ne dami se da čitam unazad pa vas molim za pomoć.
Pozdrav,
Nusta od dokumenata meni nisu trazili da bude prevedeno.
I u cek listi za pripremu dokumenata pise da sva dokumenta koja su na u mom slučaju srpskom jeziku ili engleskom ne moraju biti prevedena.
Ja sam rodni list iz Hrvatske prevela za svaku slucaj ali mi nisu trazili.

MOja drugarica upisala post doc, rekla mi da su joj tražili skoro svaki papir d abude preveden. Da li se radi o različitim vizama ili o različitim službenicima. Proveriću još jednom
Ako ste dobili mail za razgovor u njemu imate i pripremu za razgovor i sve piše. Ja sam f3 viza. Sva dokumenta koja ste slali preko aplikacije, njih nosite na razgovor, jedino novo se vadi potvrdaxim mupa ako je istekao rok.
Pozdrav

Koja sve dokumenta treba da budu prevedena? kontaktirao sam Sudskog prevodioca Jasnu filipović, ona kaže da treba sve papire prevesti i to kod sudskog prevodioca, za engleski jezik, ne kod običnog prevodioca. Da li je to tačno? MOžda je ovo pitanje već odgovoreno, ali ne dami se da čitam unazad pa vas molim za pomoć.
Daces mi adresu Sudskog prevodioca Jasne filipović hocu da bezim u Kanadu tamo primaju migrante valjda ce primiti i mene.

MOja drugarica upisala post doc, rekla mi da su joj tražili skoro svaki papir d abude preveden. Da li se radi o različitim vizama ili o različitim službenicima. Proveriću još jednom

Please note that all documents not written in English, or in the official language of the country from which you are applying, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator stating that:

• The translation is accurate, and
  • The translator is competent to translate.

Zdravoo!!
Imao bih pitanja u vezi green card.Moja majka je aplicirala za green card forma i-130 preko njenih roditelja.U procesu je skoro 6-7 godina i trebalo bi tokom godine da dobije potvu.Moje pitanje je koji je proces pri dobijanju i koji sve postupci trebaju da se preuzmu.Takodje da li dobija otac i mi njena djeca automatski(pri predaji imali smo manje od 21godinu) ili postoji neki proces.
Izvinite ako je vec odgovoreno na ovo pitanje.
Pozdrav!

Pozdrav za sve clanove foruma. Evo ja cu Marijanljoo da probam da ti odgovorim na tvoje pitanje. Iz tvog izlaganja vidim da je u pitanju verovatno F3 viza. S’ obzirom da je isti sluca kod moje familije mogu ti reci da je nas PD 2008god i da jos uvek cekamo interviju. sto se tice viza za decu samo je najmladza cerka ukljucena to jest dvoje starije dece i ako su bili maloletni u vreme aplikacije tj 12 i 15god nisu ukluceni u dodelu vize

Pozdrav za sve clanove foruma. Evo ja cu Marijanljoo da probam da ti odgovorim na tvoje pitanje. Iz tvog izlaganja vidim da je u pitanju verovatno F3 viza. S’ obzirom da je isti sluca kod moje familije mogu ti reci da je nas PD 2008god i da jos uvek cekamo interviju. sto se tice viza za decu samo je najmladza cerka ukljucena to jest dvoje starije dece i ako su bili maloletni u vreme aplikacije tj 12 i 15god nisu ukluceni u dodelu vize
Hvala Vam puno, na odgovoru znate li zbog cega se toliko ceka jer na sajtu vlade pise da se sada pregladju aplikacije 6 mjeseci prije nase pa se nadam da ce nama ubrzo a mi smo isto otp toliko godina imali i ne znam zbog cega ne dobijaju djeca.
Hvala jos jednom sve najbolje!!

Još jedan kratak update za kraj. Juče su mi se javili iz ambasade mailom,i poručili da je viza izdata i da izaberem način preuzimanja. Moj proces za vizu ukratko. Podneo I-130 USCIS 16.07.2020. poslao dokumenta brzom poštom nisam znao za opciju online podnošenja. U decembru tražili RFE poslao u januaru odobrili.15.01.2021. NVC primio slučaj trajalo je neko vreme prikupljanje mojih dokumenata i sponzora iz USA pošto je sve usporeno zbog korone,u martu uploadovani svi dokumenti i prihvaćeni od strane NVC. Početkom Maja obavešten o intervju koji je zakazan za 10 maj,u tih par dana uradio lekarski. Prošao intervju bez problema,čekali posle toga rezultate mog lekarskog da bi izdali vizu,i to je završeno. Sada polako spremanje i odlazak u NYC koji je planiran do kraja juna. Ovaj forum ima sve informacije koje su vam potrebne,ne budite leni pa da vratite nazad da pročitate ovih 50-ak strana. Ja sam ga prešao 2 puta. Takodje pratite i visajourney. Pozdrav i srećno svima u daljim procesima.

Dobro vece svima, malo sam u nedoumici, pa imam par pitanja za ljude koji su bili na intervjuu.
Naime mi smo dobili danas mail da nam je razgovor zakazan za tri nedelje. Kakva je dalja procedura? Kako izgleda razgovor?
Ako ne stigne resenje za lekarski pre razgovora da li je to problem? Da li je potrebno da se opet vade iz policije resenja da nisi kaznjavan, jer je proslo duze od 6 meseci od kad smo predali sva dokumenta? Da li su tamo rekli ista vezano za vakcinu, zbog cele ove situacije sa covidom? I na kraju najvaznije pitanje vezano za pasose kakva je procedura za to, jer licno meni pasos traje do februara sledece godine?
Izvinjavam se na malo podugackom postu, i hvala unapred.

Zamoliti cemo Katarinu mada znamo u kakvim je mukama trenutno da nam opišeš sve dalje korake od ljekarskog i samog razgovora u Ambasadi.
Jer svi smo otp.tu negdje i nestrpljivi.:dash:
Sretno i Hvala!
Joj verujte mi da je cela frka i zbrka u glavi, da se sve stigne na vreme i naravno da se prikupi cela dokumentacija :) Nije problem, napisacu kako je sve proslo na kraju 🙂 Uglavnom smo i mi dobili posle 2-3 meseca cekanja mejl sa terminom za razgovor. Tako da pretpostavljam da ce i svima vama tako doci. Jedino ne znam da li je pametno vaditi novi pasos i poneti na razgovor, posto stari istice za 7 meseci... Hvala!

Back