Iseljenička viza za Ameriku I-130

pozdrav svim forumasima :)
mene zanima da li je neko u u skorije vrijeme aplicirao iz USA za bracnog partnera ili poznaje nekog ko jeste?
koliko se najduze ceka za vizu, cak sam cula neke price da posle 2011 skoro pa ne moguce dobit :S??
ja i muz smo se vjencali decembra '12, poslao papire tamo januara 15-tog kroz nekih 10 dana primio je pismenu obavjest da je sva papirologija ok, i da je slucaj u procesu. Od tada je proslo 6mj mi cekamo jos nista. Zanima me koliko traje cjelokupan proces?
pisala sam na visajourny tamo sam dobila info. koja glasi "Trenutno sam USCIS dio procesa traje preko 7 pa cak i do 8 mjeseci. Onda otprilike do mjesec da dodje do NVC i jos bar mjesec prije nego sve poslato NVC (s tvoje i muzeve strane) bude kompletirano i poslano u ambasadu u Sarajevu. Ja vizu ne bih ocekivala prije bar novembra.
Sve uzrokovano DACA procesom djece koja su ilegalno dovedena u USA a ako prodje i ova nezvanicna amnestija (ilitiga "imigracione reforme" bice jos i duze ali naravno da to niko nece javno reci ukljucujuci USCIS."
Da li je neko upoznat s tim problemom? Kakve su sanse? Nadati se ili ne? :)

Zdravo.....f4 visa aplicirana 2005, PD 29 august 2006, a pismo o odobrenju stiglo 2009 godine.....roden sam 28.01.1985...pitanje glasi da li postoje ikakve sanse za odlazak u USA sa ostatkom familije ili je to zavrsena stvar za mene....hvala

Nesto nije u redu. Ako je viza aplicirana 2005, i PD mora biti od te godine jer se on odnosi na datum podnosenja zahteva. O tvojim sansama je tesko govoriti, postoji hiljadu faktora koji o tome odlucuju. Novi imigracioni zakon (ako se usvoji) predvidja ukidanje F4 kategorije. Koliko sam ja upoznat, to znaci da se vise nece moci podnositi novi zahtevi a da ce vec podneseni zahtevi biti resavani ubrzano jer ce biti pvecana godisnja kvota. To bi trebalo da znaci da su tvoje sanse dobre.

auuu, zar stvarno mora proci 10-11mj? je li nekom stiglo prije odobrenje? muz je pre dva dana zvao imigraciono u Americi kazu papiri su pregledani sve je ok, do kraja mjeseca treba da stigne odobrenje.. sad ja ne znam sta koci :/. Smori covjeka ovo cekanje i cekanje! Hvala Mika u svakom slucaju

auuu, zar stvarno mora proci 10-11mj? je li nekom stiglo prije odobrenje? muz je pre dva dana zvao imigraciono u Americi kazu papiri su pregledani sve je ok, do kraja mjeseca treba da stigne odobrenje.. sad ja ne znam sta koci :/. Smori covjeka ovo cekanje i cekanje! Hvala Mika u svakom slucaju

Bilo je i brzih ali i sporijih slucajeva. Negde na forumu mozes da procitas slucaj koji je zahvaljujuci advokatu razvucen na preko godinu daana. Ja ti predlazem da se opsutis i uzivas u toplim danima. Pomisli na one koji godinama (pa i decenijama) cekaju da se spoje sa svojom porodicom.

CITAM OVU TEMU VEC 1H

Prvo da cestitam mika_hakkinen COVECE PA SVAKA CAST ! Pa ti dajes savete i informacije svima ovde vec koliko godina u nazad samo na ovoj temi !!

A takodje da cestitam skeleaca na DOBIJENOJ VIZI! Ja citam i ne mogu da verujem koliko si bio strpljim i koliko si cekao samo lete postovi 2010,2011,2012,2013 cccc cirkus

Ja imam takodje pitanje za mika_hakkinen ali pitanje cu postaviti za nekoliko sati posto sad nemam vremena... U glavnom palim za Ameriku sl god u maju pa imam neka pitanja za njega i za sve ostale koji su bili tamo ili koji imaju nekoga tamo pa da mogu da me posavetuju

Poz srecno svima !!!

20.11.2000.god,moj otac je podneo za mene i supruga zahtev za iseljenicku vizu,cekali smo punih 10 godina da dodjemo na red i da dobijemo odobrenje za dalju proceduru,papirologija se malo oduzila tj.malo vise,zbog neazurnosti advokata kog je angazovao moj otac cekali smo skoro 2,5 godine da nam traze slike za vizu i da procedura dodje do kraja, u julu 2013 smo poslali slike i cekali da nas pozovu na razgovor,u medjuvremenu,nazalost,moj otac je preminuo 19.09.2013,suprug i ja smo isli u Ameriku da donesemo oca da ga sahranimo u Srbiji,u ambasadi smo dobili turisticke vize na 10 godina,a sto se tice iseljenicke niko nas nista
ne obavestava,neznamo sta dalje i kako i da li postoji bilo koji nacin da saznamo kakve su nam sanse da dobijemo tu vizu ili su nas skroz otpisali posto nemam nikog vise tamo.Unapred zahvalna za bilo informaciju:(

20.11.2000.god,moj otac je podneo za mene i supruga zahtev za iseljenicku vizu,cekali smo punih 10 godina da dodjemo na red i da dobijemo odobrenje za dalju proceduru,papirologija se malo oduzila tj.malo vise,zbog neazurnosti advokata kog je angazovao moj otac cekali smo skoro 2,5 godine da nam traze slike za vizu i da procedura dodje do kraja, u julu 2013 smo poslali slike i cekali da nas pozovu na razgovor,u medjuvremenu,nazalost,moj otac je preminuo 19.09.2013,suprug i ja smo isli u Ameriku da donesemo oca da ga sahranimo u Srbiji,u ambasadi smo dobili turisticke vize na 10 godina,a sto se tice iseljenicke niko nas nista
ne obavestava,neznamo sta dalje i kako i da li postoji bilo koji nacin da saznamo kakve su nam sanse da dobijemo tu vizu ili su nas skroz otpisali posto nemam nikog vise tamo.Unapred zahvalna za bilo informaciju:(

Tvoj slucaj je splet nesrecnih okolnosti. Prvo, slucaj je bio current u septembru 2009. godine i prosto je neverovatno da za skoro 4 godine niste uspeli da zavrsite papire. Po zakonu, nakon smrti petitionera (tvoj otac), viza koju je odobrio USCIS automatski biva opozvana (jer sponzor nije ziv). E sad, koliko mi se cini, postoji fora da se slucaj ponovo "ozivi". Da sam na tvom mestu, ja bih kopao po innternetu i nasao sta treba da se uradi. Advokata se mani, vidis da vas je posteno izradio.

Nasao sam neko uputstvo koje moze biti dobra polazna tacka:

TEN COMMANDMENTS ON HOW TO RESURRECT A DEAD PETITIONER’S PETITION

1. Thou shall submit a certified copy of the petitioner’s death certificate showing that the petitioner died after the approval of the petition.

2. Thou shall submit a copy of the Notice of Approval of the I-130 petition filed for the beneficiary.

3. Thou shall submit a copy of the beneficiary’s birth certificate.

4. Thou shall submit a copy of the beneficiary’s marriage certificate.

5. Thou shall submit evidence of the petitioner’s residency in the U.S. or abroad.

6. Thou shall submit a list of the parents, brothers, sisters, spouse and children of the beneficiary, their addresses, their relationship to the beneficiary, whether they are living or dead, and whether they are U.S. citizens or lawful permanent residents of the U.S.

7. Thou shall state if the beneficiary has another pending petition for his benefit other than the one previously filed by the deceased petitioner.

8. Thou shall state the reason why the request for reinstatement of the petition should be approved and why the disapproval of the request for reinstatement would lead to a harsh result contrary to the goal of family reunification.

9. Thou shall submit an Affidavit of Support signed by an eligible substitute sponsor who is related to the beneficiary as a spouse, parent, mother-in-law, father-in-law, sibling, child who is at least 18 years of age, son, daughter, son-in-law, daughter-in-law, sister-in-law, brother-in-law, grandparent, grandchild of a sponsored alien, or a legal guardian of a sponsored alien, and thou must accompany the affidavit with the required supporting documents.

10. Thou shall submit evidence that the petitioner’s death occurred before, on, or after the date of the enactment of the “Family Sponsor Immigration Act of 2002” (P.L 107-150) on March 13, 2002, except that in the case of a death occurring before such date of enactment, (1) the sponsored alien (a) requests the Attorney General to reinstate the classification petition that was filed with respect to the alien by the deceased and approved under Section 204 of the Immigration and Nationality Act (18 U.S.C. 1154) before such death, and (b) demonstrates that he or she is able to satisfy the requirement of section 212(a)(4)(C)(ii) of such Act (18 U.S.C 1182(a)(4)(C)(ii) by reason of such amendments; and (2) thou must convince the Attorney General to reinstate such petition after making the determination described in section 213A(f)(5)(B)(ii) of such Act (as amended by subsection (a)(1) of the Family Sponsor Immigration Act of 2002 (P.L 107-150), relating to Recognition of Alternative Sponsor).

ali dali je istina da ce se sada slucajevi brze resaviti jer vise nece moci da se podnesu novi zahtevi za f4

Slucajevi bi trebali brze da se resavaju iz razloga sto ce se novim zakonom amnestirati veliki broj osoba koje su vec godinama u USA i tako delimicno rascistiti backlog koji je nastao na Family based vizama. Dodatno, povecace se kvote na neke kategorije useljenickih viza. Trece, od oktobra 2014. moci ce se konkurisati za Merit Based vizu kategorije F2, F3 i F4. Tacno je da ce se ukinuti F4 ali svi oni koji su podneli zahtev pre stupanja na snagu zakona nemaju razlog za brigu.

mene zanima koja je procedura ljekarskog u Sarajevu? sta se radi od testova?

radi se svasta a ponajvise da li je neko pusio marijuanu u zadnjih 10 godina. Salim se, njih najvise zanima da neko ne unese kakvu zaraznu bolest u USA, evo stranica na kojoj se mozes informisati:

http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3745.html

ako ti to ne bude dovoljno, evo koji doktori rade preglede pa mozes zvati telefonom da se raspitas stta te konkretno interesuje:

http://travel.state.gov/pdf/medical/SAR-MED-MULT-0002-1004.pdf

The medical examination includes a review of the applicant's medical history, physical examination, chest X-ray, and blood tests. The physical examination will at least include examination of the eyes, ears, nose and throat, extremities, heart, lungs, abdomen, lymph nodes, skin, and external genitalia (ko ima, ko nema nikom nista).

Moji roditelji zive u Americi i imaju americko drzavljanstvo. Ja zivim u Banjoj Luci sa muzem i dvoje djece(starosti 17. i 20 godina). Moja mama je predala papire za spajanje u decembru 2005.godine, 2010. godine smo dobili pismo u kojem pise:

The enclosed information pertains to your interest in immigrating to the United States od America. The information concerning your registration is noted at the end of the letter.

Unfortunately, visa numbers are not presently available for your use. You will be notified when further consideration can be given to processing your application for immigration. The reason for this delayis that there are more applicants for visas than there are immigrant visa numbers available under the limitation prescribed by law. For some visa categories, for example F3 or F4, this delay could be many years.

You are cautioned that you MUST NOT make any firm plans, such as disposing of property, giving up jobs, or making travel arrangements at this time. WE have no way of predicting when it will be possible to proceed with your immigrant visa application.

Ima toga jos,ali je u principu na isti fazon pisano.

Zamolila bih mika hakkinen-a da mi odgovori po njegovoj pretpostavci koliko cemo jos cekati iseljenicku vizu za Ameriku.

Pozdrav!

Ono sto nisi naveo je kategorija za koju je tvoja mama aplicirala. Po tome sto si udata i imas stariju decu, rekao bih da je tvoja kategorija F3 (Married Sons and Daughters of U.S. Citizens). Pismo koje citiras verovatno je doslo od USCIS-a, oni te obavestavaju da ti je viza odobrena i da treba da sacekas neko vreme kako bi dosla na red. U tom pismu bi trebalo da je naveden i tvoj case number (posto si iz BiH treba da pocinje sa SAR2005....) Taj broj je vrlo vazan jer ako ga znas mozes pratiti svoj slucaj kod NVC-a. To je opet vazno jer se desava da se ljudi ne informisu i cekaju puno duze nego je potrebno, a postoji i rizik da slucaj bude storniran.

Niko, pa cak ni tip koji u State Departmentu odredjuje progresiju datuma ne moze reci koliko ces cekati. Po sadasnjim trendovima, to bi trebalo biti nesto oko 2 godine (nisi navela datum vec samo godinu). Medjutim, istorijski gledano, moguce je da celi slucaj dodje na red brze ali i da se desi retrogresija pa da sve dodatno uspori. Dodatni faktor je novi zakon koji se ocekuje. Ne preostaje ti nista drugo nego da cekas i da se pripremas.

Back