Pozz Samire,
Evo slučajno se uključih na forum, pa na na neko pitanje znam i odgovor, mada Mika je pravi expert!!!
Bio sam u ambasadi u Beogradu sa majkom kad je bio intervju. Sve papire koje sakupiš predaš na šalter gde te pozovu. Razgovor je bio na srpskom sve vreme, na kraju treba desnu ruku da staviš na knjigu a levu da podigneš i kao na filmu isčitaju nešto, to treba da odgovoriš sa YES i I DO. Mojamajka je i to jedva rekla i dobila green card. Neka tvoji rođaci nađu nekog da uduže primanja, da bi postigli minimum za sponzorstvo. Nadam se da sam malo olakšao svu tenziju, ali opet da ponovim možda neko ima više detalja da ti kaže od mene.
Evo slučajno se uključih na forum, pa na na neko pitanje znam i odgovor, mada Mika je pravi expert!!!
Bio sam u ambasadi u Beogradu sa majkom kad je bio intervju. Sve papire koje sakupiš predaš na šalter gde te pozovu. Razgovor je bio na srpskom sve vreme, na kraju treba desnu ruku da staviš na knjigu a levu da podigneš i kao na filmu isčitaju nešto, to treba da odgovoriš sa YES i I DO. Mojamajka je i to jedva rekla i dobila green card. Neka tvoji rođaci nađu nekog da uduže primanja, da bi postigli minimum za sponzorstvo. Nadam se da sam malo olakšao svu tenziju, ali opet da ponovim možda neko ima više detalja da ti kaže od mene.
Dragi Mika,evo kako je proslo otprilike opet pola godine vrijeme da se opet javim.U februaru sam dobio mail kako su u NVC stigli svi potrebni papiri i kako sad trebam čekati pismo o tom kad ce biti intervju i za ljekarski,Prije tog mail-a sam dobio mail kako mi sponzori nisu dovoljno dobri.Dvije sestre i netjak svi preko praga prelaze.Za nas četvero vjerovatno nije dovoljno ali nemoze se skupit vise.Naime interesuje me na kojem se jeziku radi intervju i koliko je bitno poznavanje engleskog,i sta uopste se pita na tom intervju-u.I ako neko zna koliko se ceka za intervju.Nekad umoran od cekanja kazem sam sebi kako mi je vise dosta cekanja i neizvesnosti a onda mi se dese neke stvari da bih pobjegao i u ... daleko sto dalje gdje netrebaju pilule za spavanje.Pozdrav svima